Δυσπεψία ...ή συστροφή.. ή κατι άλλο


Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
37
Μια δύσκολη εβδομάδα ήρθε στο τέλος της ευτυχώς με αίσιο αποτέλεσμα!

Τα γεγονότα έχουν ως εξής :

Δευτέρα 23 -06 -2014

Το πρωί μετά την βόλτα μας της δίνω την μισή ποσότητα από κροκέτες (ημερήσια δόση) και επειδή ήταν ζεστή μέρα έβαλα και μισό γιαούρτι μαζί.(έχω παρατηρήσει ότι πίνει πολύ λιγότερο νερό όταν της δίνω γιαουρτάκι, προφανώς την ενυδατώνει γι αυτό σκέφτηκα τις ζεστές μέρες θα ναι καλό να της δίνω.)

Το απόγευμα της δίνω το άλλο μισό γιαούρτι αφού τελειώσαμε την άσκηση και το παιχνίδι όπου είχα δώσει και μεζεδάκια. Μέσα σε ούτε 10 λεπτά ξαφνικά βλέπω το κουτάβι να θέλει να κάνει εμετό, πράγμα που έχει ξανακάνει λίγες φορές και μετά τα ξανατρώει.... Αυτήν την φορά όμως κάτι δεν πήγαινε καλά! Βλέπω ότι ενώ θέλει να κάνει εμετό δεν μπορεί και κάθομαι και παρατηρώ που θα πάει αυτό... ξαφνικά αρχίζει να πρήζεται η κοιλιά της , και στο καπάκι να σου και τα σάλια ποτάμι!

Αμάν λέω συστροφή , αλλά σε κουτάβι?! Όλα αυτά σε διάστημα 5 λεπτών! Παίρνω τον κτηνίατρο της αμέσως.... και εκεί έρχεται το δεύτερο σοκ! Του εξηγώ τα συμπτώματα , του λέω τι υποπτεύομαι και μου απαντάει ότι έχει πολλά περιστατικά !!!!!!!!!!! και ότι ο μόνος τρόπος να την σώσω είναι να πάω Θεσσαλονίκη! (Τώρα μετανιώνω που δεν τον έβρισα αλλά το μυαλό μου ήταν να σώσω το κουτάβι ποιος τον μαμαει αυτόν! Αλλά ούτε να μου πει να την εξετάσει έστω?? Εγώ έλεγα συστροφή αλλά δεν σημαίνει ότι έχω δίκιο μηχανολόγος είμαι οχι κτηνίατρος) Πού να πάω Θεσσαλονίκη... εγώ φοβόμουν να την ακουμπήσω πόσο μάλλον να την κουβαλήσω στο αμάξι και πόσο μάλλον να οδηγήσω! Παίρνω σε μια μεγάλη κτηνιατρική που έχουμε στις Σέρρες , τίποτα δεν απαντάν ούτε σε κινητά ούτε πουθενά! Στο πίσω στενό από το γραφείο μου μόλις άνοιξε ένα καινούργιο κτηνιατρείο (ούτε μήνα), βρίσκω το τηλ του απο μια γειτόνισσα και μου λέει σε 5 λεπτά είμαι εκεί! Και όντως ήρθε αμέσως!

Την εξετάζει και μου λέει ότι δεν του μοιάζει για συστροφή καθώς το πρήξιμο δεν είναι σαν μπαλόνι και δεν είναι στο εμπρός μέρος της κοιλίας αλλά μου λέει αν θέλω για σίγουρα να κάνουμε μια ακτινογραφία! Φυσικά λέω και αμέσως... και εκεί έρχεται το τρίτο σοκ! Τον ακούω να παίρνει τηλ εκεί που θα κάναμε ακτινογραφία και να ξαφνικά να βγαίνει έξω! Ο σκατόψυχος που έκανε τις ακτινογραφίες δεν ήθελε να πάει Δευτέρα απόγευμα στην δουλειά... και τον ακούω να λέει ''ναι εκτροφής είναι'' (ΘΕΕΕ ΜΟΥ ΨΥΧΗ ΕΙΝΙΑ Ψ-Υ-Χ-Η) εκεί ήταν που τέντωσα και άρχισα να βρίζω δυνατά για να ακούσει ο άλλος στο τηλ και μου λέει εν τέλη ο γιατρός ότι θα έρθει!

