Εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Έχουν δει αυτοί οι "φωστήρες" πολλά άγρια ζώα με αυτιά παντόφλες;
αμε μαζι με την ουρα φλυδα. για να μην μιλησω για την ουρα του westie που ειναι ετσι δυνατα φτοιαγμενη για να μπορεις να το βουτας απο την ουρα οταν ειναι σε λαγουμι.ουψ σαν κακοποιηση μου ακουστηκε αυτο. ασε που το κυνηγι τρωκτικων δεν μου ακουγεται και πολυ φιλοζωο. να απαγορευτουν παραυτα και τα westie
 


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Εμενα το ντομπερμαν ειναι η αγαπημενη μου ρατσα. Για διφορους λογους ποτε δεν απεκτησα. Αν ομως τελικα μας αξιωσει ο θεος και υοθετησουμε καποτε ενα θα το ηθελα ακοπο.
Ποιος θα καθαρίζει το σπίτι από τα αίματα?
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
έχουμε κολλήσει όμως με το πρόβλημα μίας φυλής
και με τα προβλήματα όλου του χώρου (πετσοπ και "ημιαπαγόρευση μικρής κλίμακας εκτροφής") δεν λέμε τίποτα\

και τι να πούμε κιόλας....
 


Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Έχετε κολλήσει όλοι να μιλάτε για Φεράρι. Και δεν λέω είναι πανέμορφος σκύλος το Ντόμπερμαν αλλά έχει αισθήματα σε αντίθεση με την Φεράρι. Σε μια χώρα που πετάνε τα σκυλια στο δρόμο γιατι πχ το καλοκαίρι θέλει λουράκι για τσιμπούρια και το ποσό των 6 ευρώ είναι υπέρογκο για τον κύριο Μαλ@@α και το παρατήσει κάπου, φαντάσου τι θα γίνει με το άκοπο το Ντόμπερμαν. Ο εκθεσιάκιας θα το κρατήσει. Ο ιδιοκτήτης ο απλός; Και θέλουμε αδέσποτα τέτοια στους δ΄ρομους; Κυρίως βέβαια γενικά αδέσποτα. Και αυτή είναι μια εκδοχή. Γιατί την άλλη θα προσπαθήσουν άλλοι βλάχοι να κόψουν ουρές και αυτιά σε μεγάλη ηλικία με ψαλίδια γιατί έτσι άκουσαν. χωρίς λαβίδες αιμοστατικούς χωρίς φάρμακα χωρίς αναισθησία χωρις τίποτα. Γι αυτό τι έχει να πει η Δεκαρίστου; Τίποτα!!! Δεν ιδρώνει το αυτί της, Η απαγόρευση στην Γερμανία δεν έχει την ίδια βαρύτητα με την Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει κυνοφιλική (ή γενική) παιδεία στην τελευταία. Στην Γερμανία απαγορεύεται και αλλάζουν απλά φυλή στην Ελλάδα απαγορεύεται και απλά παίρνανε απο βασανιστήρια τα σκυλιά. Μόνο την κονόμα σκέφτεται το κράτος
 


George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Πρώτον αποκλείεται να σας είπαν οι δικηγόροι ότι η οδηγία δεν είναι νόμος της ΕΕ. Μπορείς να μας πεις ποιος το είπε αυτό? Πολύ θα ήθελα να ξέρω, να ενημερώσω δηλαδή και το δικηγορικό σύλλογο σχετικά (μέσω του μπαμπά μου). Η οδηγία είναι νόμος της ΕΕ. Το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερισχύει του εθνικού και αυτό προβλέπεται από όλες της συνθήκες ένταξης των χωρών-μελών στην ΕΕ. Επομένως το λόμπυ σας εξέθεσε τις απόψεις του στον υπουργό σχετικά με το υπάρχον ελληνικό νομοσχέδιο που δε θα έχει ευρωπαϊκή ισχύ και που, αν το λόμπυ σας πετύχει, ο υπουργός θα βγάλει το άρθρο σχετικά με τις ουρές και τα αυτιά. Σ' αυτήν την περίπτωση όντως θα ισχύσει εφόσον δεν υπάρχει ακόμα οδηγία. Η οποία όντως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Άπαξ όμως κι η ΕΕ περάσει, μέσω της Κομισιόν, οδηγία που θα λέει ότι απαγορεύεται το κόψιμο ουρών και αυτιών, τότε πραγματικά παύει να ισχύει ο ελληνικός νόμος λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που υπερισχύει αυτού. Το ίδιο συμβαίνει αν η Κομισιόν βγάλει κανονισμό, στην περίπτωση του οποίου θα ζητήσει εντός προθεσμίας την αναπροσαρμογή του υπάρχοντος εθνικού νόμου. Αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ της οδηγίας και του κανονισμού, δηλαδή το αν ισχύει αμέσως διότι το είπαν από πάνω στις Βρυξέλλες ή αν η ΕΕ ζητήσει από την Ελλάδα να αλλάξει το νόμο. Η απαγόρευση όμως και στις δυο περιπτώσεις είναι μονόδρομος.

