Εκθέσεις, Εκτροφή, ΚΟΕ ...Προβληματισμοί


Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Η ποιοτητα τησ διοργανωσησ των εκθεσεων για εμενα ηταν το λιγοτερο ελλειπης σε πολλα θεματα . Εκθεση μεσα στο μαιο σε ανοιχτο χωρο ειναι απαραδεκτη για τα σκυλια , ταλαιπωρουνται και κουραζονται ευκολα , υστερα εχουμε το θεμα με τους μικρους στιβους, μεχρι να βρεις το πατημα του σκυλου εχεις φτασει φραχτη , εγω αντιμετωπισα αυτο το προβλημα , οκ θα πειτε οτι δεν ειμαι χαντλερ εμπειρος αλλα οι εκθεσεις δεν ειναο μονο για τους εμπειρους, μετα ειχαμε το απαραδεκτο γρασιδι οπου οι μικροσωμες φυλες ουσιαστικα αποκλειονται απο καθε τελικο , αφου δεν μπορουν να περπατησουν χωρις να πηδανε τα χορταρια.....
Την πρωτη μερα αντιμετωπισα εναν κριτη που μετα τις αλλαγες με τους κριτες , παιζει να μην ειχε διαβασει ουτε καν το προτυπο και μου εδωσε μια κριτικη δυο γραμμες , δηλαδη ξεπετα πραγματικη . Εγω οταν παω σε μια εκθεση σαν ιδιωτησ περιμενω να ακουσω δυο πραγματα για τον σκυλο μου , πως ειναι το κεφαλι , τα ποδια , η ραχη κτλπ , δεν περιμενω κριση ειδικου κριτη φυλης αλλα οχι και δυο γραμμες και αντε γεια .... Ευτυχως την δευτερη μερα πηραμε μια ολοκληρωμενη κριση .
Τελευταιεσ παρατηρησεις μεσα απο τα ματια οχι και τοσο εμπειρου με τις εκθεσεις , ειναι οτι παντα στους νικητες βλεπω πανω κατω τα ιδια προσωπα με συγκεκριμενες φυλες το οποιο με κανει να αναρωτιεμαι οτι στην ελλαδα εχουμε μονο αυτες τις φυλες ή κατι αλλο συμβαινει .....
Δυστυχως ο ΚΟΕ ειναι ανοργανωτος και σε ενα βαθμο αυτο μαλλον θα βολευει καποιους , η ιστοσελιδα του ειναι επιεικως απαραδεκτη , δεν σου παρεχει καμια μα καμια απολυτως πληροφορια σε οτι εχει σχεση με το σκυλο και την κυνοφιλια . Οταν μπαινεις σε ξενους κοε απλα βλεπεις την διαφορα και απογοητευεσαι , ολοι εχουν ΟΛΕΣ τις εκθεσεις μιας χρονιας σε μια ιστοσελιδα σου παρεχουν πληροφοριες για τους κριτες , για τις εκθεσεις γενικα μερικες επισης σου δινουν βασικεσ πληροφοριες υγιειας για τους σκυλους κτλπ δηλαδη δεν εχουν για εξι μηνες τωρα ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ
 


Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
41
Athens
Αυτό που περιγράφει ο Dj θα ήταν μια ιδανική συζήτηση.
Η πραγματικότητα, είναι αυτή, που περιγράφει ο sea-mol.
Οι μόνοι, που ίσως έχουν την διάθεση, να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, είναι αυτοί, που δεν εμπλέκονται με...το άθλημα και στην ουσία, δεν τους καίγεται καρφί, και δεν έχουν τίποτα να χάσουν, σε έναν κόσμο που τα "like" έχουν αντικαταστήσει όλα τα πραγματικά αισθήματα o_O
Συμφωνώ 100% με αυτό που περιγράφεις. Έτσι ακριβώς είναι. Και ο DJ και ο Sea mol καλά τα λένε, ο σκοπός του φόρουμ όμως δεν είναι η σωστή ενημέρωση?


Ποιο το νόημα, να υπάρχει ένα τέτοιου είδους φόρουμ όταν τα άτομα που γνωρίζουν 5-10 πράγματα παραπάνω, ειδικά σε τέτοια θέματα, δεν ασχολούνται για τον οποιοδήποτε λόγο (βαριούνται, μπορει να πιστεύουν πως δεν αλλάζει τίποτα, μπορεί να έχουν όφελος από διάφορες καταστάσεις, μπορεί να φοβούνται συνέπειες) να πουν τα πράγματα με το όνομά τους?

Σε σχεδόν καθημερινή βάση, εγγράφεται κάποιο καινούριο μέλος που ζητάει πληροφορίες για το πού και πως να πάρει σκύλο, και οι περισσότερες απαντήσεις είναι "Πάρε τηλέφωνο τον ΚΟΕ, ψάξε ΣΩΣΤΟ εκτροφέα" κλπ.

Τηλέφωνο τον ΚΟΕ ? Αν παίζουν τέτοια έκτροπα μέσα (σαν τον κύριο που υπερ-αναφέρθηκε στο παρών νήμα - δεν τον ξέρω πρώτη φορά εδώ τον "συνάντησα"-) ποιος ΚΟΕ και ποιες εκθέσεις και τι ?

Σωστός εκτροφέας? Τελικά ποιός είναι ο σωστός εκτροφέας? Και φταίε ο εκάστοτε λάθος εκτροφέας αν με την όποια εκτροφή κάνει κερδίζει τίτλους χωρις τελικά να πρέπει ή ο εκάστοτε "φορέας που υποτίθεται ελέγχει - κρίνει τους εκτροφείς" ?

Δεν κατατίθεμαι (τελείως) κατά του ΚΟΕ μόνο, γιατί σούπερ έκτροπα βλέπουμε και στο εξωτερικό (μην το πάμε σε κατάντια συγκεκριμένων φυλών κλπ).