Περνάει μια ώρα άφαντος , μιαμιση τίποτα.... τον παίρνουμε τηλ πάλι τίποτα! Η Μπέλλα να υποφέρει , να κλαίει ασταμάτητα απο πόνο το καημένο στο μεταξύ! Μου λέει ο γιατρός οτι είναι σίγουρος οτι είναι δυσπεψία , εγώ να τον βλέπω νεαρό (εν τέλη έμαθα έχει προϋπηρεσία στο στρατό) και να μην ξέρω τι να κάνω! Του λέω προχώρα για δυσπεψία , δίνει ατροπίνη και της βάζει ορό!

Το σκυλάκι σε 10 λεπτά παρουσιάζει μια μικρή μικρή ανακούφιση αλλά όχι αμαν, και τα σάλια ποτάμι.... Μου λέει ο γιατρός να την βάλω να ξεκουραστεί , να την παρακολουθώ και καθόλου φαί για 24 ώρες!

Την παίρνω σπίτι , με το που μπαίνει κατουράει (το πρώτο θετικό μνμ) και σταματάν τα σάλια αμέσως! Μετά πήγε και κούρνιασε στην γωνία της ... το πρήξιμο να παραμένει , το κλάμα επίσης και η αναπνοή της - έκανε κανονική εισπνοή αλλά την εκπνοή την έκανε αμέσως, δεν μπορούσε ούτε να αναπνεύσει χωρίς να πονάει.... όλα αυτά μέχρι της 6 το πρωί! Από εκεί και μετά άρχισε η βελτίωση!

Μέχρι την παρασκευή έτρωγε αποκλειστικά ιατρική τροφή ενώ από χθες ξεκινήσαμε και μισή μισή ξηρά! Ακτινογραφίες δεν κάναμε εν τέλη , το πρωί που την είδε ο κτηνίατρος είπε οτι δεν χρειάζεται αφού βελτιώθηκε τόσο! Την Τρίτη ήταν πολύ καλύτερα από θέμα πόνου αλλά φυσικά εξαντλημένη μια και δεν είχαμε κοιμηθεί όλο το βράδυ!

Ο κτηνίατρος λέει ότι ήταν δυσπεψία από το γιαούρτι και να μην της ξαναδώσω , αλλά την είχα δώσει άλλες 5 φορές πιο μπροστά χωρίς πρόβλημα κανένα ούτε στα κακάκια! Το μόνο που ήταν διαφορετικό ήταν άλλη μάρκα... Επίσης διαβάζω τα συμπτώματα της δυσπεψίας στο ίντερνετ αλλά δεν ταιριάζουν ! Με τις συστροφής ταιριάζουν απόλυτα, μόνο ότι το πρήξιμο δεν ήταν στο εμπρός μέρος της κοιλιάς!

Πώς να προχωρήσω απο εδώ και πέρα? να επαναπαυτώ στην διάγνωση της δυσπεψίας? υπάρχουν εξετάσεις να κάνω για κάτι άλλο? Πάντως στο ποδαράκι που την ξύρισαν για τον ορό η γουνίτσα της μεγαλώνει τάχιστα άρα ορμονικά είναι κομπλέ χεχε! Σας έχει συμβεί ή έχετε ξανακούσει για τέτοια συμπτώματα σε δυσπεψία? Γιαούρτι θα ξαναδίνατε?

Και μια φώτο απο την τρίτη με το κουλ ξυρισματάκι στο ποδαράκι της, τρέντυ φάση! Την ενοχλούσε αφάνταστα και το έγλυφε συνέχεια , αλλά την αποσπούσα την προσοχή με παιχνίδια και το παράτησε σιγά σιγά
 

Attachments



ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
να αλλαξεις κτηνίατρο
από περιέργεια θα ρωτήσω και τον δικό μου τί εχει να πει πάνω στο θεμα .
τώρα για το γιαούρτι εγώ τις δίνω αλλα διαλέγω κατσικίσιο , έστω αιγοπρόβειο και όχι σε τόσο μεγαλες ποσότητες. μια δυο κουταλιες την φορα.