Σκέψου επίσης ότι αν οι Έλληνες δε συμμορφωθούν, εκτός από τα πρόστιμα που θα πέσουν μόλις βγει η οδηγία ή ο κανονισμός μετά από την προθεσμία, θα υπάρξουν Ευρωπαίοι εταίροι που θα συμμορφωθούν. Όπως είπα και προηγουμένως, αυτό έχει γίνει και σε άλλα θέματα που υπήρχε αντίσταση και πολύ σοβαρότερα των κυνολογικών (π.χ. οικονομικά). Επομένως, ακόμα κι αν οι Έλληνες προτιμήσουν τη φασαρία και τη μη συμμόρφωση και να πληρώνουν τα πρόστιμα (που πίστεψέ με, θα τα πληρώσουν), οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα είναι υποχρεωμένοι να μη δέχονται Έλληνες εκθέτες που δε συμμορφώθηκαν.

Τα παραπάνω μπορείτε να τα συμβουλευτείτε και να τα ελέγξετε ιδίοις όμμασι σε σοβαρά δημοσιεύματα περί ευρωπαϊκού δικαίου και ΕΕ. Επίσης μπορείτε να συμβουλευτείτε τις σχετικές συνθήκες και τον τρόπο που δουλεύουν τα όργανα της ΕΕ στις σχετικές σελίδες τους.
Να ενημερώσεις το μπαμπά σου ότι η ΕΕ δεν έχει κανένα νόμο ούτε έχει εκδώσει οδηγία. Η ΕΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι δύο τελείως διαφορετικά όργανα, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και δεν δεσμεύονται το ένα πο τις αποφάσεις του άλλου. Στα έχουμε ξαναπεί αυτά ;)
 


Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Ωραία τα καταφέραμε να τσακωνόμαστε για το αυτί του Ντόμερμαν. Σε 10 χρόνια θα έχουμε όλοι ένα "Λάσσυ" ότι να ναι απο πετ σοπ γιατι δεν θα βρίσκουμε καλής ποιότητας και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Ουσσστ
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πηγή:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=...&artId=4626436

Εντυπωσιακό το ενδιαφέρον των πολιτών στην e-διαβούλευση µε επίκεντρο την κακοποίηση και τη διαχείριση των αδέσποτων


Φωτιά έβαλε στο Διαδίκτυο το νοµοσχέδιο για τα ζώα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΥΗ ΣΑΛΤΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 13 Απριλίου 2011




Τρεις ηµέρες προτού λήξει η ανοιχτή διαβούλευση στο Διαδίκτυο για το σχέδιο νόµου περί δεσποζόµενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα σχόλια φτάνουν ήδη τα 1.359. Μάλιστα, ο αριθµός αυτός είναι υπερδιπλάσιος από τον αριθµό των σχολίων (650) που έκαναν οι πολίτες στο προσχέδιο νόµου για την καταπολέµηση της φοροδιαφυγής και την αναδιάρθρωση των φορoλογικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονοµικών! Το ενδιαφέρον των πολιτών για τα 24 άρθρα του σχεδίου νόµου για τα ζώα εµφανίζεται ιδιαίτερα αυξηµένο, κάνουν επισηµάνσεις και καταθέτουν τις προτάσεις τους προς το υπουργείο. Είναι χαρακτηριστικό πως λίγα εικοσιτετράωρα προτού ολοκληρωθεί η ανοιχτή διαβούλευση, τα σχόλια ανεβαίνουν στον δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων το ένα µετά το άλλο.

«Η τόσο µεγάλη επισκεψιµότητα δείχνει µε κατηγορηµατικό τρόπο πως η δύναµη των πολιτών που σέβονται τα ζώα είναι µεγάλη. Γι’ αυτό και θα πρέπει να λαµβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν η φωνή µας», δηλώνει στα «ΝΕΑ» η Αναστασία Μποµπολάκη, βασικό µέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 110 φιλοζωικών συλλόγων.

Το άρθρο 7 του σχεδίου νόµου σχετικά µε τη διοργάνωση εκθέσεων µε ζώα συντροφιάς είναι αυτό που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα σχόλια. Αφορµή αποτέλεσε η πρόβλεψη (στην παράγραφο 4 του άρθρου) µε την οποία απαγορεύεται η συµµετοχή ακρωτηριασµένων ζώων (µε κοµµένες ουρές ή αυτιά) σε εκθέσεις. «Ο ακρωτηριασµός αποτελεί βάναυση κακοποίηση. Το κράτος οφείλει να τιµωρεί τους παραβάτες.

Πλην των εκθέσεων, πρέπει η απαγόρευση να ισχύει και για κάθε είδους εκδηλώσεις», αναφέρεται σε ένα από τα σχόλια. Η επιβολή ποινικών κυρώσεων και προστίµων είναι µία από τις ρυθµίσεις που βρίσκουν σύµφωνους τους περισσότερους φιλόζωους στο άρθρο 20 του νοµοσχεδίου, ενώ οι προβλέψεις για την κακοποίηση των ζώων συγκέντρωσαν 121 σχόλια. «Πριν καταθέσουµε τις δικές µας προτάσεις στην αρµόδια υφυπουργό Μιλένα Αποστολάκη είχαµε ανατρέξει στις ποινικές κυρώσεις που επιβάλλουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ετσι, τα 30.000 ευρώ που προβλέπει το σχέδιο νόµου σε περιπτώσεις κακοποίησης είναι µία από τις πιο αυστηρές στην Ευρώπη», λέει η κ. Μποµπολάκη. Μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται πως δείχνουν οι πολίτες και για τη διαχείριση και περισυλλογή των αδέσποτων. Μέχρι χθες τα σχόλια έφταναν τα 127, τα περισσότερα µάλιστα αναφέρονται στην παράγραφο 10 που κάνει λόγο για την επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων. Ετσι, βάσει του σχεδίου νόµου δεν επιτρέπεται επαναφορά σε περιοχές µε νοσοκοµεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδροµους ταχείας κυκλοφορίας, λιµάνια, αεροδρόµια, σε αρχαιολογικούς χώρους καθώς και σε χώρους υψηλής τουριστικής επισκεψιµότητας. «Εν ολίγοις, δηλαδή, δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν τα αδέσποτα σχεδόν σε όλες τις περιοχές των αστικών κέντρων και των νησιών, ιδιαιτέρως κατά την τουριστική περίοδο. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το απλό ερώτηµα: “Σε ποιους χώρους θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των αδέσποτων;”, αναρωτιέται ένας από τους σχολιαστές. «Οι φιλοζωικές οργανώσεις είµαστε εναντίον της παραµονής των αδέσποτων στα κυνοκοµεία, µιας και γνωρίζουµε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί. Αν δεν βρεθεί οικογένεια να υιοθετήσει το αδέσποτο, η επαναφορά του στο φυσικό περιβάλλον είναι µονόδροµος. Ωστόσο, το υπουργείο περιορίζει πολύ τους χώρους όπου µπορεί να επανατοποθετηθεί ένα αδέσποτο», υπογραµµίζουν οι φιλοζωικές οργανώσεις.
Εκατοντάδες είναι τα σχόλια και οι προτάσεις προς την αρµόδια υφυπουργό Μιλένα Αποστολάκη​
Ζητούν µείωση του κόστους της τοποθέτησης µικροτσίπ

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ σήµανση των δεσποζόµενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς βρίσκει σύµφωνους τους φιλοζωικούς συλλόγους. Με αυτό τον τρόπο, σηµειώνουν, θα περιοριστούν σηµαντικά οι εγκαταλείψεις ζώων στους δρόµους. Αυτό όµως που προκαλεί προβληµατισµό είναι η ρύθµιση εκείνη που δυσκολεύει τις υιοθεσίες. «Και αυτόγιατί, για να προχωρήσει µία υιοθεσία ενός αδέσποτου που βρίσκει ο εθελοντής στον δρόµο, θα πρέπειτο ζώο να σηµανθεί. Αρα, το κόστος το επωµίζεται εκείνος», τονίζει η κ. Ειρήνη Μολφέση, πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Οµοσπονδίας. Πρόταση των οργανώσεων είναι η µείωση τουκόστους σήµανσης, καθώς στον ιδιώτη κτηνίατρο η σήµανση κοστίζει 30-50 ευρώ «την ώρα που θα µπορούσαν οι δήµοι ή οι αγροτικοί κτηνίατροι να βάζουν το µικροτσίπ µε 5 ευρώ όπως γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση», προσθέτει η κ. Μποµπολάκη.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Στα σχόλια που έχουν αναρτήσει οι πολίτες επισηµαίνονται και κάποια κενά στο σχέδιο νόµου, αριθµώντας παράλληλα τα σηµεία που θεωρούν ότι θα πρέπει να συµπεριληφθούν.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 110 φιλοζωικών σωµατείων µε σχόλιό της στην ανοιχτή διαβούλευση επισηµαίνειπως δεν περιλαµβάνεται άρθρο για τα κέντρα εκπαίδευσης και τους ξενώνες. «Προτείνουµε να καθοριστούν αυστηροί όροι και προϋποθέσεις για τη νόµιµη λειτουργία κέντρων εκπαίδευσης σκύλων, καθώς και αυστηροίόροι και προϋποθέσεις για την απόκτηση άδειας ασκήσεως του επαγγέλµατος εκπαιδευτή σκύλου» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Παράλληλα, συµπληρώνει η κ. Μποµπολάκη, θα πρέπει στο σχέδιο νόµου να συµπεριληφθεί ως ποινικό αδίκηµα η χρήση βίας κατά την εκπαίδευση των ζώων.

Μία από τις βασικές παραλείψεις του σχεδίου νόµου, όπως υποδεικνύουν οι φιλόζωοι, είναι ότιδεν έχει συµπεριληφθεί η απαγόρευση πώλησης ζώων από τα pet shops. «∆ιαιωνίζουµε έτσι ένα πρόβληµα και µια κατάσταση που κάνει κάποιους να µεταχειρίζονται τα ζώα σαν αντικείµενα. Παράλληλα, είναι άγνωστη η τύχη όσωνζώων δεν καταφέρνουν τα καταστήµατα αυτά να πουλήσουν», υποστηρίζει η πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής. Από την πλευρά της η κ. Μολφέσηεπισηµαίνει πως θα πρέπει να γίνεται έλεγχος σε αυτά τα καταστήµατα, πολλά από τα οποία δεν έχουν καν άδεια πώλησης ζώων. «Ακόµη αρκετά από τα ζώα που φιγουράρουν στις βιτρίνες τους είναιασθενικά, µιας και προέρχονται από παράνοµα εκτροφεία του εξωτερικού αλλά κι εντός συνόρων στα οποία οι συνθήκες είναι άθλιες».
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παρέµβαση σε ΟΠΑΠ για τις κυνοδροµίες

«ΚΥΝΟΔΡΟΜΙΕΣ και η αδρεναλίνη στα ύψη! Ενα από τα εντυπωσιακότερα αθλήµατα, µε µεγάλη ιστορία στο εξωτερικό, φτάνει επιτέλους και στο πρακτορείο σας. Καθηµερινά προβάλλονται αγώνες δρόµου σε εικονικά ήπραγµατικά κυνοδρόµια, σε ζωντανήµετάδοση από τα µεγαλύτερα κυνοδρόµια του εξωτερικού, όπου συµµετέχουνειδικά εκπαιδευµένα κυνηγετικάσκυλιά. Η δυνατότητα στοιχηµατισµού είναι καθηµερινή µέσααπό ένα πρόγραµµα κυνοδροµιών που ξεκινάει το πρωί και τελειώνει το βράδυ»:µε αυτόν τον τρόπο ο Οργανισµός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) διαφηµίζει το νέο του παιχνίδι.

Ωστόσο, αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις φιλόζωων και οργανώσεων, καθώς καιτης υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Μιλένας Αποστολάκη. Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Οργανισµού επισηµαίνει πως ένα τέτοιο παιχνίδι αντιβαίνει στο διαµορφούµενο πλαίσιο αντιµετώπισης και προστασίας των ζώων και γενικότεραδεν συνάδει προς τους επιδιωκόµενους από τηνΠολιτεία στόχους. «Για τον σκοπό αυτό, παρακαλώ να επανεξετάσετε την ένταξη κυνοδροµιών στα παιχνίδια στοιχηµατικού χαρακτήρα του Οµίλου και να τις αποσύρετε από τη λίστα των παιχνιδιών σας», σηµειώνει χαρακτηριστικά η υφυπουργός στην επιστολή.

Σε εγρήγορση είναι και τα φιλοζωικά σωµατεία, τα οποία µε επιστολές και αναρτήσεις στο∆ιαδίκτυο δηλώνουν την αντίθεσή τους στο βάναυσο, όπως το χαρακτηρίζουν, παιχνίδι. «∆εν είναι δυνατόν, τη στιγµή που το υπουργείο µε το σχέδιο νόµου προσπαθεί να βάλει τέλος στα θεάµατα και στηνέκθεση των ζώων, όπως για παράδειγµα στο τσίρκο, ένας δηµόσιοςοργανισµός να µας πηγαίνει χρόνια πίσω. Παρόλο που οι κυνοδροµίες των γκρέιχαουντς – τα σκυλιά που παίρνουν µέρος σε αυτούς τους αγώνες – γίνονται σεκάποιες πολιτείες των ΗΠΑ, οι Ελληνεςµπορούν να τζογάρουν στην κακοµεταχείριση των ζώων. ∆εν είναι δυνατόν το 2011 να υποδεχόµαστε µε τυµπανοκρουσίες τους τραυµατισµούς ακόµη και τους θανάτους των ζώωναυτών», υποστηρίζει η Αναστασία Μποµπολάκη.
«Τη στιγµή που το υπουργείο προσπαθεί να βάλει τέλος στα θεάµατα µε ζώα, ένας δηµόσιος οργανισµός µάς πηγαίνει πίσω»​
Σε αριθµούς

1.359

ήταν τα σχόλια (έως αργά το απόγευµα) επί της διαβούλευσης για τα δεσποζόµενα και αδέσποτα ζώα 121
σχόλια αφορούν το άρθρο 16 για την κακοποίηση των ζώων 1,5 εκατ.
υπολογίζεται πως είναι ο αριθµός των αδέσποτων στη χώρα µας. περισσότερα από 220.000 βρίσκονται στην Αττικ 161
ήταν οι καταγγελίες για κακοποίηση, βασανισµό ή θανάτωση ζώων στις αστυνοµικές αρχές το 2010. Το 2009 ήταν 72.

250
εκτιµάται πως είναι οι υιοθεσίες ζώων που πραγµατοποιούν ετησίως οι ζωοφιλικές οργανώσεις 30 - 50
ευρώ είναι το κόστος ηλεκτρονικής σήµανσης ζώων σε κτηνιάτρους πηγή: ελληνικές ζωοφιλικές οργανώσεις - στοιχεία Ελληνικής Αστυνοµίας

Πηγή:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4626436
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Η απαγόρευση στην Γερμανία δεν έχει την ίδια βαρύτητα με την Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει κυνοφιλική (ή γενική) παιδεία στην τελευταία. Στην Γερμανία απαγορεύεται και αλλάζουν απλά φυλή στην Ελλάδα απαγορεύεται και απλά παίρνανε απο βασανιστήρια τα σκυλιά. Μόνο την κονόμα σκέφτεται το κράτος
Νόμιζα ότι διαφωνείτε με την απαγόρευση ΚΥΡΙΩΣ επειδή το κόψιμο επιτάσσει η ιστορία της φυλής και αισθητικοί λόγοι, κι όχι τόσο γιατί ως χώρα δεν είμαστε ικανοί να την υποστηρίξουμε.
Πού έγκειται τελικά η διαφωνία?
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλό σημάδι ότι το έγραψε έστω και μια εφημερίδα!
Αλλα όποτε γεμίζω ελπίδες, απλά απογοητευομαι περισσότερο μετά:(
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΥΡΗΤΤΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ


Ο νέος νόμος για τα κατοικίδια φαίνεται τελικά πως αποτελεί ένα πρόσχημα για τη δημιουργία εισπρακτικού μηχανισμού σε βάρος των φιλόζωων - όσων σώζουν ζώα από το δρόμο και όσων διατηρούν περισσότερα των 2 ζώων.
Ανάμεσα στο πλήθος των στρεβλών και ακατανόητων παγίδων που βάζει στους εθελοντές φιλόζωους, υπάρχουν δύο θετικά μέτρα: η απαγόρευση λειτουργίας των τσίρκο με ζώα καθώς και η απαγόρευση της συμμετοχής ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις (η οποία μάλιστα ακούγεται πως θα αποσυρθεί).
Ως προς την εκμετάλλευση των ζώων που γίνεται ανεξέλεγκτα από εισαγωγείς, εμπόρους και εκτροφείς, κανένα βήμα δεν εχει γίνει για να προστατεύσει τα ζώα από τα βάσανα στα οποία συχνά υποβάλλονται στο βωμό του κέρδους. Αντίθετα μάλιστα, το απόσπασμα του νόμου 3170/2003 που προστάτευε στοιχειωδώς τα θηλυκά ζωα που προορίζονταν για αναπαραγωγή έχει αποσυρθεί από το νέο νόμο! (Ν. 3170/2003, ‘Αρθρο 3 «στ) να μην γονιμοποιούνται οι θηλυκοί σκύλοι που χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή πριν από το πρώτο και μετά το ένατο έτος της ηλικίας τους, ζ) να μην γονιμοποιούνται οι θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής πριν από το δεύτερο οιστρικό κύκλο και πάντως πριν από την παρέλευση εννέα μηνών μετά τον τελευταίο τοκετό»)
Εισπρακτικά, το εκτρωματικό παράρτημα 4 του νέου νομοσχεδίου ορίζει πρόστιμα που βάλουν κύρια τους φιλόζωους. Συγκεκριμένα από τα 35 πρόστιμα που προβλέπονται:
1. 14 αφορούν απλούς ιδιοκτήτες και φιλόζωους
2. 11 αφορούν εμπόρους και εκτροφείς
3. Κανένα πρόστιμο δεν αφορά Δήμους, Κοινότητες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες
4. Δεν καθορίζεται ο εισπρακτικός μηχανισμός για τα εξαιρετικά υψηλά αυτά πρόστιμα.
Πόσο θα μου κοστίσει η φιλοζωία μου; Αν διατηρώ στην κατοικία μου περισσότερα από 2 καναρίνια θα πρέπει να πληρώσω! Το ίδιο και αν έχω περισσότερους από 2 σκύλους. Αν μάλιστα αποφασίσω να βάλω τους ανω των 5 σκύλους μου (ή και των φίλων μου) στο αυτοκίνητο για να τους πάω βόλτα στο πάρκο θα πληρώσω για την ιδέα μου 1.000 ευρώ πρόστιμο την πρώτη φορά, ενώ αν τολμήσω να το ξανακάνω, θα πληρώσω 2.000 ευρώ! Αν βρώ στο δρόμο πάνω από 5 αδέσποτα γατάκια ή κουτάβια, δεν επιτρέπεται να τα σώσω (εφόσον χρειάζεται να τα μεταφέρω με το αυτοκίνητο). Εξαίρεση στο μέτρο αυτό δεν υπάρχει ούτε για τα ψάρια.
Σχετικά με τις αγγελίες υιοθεσίας ζώων που βάζουμε οι φιλόζωοι και τα φιλοζωικά σωματεία για να βρούμε σπίτια σε ζώα που σώσαμε από το δρόμο; Σύμφωνα με το νόμο θα πληρώνουμε ακόμα πιο ακριβά από εδώ και μπρος την πρωτοβουλία μας αυτή. Για να αποκτήσουμε το δικαίωμα να βάλουμε αγγελίες χρειάζεται να πληρώσουμε 40-50 ευρώ για την τοποθέτηση μικροτσίπ σε κάθε ζώο (στην Ευρώπη η διαδικασία κοστίζει 7 ευρω). Αν δεν συμμορφωθούμε; Για την πρώτη αγγελία που θα δημοσιευτεί χωρίς το μικροτσιπ του ζώου προς υιοθεσία θα πληρώνουμε 500 ευρώ και τη δεύτερη φορά 1000. Και επειδή… όλα τα προβλέπει το Παράρτημα 4, αν προτιμήσουμε την τοιχοκόλληση των αγγελιών το πρόστιμο θα είναι μόλις 300 ευρώ – δεν ορίζεται αν το πρόστιμο αφορά ΚΑΘΕ αφίσσα που κολλάμε.
Θα ήθελα να ανακοινωθεί το όνομα του υπαλλήλου που συνέταξε το Παράρτημα 4. Επίσης το όνομα του υπαλλήλου που απέσυρε το απόσπασμα που προστάτευε τις θηλυκές σκύλες αναπαραγωγής καθώς και το σκεπτικό της απόσυρσης αυτής. Και επειδή όσο ζώ ελπίζω… αναρωτιέμαι τι Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα προβλέπει το Παράρτημα 4 για αυτούς.

Αν οι υπάλληλοι που έδρασαν με σκοπό την εξόντωση των φιλόζωων και την ενίσχυση της εμπορίας ζώων δεν τιμωρηθούν,
Αν η πώληση ζώων σε πετσοπς δεν απαγορευτεί, ο νέος νόμος θα έχει ως αποτέλεσμα την σωρρεία νέων εγκαταλείψεων κατοικιδίων (και όχι μόνο γατών ή σκύλων) και την πλήρη κατάργηση του εθελοντισμού.
Θα αναπολούμε κάθε στιγμή τον νόμο 3170/2003.
Πηγή: http://www.facebook.com/#!/notes/kl...ιχτο-πολεμο-στουσ-φιλοζωουσ/10150156529499146
(συγγνώμη που δεν μπορεί να το δει όποιος δεν έχει fb αλλα έβαλα όλο το άρθρο. Το δημοσιευσε το ΚΑΖ στη σελίδα του στο fb και το έχει γράψει η Klea Morianou)
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Νόμιζα ότι διαφωνείτε με την απαγόρευση ΚΥΡΙΩΣ επειδή το κόψιμο επιτάσσει η ιστορία της φυλής και αισθητικοί λόγοι, κι όχι τόσο γιατί ως χώρα δεν είμαστε ικανοί να την υποστηρίξουμε.
Πού έγκειται τελικά η διαφωνία?
γιατι μπορει καποιος να διαφωνει:
1) το προτυπο, η εικονα και η ιστορια του ντοπερμαν ειναι συνηφασμενη με αυτην την εικονα
2) γιατι ο νομος αφορα μονο το κομματι της κυνοφυλιας που πασχιζει για την διατηρησει την εικονα και των ποιοτητων της φυλης. Οι απλοι ιδιοκτητες θα συνεχιζουν να τα κοβουν. απλα θα τα κοβουν ποιο μεγαλα και οχι σε κτηνιατρους οταν πραγματικα θα πονανε και τα μετεγχερητικα αποτελεσματα θα ειναι αρνητικα πολλαπλασια. Επεισης δεν θα υπαρχουν σκυλια εκτος των εκτροφεων στις εκθεσεις. κοινος ο νομος μονο προβλημα θα δημιουργησει
3) γιατι βελτιωνεις την ακοη του σκυλου, με οτι αυτο συνεπαγεται για την διαδραστικοτητα του με τον περιβαλλον
4) το προφυλασεις απο αισθανειες(οτιτιδες) και τραυματισμους (της ουρας)
5) του δινεις μεγαλητερες δυνατοτητες εκφρασεις των συναισθηματων του αφου πλεον μπορει και αυτο να κουνα τα αυτια του οπως τα λυκοσκυλοειδη.
6) ειναι ποιο αποτελεσματικο στην εργασια του λογω καλητερης ακοης


γιατι μπορεις να συμφωνεις με τον νομο:
γιατι εχεις εξανθρωπισει τα σκυλια θεωρεις το κοψιμο μια βαναυση διαδικασια που κακοποιει το σκυλι. η αληθεια ειναι οτι καμια κακοποιηση δεν υφισταται απο την στιγμη που η ουρα κοβεται ημερων και το αυτι σε γιατρο πριν κλεισει το σκυλι του 4 μηνες.

η αληθεια ειναι οτι οποιοσδηποτε θεωρει τον εαυτο του κυνοφιλο δεν θα επρεπε να εχει προβλημα απο μια διαδικασια που αυτο που προξενει στο σκυλι ειναι μια ενοχληση λιγο ωρων και επιπροσθετα εχει αρκετα θετικα αποτελεσματα.

Η νομοθεσια ξεκινησε απο την γερμανια, οπου ο σκυλος φορολογηται (αναλογα το κρατιδιο νομιζω) το target group ηταν τα pit bull θεωρησαν οτι σπαζωντας την εμφανιση του θα γινοταν λιγοτερο ελκιστικος σε μεριδα ανθρωπων με αλλοτριους σκοπους απο τους συνηθισμενους για τους υπολοιπους το τυρακι ηταν η μειωση της φορολογιας. δυστηχως αυτο περασε στην ΕΕ και τα υπολοιπα τα ξερετε.

Αντιλαμβανομαι οσους θεωρουν την επεμβαση βαναυση, το ιδιο πιστευα και εγω μεχρι που το εζησα απο κοντα: δεν ειναι ομως. Αυτη που ειναι ασυγχωρητη ειναι η δεκαριστου που βρηκε ευκαιρια να ξεπληρωσει γραμματια απο παλια και ολες οι ζωοφιλες που τρεφουν μισος προς την οργανωμενη κυνοφιλια.
 


BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Chloe - ο Lord & Maya το θετει αρκετα σωστα - ειμαστε αντιθετοι στην απαγορευση για μια σειρα λογων περα απο τους "ιστορικους" και την σκετη αισθητικη η οποια ερχεται τελευταια και καταιδρωμενη για τους συνειδητους φιλους της ρατσας. Ο σημαντικοτερος ειναι οτι η εφαρμογη της απαγορευσης σε μια κοινωνια που ειναι ανωριμη να την δεχτει, κοινωνια που παρουσιαζει επισης σχιζοφρενικη συμπεριφορα υιοθετωντας φιλοζωικες θεσεις επειδη ειναι πολιτικαλυ κορεκτ και "συγχρονες" μονο στα ΛΟΓΙΑ, αλλα οι πρακτικες της απενταντι στα ζωα ειναι του προπερασμενου αιωνα, θα οδηγησει υποχρεωτικα σε μειωση της αποδοχης των "ακοπων" δειγματων απο το κοινο σαν επιθυμητα προς αποκτηση - φυσικα αυτα θα ειναι τα ποιοτικα με πεντιγκρι δειγματα γιατι μονο αυτα θα μπορει να ελεγχθει το αν εχουν "κοπει" η οχι- σε αυξηση της εισαγωγης μαζικα "κομμενων" δειγματων απο την Ουγγαρια στα "μαγαζια" και στην αυτοσχεδια κακοποιηση ( αποπειρες ιδωτικης κοπης ) δειγματων απο ντοπιους ΒΥΒ και τους πελατες τους.
Βασικα θα εχουμε "γενοκτονια" των σκυλιων που υπο κανονικες συνθηκες αποτελουν το υλικο εκτροφης ( δεν μιλαω για την ιδιωτικη ΒΥΒ εκτροφη).
Ολα τα αλλα ειναι τιποτα - αυτο μας καιει.
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
παντως ειμαστα σαν λαος απιστευτοι! αντι να ενωθουμε εναντιων αυτων που μας ενωνουν ολους: τα πετ σοπ και οι ΒΥΒ. οπως οτι καθιστα την ερασιτεχνικη εκτροφη απαγορευτικη. τρωγομαστε για αυτια.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
To αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, πολύ καλά Λεωνίδα και BasKal. Το θέμα είναι ότι αυτό:
Ο σημαντικοτερος ειναι οτι η εφαρμογη της απαγορευσης σε μια κοινωνια που ειναι ανωριμη να την δεχτει,
και αυτό
θα οδηγησει υποχρεωτικα σε μειωση της αποδοχης των "ακοπων" δειγματων απο το κοινο σαν επιθυμητα προς αποκτηση - φυσικα αυτα θα ειναι τα ποιοτικα με πεντιγκρι δειγματα γιατι μονο αυτα θα μπορει να ελεγχθει το αν εχουν "κοπει" η οχι- σε αυξηση της εισαγωγης μαζικα "κομμενων" δειγματων απο την Ουγγαρια στα "μαγαζια" και στην αυτοσχεδια κακοποιηση ( αποπειρες ιδωτικης κοπης ) δειγματων απο ντοπιους ΒΥΒ και τους πελατες τους.
ως επιχείρημα απέναντι στο νομοθέτη δεν είναι ισχυρό (δε θα ιδρώσει το αυτί κανενός, μια που ο λόγος για αυτιά)
αφ'ενός γιατί πρόβλημα γενικώς με τα "μαγαζιά" και την εισαγωγή ζώων δε φαίνεται να υφίσταται (θα υπήρχαν σχετικές διατάξεις στο νέο νόμο) και αφ'ετέρου γιατί υπάρχει το ευρωπαϊκό παράδειγμα και αυτό που ενδιαφέρει είναι να γίνουμε Ευρώπη και όχι να στηρίξουμε μια μερίδα ψαγμένων κυνόφιλων.
 


BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Eγω ειμαι υποχρεωμενος απεναντι στον εαυτο μου να εκθετω τους αληθινους λογους της αντιθεσης μου, η εστω αυτους που μετρανε για μενα. Προσωπικα ουτως η αλλως θα εχω Ντομπερμαν ακομα και ακοπα.
Το νομοσχεδιο, με εισπραξεις ασχολειται - οχι με ζωα.
Παντως, με υποστηριξη των πετσοπ και τη δημιουργια αιτιων και αφορμων αυτοσχεδιας χειρουργικης σε πισω αυλες, Ευρωπη δεν γινομαστε.
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Πόσο θα μου κοστίσει η φιλοζωία μου; Αν διατηρώ στην κατοικία μου περισσότερα από 2 καναρίνια θα πρέπει να πληρώσω! Το ίδιο και αν έχω περισσότερους από 2 σκύλους. Αν μάλιστα αποφασίσω να βάλω τους ανω των 5 σκύλους μου (ή και των φίλων μου) στο αυτοκίνητο για να τους πάω βόλτα στο πάρκο θα πληρώσω για την ιδέα μου 1.000 ευρώ πρόστιμο την πρώτη φορά, ενώ αν τολμήσω να το ξανακάνω, θα πληρώσω 2.000 ευρώ! Αν βρώ στο δρόμο πάνω από 5 αδέσποτα γατάκια ή κουτάβια, δεν επιτρέπεται να τα σώσω (εφόσον χρειάζεται να τα μεταφέρω με το αυτοκίνητο). Εξαίρεση στο μέτρο αυτό δεν υπάρχει ούτε για τα ψάρια.
Σχετικά με τις αγγελίες υιοθεσίας ζώων που βάζουμε οι φιλόζωοι και τα φιλοζωικά σωματεία για να βρούμε σπίτια σε ζώα που σώσαμε από το δρόμο; Σύμφωνα με το νόμο θα πληρώνουμε ακόμα πιο ακριβά από εδώ και μπρος την πρωτοβουλία μας αυτή. Για να αποκτήσουμε το δικαίωμα να βάλουμε αγγελίες χρειάζεται να πληρώσουμε 40-50 ευρώ για την τοποθέτηση μικροτσίπ σε κάθε ζώο (στην Ευρώπη η διαδικασία κοστίζει 7 ευρω). Αν δεν συμμορφωθούμε; Για την πρώτη αγγελία που θα δημοσιευτεί χωρίς το μικροτσιπ του ζώου προς υιοθεσία θα πληρώνουμε 500 ευρώ και τη δεύτερη φορά 1000. Και επειδή… όλα τα προβλέπει το Παράρτημα 4, αν προτιμήσουμε την τοιχοκόλληση των αγγελιών το πρόστιμο θα είναι μόλις 300 ευρώ – δεν ορίζεται αν το πρόστιμο αφορά ΚΑΘΕ αφίσσα που κολλάμε.
Θα ήθελα να ανακοινωθεί το όνομα του υπαλλήλου που συνέταξε το Παράρτημα 4. Επίσης το όνομα του υπαλλήλου που απέσυρε το απόσπασμα που προστάτευε τις θηλυκές σκύλες αναπαραγωγής καθώς και το σκεπτικό της απόσυρσης αυτής. Και επειδή όσο ζώ ελπίζω… αναρωτιέμαι τι Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα προβλέπει το Παράρτημα 4 για αυτούς.
E ρε προστιμο που θα πληρώσουμε:mad::mad::mad:
Με το ενυδρειο τι κανουμε ? Αν εχουμε πανω απο 10 ψαρια?:p:mad:
 




kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κ άντε κ δεν τα 'σώζουμε' εμείς τα αδέσποτα - οι εθελοντές εννοώ... Ποιος θα το κάνει..;
Καλά, σιγά που τα σώζουν οι εθελοντές.... ψιλά πράγματα αν δεις τη γενικότερη εικόνα..... δεν ξέρω αν το άρθρο είναι ακριβές, αλλά τα νούμερα που αναφέρει είναι 250 υιοθεσίες, 1,5 εκατ. αδέσποτα.....

Δε λύνεται το θέμα με εθελοντές.....
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981