Το έχω ρωτήσει επανηλλειμένως στο παρελθόν, το ρωτάω ξανα : Πως περιμένουμε από τον καθένα να κάνει "σωστή επιλογή κουταβιού" όταν πολλές πληροφορίες είναι καλά κρυμμένες (ακόμη και στον φοβερό κόσμο του διαδικτύου, ναι εν ετει 2014). Πως περιμένουμε από τον καθένα να φιλτράρει 2-3-5-10 πράγματα μέσα από ένα "άλλο" μάτι, όταν ακόμη και μέσω ενός κυνοφιλικού φόρουμ διάφορες αλήθειες και γεγονότα δεν βγαίνουν στην επιφάνεια ?

Τελικά υπάρχει community που αγαπάει το σκύλο γενικά και ενδιαφέρεται για το είδος γενικώς ή απλώς υπάρχει community που ο καθένας ξεχωριστά ενδιαφέρεται για τον / τους σκύλο/σκύλους του/της ?

Δυστυχώς, όσο διαβάζω (για) διάφορα θέματα (από εντός και εκτός Ελλάδος πηγές), και πριν ακόμη αποκτήσω τον δικό μου σκύλο, ξενερώνω σε καθημερινή βάση όλο και περισσότερο, με τους "αρμοδιους φορείς" με διάφορους εκτροφείς, με πολλές θεωρίες, συμπεριφορές και νοοτροπίες. Κυρίως όμως ξενερώνω με τους κυνόφιλους, που εθελοτυφλούν και κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.

Μετά "κράζουμε" όσους κάνουν λάθος επιλογή, πιπιλώντας κατά τους την καραμέλα του "ψάξε στο ιντερνετ, έπρεπε να κάνεις αυτό εκείνο το άλλο". Προφανώς και δεν είναι τυχαίο ότι προμοτάρεται και εμφανίζεται πρώτο στις αναζητήσεις, και προφανώς δεν είμαι ο μόνος με τις συγκεκριμένες σκέψεις.

Όση ευθύνη έχει ο τύπος που ψάχνει 3-5 λινκ στο ιντερνετ και τελικώς κάνει λάθος επιλογή, άλλη τόση (αν όχι περισσότερη) έχει ο οποιοσδήποτε δεν του είπε 5-10 αλήθειες (ενώ έχει την ευκαιρία και τις γνώσεις).

Πλήρης απογοήτευση.

Και για να μην παρεξηγηθώ και γίνει ακόμα ένα θρεντ αρένα, απλώς καταθέτω σκέψεις και προβληματισμούς που έχω εδώ και καιρό, το παρών νήμα είναι απλώς (μάλλον) το πιο κατάλληλο.

ΥΓ : Τα γεμιστά τα σπάνε, χωρίς κιμά όμως.
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Και τι περιμένουμε από εκεί και πέρα?
Να γράψει ένα άτομο που λόγω φόρουμ έφτασε μέχρι τις εκθέσεις ότι ο Saouron vom Mordor Sarouman έχει κλειστές γωνίες λόγω χαμηλής λεκάνης, γι αυτό δεν έκανε καλή έκταση των πίσω σκελών?
Σε πόσες απ τις 400 φυλές θα πρέπει να μπορεί να το δει αυτό?
Πολλά άτομα (και "λόγω φόρουμ") είναι και εκτροφείς, εκπαιδευτές, έμπειροι εκθέτες και μέλη του φόρουμ ταυτόχρονα. Εδώ θα περίμενε κάποιος κάτι περισσότερο από αυτούς (λέμε τώρα).

Τελικά, αν δεν μπορεί να γίνει έστω μια συζήτηση "επί της ουσίας" και για σημαντικά πράγματα...Πως περιμένουμε να γίνουν τα υπόλοιπα (να σημειώσω, όπως έγραψα και παραπάνω, πως προσωπικά δεν περιμένω τίποτα);

...και για να πω και ξεκάθαρα το συμπέρασμα που εγώ έχω βγάλει (και όχι μόνο από αυτό το νήμα, αυτές τις μέρες...αλλά περίπου 25 χρόνια τώρα), είναι πως εν τέλει ο κάθε ένας έχει την προσωπική του ατζέντα και δεν ενδιαφέρεται για καμία ευρύτερη βελτίωση ή για τον σκύλο.

Θα αναρωτηθείς εύλογα "Εσύ, δηλαδή, ενδιαφέρεσαι;" και θα σου απαντήσω πως μάλλον όχι...και εγώ "την προσωπική μου ατζέντα" έχω, που μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά είναι προσωπική. Για αυτό άλλωστε δεν μου αρέσουν οι "ταμπέλες" κυνόφιλος, φιλόζωος, κλπ.
 
  • Like
Reactions: tasos malinoua


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.655
19.889
Gaara στην πραγματικότητα, τα πράγματα, είναι εξαιρετικά απλά. Και ότι χρειάζεται να μάθεις, στο παρέχει πράγματι, το παρόν φόρουμ. Χρειάζεται όμως χρόνος. Να παρακολουθείς προσεκτικά τα θέματα και τα μέλη που τα συζητάνε. Και με τον καιρό, θα καταλάβεις.

Και για να μην νομίζεις, ότι τα γράφω αινιγματικά...αν εντρυφίσεις στο θέμα "σκύλος", θα καταλήξεις σε δύο επιλογές: α) αποκλειστική καψούρα με τα ημίαιμα και τον μαγικό τους κόσμο και β) αν επιμένεις για καθαρόαιμο [προσωπική μου ακλόνητη εκτίμηση, στα 10 νέα μέλη που ψάχνουν καθαρόαιμο σκύλο, μόνο 1 ξέρει πραγματικά γιατί το θέλει, και πως θα το αξιοποιήσει-οι υπόλοιποι 9 μια χαρά θα την έβγαζαν και με ημίαιμο] αποκτάς σχέσεις, όσο στενές τις θέλεις, με μέλη που ασχολούνται ενεργά με την φυλή που σε ενδιαφέρει, αλλά και με την καθαροαιμία γενικότερα. Και θα βγάλεις την άκρη σου, αργά ή γρήγορα. Αυτό που πρέπει να ξέρεις, είναι ότι τις πικρές αλήθειες, δεν θα τις διαβάσεις δημόσια. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, από μέλη που...δεν μασάνε ;)
 


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Θέλοντας να ελαφρύνω λίγο το κλίμα, που σαν να βάρυνε με απογοήτευση..

" γέμιστά.. γέμιστά.. όλα πιααα...
γέμιστά, γέμιστά, σκληρή καρδιάαα.."

(κατά το παλιό λαϊκό τραγούδι.. "γκρέμισ' τα") :p
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Για εμενα ειναι ακόμα πιο απλό το ζητημα σχολιασμου του θρεντ. Μιλά για την εκθεση... γενικά και αοριστα...
Έγινε "αναφορα" στο τσαταρισμα τύπου "αααα θα εισαι και εσύ? θα παω και εγω?". Μου έδωσε την αίσθηση ότι ο αναφερόμενος στο τσατάρισμα ήθελε περισσοτερη ποιοτητα διαλογου (όπως και αν εννοείται αυτή), εμμέσως υποτιμώντας το περί ποιοι θα βρεθουν εκει κλπ. Ελευθερία λόγου, ναι....
Ποιες κρίσεις όμως περιμένει να ακουστουν? Πριν καποιες σελιδες γινοταν αναφορά σε εκτροφείο με την φωτογραφια των βαθρων και τα περισσότερα μέλη ρωτουσαν το ένα το άλλο τι εννοεί ο γράφων και ποιο εκτροφείο ειναι. Σε παρελθόν θρεντ εκθέσεων θυμάμαι υπονοούμενα σχετικά με μορφολογική δομη σκυλων... Με υπονοούμενα ανεβαίνει η ποιοτητα τν συζητησεων? Καποιος εντελώς απειρως και εκτος χώρου, χωρις να ξέρει τους κριτές/εκθετες/εκτροφείς με το μικρό τους όνομα, πώς ακριβώς θα καταλάβει τι παίζει?
Για εμένα ναι καλά κανουν και μιλάνε και για τα σουβλάκια και για τον απαράδεκτο χώρο.... Και ναι θέλω να δω φωτογραφίες αφού δεν ημουν παρουσα στην εκθεση, ΑΛΛΑ θέλω και όταν μιλάμε και κατηγορουμε, αυτό να γινεται ξάστερα.... να λέμε ετσι κ ετσι ο ΤΑΔΕ.... και αφού το κάνουμε να μη μένουν οι αμεσα ενδιαφερομενοι στο "τι να κάνει και ο ΚΟΕ"....
Το πώς θα το δρομολογήσουν το "δικαιο" οι μετέχοντες στην εκθεση (γιατι αυτοι προσβαλλονται πρώτα από τη συμμετοχή του Johnny Angel εν προκειμένω, ειναι δικό τους θέμα και όχι θέμα συζητησης εδω)
 
  • Like
Reactions: ProudtobeGreek


Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
41
Athens
Gaara στην πραγματικότητα, τα πράγματα, είναι εξαιρετικά απλά. Και ότι χρειάζεται να μάθεις, στο παρέχει πράγματι, το παρόν φόρουμ. Χρειάζεται όμως χρόνος. Να παρακολουθείς προσεκτικά τα θέματα και τα μέλη που τα συζητάνε. Και με τον καιρό, θα καταλάβεις.

Και για να μην νομίζεις, ότι τα γράφω αινιγματικά...αν εντρυφίσεις στο θέμα "σκύλος", θα καταλήξεις σε δύο επιλογές: α) αποκλειστική καψούρα με τα ημίαιμα και τον μαγικό τους κόσμο και β) αν επιμένεις για καθαρόαιμο [προσωπική μου ακλόνητη εκτίμηση, στα 10 νέα μέλη που ψάχνουν καθαρόαιμο σκύλο, μόνο 1 ξέρει πραγματικά γιατί το θέλει, και πως θα το αξιοποιήσει-οι υπόλοιποι 9 μια χαρά θα την έβγαζαν και με ημίαιμο] αποκτάς σχέσεις, όσο στενές τις θέλεις, με μέλη που ασχολούνται ενεργά με την φυλή που σε ενδιαφέρει, αλλά και με την καθαροαιμία γενικότερα. Και θα βγάλεις την άκρη σου, αργά ή γρήγορα. Αυτό που πρέπει να ξέρεις, είναι ότι τις πικρές αλήθειες, δεν θα τις διαβάσεις δημόσια. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, από μέλη που...δεν μασάνε ;)
Ενδεχομένως να μην έγινα κατανοητός. Δεν αναφέρομαι στη δική μου ευκολία ή δυσκολία να βρω πράγματα.

Δε με κατατάσσω ούτε στο μέσο χρήστη του ιντερνετ, ούτε στο μέσο όρο που πάιρνει αποφάσεις αβίαστα. Ψάχνω από εδώ, ψάχνω από εκεί, διαβάζω παλιότερα ποστ διαφόρων μελών στο φόρουμ ούτως ώστε να βγάλω καποια πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα γιατί κάποιος λέει το οτιδήποτε, και άλλα διάφορα.

Καλώς ή κακώς η πλειοψηφία δεν κάνει τέτοιες κινήσεις.

Εγώ τα δικά μου συμπεράσματα τα έχω βγάλει σε γενικές γραμμές, η απογοήτευση με τις διάφορες σαπίλες που βλέπω καθημερινά όμως (όχι μόνο σε ελληνικό επίπεδο - το τονίζω) αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Όσο κάποια πράγματα δεν λέγονται, ή αν θες καλύτερα, δεν τα κράζουν αυτοί που ΞΕΡΟΥΝ, με το νι και με το σίγμα, η εγχώρια κυνοφιλία δεν πάει πουθενά.

Και όσοι τα λέγανε και εδώ μέσα, πλέον δεν τα λένε καν (μάλλον κουράστηκαν), εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η διαδικασία είναι όντως αυτή που περιγράφεις, το ότι είναι όμως έτσι δεν σημαίνει πως είναι και σωστό.

Ένας που επιθυμεί καθαρόαιμο σκύλο πρέπει να ξέρει τι εστί σκύλος γενικότερα, τί εστί η φυλή που τον ενδιαφέρει, τι μπορεί ο ιδιος να προσφέρει σε ένα σκύλο και αν αυτό είναι αρκετο για τη συγκεκριμένη φυλή.

Επίσης πρέπει να βγάλει τα μάτια του στο διάβασμα, να μάθε με κάποιο τρόπο να "ξεχωρίζει" πρότυπα, μετά να μάθει να φιλτράρει τα εκτροφεία, να ψάχνει το ιστορικό του κάθε εκτροφείου, του καθε πρωταθλητή του, να το συγκρίνει με το ιστορικό άλλων εκτροφείων τα οποια δεν του πήραν τον τίτλο, να καταλάβει γιατί δεν πήραν τον τίτλο αυτά, μετά να δει το pedigree των γονέων, να δει και εκεί τα ίδια, να μάθει για γραμμές αίματος, να τύχει να πέσει πάνω σε ιστορίες πλαστών pedigree, να δει πως θα μπορέσει να το διακρίνει (αν μπορεί), να καταλήξει τελικά αν του κάνει ή οχι το εκτροφείο, να κάνει και 5-10 κονέ με άλλους (είτε μέσω φόρουμ είτε μέσω εκθέσεων ή οπου), να φιλτράρει και αυτά τα άτομα να δει αν του παρέχουν σωστή καθοδήγηση ή οχι, να επικοινωνήσει τελικά με το εκτροφείο, να κολλάνε τα χνώτα του με τον εκτροφέα, να τον δεχτεί και ο ίδιος εκτροφέας, να γίνει το ζευγάρωμα, να γίνει η γέννα, να είναι στην αρχή της "λιστας", να πάει το κουτάβι 2 μηνών, για να το αποκτήσει.

too long didn't read : Διάβασμα, διάβασμα, ψάξιμο, φιλτράρισμα, ξανα διάβασμα και ψάξιμο, φιλτράρισμα, και κυρίως κονέ και τύχη. Και όλα αυτά με βάση οτι το άτομο έχει την κριτική ικανότητα να διακρίνει όλα αυτά.

Συγγνώμη, αλλά η διαδικασία δεν θα επρεπε να είναι αυτή.

Ναι να ψάξει ο καθένας να διαβάσει να ενημερωθεί, αλλα πλέον το πράγμα πάει αλλού. Και ούτε σημαίνει πως όποιος κάνει τα ανωτέρω ειναι αξιότερος από κάποιον άλλο, είναι απλά συνήθως πιο δικτυωμένος.

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλουμε να μιλάμε για σωστή κυνοφιλία γενικώς, τα πράγματα θα έπρεπε να είναι πολύ διαφορετικά.

Προσωπική άποψη πάντα.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.655
19.889
Gaara όπως ακριβώς τα περιγράφεις, πρέπει να είναι τα πράγματα. Και γιατί άλλωστε, θα έπρεπε να είναι αλλιώς; Βεβαίως πρέπει να επενδύσεις σε χρόνο και κόπο και αναμονή, αν λες με σιγουριά, ότι θέλεις την τάδε ράτσα σκύλου, αποκλειστικά και μόνο. Και κάποια στιγμή, θα τον βρεις τον δρόμο. Το ποιός θα σου πει αυτά που θέλεις να ακούσεις, για την ράτσα των ονείρων σου, είναι άλλο θέμα. Θα το βρεις κι αυτό. Πρέπει να το έχεις ήδη βρει στο φόρουμ, όσο καιρό είσαι. Σίγουρα πάντως όχι εγώ, που αν θέλω σκύλο, τον θέλω εδώ και τώρα και δεν πέφτω σε βαριά κατάθλιψη, αν η σκύλα ή ο σκύλος των ονείρων μου, αποδεικνύεται άσφαιρος ή...σε μη καλή διάθεση για one night stands και ενημερώνομαι, ότι πρέπει να περιμένω άλλα δύο χρόνια, για να αποκτήσω το πολυπόθητο κουτάβι o_O

* Η χρήση πρώτου προσώπου, είναι προς χάριν της συζήτησης. Μην το πάρεις προσωπικά :)
 


Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
41
Athens
επομένως να μη μιλάμε ούτε για "καθαρόαιμη" κυνοφιλία ούτε για κυνοφιλία γενικώς.

με αυτά που βλέπουμε τριγύρω, και με τέτοιους νικητές εξυμνούμε τους "αρμοδιους φορείς" και τους εκτροφείς, και κράζουμε τα πετ σοπ και τα puppy mils.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, όταν τέτοιου είδους εκτροφές (πιάνομαι από το παράδειγμα που τέθηκε λίγο πριν) επιβραβεύονται.

Ούτε η φυλή η συγκεκριμένη πάει μπροστά, ούτε ο σκύλος γενικότερα.

Και έρχεται και σου λεει κάποιος "παιδιά ξέρετε κάτι? πήρα κουτάβι από βραβευμένο εκτροφέα, πριν 1 χρόνο, το χρυσοπλήρωσα κιόλας, και να πως έγινε η εκτροφή. γιατί να μην έπαιρνα από πετ σοπ?"

Εκεί τί του λες? Πάρε τον ΚΟΕ για λίστα εκτροφέων? Ότι δεν έκανες σωστη επιλογή? Οτι τί ? Ποιός οργάνωσε την έκθεση? Ποιος επέλεξε τους κριτές και γιατί? Ποιος του παρέχει άδεια εκτροφείου και γιατί? Αν δεν ξέρει ο αρμόδιος φορέας, πως θα γνωρίζει ο απλος λαουτζίκος? Ποιος ελέγχε τον κάθε εκτροφέα?

Αν πρέπει να καταλήγει η αναζήτηση σε κατασκοπεία και stalking και έρευνα σε επίπεδα διατριβής για να αποκτήσει κάποιος το σκυλάκι που επιθυμεί (και με σοβαρές πιθανότητες ακόμη και από σωστή, έστω φαινομενικά, πηγή να είναι ότι να ναι η εκτροφή), προφανώς και υπάρχει πρόβλημα.

1ος ενικός επίσης για χάρη ευκολίας
όπου ο εκτροφέας του παραδείγματος βλέπε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση και οπου ΚΟΕ οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο φορέα

edit : για να μην παρεξηγηθώ, προφανως και δεν είμαι υπέρ των πετ σοπ κλπ, αλλά αλήθεια, ποια η επί της ουσίας διαφορά όταν μιλάμε για τέτοιου είδους επίσημη εκτροφή?
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.655
19.889
Διακρίνω μια τάση απογοήτευσης, ως προς την καθαρόαιμη κυνοφιλία.
Γιατί;
Δεν είναι μόνο άσχημα τα πράγματα. Είναι πολύπλοκα. Και έτσι πρέπει να είναι. Πρέπει να έχουν τον βαθμό δυσκολίας τους, για να αξίζουν. Δεν γίνεται να το έχεις στο πιάτο, μασημένη τροφή. Μέσα από το ψάξιμο, όσο δύσκολο και να είναι, αποκτάς σημαντικότατη γνώση και εμπειρία. Και βεβαίως...μπορεί...και να αποθαρρυνθείς. Δεν είναι κακό. Αντιθέτως. Γιατί θα σημαίνει, ότι δεν το ήθελες ποτέ πραγματικά. Και ότι συνειδητοποιείς, πόσο άνετα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου, κι ένας μη καθαρόαιμος σκύλος :)
 
  • Like
Reactions: TARA


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Α) δυστυχώς το βλέπω να εξελίσσεται σε αρένα
Β) θεωρώ ότι όποιος θέλει καθαρόαιμο πρέπει να στρώσει πωπό στο διάβασμα ΑΛΛΑ για την φυλή στην οποία θα καταλήξει αφού έχει διαβάσει τα γενικά χαρακτηριστικά ενός αρκετά μεγάλου αριθμού φυλών κι όχι μόνο ενός είδους. (Δηλαδή να κοιτάξει αρχικά και τα κυνηγιάρικα και τα καναπεδέτα και τα ποιμενικά και... Και...) ώστε να είναι σίγουρος ότι η φυλή που θέλει του ταιριάζει κλπ κλπ. Ναι εκεί θεωρώ οτι θέλει ενημέρωση και διάβασμα πανελληνίων. ΟΜΩΣ το να χρειάζεται μεταπτυχιακό στις δημόσιες σχέσεις και τις έρευνες στοιχείων για λαμογιές για να βρει το εκτροφείο που θα εμπιστευθεί είναι για εμένα απαράδεκτο.
Γ) το έχω ξαναπεί παλαιότερα. Λίγο πολύ όσοι έχουν ακουμπήσει το σκυλοχώρο, είτε μέσω φιλοζωικών είτε μέσω κυνολογικών φορέων, έστω και με τα ακροδάχτυλά τους, ξέρουν λίγο πολύ "βρόμες" που αληθώς κυκλοφορούν. Αλλά είτε αυτοί που έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία δεν θέλουν ή δεν μπορούν να μιλήσουν, είτε αυτοί που θέλουν και μπορούν δεν έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία ώστε να το κάνουν με επιτυχία. Φασκελοκουκούλως'τα
 
  • Like
Reactions: aith and ISKENDER


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Gaara,
Μονο με πολυ ΠΟΛΥ ψαξιμο κ γνωση ενας υποψηφιος σκυλογονιος θα πρεπει να εχει αποψη για το τι προκειται να παρει, τι θελει να παρει κ τι αξιζει να παρει.

Σκεψου πχ να μπει καποιος να ζητησει Χ φυλη, κ να πεταχτει αλλος να του πει "παρε απο κει". Ωραια του το εδωσε στο πιατο. Και? Σημαινει οτι η απαντηση του ειναι σωστη? Σημαινει οτι ο υποψηφιος θα παρει αυτο που του ταιριαζει?? Εχει κανει σωστα την επιλογη του αν ακολουθησει την παραπανω προτροπη?
Μηπως θα μπορουσε να ειναι καποιος που το κανει με ιδιο σκοπο, για διαφημιση η δυσφημιση??? Μηπως το κανει απο αγνοια της ολης εικονας?

Με το να σου γραψει καποιος αγνωστος μια δυο προτασεις σε δημοσιο φορουμ δεν σημαινει οτι εχεις ολοκληρωσει σωστα την αναζητηση σου για τον μελλοντικο σου συντροφο, ουτε για τον τροπο αποκτησης του!
Αυτο γινεται οπως προειπα, μονο με ΠΟΛΥ ψαξιμο.

Υ.Γ. Στην τελικη μην ξεχναμε οτι οση κουβεντα κι αν γινει γυρω απο την εκθεση μορφολογιας (κι οση μασημενη τροφη σου δωσει καποιος γυρω απο αυτην) αυτη θα παραμενει μονο ΕΝΑ απο τα τρια σημαντικα πραγματα που συνθετουν ολοκληρωμενα το σκυλο : υγεια - χαρακτηρας - μορφολογια!

Υ.Γ. Οπως λες, το πρωτο ενικο ειναι για χαρη συντομιας!
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Για να επαναφέρω το θέμα στην έκθεση και όχι στο γύρω-γύρω....
Στους ΜτΗ κέρδισαν τις δύο ημέρες αρσενικά σκυλιά που είχαν προβλήματα σε σχέση με το πρότυπο, έναν σκύλο που είχε πρόβλημα (κατά την ταπεινή μου γνώμη) με τον τύπο και όχι με το πρότυπο.
Παράλληλα βρίσκονταν στον χώρο της έκθεσης μέλη του Ομίλου φυλής με περίπτερο, και διαγωνίστηκαν στην κατηγορία των κουταβιών με εξαιρετικά αποτελέσματα, τα οποία επίσης δεν έμοιαζαν με κανένα απ τα σκυλιά που διαγωνίστηκαν στην ενηλίκων και κάποια δεν έμοιαζαν και μεταξύ τους.
Όποιος πήγε στην έκθεση για να δει εκτροφείς και να καταλάβει ποιος είναι ο ΜτΗ (όπως προτείνουμε σε μέλη που ψάχνουν για άλλες φυλές) θα πρέπει να έκαψε κάμποσα εγκεφαλικά κύτταρα για να συνδυάσει στο μυαλό του τα ασυνδύαστα.....
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Gaara όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά, θα την βρει την άκρη.
Οποιος δεν θέλει θα ζητήσει τη λύση σερβιρισμένη στο πιάτο και θα βασιστεί στις απόψεις άλλων για την επιλογή του, χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει αν αυτά που του "σερβίρουν" είναι όντως έτσι.

Μην τα απαξιώνουμε όλα και όλους.
Δεν είναι όλοι ίδιοι και κατά τη γνώμη μου με όλες τις σπόντες και τα σουξου μουξου χωρίς συγκεκριμένες αναφορές επί της ουσίας, αποθαρρύνεται κάποιος καινούργιος που δεν έχει ξανακούσει για εκθέσεις. Από πίσω υπάρχει μια παράδοση, μια ιστορία και είναι κρίμα να απαξιώνονται με αυτόν τον τρόπο.
Αλλωστε οι καθαρόαιμες φυλές και η εκτροφή τους είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις εκθέσεις μορφολογίας και τις εξετάσεις εργασίας - όπου απαιτούνται. Δεν νοείται εκτροφή χωρίς εκθέσεις, δεν νοείται εκτροφή χωρίς το πρότυπο σαν ευαγγέλιο.

Κι εμείς σαν εκθέτες έχουμε βιώσει πολλά κακώς κείμενα, αλλά κρατάω τα καλά και κάθε φορά βρίσκω ανθρώπους με την ίδια τρέλα και το ίδιο πάθος - από όλες τις φυλές.
Είναι νέα η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα - συγκριτικά με άλλες χώρες που εδώ και 100 χρόνια έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές με τις καθαρόαιμες φυλές και τον χώρο των εκθέσεων.
 
  • Like
Reactions: mareco


Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
41
Athens
Το πρόβλημά μου δεν είναι η καθαρόαιμη κυνοφιλία.

Το πρόβλημά μου είναι πως επιτρέπεται απο τον κάθε φορέα να γίνονται τέτοια έκτροπα.

Πως κάποιος (αυτό)αποκαλείται κυνόφιλος, όταν σε τέτοια θέματα κάνει τα στραβά μάτια. Πώς κάποιος (αυτο)αποκαλέιται κυνόφιλος όταν ξέρει τη σαπίλα που επικρατεί και όχι μόνο σιωπά, επιβραβεύει κιόλας κατευθύνοντας άτομα εκεί ?

Πώς κάποιος που νοιάζεται για το σκύλο σε όλη του τη διάσταση (υποτίθεται) είναι cool με όλο αυτό?

Πώς κάποιος που έχει σώσει 2-5-10 αδέσποτα, δεν πτοείται από τέτοια παραδείγματα, ενώ ξέρει τί εστί αδέσποτο, τί εστί διάσωση - περίθαλψη - φιλοξενία - ψάξιμο μόνιμης κατοικίας του ζωντανού? Γιατί αποκλείεται ένα τέτοιο άτομο να μην αντιλαμβάνεται πόσα "καθαρόαιμα" σκυλιά, που βγάζουν διάφορα προβλήματα λόγω λάθους εκτροφής βρίσκονται στο δρόμο, με αποτέλεσμα να ζευγαρώνουν - αυξάνουν το πλήθος τον αδέσποτων?

Δεν έχει να κάνει μόνο με ψάξιμο ούτε με πολυπλοκότητα όταν υποθάλπτονται και επιβραβεύονται τέτοιες εκτροφές. Εχει να κάνει με πολλά παραπάνω.

Αντιλαμβάνομαι πως καταλαβαίνεις τί εννοώ, ασχέτως αν εντέχνως αποφεύγεις να απαντήσεις στα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα - παραδείγματα που θέτω (δεν απαιτώ προφανώς απάντηση σε αυτά, εφ' όσον δεν επιθυμείς να απάντησεις, είναι απολύτως σεβαστό), αλλά τουλάχιστον να μη λέμε πως είναι απλά ψάξιμο, γιατί δεν είναι.

Θα ξαναρωτήσω όμως για όποιον επιθυμεί να απαντήσει (ή έστω να το σκεφτεί)

Ποια η διαφορά του παππυ μιλ με τέτοιου έιδους εκτροφές?
Πού είναι οι αρμόδιοι φορείς οεο? Είναι μόνο για μόστρα και μίζα / ποσοστα?
Κατα πόσο είναι ή δεν είναι υποκριτικό όλο αυτό (από όλες τις μεριές - κυνοφιλίας, φορέων, εκτροφέων, αγοραστών, διασωστών κλπ)

ΥΓ : για να μην κάνουμε την τρίχα τριχιά σε προσωπικό επίπεδο όπως πολλές φορές έχει συμβεί σε άλλα θρεντ, 1ο ενικό μεν, αναφέρομαι γενικά προς ολους δε.
 


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
@DjSoukis

Έχω την άποψη, ότι μερικά πιο ουσιαστικά σχόλια για την έκθεση, τις συμμετοχές και τις κρίσεις, από σοβαρούς γνώστες-μέλη του φόρουμ (καμία σχέση με εμένα δηλαδή), που δικαιολογημένα θα ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες ορισμένων συνειδητοποιημένων "ερευνητών" γύρω από το σκύλο και την κάθε φυλή, δε θα έβρισκαν σε ένα νήμα στο φόρουμ το ίδιο πρόσφορο έδαφος, συγκρίνοντάς το με εκείνο ενός άρθρου.

Καλώς ή κακώς στα φόρουμ ισχύει το πολίτευμα της άμεσης δημοκρατίας. Αδιακρίτως των γνώσεων και των προθέσεών του για την δημιουργία ή τη διατήρηση ενός επιπέδου διαλόγου ή ενός προσανατολισμού στο κάθε νήμα, ο καθένας δικαιούται το ίδιο να συμμετάσχει σε αυτό, και να καταλαμβάνει χώρο και χρόνο.

Ως αποτέλεσμα έρχεται ότι, ο "ειδήμων" ή ο πιο προχωρημένος σε ζητήματα μορφολογίας κλπ, του πράγματος θα χάσει το ενδιαφέρον του, θα αποσυρθεί, ή και θα αποφασίσει να περιοριστεί σε πιο κοινωνικά σχόλια, μια και εκεί τείνει να κλίνει η όλη θεματική του νήματος.

Το νήμα ίσως δημιουργήθηκε με υψηλότερες προσδοκίες, αλλά με την απρόβλεπτη δυναμική που διαμορφώνεται από τη μάζα σε κάθε φόρουμ, έχει πάρει το δικό του αυτόνομο δρόμο. Μοιραία διαμορφώνεται ένας πιο κοινωνικός (ως κοινωνικοποιητικός) χαρακτήρας, όπου ο καθένας θα πει ανάλαφρα το μακρύ του και το κοντό του, ως έννομο και αναπόσπαστο δικαίωμά του, και φυσικά σε αυτό το πλαίσιο, θέση έχουν και τα ανάλαφρα σχόλεια, όπως, «θα είμαι κι εγώ στην έκθεση».

Πάντα στην έναρξη ενός νήματος ο δημιουργός του μπορεί να κάνει μια θερμή παράκληση για το πνεύμα με το οποίο το δημιουργεί, με την ελπίδα να το σεβαστούν και οι συμμετέχοντες στη συνέχεια. Το πιθανότερο, όμως, είναι να αποκλίνει από την επιθυμητή τροχιά του αργά γρήγορα.

Ένας τίτλος δεν είναι τις περισσότερες φορές αρκετός. Αλλά φανταστείτε και το αστείο του θεάματος, όταν κανείς θα συναντούσε 5-6 εξειδικευμένους τίτλους γύρω από την έκθεση, έναν για τις συναντήσεις και τις εκεί γνωριμίες, έναν για σχόλια μορφολογίας, έναν για τη διοργάνωση, έναν για την κάθε διαφορετική τροπή και εξειδίκευση που μπορεί να πάρει με τη δυναμική του φόρουμ το κάθε θέμα.

Φαντάζομαι ότι δύο μέλη του φόρουμ με πραγματικές γνώσεις σε σχετικά ζητήματα, θα προτιμήσουν να ανταλλάξουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους γύρω από την έκθεση, τις συμμετοχές και τις κρίσεις, κατ’ ιδίαν και σε ένα πιο ελεγχόμενο πλαίσιο διαλόγου, εκείνο που δημιουργείται σε μια προσωπική συζήτηση μεταξύ δύο ή και περισσοτέρων, με προσωπικά μηνύματα.

Δεν έχω καμία διάθεση να κρίνω αρνητικά τη δομή του φόρουμ ή και τα μέλη του. Κάθε άλλο. Απλά δεν μπορείς να συζητήσεις τα πάντα με το επίπεδο και τον προσανατολισό, που θα επιθυμούσες, σε μία πλατεία ή σε ένα καφενείο. Και δεν υποτιμώ καθόλου την πλατεία ή το καφενείο ως θεσμούς, ούτε και τους παρευρισκόμενους σε αυτούς τους χώρους. Κάθε άλλο!

Στην πλατεία και στο καφενείο, θα συναντήσεις έναν ή περισσότερους, πιθανώς, κατάλληλους για εσένα συνομιλητές, με τους οποίους στη συνέχεια θα μπορέσεις να έχεις μια επικοινωνία κοντά στα δικά σου μέτρα και σταθμά, που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσδοκίες σου, εφόσον θα είναι στο ελεγχόμενο κλίμα μιας προσωπικής συζήτησης με προσωπικά μηνύματα.

Τώρα αν εκ του αποτελέσματος οι συνομιλητές θα έκριναν, ότι, για εκπαιδευτικούς-ενημερωτικούς σκοπούς, αυτή η συνομιλία θα είχε νόημα να δημοσιευτεί, ας προβούν στη σχετική ανάρτηση στο καφενείο, δηλαδή στο φόρουμ.
 
Last edited:


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αλλωστε οι καθαρόαιμες φυλές και η εκτροφή τους είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις εκθέσεις μορφολογίας και τις εξετάσεις εργασίας - όπου απαιτούνται. Δεν νοείται εκτροφή χωρίς εκθέσεις, δεν νοείται εκτροφή χωρίς το πρότυπο σαν ευαγγέλιο.
Θα διαφωνισω μαζι σου στο παραπανω, αν κ νομιζω οτι ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα τουλαχιστον σε ορισμενες φυλες......
Ακολουθοντας κατα γραμμα (μονο) την μορφολογια στο πρωτυπο κ βασιζομενοι αποκλειστικα στις διακρισεις των εκθεσεων μορφολογιας εχουμε τα αποτελεσματα που εχουμε σε ορισμενες φυλες..........
 


Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
41
Athens
Gaara όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά, θα την βρει την άκρη.
Οποιος δεν θέλει θα ζητήσει τη λύση σερβιρισμένη στο πιάτο και θα βασιστεί στις απόψεις άλλων για την επιλογή του, χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει αν αυτά που του "σερβίρουν" είναι όντως έτσι.

Μην τα απαξιώνουμε όλα και όλους.
Δεν είναι όλοι ίδιοι και κατά τη γνώμη μου με όλες τις σπόντες και τα σουξου μουξου χωρίς συγκεκριμένες αναφορές επί της ουσίας, αποθαρρύνεται κάποιος καινούργιος που δεν έχει ξανακούσει για εκθέσεις. Από πίσω υπάρχει μια παράδοση, μια ιστορία και είναι κρίμα να απαξιώνονται με αυτόν τον τρόπο.
Αλλωστε οι καθαρόαιμες φυλές και η εκτροφή τους είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις εκθέσεις μορφολογίας και τις εξετάσεις εργασίας - όπου απαιτούνται. Δεν νοείται εκτροφή χωρίς εκθέσεις, δεν νοείται εκτροφή χωρίς το πρότυπο σαν ευαγγέλιο.

Κι εμείς σαν εκθέτες έχουμε βιώσει πολλά κακώς κείμενα, αλλά κρατάω τα καλά και κάθε φορά βρίσκω ανθρώπους με την ίδια τρέλα και το ίδιο πάθος - από όλες τις φυλές.
Είναι νέα η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα - συγκριτικά με άλλες χώρες που εδώ και 100 χρόνια έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές με τις καθαρόαιμες φυλές και τον χώρο των εκθέσεων.
Για αυτό τα boxer στην Αγγλια έχουν τεράστιο πρόβλημα με το inbreeding και τα κληρονομικά προβλήματα στο συκώτι νεφρά, και τα 2 μεγαλύτερα εκτροφεία (από όπου και υποτίθεται ξεκίνησε το πρόβλημα) δεν δέχονται να κάνουν ούτε μισό σχόλιο.

Και, ω ! Surprise surprise η μια εκτροφέας είναι η πρόεδρος του αντίστοιχου ΚΟΕ τους, και ο άλλος που είναι και κτηνίατρος είναι (αν δεν κάνω λάθος) ο Γενικός Γραμματέας.

Και ω! More surprise surprise όσοι μίλησαν διαγράφηκαν και από τον φορέα, και από τα αντίστοιχα clubs της φυλής.

Δεν απευθύνομαι μόνο στην Ελλάδα, ο ΚΟΕ και το παράδειγμα του κυρίου είναι καθαρά για ευκολία όπως είπα παραπάνω.

Βέβαια, εμείς ως Έλληνες και κάτοικοι Ελλάδας, με τα δικά μας πρέπει να παλέψουμε πρώτα.

Σύμφωνοι δεν είναι όλα σάπια, παντού υπάρχουν και αξιόλογοι με μεράκι και τρέλλα. Δεν απαξιώνω όλους και όλα, κάποια πράγματα όμως είναι, αν μή τι άλλο, άξια απορίας και σχολιασμού.

Και προς Θεού, δεν είπα ούτε έτοιμα στο πιάτο να είναι ούτε να μην ψάχνει κανένας τίποτα.

Από το ψάχνω όμως μέχρι το περνάω ένα γολγοθά για να έχω ενα υγιές σωστό κουτάβι να μου κάνει και να του κάνω παρέα όμως, υπάρχει τεράστια απόκλιση.

Θεωρώ όμως, με το ποσοστό της σαπίλας που επικρατεί, τουλάχιστον τίμιο, να κρούσουν όσοι ξέρουν τον κώδων του κινδύνου, ειδικά για τους "νεότερους", και αν μή τί άλλο να μη σιωπούν όταν γίνονται μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων.

Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά.

Το πρόβλημα είναι γενικό, οι προβληματισμοί / δυσαρέσκεια / απογοήτευση είναι ειδική.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.655
19.889
Αντιλαμβάνομαι πως καταλαβαίνεις τί εννοώ, ασχέτως αν εντέχνως αποφεύγεις να απαντήσεις στα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα - παραδείγματα που θέτω (δεν απαιτώ προφανώς απάντηση σε αυτά, εφ' όσον δεν επιθυμείς να απάντησεις, είναι απολύτως σεβαστό), αλλά τουλάχιστον να μη λέμε πως είναι απλά ψάξιμο, γιατί δεν είναι.
Κάτσε τώρα, γιατί τελικά ρωτάς προσωπικά ή δεν ρωτάς; :rolleyes:
Εγώ, αποφεύγω εντέχνως;;;;;;;
Με προσβάλλεις :sneaky:
Αν είχες γραφτεί ψες στο φόρουμ, ίσως και δίκαια να έλεγες ότι δεν έχω απαντήσει. Αν ξέρεις με ποιόν μιλάς, δεν πρέπει να προβληματίζεσαι, ούτε στο ελάχιστο, για το ποιές ακριβώς, είναι οι θέσεις μου, σχετικά με την καθαρόαιμη κυνοφιλία.
Εμένα, μου πήρε 2-3 χρόνια για να μάθω. Εμαθα όμως ;)
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Θα διαφωνισω μαζι σου στο παραπανω, αν κ νομιζω οτι ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα τουλαχιστον σε ορισμενες φυλες......
Ακολουθοντας κατα γραμμα (μονο) την μορφολογια στο πρωτυπο κ βασιζομενοι αποκλειστικα στις διακρισεις των εκθεσεων μορφολογιας εχουμε τα αποτελεσματα που εχουμε σε ορισμενες φυλες..........
Εννοείται πως δεν κοιτάς ΜΟΝΟ κάτι έναντι κάποιου άλλου.
Ο συνδιασμός όλων (υγεία- μορφολογία - ταμπεραμέντο - εργασία) είναι το κλειδί και εξαρτάται από το σεβασμό των εκτροφέων στην ιστορία της κάθε φυλής και τα χαρακτηριστικά της.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22