με την βαρεμαρα που δερνει τους κτηνιατρους αν το μικρό σου είχε πάθει συστροφή ή ειχε φάει φόλα θα σου είχε πεθάνει :sick:
 


Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
37
Εννοείτε οτι αλλάξαμε κτηνίατρο , πλεον πάω μόνο στον καινούργιο που ήταν και ο μόνος που ανταποκρίθηκε! Αυτήν την εβδομάδα σχεδόν κάθε μέρα περίπου 3 φορές την μέρα περνούσαμε απο το ιατρείο να την ''ρίξει μια ματια'' και κάθε φορά το έκανε με χαμόγελο και μεράκι!
Το σκέφτηκα και αυτό ότι η ποσότητα του γιαουρτιού ήταν το φάουλ, αλλα ο γιατρός επιμένει οτι ούτε κουταλιά ξανά... και πραγματικα το λάτρευε σαν τα κόκκαλα!
Για φόλα ευτυχώς είμαστε μαζί 24/7 και έχω πλήρη έλεγχο ακόμα και στην βόλτα άμα δει κανα ''μεζέ'' πεταμένο θα κοκκαλώσει και θα με κοιτάζει μέχρι να πώ μη ή πάρτο! Έτσι δεν το έιχα καν για πιθανότητα, αλλα η συστροφή μου είχε κολλήσει! Είναι και οτι τρώει υπερλαίμαργα γενικα...της δίνω την μερίδα της χωρισμένη σε μερίδες αλλα και πάλι δεν τα μασάει, μπαμ κ κάτω!
Κάνε το κόπο και πές μου σε παρακαλώ και μένα τι θα σου πεί και ο δικός κτηνίατρος οταν το ρωτησεις σχετικά με το θέμα!
 


Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@Ghost εγω απο εδω μεσα ειχαενημερωθει οτι τα σκυλια εχουν δυσανεξια στην λακτοζη,αν οχι ολα τα περισσοτερα. Το γιαουρτι εμπεριεχει λακτοζη,οποτε εκει οφειλεται ο εμετος (και στην δικια μου που ειναι ενηλικη οταν της ειχα δωσει μισο κεσδακι,μετα απο κανα 15λεπτο εκανε εμετο). Γιαουρτι μπορεις να δινεις κατσικισιο και 2κουταλιες της σουπας σε ενηλικο,οποτε σε κουταβι ακομα πιο λιγο. Για τα υπολοιπα,το πρηξιμο στην κοιλια καλτερα να ρωτησεις κτηνιατρο!
 


kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Και η δικιά μου πριν λίγες μέρες που της έβαλα γιαούρτι λίγο παραπάνω αυτή την φορά(ενώ της είχα βάλει 1 κουταλιά πριν μέρες και δεν έγινε τίποτα) έβγαλε ότι είχε και δεν είχε,αυτούσια την τροφή ..Ίσως να την πείραξε τελικά...
 


Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
37
Το θέμα ήταν οτι ήθελε να κάνει εμετό αλλα δεν μπορούσε! Καθόταν σε στάση εμετού το πάλευε να τα βγάλει αλλα τίποτα! Και εκεί που σταμάτησε την προσπάθεια για εμετό, άρχισε να πρίζεται η κοιλιά της και να τρέχουν σάλια απο το στόμα της.

Στο παρελθόν που έφαγε γιαούρτι ποτέ δεν έκανε εμετό ούτε είχε καποια ένδειξη στα κακά της! Εμετό εχει κάνει κανα 3-4 φορές κομματια ολόκληρα κροκέτες γιατί τρώει λαίμαργα, αλλα μόνο κροκέτες!

Σίγουρα είχε να κάνει με το γιαούρτι πάντως και απο οτι βλέπω και απο τις ποσότητες που δίνεται και εσείς , εκεί σίγουρα ξέφυγα!

Αλλα δεν μπορώ να καταλάνω με τους κτηνιατρους... το είχα όπως οι γιατροι για άνθρωπο! Να λες γιατρέ πεθαίνω και να σου πεί έχω πολλά περιστατικα λυπαμαι γεια???? με τιποτα... Γιατί γίνονται κτηνιατροι αν δεν τους πολυκαίει η ζωή των ζώων? Για τα λεφτά? Μα αν την εξέταζε λεφτά θα επαιρνε , ακόμα και 3ψηφιο να μου ζητούσε θα το έδινα! Οπως ο καθένας... Δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που πρέπει να ακολουθούνε?
 


kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Αλλα δεν μπορώ να καταλάνω με τους κτηνιατρους... το είχα όπως οι γιατροι για άνθρωπο! Να λες γιατρέ πεθαίνω και να σου πεί έχω πολλά περιστατικα λυπαμαι γεια???? με τιποτα... Γιατί γίνονται κτηνιατροι αν δεν τους πολυκαίει η ζωή των ζώων? Για τα λεφτά? Μα αν την εξέταζε λεφτά θα επαιρνε , ακόμα και 3ψηφιο να μου ζητούσε θα το έδινα! Οπως ο καθένας... Δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που πρέπει να ακολουθούνε?
Kαλώς ήρθες στον αγγελικά πλασμένο κόσμο των σκύλων και των κτηνιάτρων...Δυστυχώς το να σου τύχει καλός κτηνίατρος είναι σαν να πιάνεις το λαχείο..και ναι μερικούς τους νοιάζει μόνο η τσέπη τους αλλά όχι όλους(απ'ότι φάνηκε και απ την ιστορία σου)..
 
Last edited:


Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
37
Kαλώς ήρθες στον αγγελικά πλασμένο κόσμο των σκύλων και των κτηνιάτρων...Δυστυχώς το να σου τύχει καλός κτηνίατρος είναι σαν να πιάνεις το λαχείο..
Αν και αυτός ο καινούργιος φαίνεται καλό παιδί και με πολυ μεράκι (εξάλου μολις άνοιξε) εσυ Θεσσαλονίκη σε ποιον πας αν επιτρέπεται? Φανταζομαι για να πηγαινεις θα είσαι ευχαριστημένη, γιατί σκέφτομαι για μια δεύτερη γνώμη αν και είναι υγιεστατη τώρα αλλά κάτι με τρώει! Όπως αναφέρετε και εσυ και ο γιαννης σας έκανε εμετό με το γιαούρτι, εμένα το ήθελε μεν - δεν μπορούσε δε... και ύστερα η δυσπεψία γιατί να προκαλέσει πρήξιμο! Αυτό έλεγα στον κτηνίατρο πριν τον αφήσω να δώσει ατροπίνη κ ορό αλλά απο την άλλη έγινε καλά το σκυλάκι μετά απο 13 ώρες όμως... είμαι λίγο μπερδεμένος και ακόμα αγχωμένος με το γεγονός γι αυτο σκέφτομαι για 2η γνώμη κιολας.
 


kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Αν και αυτός ο καινούργιος φαίνεται καλό παιδί και με πολυ μεράκι (εξάλου μολις άνοιξε) εσυ Θεσσαλονίκη σε ποιον πας αν επιτρέπεται? Φανταζομαι για να πηγαινεις θα είσαι ευχαριστημένη, γιατί σκέφτομαι για μια δεύτερη γνώμη αν και είναι υγιεστατη τώρα αλλά κάτι με τρώει! Όπως αναφέρετε και εσυ και ο γιαννης σας έκανε εμετό με το γιαούρτι, εμένα το ήθελε μεν - δεν μπορούσε δε... και ύστερα η δυσπεψία γιατί να προκαλέσει πρήξιμο! Αυτό έλεγα στον κτηνίατρο πριν τον αφήσω να δώσει ατροπίνη κ ορό αλλά απο την άλλη έγινε καλά το σκυλάκι μετά απο 13 ώρες όμως... είμαι λίγο μπερδεμένος και ακόμα αγχωμένος με το γεγονός γι αυτο σκέφτομαι για 2η γνώμη κιολας.
Δυστυχώς έιμαι απ τις περιπτώσεις που έχω αλλάξει 2 κτηνίατρους και τώρα είμαι στην 3η (προς το παρόν είμαι ευχαριστημένη)...Την οποία μου την είχε συστήσει μέλος του φόρουμ.Κοίτα,να παρατηρείς ποιός ενδιαφέρεται πιο πολύ για το ζώο..

Εμένα μου έλεγαν φίλοι και γνωστοί να πηγαίνεις σε κτηνίατρο μεγαλύτερης ηλικίας για να έχει πείρα και τελικά η κοπέλα που πάω τώρα που είναι νέα το ψάχνει αρκετά πιο πολύ...
Δεν υπάρχουν στανταρ σε αυτά..

Θα σου στείλω την σελίδα της.
 


Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
1. Για το γιαούρτι ειπώθηκαν όλα τα σωστά (τύπος - ποσότητα κλπ). Ίσως στο μέλλον να το ξαναδοκιμάσεις προσεκτικά. Προς το παρόν θα το απέφευγα τελείως.

2. Η συστροφή έχει κάποιους κλινικούς χαρακτήρες που περιγράφονται στα βιβλία. Δεν είναι απαραίτητο να έχει το σκυλί την πλήρη κλινική εικόνα και να ταιριάζει απόλυτα για να έχει συστροφή. Από την περιγραφή σου εγώ θα είχα υψηλό δείκτη υποψίας για κάποιου είδους "μηχανικό σύμβαμα" και η συστροφή είναι ένα από αυτά.
Κρίμα που δεν έγινε η ακτινογραφία.

Όπως και νάχει, περαστικά σας :)
 


kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα..Επίσης δες κι εδώ στο θέμα που είχα ανοίξει τότε που αντιμετωπίζαμε σοβαρό κατ'εμέ θέμα...
Μου είχαν προτείνει τα άλλα μέλη αρκετούς κτηνίατρους http://www.dogforum.gr/community/threads/Κτηνίατρος-Θεσσαλονίκη-μια-βοήθεια-sos.28746/

*Για την ιστορία τελικά το σκυλί μου το είχε "κληρονομήσει" απ την μητέρα του (που ποιος ξέρει τι είχε ή εκείνη ή ο "γαμπρός" που την ζευγάρωσαν (αυτά γιατί κάποιοι απορούν γιατί είμαι κατά στα ζευγαρώματα χωρίς να είναι κάποιος εκτροφέας,κι εγώ ημίαιμο έχω ένα απ τα πολλά που βρέθηκαν στον δρόμο).

Ghost πάρε όσες περισσότερες γνώμες μπορείς...Εγώ πολλά τα πρόλαβα λόγω του φόρουμ κι επειδή πήγαινα διαβασμένη στους κτηνίατρους.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Ghost


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.883
Ghost να ξέρεις επίσης, ότι δεν ταίζουμε ποτέ, τουλάχιστον για μία ώρα, πριν και μετά, το παιχνίδι/βόλτα/εκτόνωση. Το αυτό ισχύει και για μεγάλη ποσότητα νερού, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που το ζητάνε πολύ και το πίνουν με λαχτάρα. Λίγο να του φύγει η κάψα, και το υπόλοιπο, όταν πέσουν οι ρυθμοί.

Κάνε την έρευνά σου, να έχεις stand-by κτηνιάτρους πρόθυμους να εξυπηρετήσουν ανά πάσα στιγμή, και κράτα ακόμη μικρό καλάθι, για τον νέο. Το θέμα είναι, εκτός από πρόθυμος -που είναι λογικό, μια και τώρα άνοιξε, και ψάχνει πελάτες- να είναι και ικανός.

Περαστικά της.
 
  • Like
Reactions: kanarini






D

Deleted member 14614

Guest
Επειδή αναφέρεις ότι έχει ξανακάνει εμετούς, δεν θα απέκλεια να έχει κάποια μορφή δυσανεξίας στην ξηρά που την ταίζεις. Σίγουρα το γιαούρτι επιβαρύνει, αλλά έχε τον νου σου και όσον αφορά αυτό το κομμάτι.

Περαστικά στην κουταβίνα!
 


reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
συστροφη ειναι το μονο για το οποιο μπορεις να εισαι απολυτως σιγουρος οτι δεν επαθε,διοτι διορθωνεται μονο χειρουργικα...αν δεν αντιμετωπιστει αμεσα,απλως μετρας ωρες...

το κομματι πρηξιματος μπορει να ηταν συνδυασμος δυσανεξιας με αεροφαγια...τσεκαρε εαν ρευεται πολυ μετα το φαγητο...ειναι χαρακτηριστικο σημαδι της δευτερης...

στην θεση σου θα εσπαγα τα γευματα σε περισσοτερα,ετσι ωστε να μην παραφορτωνεται το σκυλακι...
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli and mareco


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
να αλλαξεις κτηνίατρο
από περιέργεια θα ρωτήσω και τον δικό μου τί εχει να πει πάνω στο θεμα .
τώρα για το γιαούρτι εγώ τις δίνω αλλα διαλέγω κατσικίσιο , έστω αιγοπρόβειο και όχι σε τόσο μεγαλες ποσότητες. μια δυο κουταλιες την φορα.

με την βαρεμαρα που δερνει τους κτηνιατρους αν το μικρό σου είχε πάθει συστροφή ή ειχε φάει φόλα θα σου είχε πεθάνει :sick:
ιωαννα καλημερα..
δεν ειμαι υπερ ουτε του γαλακτος ουτε του γιαουρτιου..τι θα πει πρεπει να τρωω καθημερινα και ειναι απαραιτητο κτλ.. τοσες γαλακτοβιομηχανιες υπαρχουν.. λογικο ειναι να θελουν να πουλησουν..και οκ αντε να δεχθω οτι ειναι <<αγνο>> γαλα,να πιω και ενα ποτηρακι κρυο να ξεδιψασω μια στο τοσο... αλλα με τοσα σκανδαλα καθε χρονο με ορμονες και αντιβιοτικα και σκονες κτλ.. πλεον εχει γινει χημικο..μια αλλη σκεψηε ειναι οτι δεν βλεπω καποιο ζωο να πινει γαλα η να τρωει γιαουρτι μετα απο καποια ηλικια απο την μητερα του.. φυσικα η ιδεα να βρεθει γιαουρτι που ειναι φτιαγμενο για ανθρωπινη χρηση στη φυση και να το φαει ο σκυλος ειναι λιγο sci-fi..

μια αλλη σκεψη ειναι τα ενισχυμενα με ασβεστιο !!! αρα χημικο και εκει.. τι θα πει ενισχυμενο.. ειναι απο ενισχυμενη αγελαδα η κατσικα ?

και ποια προληψη...οσες μελετες βρεις οτι κανει προληψη,αλλες τοσες υπαρχουν οτι δεεεεν τελικα...αφου στην Ευρωπη που πινουν καθε μερα γαλα.. η οστεοπορωση ειναι στο φουλ,σε σχεση με χωρες που δεν πινουν τοσο πολυ..

μια αλλη σκεψη ειναι οτι για χιλιαδες χρονια υπαρχουν περιοχες στον πλανητη που τοσοι και τοσοι ανθρωποι δεν εχουν φαει ποτε γιαουρτι η γαλα.
και εχει πολλες ιστοριες σαν το απαχο γαλα κ.α..

και στην τελικη γιατι δεν εχω δει ποτε στην τηλεοραση εναν επιστημονα να λει για τα αρνητικα του γαλακτος ? δε μπορει ακομα και ΚΑΛΟ να ηταν, ε θα ειχε και ενα δυο αρνητικα αν επινες 3 λιτρα την ημερα ! αλλα εδω η πλυση εγκεφαλου χωρις μαλακτικο λει καθε μερα σε τοοοσες διαφημισεις πιες γαλα ! φαε γιαουρτι !

συμφωνω με τον κτηνιατρο που ειπε να μην ξαναδωσει γιαουρτι.. (ασχετα αν ειχε μερικα φαουλ η ιστορια)
ετσι απο περιεργεια ειδα και ενα σαιτ (οχι ιατρικο) ετσι απλα για να το διαβασει καποιος..
http://canigivemydog.com/greek-yogurt
 


Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
37
Αρχικά σας ευχαριστούμε όλους για τα περαστικά!!!

2. Η συστροφή έχει κάποιους κλινικούς χαρακτήρες που περιγράφονται στα βιβλία. Δεν είναι απαραίτητο να έχει το σκυλί την πλήρη κλινική εικόνα και να ταιριάζει απόλυτα για να έχει συστροφή. Από την περιγραφή σου εγώ θα είχα υψηλό δείκτη υποψίας για κάποιου είδους "μηχανικό σύμβαμα" και η συστροφή είναι ένα από αυτά.
Κρίμα που δεν έγινε η ακτινογραφία.
Και εγώ ήθελα να γίνει ακτινογραφία αλλά αυτός που έβγαζε ακτινογραφίες βαριοταν να ρθει Δευτέρα απόγευμα που έγινε το περιστατικό! Τρίτη πρωί άνοιξε αλλα μου είπε ο κτηνίατρος οτι είναι αργά για να δουμε κατι στην ακτινογραφία και σε συνδιασμό με την βελτίωση συμφώνησα να μην προχωρήσουμε! Το κόστος τους είναι πολύ μικρό αλλα θα μας έδειχνε αν μας έδειχνε κάτι οταν το πάθαμε!

Ghost να ξέρεις επίσης, ότι δεν ταίζουμε ποτέ, τουλάχιστον για μία ώρα, πριν και μετά, το παιχνίδι/βόλτα/εκτόνωση. Το αυτό ισχύει και για μεγάλη ποσότητα νερού, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που το ζητάνε πολύ και το πίνουν με λαχτάρα. Λίγο να του φύγει η κάψα, και το υπόλοιπο, όταν πέσουν οι ρυθμοί.
Για το φαγητό το ήξερα και το εφαρμόζω αλλα για το νερό ούτε μου πέρασε απο το μυαλό, ούτε το είχα διαβάσει πουθενά!! Πωπω δλδ μετα την βόλτα που το σκυλακι είναι με την γλώσσα στο πάτωμα , μονο 2 γουλίτσες? Ειδικά το νερό της το έχω πάντα διαθέσιμο και δροσερό! Με αυτούς τους περιορισμούς νιωθω λίγο σαν να το βασανίζω αλλα και απο την άλλη να ξαναπεράσει τετοιον πόνο ούτε για πλάκα!

Επειδή αναφέρεις ότι έχει ξανακάνει εμετούς, δεν θα απέκλεια να έχει κάποια μορφή δυσανεξίας στην ξηρά που την ταίζεις.
Το τσέκαρα αυτό , απο της 60 φορές που έφαγε ξηρα μόνο 3-4 έκανε εμετό και εκείνο λόγο λαιμαργίας σίγουρα! Τωρα δυσανεξία στην orijen εεε μετά τι στο καλο καλύτερο να πάρω! Άσε που τελειώνει το σακί και ξεκινάω ωμη μετά...

συστροφη ειναι το μονο για το οποιο μπορεις να εισαι απολυτως σιγουρος οτι δεν επαθε,διοτι διορθωνεται μονο χειρουργικα...αν δεν αντιμετωπιστει αμεσα,απλως μετρας ωρες...

το κομματι πρηξιματος μπορει να ηταν συνδυασμος δυσανεξιας με αεροφαγια...τσεκαρε εαν ρευεται πολυ μετα το φαγητο...ειναι χαρακτηριστικο σημαδι της δευτερης...

στην θεση σου θα εσπαγα τα γευματα σε περισσοτερα,ετσι ωστε να μην παραφορτωνεται το σκυλακι...
Άρα συμφωνείς με τον γιατρό οτι η συστροφή αποκλείεται άμεσα!

Όχι δεν ρευεται μετά το φαγητό, σπάνια να τύχει να ακούσω κανα ρέψιμο!

Όταν λες να σπάσω τα γεύματα εννοείς κατα την διάρκεια της ημέρας δλδ αντι για 2 φορές την μέρα να τα κάνω 6 πχ? Ή σε αυτές τις 2 φορές η ποσότητα να είναι σε ''υπομερίδες'' δλδ κατι σαν μπουκια μπουκια?
 




reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
Άρα συμφωνείς με τον γιατρό οτι η συστροφή αποκλείεται άμεσα!

Όχι δεν ρευεται μετά το φαγητό, σπάνια να τύχει να ακούσω κανα ρέψιμο!

Όταν λες να σπάσω τα γεύματα εννοείς κατα την διάρκεια της ημέρας δλδ αντι για 2 φορές την μέρα να τα κάνω 6 πχ? Ή σε αυτές τις 2 φορές η ποσότητα να είναι σε ''υπομερίδες'' δλδ κατι σαν μπουκια μπουκια?
ναι...

ομορφα...

το πρωτο...την ημερησια ποσοτητα τροφης διαιρεσε τη σε περισσοτερα γευματα...σκυλοι με ευαισθητα γαστρεντερικα βοηθουνται πολυ απο αυτο...ειδικα εαν ειναι υπερδραστηρια,γλιτωνεις πολλες "στραβες" οταν δεν φορτωνεις πολυ το γαστρεντερικο τους...

εαν ταιζεις δυο φορες καντες 3 η 4...δεν χρειαζεται υπερβολες...

υ.γ. δωσε ιδιαιτερη βαση στο κομματι που αφορα το φαι-νερο πριν και μετα απο δραστηριοτητα που σου τονισαν οι αποπανω...ειναι το σημαντικοτερο...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf