Δεν ξέρουμε πως να παίξουμε.


gvaikousis

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2009
110
0
Athens
Την Κούκλα όπως ανέφερα και στο forum των νέων μελών , την πήραμε περίπου 2 χρονών από φιλοζωική. Ήταν πάρα πολύ φοβισμένη και μπερδεμένη.

Την έχουμε περίπου 2 μήνες. Έχει ξεπεράσει πολλές φοβίες.

Άλλα η μόνη μας επαφή είναι τα χάδια. Όταν ξεκινάμε (οι άνθρωποι δηλαδή) κάποιο παιχνίδι ή κάποια απόπειρα εκπαίδευσης, παραδίνεται αμέσως(ξαπλώνει και ανοίγει τα πόδια) και ζητάει χάδια. Ξέρει μόνο το ΕΛΑ.

Πως να της δείξω ότι εκτός από τα χάδια, υπάρχει και το παιχνίδι;
 


scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Καταρχήν να σου ζήσει η Κούκλα!!
Το μπαλάκι το χετε δοκιμάσει?
ΓΕνικά πράγματα που έχουν κίνηση, (π.χ. ένα πλαστικό μπουκάλι που κυλάει, ένα σπάγγο με δεμένο κάτι στην άκρη, ένα πετσετάκι που το κουνάτε εσείς, μια σφουγγαρίστρα) κάτι τους κάνουν..
Ειδικά ο σκύλος μου όλα αυτά τα λατρεύει!!
Δοκιμάστε διάφορα πράγματα και αν δείτε πως κάτι της αρέσει επιβράβευση!!
 


gvaikousis

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2009
110
0
Athens
Αδιαφορεί!

Αδιαφορεί για όλα τα παιχνίδια του εμπορίου, χειροποίητα κτλ.

Έχω μεγαλώσει από κουτάβια άλλα 2 σκυλάκια που είναι Δαλματίας.
Εκείνα τα είχα από γέννηση πότε ήταν εύκολο να μάθουν να παίζουν με όλους τρόπους.

Η Κούκλα μας βλέπει μπάλα, σχοινί, πλαστικά πραγματάκια...πλήρως απαξίωση.
Πάμε να παίξουμε κυνηγητό ή να της κρύψω πράγματα.....με κοιτάζει σαν να λέει "Τι εννοεί το αφεντικό;"

Καταλήγουμε πάντα να ξαπλώσει ανάσκελα με τα πόδια ανοιχτά και να περιμένει χάδια.

Ίσως να θέλει λίγο χρόνο ακόμα να με εμπιστευτεί; Δεν ξέρω.
 


scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Πιστεύω πως το κυνηγητό και το να της κρύβεις διάφορα είναι πιο δύσκολα για να τα καταλάβει αμέσως..
Τα πλαστικά, μπαλάκια, κλπ πρέπει να της δείξετε πως να παίζει και όχι απλά να της τα δίνετε..
Τώρα βέβαια κάποια σκυλιά δεν είναι και πολύ των παιχνιδιών..
Η μπορεί να θέλει κι άλλο χρόνο μαζί σας..:)
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μερικά σκυλιά μπορεί απλά να μη γουστάρουν το παιχνίδι!!! Ο δικός μου έχει να παίξει από 6 μηνών και είναι 11 ετών! Μόνο κρυφτό παίζει :)
Βέβαια τώρα, με τόση ζέστη, μην περιμένεις και πολλά!

Στη φιλοζωική από πότε την είχαν? Ήταν εκεί ως κουτάβι? Αν ναι, ρώτησέ τους αν ως κουτάβι έπαιζε και σταδιακά έχασε το ενδιαφέρον της για το παιχνίδι. Μην ξεχνάς ότι αυτό το σκυλάκι δεν είχε ζήσει και ζωή χαρισάμενη μέχρι τη στιγμή που την πήρατε.

Ούτως ή άλλως δώσε τώρα βάση στην εκπαίδευσή της και κάντη να μοιάζει με παιχνίδι! Μπορείτε μάλιστα να δοκιμάσετε να της μάθετε κάποια tricks, που επίσης αποτελούν πνευματικές ασκήσεις :)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Δίκιο έχει η Σκούμπυ-Ντου. Μην ανησυχείτε που δεν παίζει, μάλλον είναι διότι δεν έπαιξε κανείς ποτέ μαζί της. Έτσι ήτανε και το Μουφ μου, όταν το πήρα από το καταφύγιο δεν ήξερε ούτε τι είναι τα παιχνίδια που του έφερα, ούτε τι είναι οι λιχουδιές, αλλά έμαθε πάραυτα και τώρα με κυνηγάει εκείνο να παίξουμε. Τα μπαλάκια είναι όντως ο ευκολότερος τρόπος και το κυνηγητό θα της αρέσει στα σίγουρα.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Και το Γκογκολάκι μου είναι ακριβώς έτσι (επισης απο καταφύγιο, υιοθετημένος όταν ηταν 18 μηνών). Δεν παίζει με κανένα παιχνίδι και δε μασουλάει τίποτα αν δεν τρώγεται. Προσπαθησα να τον μάθω να παίζει, αλλά αρνείται κατηγορηματικά, οπότε παρέδωσα τα όπλα!:) Δε βρίσκω ότι είναι πρόβλημα..... αμα δε γουστάρει αυτός και ειναι ηρεμος κι ευτυχισμένος μονο με χάδια και βόλτες, πάω πάσο. Βασικά η χαρά της ζωης του είναι να τρέχει στα δαση και τις παραλίες και να ξαπλώνεται δίπλα μου...... τιποτε αλλο δε θέλει! (ναι, τον έχω ρωτήσει!:p ).

Πάντως μάθε του μερικά πραγματα.... το Ελα είναι πολύ βασικό, αλλα και τα κάτσε, μείνε, μαζί και ξάπλα βοηθάνε..... επίσης και μερικά τρικ, γιατι θα χαρει πολύ να κάνει κάτι που σ'ευχαριστεί (πχ να δίνει το χέρι του, που το μαθαίνουν πολύ εύκολα).
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τα μπαλάκια είναι όντως ο ευκολότερος τρόπος και το κυνηγητό θα της αρέσει στα σίγουρα.
Δεν είναι απαραίτητο οτι θα της αρέσει το μπαλάκι και το κυνηγητο δεν ξέρω αν ενδείκνυται για φοβικό σκύλο..... θελει κάτι που θα του τονώσει την αυτοπεποίθηση.
 




kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σοβαρά? Ενισχύει το κυνηγητό τις φοβίες? Δεν το ήξερα αυτό...
Εξαρτάται ποιος κυνηγάει ποιόν! Αν κυνηγάει ο σκύλος εμάς, τοτε ΟΚ! Το ανάποδο, εγώ δεν θα το εκανα σε φοβικό σκύλο, εκτός αν ήμουν απόλυτα σίγουρη οτι το απολαμβάνει! Ας πουν οι εκπαιδευτές του φόρουμ καλύτερα.....

Ειναι οπως το να παίζεις "σφαλιάρες" με το κεφάλι του.... με τον προηγούμενο, δεν είχα κανένα ενδιασμό, οτι το έβλεπε σαν παιχνίδι και απαντούσε με χαρες..... με το Γκογκόλ όμως δεν το κάνω.... οχι οτι αποφεύγει το χέρι μου, γιατι με εμπιστεύεται απόλυτα, αλλά δεν δίνει κανένα σημάδι ότι το απολαμβάνει.....
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το κρυφτο ειμαι σιγουρος οτι θα το μαθει αμεσως και πιθανον στη διαρκεια να το χαιρεται.
Αν ειναι φοβικος, θα ψαχνει σαν τρελος να σε βρει αν ψευτοκρυφτεις καπου για να νοιωσει ασφαλεια κοντα σου.
Αν κανεις τρελές χαρες οταν σε βρει πιστευω θα μαθει να το διασκεδαζει.
 


Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
38
εδώ γύρω..
Φίλτατε/η.. Δεν είναι απαραίτητο να της αρέσουνε τα παιχνίδια... Εμένα η Μάγια δεν παίζει με τίποτα...... Μόνο με τα πόδια των άλλων σκυλιών που τα δαγκώνει, που και που τους κλέβει το παιχνίδι και το μασουλάει, αυτό και τέλος... Και την έχω από περίπου 1μιση μηνών..
Ψάξτο πρώτα με ποικιλία παιχνιδιών και βλέπεις μετά, τι την ευχαριστεί;; Να εξερευνεί; Να δαγώνεται με άλλα σκυλιά;; Ότι και αν είναι περνάει και από το δικό σου χέρι...
 


gvaikousis

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2009
110
0
Athens
Σας Ευχαριστώ

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Της αρέσει πάρα πολύ να παίζει με άλλα ζωάκια ότι και αν είναι αυτά.
Χελώνες, σκυλάκια, γατάκια.

Συμφωνώ με την συμβουλή της εκπαίδευσης σαν παιχνιδι.
Έτσι το κάνουμε και περνάμε καλά όλοι και εκπαιδευόμαστε κιόλας.
Διαπιστώνω ότι με την μέθοδο αυτή μέρα με την μέρα έχουμε βελτίωση στην σχέση μας.

ΚΑλΟ Σ/Κ σε όλους και όλες :)
 


Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Αυτή η περιγραφή μου θυμίζει τον δικό μου!
Με τα παιχνίδια θα ασχοληθεί 2 λεπτά το πολύ και μόνο αν δε βαριέται οικτρά μα φυσικά με δική μου παρότρυνση κι ενδιαφέρον.
Με τα μπισκότα πάλι δεν κάνουμε πολλή δουλειά γιατί είναι λιγόφαγος και δε τα τρώει με πολύ όρεξη πάντα. (για να του έλεγα κυνήγα το μπισκότο)
Το ίδιο συμβαίνει και με ένα "εργοστασιακό" κόκκαλο... μόνο στα πραγματικά δείχνει λίγο παραπάνω ενδιαφέρον.
Το μόνο που του αρέσει εκτός από το να κοιμάται και να είναι ξάπλα είναι να κυλιέμαι κι εγώ μαζί του και να τρωγόμαστε και φυσικά τα χάδια!!!
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το μόνο που του αρέσει εκτός από το να κοιμάται και να είναι ξάπλα είναι να κυλιέμαι κι εγώ μαζί του και να τρωγόμαστε και φυσικά τα χάδια!!!
Βγαινετε τακτικα για βολτα?
Εμας μας αρεσουν τα παιχνιδια αλλά το υπερτατο ενδιαφερον ειναι η βολτα.
Αν μπορουσαμε να ειμαστε εξω και να περπαταμε ολη μερα δεν θα ελεγε οχι.
 




Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Βγαίνουμε μια μικρή ανάγκης το πρωί, και το απόγευμα δεν έχω μετρήσει χρόνο! Όταν βλέπω ότι πέφτουν οι ρυθμοί γυρίζουμε.

Σε γεινκές γραμμές, μετά την πρωινή βόλτα ανάγκης ή και μια έξτρα για δουλειές, λιώνει στα πατώματα μέχρι το απόγευμα. Τον φωνάζω για να παίξουμε ή να τον χαϊδέψω και βαριέται απίστευτα να κουνηθεί μέχρι την ώρα της βόλτας.

Αν τρέξω πάνω κάτω με το σκυλί καναδυό φορές στην απογευματινή μας εξόρμηση, τον έχω βγάλει νοκ άουτ!
Κάνει και ζέστη τώρα οπότε δεν είναι για πολλά! Κάποια στιγμή στη βόλτα σταμάτησε και κάθισε κάτω."Τί έγινε ρε άντρακλα? Τα φτύσαμε?" του έκανα!

Αν συναντήσουμε κάποιο άλλο σκυλί και το συμπαθήσει και παίξει κρατάει περισσότερο η βόλτα, αλλιώς μυρίζει από δω κι από κεί και σιγά σιγά, χάνει το ενδιαφέρον του.
Το καλό είναι ότι δεν κάνουμε πάντα την ίδια διαδρομή, έχει πολλά διαφορετικά μονοπάτια το βουνό και πάμε από εκεί που έχει όρεξη ο μικρός κάποιες φορές!

Από ότι καταλαβαίνω, μπορεί να υπήρξε αδέσποτος για κάποιους μήνες αλλά δεν είναι μεγάλης ενεργειακής κατανάλωσης και προτιμάει θυλικά σκυλιά και θυλικά αφεντικά και με τα 2 περνάει καλά στις βόλτες!

Είναι βέβαια νωρίς για να τον έχω μάθει... μόλις 5-6 μέρες!
 
Last edited:


gvaikousis

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2009
110
0
Athens
Μικρή Βελτίωση

Παρατηρώ ότι όταν είναι ξάπλα και μετά από αρκετή ώρα συναναστροφής (π.χ. χάδια),της κρατάω ένα κουκλάκι πάνω από το κεφάλι της, και ανασηκώνεται να το δαγκώσει.Οπότε αρχίζουν τα ελαφράς μορφής τραβήγματα εκατέρωθεν και στο τέλος την αφήνω να νικήσει.
Αν το κάνω όμως πριν τα χάδια και την αρκετή ώρα συναναστροφής δεν ενδιαφέρεται καθόλου.

Επίσης της αρέσει πάρα πολύ να τρέχουμε στο πάρκο. κάθεται στο γρασίδι και πάω δίπλα της. Χτυπάω ένα δυο παλαμάκια και αρχίζω το τρέξιμο. Τρέχει από πίσω που και μετά από κάποια μέτρα σταματάω και έρχεται μπροστά μου και κάθεται. Μόλις κάτσει την τρελαίνω στα χάδια και στα μπράβο.Μετά φτου και από την αρχή. Λοιπόν αυτό το παιχνίδι της αρέσει πάρα πολύ, από την χαρά της πηδάει ψηλά στον αέρα και κάνει σαν τρελό!

Ακόμη της αρέσει πολύ όταν και είμαστε από την μία η γυναίκα και από την άλλη εγώ και την κάνουμε εξάσκηση στο ΕΛΑ. Απο τον έναν στον άλλον.
Την στιγμή που εκτελεί σωστά και λαμβάνει τα ΄ χάδια καταλαβαίνεις πόσο της αρέσει.

Ερώτηση άσχετη : Ενώ είναι πολύ γρήγορο σκυλί δεν με προσπερνά ποτέ όταν τρέχουμε. Γιατί; Όταν τρέχει με άλλα σκυλιά αναπτύσσει πολύ γρηγορότερες ταχύτητες.
 


scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Το ίδιο συμβαίνει και με μας στο τρέξιμο.. Στην βόλτα τρέχουμε μαζί και έχοντας οπτική επαφή.. Μόλις δε κουράζομαι εγώ λίγο χαλαρώνει και αυτός τον ρυθμό του.. Μήπως απλά θέλουν να τρέχουμε μαζί και όχι να συναγωνιζόμαστε??:rolleyes:
 


Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Κι εμένα έτσι κάνει στο τρέξιμο! Πολύ κοντά μου! Ίσως είναι κάτι που απλά κάνουμε μαζί χωρίς ανταγωνισμό ή να πρέπει κάποιος να αποδείξει κάτι.
Όσο για το παιχνιδι του σκυλιού, μια από τα ίδια, αν δεν ενδιαφερθω εγώ μαζί του (και με το σκύλο και με το παιχνίδάκι) δε δίνει σημασία!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.822
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU