ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Αυτό δεν γίνεται. Η μάνα μου είχε φοβία με τα σκυλιά για ολόκληρη τη ζωή της και μόνο που τα έβλεπε από απέναντι έτρεχε να κρυφτεί. Αν η γυναίκα έχει σοβαρή φοβία (δηλαδή φόβο που δεν εκλογικεύεται), καλύτερα να την αφήσει στην ησυχία της για να μην βρει το μπελά της. Πάντως για ενημέρωση η μητέρα μου είχε κάνει δικαστήριο στους γείτονες της στην πολυκατοικία που έμεναν στον ίδιο όροφο και είχαν δύο λυκόσκυλα γιατί της είχαν γαυγίσει όταν ανέβαινε τις σκάλες ( αν και τα κρατούσαν από λουρί) αλλά καταλαβαίνετε από τον τρόμο που ένιωθε, ήθελε να τα διώξει. Έχασε πανηγυρικά!
Marcia, καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες. Νομίζω όμως ότι αν υπάρξει αλλαγή στις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, θα ήταν δυνατόν να ξεπεράσει και η γειτόνισσα το φόβο της και να υπάρξει φιλία ανάμεσα σε όλους. Καταρχήν όλες οι φοβίες ξεπερνιούνται εάν οι άνθρωποι αποφασίσουν να ακολουθήσουν μια διαφορετική στρατηγική και ψυχολογία. Και είναι καλό για όλους μας να τις ξεπερνάμε. Δε θα μπορούσε φυσικά να γίνει κάτι τέτοιο αν εμφανιστεί κάποιος με το σκυλί του μπροστά στο άτομο που έχει τη φοβία ξαφνικά, χωρίς να έχει προηγηθεί φιλία και συζήτηση επί του θέματος. Αν και δεν ισχυρίζομαι ότι κάτι τέτοιο είναι εύκολο, είχα δει τη μέθοδο που ακολούθησε ο Cesar Millan σε περσυνό επεισόδιο της σειράς The Dog Whisperer, όπου προσπαθούσε να βοηθήσει ένα Μεξικανοαμερικάνο που φοβόταν τα σκυλιά τρομερά από τότε που τον δάγκωσε ένα όταν ήταν μικρός και είχε καταλήξει στο νοσοκομείο. Έκανε μικρά βήματα, αλλά όχι μόνο ξεπέρασε το φόβο του, στο τέλος του έκανε ο Millan και δώρο ένα από τα δικά του σκυλιά και ο άνθρωπος (και τα παιδιά του που πέθαιναν να έχουν σκύλο) ήτανε τρισευτυχισμένος. Προηγουμένως όμως ήτανε τρομερά φοβισμένος και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί. Οι φοβίες προφανώς και δεν αντιμετωπίζονται με λογική ή κοροϊδία, θέλουνε δουλειά.
 


mousoudofatsa

Active Member
22 Ιουλίου 2008
32
0
αθήνα
Αχχχ:( φιλαράκια μου καλά, τη κόντρα δεν ήθελα ούτε να την ξεκινήσω αλλά ούτε και ενδιαφέρομαι για τέτοιου είδους σχέσεις με τους συνανθρώπους μου.
Ξέρω και καταλαβαίνω τι μου λένε τα παιδιά δεν είμαι καμιά χαζή. Συγνώμη σαφώς και έχω ζητήσει και τους είχαμε πλησιάσει , προσπαθήσαμε δηλαδή .
Όντως οι φοβίες δεν ξεπερνιούνται αυτό είναι αλήθεια όταν ο ίδιος που διακατέχεται απο αυτήν δεν είναι πρόθυμος να δουλέψει λίγο και τον εαυτό του. Το σέβομαι χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όταν ο άνθρωπος δεν φοβάται και τους όμοιους του φαίνεται.Εδώ υπάρχει μια κατάσταση λίγο υπερβολική.
Αυτό και τονίζω μέσα απο αυτή την ιστορία. Δεν μπορώ να έχω την απαίτηση πχ.εγώ που έχω την φοβία να χορεύουν όλοι σύμφωνα με το πως θέλω εγώ μέσα στο σπίτι τους. Το ζωάκι μου αυτή τη φορά οπου δέχτηκα την απειλή, δεν το άφησα να ενοχλήσει τους συνανθρώπους μου. Στη θέα του και μόνο φοβήθηκαν. Απο τη μια λογικό γιατι τους τρόμαξε είδη μια φορά με λάθος δικό μου. Απο εκεί και πέρα όταν λογικό φοβάσαι, βλέπεις οτι ο άλλος έρχεται αμέσως και σου ζητάει συγνώμη νοίαζεται για το αν είσαι καλά, ενδιαφέρεται και σέβεται αυτό που δεν μπορείς να αποβάλεις και δεν είναι αδιάφορος, το θυμάσαι και το εκτιμάς . Καμία μα καμια προσπάθεια μου δεν εκτιμήθηκε. Είναι απλησίαστοι με τον τρόπο τους απο όλους.

Δεν θα το πληρώσω κι αυτό εγώ!!!!:eek:

παράδειγμα για να καταλάβαιτε.

Πρό ενοχλήσεως του σκύλου μου. Μια μέρα, εγκυμονούσα η κυρία και σε προχωρημένη ηλικία(τονίζω αυτό για το σοβαρό της ανησυχίας), μύριζε όλη η πολυκατοικία καμένο πλαστικό πολύ έντονα. Έτυχε να βρίσκομαι σπίτι ακούγοντας όλες τις κυρίες να έχουν βγεί στα μπαλκόνια ρωτόντας η μια την άλλη με ανησυχία για φωτιά! Βγαίνω έξω κι εγώ γιατι η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη και με παρακινεί μια μεγαλύτερη γυναίκα να φωνάξω τη διπλανή κυρία σκεπτόμενοι όλοι μήπως έπαθε κάτι εκείνη αφού ήταν και η μοναδική που δεν είχε εμφανιστεί. Να προσθέσω οτι μας είχαν ενημερώσει για την κατάσταση της προκειμένου να έχουμε το νου μας μήπως χρειαζόταν κάτι στη κατάσταση της. Φώναξα μια, δύο φορές δεν πήρα απάντηση έτσι λοιπόν έχωντας μια ανησυχία θεώρησα σωστό να της χτυπήσω την πόρτα, απ το να φωνάζω στα μπαλκόνια, για να ρωτήσω αν είναι καλά και μήπως χρειαζόταν βοήθεια σε κάτι. Έκανα τη βλακεία τελικά και ενδιαφέρθηκα άνοιξε την πόρτα λέγοντας μου
" Τι θές???

" Απαντάω, καλησπέρα επειδή μύρισε άσχημα και όλοι αναστατώθηκαν οτι καιγόμαστε σκέφτηκα να ρωτήσω αν χρειάζεσαι κάτι ή μηπως σου συνέβει κάτι. "(πχ να την πήρε ο ύπνος και να ξέχασε κάτι στη κουζίνα ανοιχτό σκεφτόμουν εγώ!!!)

"ΑΠΆΝΤΗΣΗ: Να κοιτάξετε τα δικά σας σπίτια εγώ δεν καίγομαι, και μου έκλεισε και τη πόρτα στα μούτρα κλειδώνοντας και πάλι:D !!!!

Συμπέρασμα αν και το παραπάνω ίσως είναι περιττό που το ανέφερα απλά ίσως καταφέρω να σας μεταδώσω τη συμπεριφορά ,την αντιμετώπιση όπως και το χαρακτήρα που προανέφερα.

Όπως και να έχει εγώ είμαι πανέτοιμη να αναλάβω τις ευθύνες μου. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο καθένας στο σπίτι του.Με νοιάζει τι κάνω και τι έκανα εγω! Ξέρω που φταίω αλλά και τι δικαιούμαι με την πολύτιμη βοήθεια όλων των φίλων εδώ μέσα.
Ευχαριστώ θερμά για αυτό δεν είμαι όμως ούτε ανεύθυνη ούτε και τρομοκρατούμενα υπόλογη επειδή ζώ παρέα με ένα τετράποδο φιλαράκι.

Έκανα ένα σφάλμα ή κάτι σωστό ? Δέν έχει σημασία δεν θα το συνεχίσω ούτε και θα ξύνομαι συνέχεια να μπώ σε διαμάχες σε αντίθεση με "κάποιους" άλλους που το τραβάνε. Αυτή είναι η κόντρα φίλε μου καλέ!:(
 
Last edited:


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Η φοβία είναι φοβία γιατί δεν έχει στοιχεία λογικής και για αυτό είναι πολύ πιο δύσκολα αντιμετωπίσημη απο τους ανθρώπους(είτε αυτόν που έχει την φοβία είτε απο τους γύρω του) παρ΄ολα αυτά έχω να πώ οτι στον φόβο που βιώνουν πολλοί άνθρωποι στην επαφή ή ακόμα-ακόμα στην θέα ενός σκύλου δυστυχώς προστίθεται και η έλλειψη κουλτούρας που μας κατέχει ως λαός.Όλοι μας γνωρίζουμε τίς απειλές προς τα παιδάκια οτι αν δεν φάνε το φαί τους - θα έρθει να τους φάει ένας μεγάλος μαύρος σκύλος-(παρ΄ολο που έχουμε τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη)η ότι τα σκυλιά είναι βρώμικα και ανεξέλεκτα πλάσματα τα οποία το πρώτο πράγμα που περνάει απο το μυαλό τους είναι πως να δαγκώσουν όποιον βρεθεί στο δρόμο τους,οτι είναι φορείς ασθενειών και μάλιστα επικίνδυνων για τους ανθρώπους κλπ κλπ... όλα αυτά σίγουρα δεν βοηθάνε στο να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι οτι μια ανθρωποκοινωνία πρέπει να έχει και ως μέλη της τα ζώα για να είναι πιο ισόρροπη και οτι και αυτά δικαιούνται σεβασμό. Άρα κατα την γνώμη μου η φοβία που έχουν οι άνθρωποι για τα σκυλιά δεν είναι μόνο αποτέλεσμα κάποιων προσωπικών επιλογών συνειδητών ή μή αλλά και αποτέλεσμα μιάς αντίληψης που δυστυχώς υπάρχει και μάλιστα σε αρκετά μεγάλο βαθμό και που λέει το εξής:οτιδήποτε δεν είναι σαν εμένα -είναι επικίνδυνο- και κατακριτέο. Οι γείτονες σου λοιπόν mousoudofatsa κατά την ταπεινή μου γνώμη έχουν πρόβλημα κοινωνικοποίησης και αποδοχής οτι στο απέναντι διαμέρισμα απο αυτούς μένουν άνθρωποι που θέλουν να έχουν σκύλο και δεν έχουν κάποιο κουσούρι.:)
Παρεπιπτώντως έχω έναν φίλο που μεγάλωσε με την απειλή για το φαί και τον κακό σκύλο και έχω και έναν μεγάλο μαύρο σκύλο:D
 


mousoudofatsa

Active Member
22 Ιουλίου 2008
32
0
αθήνα
Tara μου κάπως έτσι ίσως με άλλα λόγια η με λάθος τρόπο προσπάθησα να εξηγήσω και εγώ την κατάσταση. Με κάλυψες απόλυτα!!!!:D
 


mousoudofatsa

Active Member
22 Ιουλίου 2008
32
0
αθήνα
Μέρες που είναι ίσως έχω μια ευκαιρία ακόμα για μια καλή πράξη. Δεν θα το αναλύσω δεν λέγονται αυτά εγώ πάντως θα προσπαθήσω και πάλι. Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό ...:)