"Δεν θέλω σκυλί για εκθέσεις"


solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Στην Ελλαδα το 99% θελει σκυλο κουταβι. Να το χαρει κουταβι, χαριτωμενο οπως ειναι σε αυτη την ηλικια, οσο πιο μικρο γινεται, που να ειναι ομως το πιο ομορφο, το πιο σωστο(εκθεσιακο), με 200-300 ευρω(τσαμπα) γιατι δεν τον ενδιαφερουν οι εκθεσεις και για ολα στο τελος φταιει ο εκτροφεας. Που κονομαει, που δεν ενημερωνει, που δεν του δινει το καλυτερο σκυλι κλπ κλπ.

Εμ δεν μπορουν ολα αυτα να γινουν ταυτοχρονα....
Και που υπαρχει η εντυπωση οτι ο εκτροφεας "κονομαει", παλι αμαθεια ειναι...

Ολα ειναι θεμα αμαθειας.

Αν εγω για 5 εκθεσεις το χρονο χρειαζομαι (εισητηρια, ξενοδοχεια, πανσιον σκυλων) 5Χ1000 ευρω=5000, 500-700 ευρω αποπαρασιτωση και αμπουλες, 200 για εμβολια, 10.000 για τροφες, πληρωνω για επιβασεις ή για σπερμα, σπερματεκχυσεις ΧΧ.000 ευρω, γιατι θελω το καλυτερο αποτελεσμα ΟΧΙ για να κερδιζω στις εκθεσεις που παιζω μονος μου και να ανεβαινει το κασε μου οπως λενε μερικοι εδω, αλλα επειδη το χομπι μου ειναι να παρεχω αξιολογα δειγματα της φυλης των σκυλων μου στην Ελλαδα, ποσες γεννες πρεπει να βαζω το χρονο, για να μπορω να βγαζω αυτο το δευτερο εισοδημα που πολλοι πιστευουν οτι βγαζω?

Ολα αυτα τα εχουν υποψη τους ολοι αυτοι που θελουν τον καλυτερο σκυλο με 200-300 ευρω?

Αν εγω παρω τη σκυλα μου και κανω δυο μερονυχτα ταξιδι με το αυτοκινητο για να τη ζευγαρωσω, ξοδεψω οσα θα επαιρνα απο την πωληση της μισης γεννας και βαλε, θα επρεπε να δωσω 300 ευρω το καλυτερο μου κουταβι για να μη με λεει ο καθενας κονομημενο, που σημαινει οτι ολη η γεννα θα μου εβγαζε μονο την επιβαση και τις βενζινες μου?

Δεν ειναι τοσο ρυχα τα πραγματα οπως τα σκεφτονται μερικοι...
 


pepes

Active Member
1 Νοεμβρίου 2008
34
0
μα είμαστε νεάντερταλ

για να καταλάβει ο κόσμος τι είναι έκθεση μορφολογίας και να θέλει να πάει είτε ως θεατής είτε και ώς εκθέτης λείπουν πολλά άλλα

άσε που είναι η μαγκιά της φυλής μέσα και περιπλέκει τα πράγματα

"τι λέει ρε ο άσχετος?εμένα ο σκύλος μου είναι ο καλύτερος όλων"
κλπ

έξω
το καθαρόαιμο έχει πάρει την κατιούσα-φτάσαμε να λέμε "όχι καθαρόαιμο,είναι ευαίσθητα αρρωσταίνουν έχουν κληρονομικά"

οπότε εδώ ανθίζει η φαιδρά πορτοκαλέα και βέβαια βγάζει πορτοκάλια και μάλιστα φαιδρά...καθαρόαιμη ε?

έρωτας/χόμπυ/πάθος/τέχνη
ή
αρπαχτή

??????????
 




DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Εγώ να προτείνω σε όσους θέλουν να κονομήσουν, να το κάνουν!

Να αρχίσουν εκτροφή δηλαδή.

Βρείτε λοιπόν τη ράτσα που πιστεύετε ότι έχει την πιο πολύ κονόμα, αγοράστε 2-3 καλά σκυλιά, κατεβείτε και σε 2-3 εκθέσεις να κάνετε το promotion και τη διαφήμιση σας (αν θέλετε να κονομήσετε ακόμα περισσότερο και να έχετε και "μούρη", διαλέξτε και φυλές με εξετάσεις εργασίας και τρέχτε τα και εκεί, να αυξηθεί το κασέ).

Τα κουτάβια εννοείται ότι θα τα δίνετε με pedigree για να κονομάτε περισσότερα.

Και ποιός δεν θέλει να κονομήσει, έτσι?

Oπότε περιμένω τα νέα εκτροφεία σε λίγο καιρό και δεν το λέω ειρωνικά μια που με την γενικότερη κρίση που υπάρχει ποιοί λόγοι μπορεί να υπάρχουν για να μη θες να κονομήσεις και να 'χεις ένα 2ο εισόδημα.
 


solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Εγώ να προτείνω σε όσους θέλουν να κονομήσουν, να το κάνουν!

Να αρχίσουν εκτροφή δηλαδή.

Βρείτε λοιπόν τη ράτσα που πιστεύετε ότι έχει την πιο πολύ κονόμα, αγοράστε 2-3 καλά σκυλιά, κατεβείτε και σε 2-3 εκθέσεις να κάνετε το promotion και τη διαφήμιση σας (αν θέλετε να κονομήσετε ακόμα περισσότερο και να έχετε και "μούρη", διαλέξτε και φυλές με εξετάσεις εργασίας και τρέχτε τα και εκεί, να αυξηθεί το κασέ).

Τα κουτάβια εννοείται ότι θα τα δίνετε με pedigree για να κονομάτε περισσότερα.

Και ποιός δεν θέλει να κονομήσει, έτσι?

Oπότε περιμένω τα νέα εκτροφεία σε λίγο καιρό και δεν το λέω ειρωνικά μια που με την γενικότερη κρίση που υπάρχει ποιοί λόγοι μπορεί να υπάρχουν για να μη θες να κονομήσεις και να 'χεις ένα 2ο εισόδημα.
Αντε κι εγω σπονσορας!:D
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο όποιος θέλει καθαρόαιμο να το πηγαίνει και σε εκθέσεις σκύλων. Και σίγουρα υπάρχουν ΥΠΕΡΟΧΟΙ σκύλοι καθαρόαιμοι που δεν μπορούν να λάβουν μέρος σ' έκθεση γιατί έχουν ένα (ή παραπάνω) συμαντικό ελλάτωμα, που όμως δεν τους κάνει πιο "άσχημους" σκύλους, ή λιγότερο καλούς στην παρέα...

ΟΤΙ καθαρόαιμο σκύλο και θέλουμε όμως, πρέπει να το αναζητούμε σε σωστό/ηθικό εκτροφέα.

Κι αυτό γιατί ο ΣΩΣΤΟΣ εκτροφέας δεν κάνει ότι κάνει μόνο για τα βραβεία και το "ονόρε".
Πρώτα και κύρια, προσπαθεί να κάνει καλούς ΣΚΥΛΟΥΣ.

Και ΤΙ κάνει ακριβώς που δεν κάνει ΚΑΝΕΙΣ άλλος;

1. Εξετάζει τους γεννήτορες για κληρονομικές ασθένειες
2. Φροντίζει να έχουν τον σωστό χαρακτήρα για την φυλή αλλιώς ΔΕΝ τους ζευγαρώνει ΟΣΟ "τέλειοι" και να είναι μορφολογικά.
3. Μεγαλώνει τους γονείς σωστά, ώστε να είναι υγειής και να κάνουν υγειή κουτάβια
4. Ανατρέφει τα κουτάβια με τις καλύτερες συνθήκες και κτηνιατρική υποστήριξη και να έχουν την καλύτερη δυνατόν αρχή στην ζωή (εμβόλια, συχνές αποπαρασιτώσεις, θρεπτική τροφή, καθαρό μέρος σε σωστές θερμοκρασίες κλπ).
5. ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΕΙ τα κουτάβια ΠΟΛΥ σε κόσμο και φασαρία (απίστευτο το πόσο συμαντικό είναι αυτό από την αρχή της ζωής τους) και έχει την γεννήστρα ΜΕΣΑ στο σπίτι γι ' αυτόν ακριβώς το λόγο (και να τα παρακολουθεί κι όλας πιο εύκολα).
6. ΔΕΝ δίνει τα κουτάβια μέχρι να κλείσουν τους 2 μήνες γιατί ΞΕΡΕΙ πως τους κάνει κακό.
7. ΔΕΝ δίνει κουτάβι χωρίς να κάνει ότι μπορεί να βεβαιωθεί πως οι οικογένεια που θα το πάρει είναι ΕΤΟΙΜΗ για εκείνο.
8. Κρατάει επαφή με ΟΛΟΥΣ τους ιδιοκτήτες/πελάτες και βοηθάε εφ' όρου ζωής σε τυχόν προβλήματα (υγείας, υπακοής/συμπεριφοράς, διατροφής κλπ).


Απ' ότι είδατε -ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω δεν έχει να κάνει με εκθέσεις. ΤΙΠΟΤΑ.
ΟΛΑ έχουν να κάνουν με την ανατροφή ενός καλού ΣΚΥΛΟΥ.

Σίγουρα μπορείς να βρεις και καλό σκύλο στον δρόμο, ή σε άσυλο, ή ακόμη και σε πετ-σοπ, απλά λέω πως έχει ΠΟΛΥ μεγαλύτερο ρίσκο από όλες αυτές τις πηγές, σε σχέση με το κουτάβι ενός ηθικού εκτροφέα.

Στην κάθε γέννα του σωστού εκτροφέα υπάρχουν κουτάβια που δεν έχουν τα φόντα να γίνουν πρωταθλητές εκθέσεων. Μόνο 1-2 κουτάβια (ή ΚΑΝΕΝΑ μερικές φορές) πληρούν υψηλές εκθεσιακές προυποθέσεις.

Τα κουτάβια που δεν θα γίνουν "αστέρια" των αυριανών στοίβων όμως, είχαν την ΙΔΙΑ ανατροφή/φροντίδα με τα "φαντασμαγορικά" αδέφια τους, και τους ΙΔΙΟΥΣ γεννήτορες. Τα ΙΔΙΑ έξοδα με άλλα λόγια. Γι' αυτό κι ο εκτροφέας δεν έχει την δυνατότητα να τα δώσει πάρα πολύ φθηνά, αλλά μόνο 200-500 ευρώ λιγότερο. Οι περισσότεροι εκτροφείς δε, πιστεύουν πως είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να "χαρίσουν" κουτάβι, γιατί δεν θα το εκτιμήσει ο καινούργιος αγοραστής αρκετά ώστε να ασχοληθεί σωστά όταν υπάρξει κάποιο μικροπροβληματάκι (απλά θα το "μετα-χαρίσει").
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με αυτό.

Αν λοιπόν ψάχνετε κουτάβι ΜΗ-εκθεσιακό, αλλά ΚΑΛΟ ΣΚΥΛΟ, διαβάστε το πρότυπο της φυλής που σας ενδιαφέρει (θα το βρείτε στο: www.fci.be) έτσι ώστε να μάθετε ποιά ακριβώς ΕΙΝΑΙ τα μορφολογικά ελλατώματα της φυλής. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε πιο εύκολα να ξέρετε ΤΙ πέρνετε και ΓΙΑΤΙ πρέπει ή δεν πρέπει ο εκτροφέας να σας "κόψει κάτι".

Τέλος, ο Έλληνας έχει ΜΕΓΑΛΗ πίστη στον Θεό, και την εντύπωση πως ΜΟΛΙΣ αγοράσει σκύλο (ιδίως αν πλήρωσε ακριβά) θα το κάνει ο Θεός τον καλύτερο του κόσμου ΚΑΙ μορφολογικά... ΔΕΝ είναι έτσι. ΔΕΝ θα είναι ο σκύλος σου "καλός" απλά επειδή τον αγόρασες εσύ.

Σε καλό εκτροφείο, έχει αρκετές πιθανότητες, αλλά και πάλι θα θέλει ΠΟΛΥ δουλειά από τον νέο ιδιοκτήτη, το ΚΑΘΕ κουταβάκι να καταφέρει να βγάλει τον καλυτερό του εαυτό. Οι σωστοί εκτροφείς το γνωρίζουν αυτό, και είναι πάντα σε αναζήτηση ανθρώπων με όρεξη για δουλειά και μπόλικη αγάπη (αλλά και κοινή λογική), ΑΣΧΕΤΑ με τις εκθέσεις....
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
[

οι εκθεσεις για μενα, εινα περισσοτερο για να ανεβαινουν οι μετοχες του καθε εκτροφεα και που αναλυεται ως περισσοτερο για αυτους χρημα. οσο για τα πιστοποιτηκα, που λες , το θετεις ακραια νομιζω Chloe. :cool:
Μα δεν υποστήριξα το παραπάνω εννοείται. Εϊπα απλούστατα ότι υπάρχουν πολλοί που αυτό ακριβώς πιστεύουν.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Με ενδιαφέρει όμως ο σκύλος που θα πάρω να είναι η επιτομή της ράτσας του.
Πόσο εύκολο είναι να μου δώσει εκτροφέας σκύλο εκθεσιακής ποιότητας;
Αν ήμουν εκτροφέας, πρώτα, πρώτα θα σε ρωτούσα αν μπορούσες να διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ της "επιτομής" και του "καλού".
Το θεωρώ χαζό να θέλεις να πληρώσεις ακριβότερα έναν σκύλο, απλά για λες πως είναι "φοβερός" χωρίς να ξέρεις καθόλου το ΓΙΑΤΙ.

Από την άλλη, αν με έπειθες πως θα φρόντιζες άψογα τον σκύλο, δεν νομίζω να είχα πρόβλημα με το ότι απλά είσαι "ψωνάρα" και θες φοβερό σκύλο, έτσι επειδή τον ΘΕΣ (χωρίς καν να ξέρεις τι θα πει αυτό).

Θα σου έδινα λοιπόν τον "φοβερό εκθεσιακό σκύλο", αλλά ΜΟΝΟ αν:
Α) δεν τον ήθελα για πάρτη μου και Β) δεν μπορούσα να βρω με ΤΙΠΟΤΑ κάποιον καλύτερο από εσένα να τον πάρει.

Κάποιον δηλάδή που 1) ξέρει να κρίνει τη διαφορά (ή έστω θέλει να του την μάθω) και προπαντώς
2) προτίθεται να αξιοποιήσει τον σκύλο σωστά (και έμεσα τον δικό μου μακρόχρονο ΚΟΠΟ).

Στην Ελλάδα που οι κακόμοιροι οι εκτροφείς ανταγωνίζονται καθημερινά την αμάθεια και τα πετ-σοπ, δεν είναι κι απίθανο να σου συμβεί κάτι τέτοιο. ΚΥΡΙΩΣ σε φυλές που δεν είναι καθόλου γνωστές/δημοφιλής.

Το θέμα είναι ΕΣΥ γιατί να μην θέλεις να "αξιοποιήσεις" τον σκύλο σου δείχνοντάς τον σε μερικές εκθέσεις κι ίσως συμβάλλοντας στην θετική εξέληξη της φυλής στην χώρα (αν έχεις αρσενικό φυσικά, γιατί το θηλυκό σε γέννα είναι μόνο για τους ΠΟΛΥ παθιασμένους/γνώστες);

ΤΟΣΟ επίπονη είναι για εσένα μία έκθεση; Μπορεί να "δανείσεις" τον σκύλο και στον εκτροφέα να τον κατεβάζει (αν κι τότε καλά θα σου κάνει να απαιτήσει συνιδιοκτησία).

Αν είναι γιατί διαφωνείς με τις εκθέσεις σαν θεσμός, τότε μάλλον δεν πρέπει να θέλεις ΚΑΝΕΝΑ καθαρόαιμο, γιατί όλα στις εκθέσεις βασίζονται για προστασία και διατήρηση των στοιχείων που θαυμάζεις τόσο πολύ.
 
Last edited:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Δε με κατάλαβες Sara. Δε μιλάω για το Μουφ συγκεκριμένα. Μιλαω για τους Αυστραλέζους γενικότερα. Για να δημιουργηθεί η φυλή (και εμμέσως να σου προκύψει εσένα το Μουφ), κάποιοι πλήρωσαν εκτροφέα. Αν όλοι ψάχνανε για το αδέσποτο χωρίς εγγυήσεις, επαναλαμβάνω οτι θα εξέλειπε τελικά η φυλή.
Χμμμμμμ, ναι, συμφωνώ μαζί σου μέχρι ένα σημείο. Αν και οι Αυστραλέζοι αναγνωρίστηκαν πολύ πρόσφατα (το 1994) και γενικώς η φυλή αναπτύχθηκε κάπως περίεργα (αν δηλαδή καταλαβαίνω το μη περίεργο). Βασικά από απίστευτο αχταρμά βγήκε η φυλή εξ ου και οι πάρα, μα πάρα πολλές μεταλλάξεις που έχει.
 


ainte

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2008
184
0
Αλεξανδρούπολη
Αν ήμουν εκτροφέας, πρώτα, πρώτα θα σε ρωτούσα αν μπορούσες να διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ της "επιτομής" και του "καλού".
Το θεωρώ χαζό να θέλεις να πληρώσεις ακριβότερα έναν σκύλο, απλά για λες πως είναι "φοβερός" χωρίς να ξέρεις καθόλου το ΓΙΑΤΙ.
Και πες οτι έχω κάνει πολύ έρευνα, είχα δείγματα τις φυλής ξέρω την φυλή. Και θέλω έναν σουπερ ουάου σκύλο.

Από την άλλη, αν με έπειθες πως θα φρόντιζες άψογα τον σκύλο, δεν νομίζω να είχα πρόβλημα με το ότι απλά είσαι "ψωνάρα" και θες φοβερό σκύλο, έτσι επειδή τον ΘΕΣ (χωρίς καν να ξέρεις τι θα πει αυτό).
Και πες οτι και αυτό μπορεί να συμβαίνει....

Θα σου έδινα λοιπόν τον "φοβερό εκθεσιακό σκύλο", αλλά ΜΟΝΟ αν:
δεν μπορούσα να βρω με ΤΙΠΟΤΑ κάποιον καλύτερο από εσένα να τον πάρει.
Ποίος είναι ο καλύτερος;
Αυτός που ξέρει την φυλή και δεν θέλει να κατεβάσει το σκυλί σε εκθέσεις (δεν είμαι κατα των εκθέσεων).
Η αυτός που θέλει τον υπέροχο εκθεσιακό σκύλο δεν ξέρει την φυλή αλλά είναι διατεθειμένος να κατεβαίνει σε εκθέσεις;

Μάλλον αυτός που ξέρει την φυλή και είναι διατεθειμένος να κατεβαίνει σε εκθέσεις και να αξιοποιήσει τον σκύλο εκτροφικά.
Και είναι λογικό να θέλει ο εκτροφέας να δώσει σε ένα τέτοιο άτομο το σκυλί γιατί όπως είπες έχει όφελος και αυτός.

Το ερώτημα μου πήγαινε στον amalthea που είπε οτι:Όταν λέει κάποιος "δεν θέλω σκυλί για εκθέσεις" αυτό που εννοούν είναι ότι δεν θέλουν να πληρώσουν την τιμή ενός εκθεσιακής ποιότητας σκύλου.
Και εγώ λέω οτι είμαι διατεθειμένος να πληρώσω εκθεσιακό σκύλο αλλά να μην κατεβαίνω σε εκθέσεις.
Για τους χ,ψ λόγους.
Ποίος εκτροφέας λοιπόν θα έδινε εκθεσιακό σκύλο σε κάποιον που δεν θα αξιοποιήσει τον σκύλο εκτροφικά έστω και αν αυτός ο κάποιος του αποδείκνυε οτι ξέρει και την φυλή και τις απαιτήσεις της;
 


ainte

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2008
184
0
Αλεξανδρούπολη
Χμμμμμμ, ναι, συμφωνώ μαζί σου μέχρι ένα σημείο. Αν και οι Αυστραλέζοι αναγνωρίστηκαν πολύ πρόσφατα (το 1994) και γενικώς η φυλή αναπτύχθηκε κάπως περίεργα (αν δηλαδή καταλαβαίνω το μη περίεργο). Βασικά από απίστευτο αχταρμά βγήκε η φυλή εξ ου και οι πάρα, μα πάρα πολλές μεταλλάξεις που έχει.
Μόνο που υπάρχουν και πολλές φυλές που έγιναν λόγο επιλεκτικής αναπαραγωγής και βοηθούνται απο τις εκθέσεις να επιλέγονται τα καλύτερα δείγματα για να συνεχίζεται η φυλή.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Μόνο που υπάρχουν και πολλές φυλές που έγιναν λόγο επιλεκτικής αναπαραγωγής και βοηθούνται απο τις εκθέσεις να επιλέγονται τα καλύτερα δείγματα για να συνεχίζεται η φυλή.
Σωστά και στην περίπτωση των Αυστραλέζων τουλάχιστον οι εκτροφείς πρέπει να φροντίζουν για τα όσα έγραψε η Dr Zhivago και κυρίως τη μετάλλαξη MDR1, τις δυσπλασίες, τα προβλήματα με τα μάτια, καθώς επίσης και να μη ζευγαρώσουν τα blue merle μεταξύ τους προς αποφυγή lethal white. Αλλά πρέπει να είναι εκτροφείς διότι πες πως εγώ είχα το Μουφ αστείρωτο και έδινα τα λεφτά για τα DNA tests και τους κτηνίατρους κλπ., πλην όμως το Μουφ έχει στραβή οδοντοφυΐα στο αριστερό σαγώνι που είναι κληρονομική, απ' ό,τι νομίζω, άσε που δεν έχω ιδέα από ζευγαρώματα, για να μην πούμε ότι βλέπω ιατρικά και άλλα και λιποθυμώ.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Χμμμμμμ, ναι, συμφωνώ μαζί σου μέχρι ένα σημείο. Αν και οι Αυστραλέζοι αναγνωρίστηκαν πολύ πρόσφατα (το 1994) και γενικώς η φυλή αναπτύχθηκε κάπως περίεργα (αν δηλαδή καταλαβαίνω το μη περίεργο). Βασικά από απίστευτο αχταρμά βγήκε η φυλή εξ ου και οι πάρα, μα πάρα πολλές μεταλλάξεις που έχει.
Εδώ θα διαφωνήσω....Σε μια φυλή που αναπτύσσεται κατά τύχη κι όχι με επιλεκτικά ζευγερώματα για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα σκυλιά που θα έδιναν τόσο σοβαρά προβλήματα όπως αυτά τα τυφλά και κουφά άσπρα σκυλάκια μάλλον θα είχαν εξαφανιστεί από την φυσική επιλογή...
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Η φυλή των Αυστραλέζων αναπτύσσεται επιλεκτικά μόνο κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Προηγουμένως δεν είχαν καν όνομα, τα λέγανε κυρίως "μικρά μπλε σκυλάκια" διότι τους προέκυπταν και μάλιστα κάνουνε τώρα μελέτες με φωτογραφίες του πρώτου μισού του 20ου αιώνα για να δούνε πότε ακριβώς πρωτοεμφανίστηκαν. Δεν είναι καν δε σίγουροι. Κατά τ' άλλα δεν έχω ιδέα γιατί βγαίνουνε τα άσπρα από δυο μπλε και τι ακριβώς είναι αυτό που το προκαλεί (φαντάζομαι υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που τον ξέρουνε). Δε νομίζω όμως να έγινε από υπερβολική ανάπτυξη της φυλής από εκτροφείς. Ούτε ξέρω πολλά για τις μεταλλάξεις, αλλά πραγματικά είναι πολύ περίεργες καμιά φορά, π.χ. το Μουφ έχει ένα καστανό μάτι και ένα καστανό κατά τα 7/8! Το υπόλοιπο 1/8 είναι μπλε!!!!!

Η πλάκα είναι ότι μια γνωστή μου παράτησε έναν παρολίγο γκόμενο που την τριγύριζε διότι, λέει, φερότανε άσχημα στον Αυστραλέζο της διότι, λέει, τον φρίκαρε το γεγονός ότι είχε ένα μπλε και ένα καστανό μάτι!!!!! Η τρέλλα δεν πάει στα βουνά!
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Δεν χρειάζεται να είναι εκτροφείς ή να ξέρουν από βιολογία ή δεν ξέρψ τι άλλο, για να κάνουν επιλεκτική εκτροφή!Και οι τσοπανηδες πάνω στα βουνά επιλεκτική έκτροφή έκαναν στα σκυλιά τους με βάση την ποιμενική τους ικανότητα ας πούμε!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Σωστά.:) Το οποίο βέβαια κάνει τους βοσκούς σοβαρούς εκτροφείς αφού έχουν ανάγκη τα σκυλιά που θα προκύψουν. Είναι το ίδιο όπως λέμε ότι ο Σωκράτης ήτανε ο Σωκράτης κι ας μην είχε πτυχίο φιλοσοφίας!:)

Στα σοβαρά όμως τώρα, δεν έχω ιδέα πώς κάνουνε εκτροφή Αυστραλέζων, αφού όμως είναι ευρέως διαδεδομένο το DNA testing, φαντάζομαι ότι θα ψάξανε σε κάποια φάση για το γονίδιο MDR1. Δεν κοστίζει υπερβολικά και βέβαια το αν προηγούμενοι σκύλοι τους δεν παρουσίασαν προβλήματα δε σημαίνει πολλά αν δεν ξέρει κανείς αν είναι φορείς, κυρίως αν δεν πάθανε ποτέ καρκίνο και δε χρειάστηκε να αναρωτηθεί επομένως κανείς εάν θα μπορούσαν να τους χορηγηθούν ορισμένα φάρμακα ή όχι. Πραγματικά όμως δεν έχω ιδέα πάνω σ' αυτό, απλώς εικασίες κάνω.
 


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@Sara West
Αποδεικνύεται η καθαροαιμία τους με DNA test, Προμηθέα. :)
δεν είναι ακιβώς έτσι! Για να αποδειχτεί η καθαροαιμία από εξέταση DNA πρέπει να παρεις δείγμα και από τους γεννήτορες και για να σου είναι αυτοί γνωστοί πρέπει να έχεις γενεαλογικό χάρτη ή πάρα πολύ χρόνο για να ψάχνεις σκυλιά και να παίρνεις δείγματα για να δεις αν θα πέσεις μέσα.
:)



@harley
αυτο πεστο στο precios hag και σε σενα και τους αλλους που
θελουν να πληρωνουν αλλοι το και καλα χομπι . :-({|=

δηλαδη πουλατε σκυλους με πετιγκρυ για την ψυχη της
μανα σας , και οτι δεν ειναι ενα καλο δευτερο εισοδημα ?
Α, μάλλον είσαι κάποιος από αυτούς που πήραν σκύλο από εμένα!
Άσε με... θα το βρω μόνος μου...

Είσαι αυτός που πήρε σκυλί με 750 Ευρώ και του είπα πως το μόνο που θέλω είναι να μπορώ να έρχομαι που και που να πίνω έναν καφέ και να βλέπω τον σκύλο? Αν ναι, τότε πως ξέχασα να σου πω πως πήρες σκυλί από πατέρα πρωταθλητή και μητέρα Διεθνή Πρωταθλήτρια και MultiChampion που έχει περάσει εξετάσεις εργασίας IPO I, SchH I και FH1 και FH2. Ξέχασα μάλλον να σου πω πως και οι δύο γονείς είναι ελεγμένοι για δυσπλασία, καρδιακές παθήσεις και διατηρούν τον κηνυγετικό τους χαρακτήρα αφού έχουν περάσει Prueba del Campo και πως το κουτάβι σου είχε περάσει επιτυχώς ακουστικές εξετάσεις, είχε εμβολιαστεί και αποπαρασιτωθεί πλήρως, είχε ήδη κοινωνικοποιηθεί έτσι ώστε να μην φοβάται ανθρώπους, σκύλους, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, τρένα, κομπρεσέρ και είχε ήδη μάθει να βγαίνει βόλτα με λουρί!
Χμμμ... μάλλον όχι γιατί τότε θα ήσουν είτε αλλοδαπός είτε θα με είχες επισκευτεί καθ' όλη την διάρκεια της περιόδου που μεγάλωνε το κουτάβι σου μέσα στο σπίτι μου από τον τοκετό του μέχρι να το πάρεις και θα με είχες ρωτήσει αν σε κάθε γέννα έχω τις ίδιες ζημιές στο σπίτι μου!

Μήπως είσαι κάποιος από αυτούς που πήραν κουτάβι από εμένα με 650 Ευρώ και του είπα επίσης πως το μόνο που θέλω είναι να μπορώ να έρχομαι που και που να πίνω έναν καφέ και να βλέπω τον σκύλο? Αν ναι, τότε πως ξέχασα να σου πω πως πήρες σκυλί από πατέρα πρωταθλητή και μητέρα πρωταθλήτρια. Πως και οι δύο γεννήτορες είναι ελεγμένοι για δυσπλασία, καρδιακές παθήσεις και διατηρούν τον κηνυγετικό τους χαρακτήρα αφού έχουν περάσει Prueba del Campo και πως το κουτάβι σου είχε περάσει επιτυχώς ακουστικές εξετάσεις, είχε εμβολιαστεί και αποπαρασιτωθεί πλήρως, είχε ήδη κοινωνικοποιηθεί έτσι ώστε να μην φοβάται ανθρώπους, σκύλους, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, τρένα, κομπρεσέρ και είχε ήδη μάθει να βγαίνει βόλτα με λουρί!
Χμμμ... μάλλον όχι γιατί και τότε θα είχες επισκευτεί καθ' όλη την διάρκεια της περιόδου που μεγάλωνε το κουτάβι σου μέσα στο σπίτι μου από τον τοκετό του μέχρι να το πάρεις και θα με είχες ρωτήσει αν σε κάθε γέννα μετατρέπω αυτό το δωμάτιο εντελώς για να είναι κατάλληλο για γέννα!

Μήπως είσαι κάποιος από αυτούς τους δύο που πήραν δωρεάν σκύλο από εμένα?
Μάλλον όχι, γιατί τότε θα σε έλεγαν ή Στράτο ή Στέφανο και θα είχες ήδη πάρει σκυλί από εμένα από προηγούμενη γέννα και θα με είχες επισκευτεί πολλές φορές και σε προηγούμενους τοκετούς! Θα ήσουν ένας από αυτούς τους δύο που με είχαν ρωτήσει "γιατί σε κάθε τοκετό παίρνεις ξύλα και φτιάχνεις καινούργια γεννήστρα?". Ποιος είσαι? Αυτός που μαζί με τον σκύλο του χάρισα και την γεννήστρα ή ο άλλος?

Αν τώρα έχεις Ντόγκο μικρότερο από 3 ετών, τότε σε διαβεβαιώνω πως δεν είναι δικό μου, γιατί είχα κάτι κωλοσφιξούρες τα τελευταία χρόνια (νυμφέυτηκα, ήρθε ο γιος, χτίζω σπίτι) και δεν είχα χρόνο και λεφτά να μου περισσεύουν για να κάνω γέννα! Τώρα που το σκέφτομαι... με μια γέννα θα έφταχνα ξενοδοχείο!

Μάλλον δεν έχεις σκύλο από εμένα, γιατί θα έβλεπες να γράφει το όνομά μου στην θέση "Εκτροφέας" του πεντιγκρί του σκύλου! Ποιο πεντιγκρί είπες? Αυτό που θα είχες πάρει και θα ανάγραφε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τον σκύλο σου! Και μαζί μ' αυτό θα σου είχα δώσει κι ένα ανεπίσημο πεντιγκρί που θα ανέγραφε 6 γεννεές (αντί για 3 του επ'ισημου) για να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον σκύλο σου. Και θα είχες και αυτό το βιβλιοδετημένο που θα σου είχα δώσει που θα είχε φωτογραφίες από σχεδόν όλους τους προγόνους του κουταβιού σου, με σημειώσεις και πληροφορίες που αφορούν αυτούς τους σκύλους καθώς και αξιολογήσεις τους από εκθέσεις.

Ρε συ... μήπως είσαι το αφεντικό μου? Που απλά θέλει να με ελέγξει για να δει αν τα λεφτά που μου δίνει στην δουλειά μου φτάνουν να ταϊσω την οικογένειά μου ή αν χρειάζεται να συμπληρώσω το εισόδημά μου?

Αν τώρα δεν είσαι κανένας από τους παραπάνω, τότε σου κάνω μια ανοιχτή πρόταση και στην κάνω εδώ για να έχεις μάρτυρες:
Στην επόμενη γέννα που θα κάνω θα σου χαρίσω ένα θηλυκό! Εσύ θα το διαλέξεις ή θα σου επιλέξω απλά αυτό που εγώ θεωρώ το καλύτερο θηλυκό της γέννας! Θα κάνουμε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που θα λέει πως μπορώ να ελέγχω την σκύλα όποτε θέλω και θα σου παραχωρήσω τα εκτροφικά δικαιώματα πλήρως! Θα αναλάβεις όλα τα έξοδα της σκύλας συμπεριλαμβανόμενου ενός (θα σου ζητήσω μόνο ένα) ταξιδιού σε έκθεση στο εξωτερικό, των εξόδων να την κάνεις τουλάχιστον πρωταθλήτρια Ελλάδος, όλων των παραπάνω εξετάσεων υγείας, το κόστος της επίβασης με αρσενικό που θα αποφασίσουμε από κοινού, των εξετάσεων της σκύλας που συνδέονται με τον τοκετό και όλων των εξετάσεων και διαδικασιών υγείας για τα κουτάβια, όπως εμβόλια, τατουάζ και μικροτσιπ. Βεβαίως θα ετοιμάσεις και τον χώρο για τον τοκετό σύμφωνα με τις οδηγίες μου και θα κοινωνικοποιήσεις σωστά τα κουτάβια. Θα έχεις δικαίωμα να ορίσεις εσύ την τιμή πώλησης των κουταβιών, να διαλέξεις τους μελλοντικούς ανάμεσα στους υποψήφιους ιδιοκτήτες και να καρπωθείς όλο το χρηματικό αντίτιμο!

Τι ζητάω εγώ?
Με δεδομένο πως από κάθε γέννα μου, τα υγιή κουτάβια που καταλήγουν σε ιδιοκτήτες είναι τουλάχιστον 7 θα μου πληρώσεις δικαίωμα μόνο 100 Ευρώ για κάθε κουτάβι (δηλαδή 700 Ευρώ σε κάθε γέννα ανεξαρτήτως αριθμού κουταβιών) και θα αναλάβω εγώ να πληρώσω το αντίτιμο για το δικαίωμα εγγραφής όλων των κουταβιών στον ΚΟΕ.

Πως σου φαίνεται η μπίζνα? ;)
 
Last edited:




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
@Sara West

δεν είναι ακιβώς έτσι! Για να αποδειχτεί η καθαροαιμία από εξέταση DNA πρέπει να παρεις δείγμα και από τους γεννήτορες και για να σου είναι αυτοί γνωστοί πρέπει να έχεις γενεαλογικό χάρτη ή πάρα πολύ χρόνο για να ψάχνεις σκυλιά και να παίρνεις δείγματα για να δεις αν θα πέσεις μέσα.
:)
Προμηθέα, αναφέρομαι σε DNA test σαν κι αυτό που άμα κάνουμε εσύ κι εγώ θα μας βγάλει ανθρώπους και όχι μισούς ανθρώπους και μισές μαϊμούδες.:D Και ναι, γίνεται να ξεχωρίσεις φυλές στους ανθρώπους, π.χ. έχουν αναγάγει ολόκληρο το ανθρώπινο είδος σε επτά, αν θυμάμαι καλά, διαφορετικά αρχικά μιτοχονδριακά DNA. Το τεστ στο οποίο αναφέρομαι είναι αναγνωρισμένο και σοβαρό. Πήρα δείγματα σάλιου από το Μουφ, τα έβαλα σε ένα φάκελλο, τα έστειλα στο εργαστήριο και μέσα τους έγραψα μόνο το όνομά μου και τη διεύθυνσή μου, τίποτε άλλο. Δεν τους είπα τι φυλή είναι το Μουφ. Μετά από μερικές βδομάδες μου γράψανε ότι κάνανε ανάλυση και ότι βρήκανε ΜΟΝΟΝ Αυστραλέζο Ποιμενικό, άρα δεν είναι ημίαιμος. Για την ώρα αναγνωρίζουνε το DNA ογδοντατόσων διαφορετικών φυλών. Νομίζω δε ότι αυτό ακριβώς το τεστ σκέφτονται να κάνουν και στην Ελλάδα όσοι ενδιαφέρονται για τη διάσωση φυλών που κινδυνεύουν να αλλοιωθούν/εξαφανιστούν, π.χ. το κοκόνι.

Από κει και πέρα, συμφωνώ μαζί σου με τα υπόλοιπα που γράφεις.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU