Ελληνικα Γκριφον & Γκριφον Κανις


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Όχι , εγώ συγνώμη γιατί μάλλον παρεξηγήθηκε η αδυναμία μου να καταλάβω κάποια πράγματα...

Όλα τα διάβασα και τα διαβάζω πάντα και συνήθως πάνω από μία φορές , αλλά τυχαίνει μερικές φορές να μη καταλαβαίνω (βλέπεις ο γραπτός λόγος μέσα από ένα φόρουμ είναι και εύκολα περεξηγήσιμος , αλλά και δύσκολα περνά το ύφος και το "χρώμα" των λεγόμενων που θα τα έκαναν πιο κατανοητά).
Αν πρόσεξες κιόλας θα είδες ότι συμφωνώ και σε πολλά από αυτά που έχεις γράψει (και το έχω γράψει εννοώ , γιατί συμφωνώ σε ακόμη περισσότερα που δεν είναι αναγκαίο να το γράφω κάθε φορά).

Αν θες πες μου λοιπόν (έστω ξανά) που μου περιγράφεις την προέλευση του Γκριφόν-Κανίς και μου δίνεις επιχειρήματα για το ότι δεν προήλθε από BYB τακτικές και ανθρώπους "...χωρις γνωσεις, χωρις οραμα για τη φυλη, χωρις ποιοτικα κριτηρια, χωρις ηθος, χωρις θαρρος, χωρις ευφυια, χωρις καταθεση ετων στα θρανια, χωρις αυταπαρνηση, χωρις θυσιες οικονομικες και αλλες, χωρις να εχει μαζεψει σκυλοσκατο χρονια..." , κλπ.?

Επίσης πως πρέπει να αντιδρούμε/απαντούμε σε ανθρώπους που ζευγαρώνουν όπως περιγράφω (και περιγράφεις) παραπάνω και μας πουν "Θέλω να φτιάξω μια καινούργια ράτσα...γιατί θέλω!"?
 
Last edited:


FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
1. Την προελευση του συγκεκριμενου τυπου τη δινει η εργασια του Λεκκα.

2. Στη χωρα μας, οπως και σε αλλες μεσογειακες και ημι-προηγμενες κυνολογικα, γινεται ακομα εκτροφη τετοια, εμπειρικου / αγροτικου / εργασιακου / χρηστικου τυπου . Γινεται και ελευθερη / ημι-κατευθυνομενη αναπαραγωγη σκυλων. Χαρη σ΄αυτην επιβιωσαν πολλες γηγενεις φυλες. Δεν ειναι ακριβως byb αλλα και δεν ειναι και ενταγμενη σε κυνολογικους κανονες.
Οταν θα εχουμε την υποδομη να την εξαλειψουμε αυτη την ντεμί αναπαραγωγη ζωων θα την εξαλειψουμε αλλα ακομα δεν εχουμε ουτε την παιδεια ουτε τους μηχανισμους να απορροφηθουν αυτοι οι πληθυσμοι σκυλων και να μπουν σε αποδεκτα κυνοτεχνικα πλαισια, όπου οι μεν σκυλοι που εκπροσωπουν καποιο τυπο να αποτελεσουν κυνοτεχνικο υλικο, οι δε αλλοι να στειρωθουν και να υιοθετηθουν ως συντροφοι κλπ.

Επειδη λοιπον ειμαστε σε μεταβατικο σταδιο, δε μπορει να λειτουργησει η λογικη της σκουπας και της γενικης στειρωσης ή ευθανασιας, γιατι στο ονομα καποιου ισοπεδωτικου αστικου αισθηματος ζωοφιλιας θα χασουμε και καποια γηγενη ειδη που επιβιωσαν -λαθρα βιωσαντα- δεκαδες, εκατονταδες, ισως και χιλιαδες χρονια!

Μπορει - μπορει λεω - και αυτος ο γρυφος να ειναι ενα τετοιο σκυλακι. Η καποιο μερος του πληθυσμου αυτου. ( που προηλθε απο την ημι-δεσποζομενη, ημι-κατευθυνομενη, αναπαραγωγη). Και γι' αυτο λεω μπραβο στην Κυπρο που βασιζομενοι εκει σε ιστορικα στοιχεια και παραδοσεις πανε βουρ για αναγνωριση του Κυπριακου πουντλ! (Και του Κυπριακου λαγωνικου που εμενα γκρεϋχαουντ μου κανει αλλα γιατι οχι?)

Ακομα και για τυχον προιοντα ξενων φυλων, που οι προγονοι τους εισηχθησαν πριν 10, 20, 30, 40, 50 χρονια, αν εξελιχτηκαν στη χωρα μας (οπως τα πεκινοειδη πχ) δε βλεπω το λογο γιατι να μην συστηματοποιηθουν σαν ελληνικες ποικιλιες.

(τα με κοκκινο τα προσθεσα τωρα, διευκρινιστικα).

3. πως πρέπει να αντιδρούμε/απαντούμε σε ανθρώπους που ζευγαρώνουν όπως περιγράφω (και περιγράφεις) παραπάνω και μας πουν "Θέλω να φτιάξω μια καινούργια ράτσα...γιατί θέλω!"?

τους υποδεικνυουμε τι σημαινει εκτροφη, πως πρεπει να γινεται, τι ευθυνες, υποχρεωσεις και προδιαγραφες εχει. Καποιοι ισως απο αυτους γινουν οντως Εκτροφεις με το Ε κεφαλαίο. Καποιοι ισως δημιουργησουν μια νεα υπεροχη φυλη. Καποιοι οχι. Υπευθυνος ειναι καθενας μονο για τον εαυτο του. :)
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
1. Την προελευση του συγκεκριμενου τυπου τη δινει η εργασια του Λεκκα.
Δυστυχώς ο κ. Λέκκας δεν απαντά στην ερώτηση μου (δεν οφείλει άλλωστε , δεν του την έχω κάνει).
Γράφει βέβαια σε κάποιο σημείο:

Δειγματα Ελληνικων Γκριφον-Κανις εντοπιζονται στην Αθηνα, Θεσσαλονικη, Κρητη, Κυκλαδες, Πελοπονησο, Ροδο, Λεσβο. Κυριως ειναι συνδεδεμενα με αστικες περιοχες αλλα και με αγροτικες.Ουσιαστικά τα Ελληνικά ΓΚ αποτελούν μεταβατικούς τύπους μεταξύ νερόσκυλων και σκληρότριχων ποιμενικών. Ενας πιο καταλληλος ορος ειναι ισως "Ελληνικος Σκυλος του Νερου" και οχι ο ξενικος Γριφον Κανις.
Που σου δίνει να καταλάβεις ότι είναι ένας σκύλος πόλης/συντροφιάς , χωρίς ουσιαστική "εργασία" (ιδιαίτερα τον 21ο αιώνα που μας τοποθετεί) μια που αυτός ο "Ελληνικος Σκυλος του Νερου" βλέπει νερό πολύ συχνά , συχνότερα από ότι θα έπρεπε αλλά μόνο υπό μορφή ντους μια που οι ιδιοκτήτες του έχουν μια μανία να το κάνουν μπάνιο 1 φορά την εβδομάδα. :D

Χιούμορ κάνω...

Εγώ ζήτησα την δική σου άποψη στο θέμα , αφού μαζί συζητάμε για το αν προήλθε από BYB τακτικές και ανθρώπους "...χωρις γνωσεις, χωρις οραμα για τη φυλη, χωρις ποιοτικα κριτηρια, χωρις ηθος, χωρις θαρρος, χωρις ευφυια, χωρις καταθεση ετων στα θρανια, χωρις αυταπαρνηση, χωρις θυσιες οικονομικες και αλλες, χωρις να εχει μαζεψει σκυλοσκατο χρονια..." , κλπ. και κατα πόσο?

Επίσης δεν χρειάζετε να χρησιμοποιούμε όρους όπως εμπειρική εκτροφή , αγροτικού τύπου , ελεύθερη και να εννοούμε ανεξέλεγκτη.

Γίνετε ή γινόταν εκτροφή Γκριφόν-Κανίς με πλάνο?...Με στόχο εκτροφικό?
Που και πότε?...Από ποιούς?...

Τι σημαίνει ότι όταν θα εχουμε την υποδομη να την εξαλειψουμε αυτη την ντεμί αναπαραγωγη ζωων θα την εξαλειψουμε?
Αφού την βάζουμε ως "θεμέλιο λίθο"...και γιατί να αφαιρέσουμε το "δικαίωμα" στις προηγμένες κυνολογικά χώρες να "δημιουργήσουν" με εμπειρικου / αγροτικου / εργασιακου / χρηστικου τυπου , ελευθερη / ημι-κατευθυνομενη αναπαραγωγη νέες φυλές?
Γνωρίζουμε εξάλλου πως σε όλες τις χώρες έχουμε τέτοια δείγματα γραφής.

τους υποδεικνυουμε τι σημαινει εκτροφη, πως πρεπει να γινεται, τι ευθυνες, υποχρεωσεις και προδιαγραφες εχει. Καποιοι ισως απο αυτους γινουν οντως Εκτροφεις με το Ε κεφαλαίο. Καποιοι ισως δημιουργησουν μια νεα υπεροχη φυλη. Καποιοι οχι. Υπευθυνος ειναι καθενας μονο για τον εαυτο του. :)
Μα δεν θέλουν να γίνουν εκτροφείς!...Να ζευγαρώσουν το "γλυκούλικο" θέλουν...να κάνει "παιδάκια"...Σε αυτούς στηρίζεις εργασίες και φυλές ενώ όταν μπαίνουν εδώ να βάλουν "Αγγελία Παντρολογήματος" τους λες πως δεν πρέπει να ζευγαρώσουν , ειδικά με άλλης φυλής σκύλο , χωρίς εξετάσεις , pedigree , etc...

Καποιοι ισως δημιουργησουν μια νεα υπεροχη φυλη
Δηλαδή "ουδέν κακό αμιγές καλού"?...Αν προκύψει μια "υπέροχη" δικαιολογεί κάθε μέσο?...Με κάθε τίμημα?

Γιατί να μην αποτρέπουμε τις χιλιάδες βλακείες , με τα εκαττομύρια "θύματα" και ας "χάσουμε" μια φυλή...από το να κάνουμε χιλιάδες αποδεδειγμένες και σίγουρες βλακείες γιατί μπορεί να βγεί κάτι καλό?!

Εν κατακλείδι δε με ενοχλεί το ΓΚ...Φυσικά ούτε ο κ.Λέκκας...Δε με πειράζει αν είναι ελληνική η φυλή , μολδοβλαχική ή αυστρουγγρική...

Με ενοχλεί που ενώ γνωρίζουμε το πως και τι και ενώ βιώνουμε και παλεύουμε για την λύση κάποιων προβλημάτων , για γνωστούς/άγνωστους λόγους "βαφτίζουμε" το πρόβλημα "θέμα" και το "διανθίζουμε" με όρους και υποθέσεις και ιστορικές/βιολογικές/κυνολογικές ανακρίβειες...ή εικασίες στην καλύτερη. :cool:
 
Last edited:




FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ο καθενας εχει δικαιωμα να ερμηνευει να παρερμηνευει και να διανθιζει και να εκτονωνεται συμφωνωντας ή διαφωνωντας με τα οσα εγραψα. Δυστυχως η ευτυχως υπαρχει και η ιστορια και τα κυνοτεχνικα δεδομενα και η πραγματικοτητα και τα προβληματα αν θελετε να τα πω ετσι, που δεν εξαλειφονται ουτε επιλυονται με αστικες ζωοφιλικες ευαισθησιες ουτε με ευχολογια ουτε με αντιρρησεις. Αυτος ο πληθυσμος σκυλων υπαρχει ειτε το θελετε ειτε οχι, ειτε προεκυψε οπως λετε εσεις απο byb ειτε οπως λεει ο Λεκκας (που μπορειτε να τον αμφισβητειτε οσο θελετε...μεσω εμου!) ειτε οπως λεω εγω.

Τρεις ειναι οι πιθανες λυσεις εν προκειμενω, ορθολογικα, πραγματιστικα, κυνοφιλικα, ζωοφιλικα, κυνολογικα και κυνοτεχνικα:

1. ειτε αφηνετε αυτο τον πληθυσμο να αναπαραγεται ανεξελεγκτα εκτος κυνολογικου νυμφωνος εσαει (οσο υπευθυνο ή ανευθυνο και αν ειναι αυτο) με τις γνωστες επιπτωσεις και καλυπτομενοι πισω απο το δακτυλο της επιρριψης ευθυνων μονον στους byb

(λες και αυτοι ευθυνονται για την ελλειψη παιδειας και παραδοσης, λες και δεν συντελει στις αφελεις, ανευθυνες αλλα πηγαζουσες απο αγνοια εν τελει πρακτικες τους η δηθεν ζωοφιλια - κυνοφιλια της Ελλαδας, που απο τη μια τους λεει οτι πρεπει ν αγαπουν τα ζωα τα καημενα -με χιλιες μυριες ασυναρτησιες! δεν εχουμε ακουσει και κορωνες να υψωνονται απο υπευθυνα ζωοφιλικα χειλη και αρθρα σε εφημεριδες ραδιο τηλεοραση κλπ κλπ για το δικαιωμα των ζωων στον ερωτα και την αναπαραγωγη? - και απο την αλλη κουνωντας τους μπροστα απο τη μυτη το δικο μας ακριβο, επιθυμητο, ιδανικο καθαροαιμο, σαν την καραμελα ή την πορσε που πολλοι απο αυτους τους φιατακηδες δεν μπορουν ν' αποκτησουν?)

2. ειτε τον υιοθετει η οργανωμενη κυνοφιλια και του θετει ορια κανονες και προδιαγραφες εισαγοντας και ολους αυτους τους byb στο χωρο με το δελεαρ της φυλης και επιμορφωνοντας τους και υποχρεωνοντας τους να λειτουργουν εντος των πλαισιων της (που το ξερεις οτι καποιοι απο αυτους δεν θαθελαν να γινουν εκτροφεις αν ειχαν την ευκαιρια και την επιμορφωση? και μηπως οι "εκτροφεις" ολοι στην Ελλαδα ειναι καλυτεροι απο αυτους? )

3. η στην εσχατη των περιπτωσεων τον εξοντωνετε ειτε ανθρωπιστικα (με στειρωση) ειτε οχι (με ευθανασια).

Στις προηγμενες λοιπον χωρες υιοθετουνται η δευτερη ή τριτη απο τις παραπανω λυσεις κατα περιπτωση. Φυσικα για την Ελλαδα προκειται οποτε τολμω να προβλεψω οτι δεν θα γινει ουτε το 2. ουτε το 3. γιατι δεν υπαρχει ουτε κυνολογικη ουτε ζωοφιλικη υποδομη που να μπορουν να φερουν σε περας καποιο εξ αυτων. Οποτε τα πραγματα θα παραμεινουν στο 1. επ αοριστον αλλα γι αυτο ευθυνομαστε και θα ευθυνονται ολοι ανεξαιρετως.
 
Last edited:


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eμπλέκεσαι πάρα πολύ συναισθηματικά και τυφλώνεσαι από μία επιθυμία να γίνει ΤΙ ??

Κατ'αρχήν:

ο καθενας εχει δικαιωμα να ερμηνευει να παρερμηνευει και να διανθιζει και να εκτονωνεται συμφωνωντας ή διαφωνωντας με τα οσα εγραψα. Δυστυχως η ευτυχως υπαρχει και η ιστορια και τα κυνοτεχνικα δεδομενα και η πραγματικοτητα και τα ποβληματα αν θελετε να τα πω ετσι, που δεν εξαλειφονται ουτε επιλυονται με αστικες ζωοφιλικες ευαισθησιες ουτε με ευχολογια ουτε με αντιρρησεις. Αυτος ο πληθυσμος σκυλων υπαρχει ειτε το θελετε ειτε οχι, ειτε προεκυψε οπως λετε εσεις απο byb ειτε οπως λεει ο Λεκκας (που μπορειτε να τον αμφισβητειτε οσο θελετε...μεσω εμου!) ειτε οπως λεω εγω.
Ο πληθυσμός υπάρχει, ναι χωρίς ομοιογένεια όμως, ιστορία, χρήση, στόχο, γεωγραφική εντόπιση, τίποτα ... υπάρχει όπως υπάρχει και ένας τυχαίος πληθυσμός λυκοσκυλοειδών. Υπάρχει ένας πληθυσμός δασύτριχων μεσόμορφων σκύλων. ΚΑΙ ?

Εδώ και εγώ δεν έχω καταλάβει, και επιτέλους αν γίνεται παρέθεσε σε 2 γραμμές ΠΩΣ ισχυρίζεσαι εσύ ότι προέκυψε.

Ααα ... και όποιος διαφωνεί δεν παρερμηνεύει απαραίτητα ... εκτός και αν θές σε κάθε "φυλή" που παρουσιάζεται εδώ να συμφωνούμε όλοι και να αρχίζουμε την προσπάθεια εκτροφής και διάδοσής της.

1. ειτε αφηνετε αυτο τον πληθυσμο να αναπαραγεται ανεξελεγκτα εκτος κυνολογικου νυμφωνος εσαει (οσο υπευθυνο ή ανευθυνο και αν ειναι αυτο) με τις γνωστες επιπτωσεις και καλυπτομενοι πισω απο το δακτυλο της επιρριψης ευθυνων μονον στους byb
Κάνεις επίρριψη ευθυνών των ΒΥΒ σε άλλους, χωρίς λόγο. Δεν έχει ευθυνη η οργανωμένη κυνοφιλία για την ανεξέλεγκτη εκτροφή οποιουδήποτε τύπου σκύλου, ούτε σημαίνει ότι μπορεί και πρέπει να τους βάλει σε ένα καλούπι. Ευθύνονται οι νόμοι του κράτους και η εφαρμογή τους από τα αρμόδια όργανα.

2. ειτε τον υιοθετει η οργανωμενη κυνοφιλια και του θετει ορια κανονες και προδιαγραφες εισαγοντας και ολους αυτους τους byb στο χωρο με το δελεαρ της φυλης και επιμορφωνοντας τους και υποχρεωνοντας τους να λειτουργουν εντος των πλαισιων της (που το ξερεις οτι καποιοι απο αυτους δεν θαθελαν να γινουν εκτροφεις αν ειχαν την ευκαιρια και την επιμορφωση? και μηπως οι "εκτροφεις" ολοι στην Ελλαδα ειναι καλυτεροι απο αυτους? )
Απαράδεκτα επιχειρήματα. Φυλή για δέλεαρ των μεσόκοπων κυριών που αναπαράγουν έτσι κι αλλιώς καθαρόαιμα κατά την άποψή τους ? "φυλή" για "δέλεαρ" ?? Καταλαβαίνεις τί λές ??

Για τους εκτροφείς που δεν είναι εκτροφείς, είναι υπεύθυνος ο ΚΟΕ και το υπουργείο Γεωργίας και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. ΜΟΝΟ. Ούτε εγώ ούτε εσύ ούτε το κοινό ούτε οι σκύλοι. Οι μισοί γιατροί είναι άσχετοι. Εσύ λές να δώσουμε πτυχίο γιατρού σε χασάπηδες, μήπως κάποιος βγεί καλός χειρουργός (θα βγεί) ... επειδή και οι άλλοι χειρουργοί δεν είναι και πολύ σόι ...

3. η στην εσχατη των περιπτωσεων τον εξοντωνετε ειτε ανθρωπιστικα (με στειρωση) ειτε οχι (με ευθανασια).
Εμείς θα εξοντώσουμε τα Κανίς - Γκριφόν ? Δεν πάμε καλά ... τί ψυχολογικές παρεκτροπές είναι αυτές ? :)

FAINOMENON καλύτερα να μιλήσουμε για την κατακρεούργηση μίας φυλής που είναι όντως φυλή, ριζωμένη στα βάθη της ιστορίας, την μόδα της και πώς αυτή την κατέστρεψε, την χρήση της και την αντιμετώπισή της από τον ΚΟΕ και τους κυνολόγους, τον Ελληνικό Ποιμενικό ... 2 φυλές είχαμε και πάνε κατά διαόλου, και εμείς ψάχνουμε να βγάλουμε και άλλες με εκτροφείς γιαγιάδες σε διαμερίσματα στο Παγκράτι ...
 


tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
FAINOMENON καλύτερα να μιλήσουμε για την κατακρεούργηση μίας φυλής που είναι όντως φυλή, ριζωμένη στα βάθη της ιστορίας, την μόδα της και πώς αυτή την κατέστρεψε, την χρήση της και την αντιμετώπισή της από τον ΚΟΕ και τους κυνολόγους, τον Ελληνικό Ποιμενικό ... 2 φυλές είχαμε και πάνε κατά διαόλου, και εμείς ψάχνουμε να βγάλουμε και άλλες με εκτροφείς γιαγιάδες σε διαμερίσματα στο Παγκράτι ...
η φυλή κατακρεουργείται από τον ίδιο τον όμιλο της φυλή!!!!
H στενοκεφαλιά τους να μhn παραδεχτούν (από τον καιρό της ίδρυσης του ομίλου ως και τώρα) ότι οι τύποι είναι 2 (τουλάχιστον εμφανή).Έτσι απλά συνέχισαν να τον αναπαράγουν σαν ένα!!!
Αν θεωρείς κατακρεούργησης από τον ΚΌΕ την αναγνώριση τον αλλα 2 ελληνικών φυλων
(ΛΕΥΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΟ,ΜΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ )
Σε πληροφορώ ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έκανε από την ίδρυση του.
 
Last edited:


tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Τα Γκριφόν Κανίς όμως δεν "δημιουργήθηκαν" όμως κατα αυτόν τον τρόπο :D αλλά απο την επιπολαιότητα ιδιοκτητών μικρόσωμων σκύλων που απλά ζευγαρώνουν τα μικρόσωμα σκυλιά τους (ότι φυλή κι αν είναι) με ένα αλλο επίσης μικρόσωμο σκύλο (πάλι ότι φυλή να είναι) και το αποτέλεσμα το βαφτίζουν "Γκριφόν-Κανίς" :eek::eek: εκεί είναι η δική μου ένσταση και πιστέυω και της Chloe (αν κάνω λάθος sorry Chloe ):):)
σίγουρα δεν δημιουργήθηκαν με τον τρόπο του Horak,αλλα οποιος και αν είναι ο τρόπος τις δημουργίας του, το θέμα είναι ότι πολλά από αυτά(σίγουρα όχι όλα)παρουσιάζουν ένα τύπο. Aρα όταν κάποιος η κάποιοι ασχοληθούν, πολύ εύκολa να προκύψει μια νέα φυλή συντροφιάς.Που σαφώς δεν θα πρέπει να έχει το όνομα griffon-Κανίς,γιατί πολύ απλά ούτε το τρίχωμα τους παραπέμπει σε griffon μα ούτε η μορφολογία τους σε κανις.
 




FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Denis
απο τη μια με κατηγορεις για συναισθηματισμο και απο την αλλη αναλωνεσαι σε συναισθηματικες κορωνες για χασαπηδες - γιατρους , γιαγιαδες στα διαμερισματα,ψυχολογικες παρεκτροπες(!) και κατακρεουργησεις που και ανωφελες ειναι και εντυπωσεις δημιουργουν και ασχετες με το θεμα ειναι και ασχετες με αυτα που ειπα εν τελει, τα οποια ειναι η ωμη πραγματικοτητα και κυνολογικη αληθεια χωρις συναισθηματισμους. Συναισθηματικα μιλησε και ο djdoctor, για εκατομυρια θυματα κλπ. Για να δουμε λοιπον ποια ειναι η λογικη, αντικειμενικη θεωρηση των πραγματων και ποια ειναι τα εκατομυρια θυματα:

Α. Ο πληθυσμος υπαρχει. Εδω συμφωνουμε ολοι. Εσυ λες ολα τα υπολοιπα (χωρίς, χωρίς, χωρίς ). Εγω βλεπω και ομοιογενεια, και ιστορια, και χρηση και στοχο και γεωγραφικη εξαπλωση. Να τα ξανα-πω και να τα ξανα-εξηγησω δεν εχει νοημα, οποιος συμφωνει συμφωνει, οποιος διαφωνει διαφωνει και οποιος αμφιβαλει θα ενημερωθει, διαβασει κλπ και θα αποφασισει αργοτερα. Μην το κουραζουμε...

Β. Αναλυσα χωρις συναισθηματισμους τι συμβαινει σε ολο τον κοσμο (με τα 1, 2, 3). Ειτε αναπαραγονται ανεξελεγκτα οι πληθυσμοι σκυλων, ειτε εκτρεφονται οργανωμενα, ειτε εξοντωνονται.

Τι ειπα που δεν το εχεις ξανακουσει? Μην μου λες οτι δεν τα ξερεις - δεν εισαι απο αλλο πλανητη ! Δελεαρ και θελγητρο και αιγλη ειναι ο καθαροαιμος σκυλος και αυτο εκμεταλλευονται οι κυνολογικοι ομιλοι του κοσμου και η ΔΚΟ και οι εκτροφεις και οι κουταβοπαραγωγοι για να τραβηξουν την προσοχη του αγοραστη και του κοινου και να λειτουργησουν! Οποιος θελει να τα βλεπει ρομαντικα και παιδιαστικα και αγνα και αθωα ολα αυτα, δικαιωμα του.

Εγω γι' αυτο διαχωρισα τη θεση μου απο το εμποριο, εσυ Ντενις που το δεχεσαι εν μερει οπως ειπες μπορεις να κλεινεις τα ματια και να κανεις οτι δε βλεπεις το μαρκετινγκ...Kαι το οτι οι κυνολογικοι ομιλοι παντου εισαγουν ολο και νεο κοσμο στο χωρο μεσα και απο την αναγνωριση νεων φυλων, και οτι εχουν φροντισει να δωσουν πετιγκρι στους byb για να εισπραττουν και το μαρουλακι...και καθε τοσο, οταν θελουν να δημιουργησουν καποιο αντιπερισπασμο για τα οσα κατηγορουνται (απο ζωοφιλους και μη) ριχνουν και μια φαπα σε καποιον τελειωμενο byb και εκατο δακρυβρεχτες ανακοινωσεις για την προασπιση της κυνοφιλιας...με συγχωρειτε? Ποιας κυνοφιλιας ειπατε παρακαλω? Αυτης που κανει ανακυκλωση σκυλων και εκτροφη εκατομυριων θυματων? Διαβαστε παρακατω!

Τι γινονται οι ανεπιθυμητοι πληθυσμοι σκυλων? Δεν εξοντωνονται μετον ενα η τον αλλο τροπο ? Δεν ειπα να τους εξοντωσεις εσυ, η εγω, η ο διπλα. Μην κανεις το χαζο χαριν εντυπωσεων! Αλλα ειμαστε συνυπευθυνοι ολοι για την εξοντωση τους. Δε ζουμε στον Αρη! Μη μου λες νιπτοντας χειρας οτι δεν ειναι συνυπευθυνη η οργανωμενη κυνοφιλια & ζωοφιλια στην Ελλαδα για το φαινομενο των byb! Γιατι ετσι μου δειχνεις οτι βλεπεις τα πραγματα αποσπασματικα, χωρις αιτιο και αιτιατο, και απο την αλλη σοκαρεσαι κι απο πανω επειδη εχουν επιπτωσεις - απο τι σοκαρεσαι, την πραγματικοτητα? Ειναι συνθετο κοινωνικο φαινομενο και συμμετεχουμε ολοι, οχι μονο στην Ελλδα, παγκοσμιως. Ας μη χρησιμοποιουμε τους byb για αλλοθι και αποδιοπομπαιους τραγους ολων των δεινων. Ειναι και αποδεκτες των υποπροιοντων της καθαροαιμης κυνοφιλιας και δημιουργοι τους, ενας φαυλος κυκλος. Ας μην ανυψωνουμε τον (εμπορικο) κυνοτροφο σε βαθρο ηρωα - δεν ειναι λευκη περιστερα. Να σου θυμισω ποσα εκατομυρια σκυλων και κουταβιων που προηλθαν απο καθαροαιμη εκτροφη -οχι byb- αρρωσταινουν, πεθαινουν καιθανατωνονται καθε χρονο στον κοσμο? Πολλα, αμετρητα εκατομυρια θυματα!

Εσυ προφανως βλεπεις τον εκτροφεα απομονωμενο στον Ολυμπο της δημιουργιας και απεκδυεσαι τις ευθυνες του αλλα εγω ειμαι της γνωμης οτι δεν μπορουμε να βγαλουμε την ουριτσα μας απ' εξω...Στον ΚΟΕ ποιοι συμμετεχουν δηλαδη? Ωραια, πριν τον ΚΟΕ ειχαμε τυχαια / εμπειρικη εκτροφη / byb στην Ελλαδα (εκει οφειλονται και τα γκριφον κανις). Τωρα τι εχουμε? Μεγαλο-εργοστασια κουταβοπαραγωγης , μεγαλο-εισαγωγεις και χιλιαδες πετ σοπ! Εγινε ποτε καμια σοβαρη οικονομοτεχνικη μελετη να δει κανεις ποσα ρημαδια εκτροφεια σηκωνει η μικρη ελληνικη αγορα? Ο καθενας εισαγει και εκτρεφει οτι γουσταρει και ανταγωνιζεται το διπλανο του και ο ‘δηθεν’ πουλαει και το περισσευμαστα πετ σοπ...ΔΕΝ τρεφει τους byb και δεν δημιουργει byb, αμεσα και εμμεσα,η οργανωμενη κυνοφιλια? Τα παγκοσμια δεδομενα αμφισβητεις δηλαδη?

Δεν εχει ευθυνη ο εκτροφεας και τα οργανα στα οποια συμμετεχει (η οργανωμενη κυνοφιλια) για την τεχνητη και παραλογη διογκωση της αγορας με εισαγομενους και εκτρεφομενους σκυλους που ανταγωνιζονται τον εγχωριο πληθυσμο? Δεν εχει ευθυνη η οργανωμενη κυνοφιλια που δημιουργει αναγκες στον καταναλωτη μεσω μαρκετινγκ για να του πουλησει μετα το προιον της, ενω οι αναγκες του θα καλυπτονταν σε μεγαλο ποσοστο απο τους εγχωριους καθαροαιμους, ημιαιμους και αδεσποτους σκυλους? Δεν εκμεταλλευται η οργανωμενη κυνοφιλια το γεγονος οτιο νεο-Ελληνας δεν ειναι κυνοφιλος με παιδεια και παραδοση, οτι στους 100 ο ενας θα παει στο κυνοκομειο να παρει σκυλακι?γιατι ειναι νεο-κυνοφιλος στον οποιο ευκολα δημιουργησε η οργανωμενη κυνοφιλια την τεχνητη αναγκη στην οποια απανταει η αιγλη του καθαροαιμου. Με την κινδυνολογια του πουλαει φυλακες που πανε ασορτι με τη μεζονετα και με τη μοδα του πουλαει σκυλους - αξεσουαρ και με ολο το μαρκετινγκ γυρω απο το κυνηγι του πουλαει κυνηγοσκυλα. Φταιει το κρατος μονο και οι νομοι του κρατους γι αυτα?

Φταινε παντα και παντου μονο ολοι οι αλλοι και καποια αοριστη ελλειψη παιδειας ( καραμελα ) την οποια ουτε εμεις ομως ουτε ο ΚΟΕ θελουμε να προσφερουμε γιατι εμεις ειμαστε μονο εκτροφεις / κυνοφιλοι / ζωοφιλοι και τιποτ’ αλλο? Ε, οχι, εγω δεν κρυβω το κεφαλι μου στην αμμο!
 
Last edited:


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Eπειδή τώρα πια είμαι σίγουρος πως είτε ορθά , είτε αντίστροφα το πιάσουμε το θέμα , δεν πρόκειτε να βρούμε "κοινή γλώσσα" , για διάφορους λόγους , απλά σαν επίλογο θα πω την άποψη μου για το συγκεκριμένο θέμα "Ελληνικά Γκριφόν-Κανίς".

1. Δεν συμφωνώ πως υπάρχει ομοιογένεια που να δικαιολογεί φυλή.

Έχουν την ίδια "ομοιογένεια" με τα Πεκινοειδή , Λυκοσκυλοειδή , Ποϊντεροειδή και λοιπά εκφυλισμένα , κακόζευγαρωμένα , πλήρος ανεξέλεγκτα σκυλάκια.

2. Δεν συμφωνώ πως έχει χρησιμότητα το Γ.Κ.

Τουλάχιστον καμία άλλη εκτός του "σκύλου συντροφιάς" και μάλιστα στην πιο παρεξηγημένη , αλλοιωμένη , λάθος μορφή της.
Σκυλιά που ανήκουν σε ιδιοκτήτες με ελάχιστες εώς μηδενικές γνώσεις και που δεν παρέχουν ούτε τα βασικά στα σκυλιά που συντηρούν , παρόλα αυτά νομίζουν πως τα λατρεύουν.

3. Θεωρώ την όποια αναγνώριση/κατοχύρωση φυλής με παρόμοιες καταβολές και πρακτικές δημιουργίας , ως άμεση/έμμεση επιβράβευση και νομιμοποίηση τακτικών που ευθύνονται για τα μεγαλύτερα και χειρότερα προβλήματα της κυνολογίας/κυνοτεχνίας/κυνοφιλίας.

Δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε το τελευταίο τρίπτυχο , όσο μπορούμε , αλλιώς θα το "βρούμε σίγουρα μπροστά μας".

4. Δεν επιθυμεί κανείς εξόντωση πληθυσμού σκύλων , αλλά εξάλειψη νοσηρών φαινομένων και τακτικών καθώς και αποτροπή ανθρώπων από τυχαία , ανεξέλεγκτα ζευγαρώματα για το "κυνήγι" της όποιας φυλής.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σκυλιά που ανήκουν σε ιδιοκτήτες με ελάχιστες εώς μηδενικές γνώσεις και που δεν παρέχουν ούτε τα βασικά στα σκυλιά που συντηρούν , παρόλα αυτά νομίζουν πως τα λατρεύουν.
ΈΤΣΙ!
Πρόκειται για τον κατ'εξοχήν σκύλο μπαλκονιού! :mad:
 


FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Και ομως djdoctor

συμφωνω απολυτα μαζι σου για την ιδανικη εικονα που εχεις για την κυνοφιλια / κυνολογια / κυνοτεχνια και για το πως θαπρεπε να ειναι τα πραγματα σε μια ιδανικη κοινωνια.

Ομως δεν συμφωνω οτι η πραγματικοτητα ειναι μονο ασπρο / μαυρο: υπαρχουν απειρες αποχρωσεις αναμεσα τους. Και η ρεαλιστικη , συνολικη θεωρηση των πραγματων μας δειχνει οτι το συνολο της κυνοτενικης δραστηριοτητας και το κοινωνικο υποβαθρο μας δινουν το συνολο των ευθυνων, που δεν ειναι μονον προιον των byb αλλα και της οργανωμενης κυνοφιλιας.

Ειναι σαφως δικαιωμα σου να θεωρεις τα ελληνικα γκριφον κανις απευκταια υποπροιοντα "χωρις ομοιομορφια που να δικαιολογει φυλη" και ειναι σεβαστη η αποψη σου. Εγω εχω αλλη εκτιμηση και νομιζω οτι και αυτη πρεπει να ειναι σεβαστη, ειπα οτι το θεμα χρηζει ερευνας! Kαι η ερευνα χρειαζεται θετικο εδαφος, οχι μισαλλοδοξια.

Δεν συμφωνω μαζι σου οτι ο σκυλος συντροφιας ειναι υποδεεστερος σε χρησιμοτητα. Και δεν θεωρω την αποτροπη ανθρωπων απο ανεξελεγκτα ζευγαρωματα και νοσηρα φαινομενα εφικτη παρα μονο μεσα απο την ενταξη τους στον κυνολογικο χωρο και την επιμορφωση τους για να παψουν να ειναι και να λειτουργουν οπως περιγραφεις. Αυτη η εμπειρικη και κατα συνηθεια εκτροφη με το ζευγαρωμα ομοιων ή και αντιθετων μεταξυ τους σκυλων ειτε για συντροφια ειτε για εργασια ειναι η βαση και η ιστορια της παγκοσμιας κυνοτεχνιας & κυνολογιας απο καταβολης κοσμου που οδηγησε στην δημιουργια κυνολογικων ομιλων και αυτη η ιστορια δεν ειναι αμφισβητησιμη.

Αν ακολουθησουμε τη λογικη του ιστορικου πρωθυστερου, (δηλαδη της αναγνωρισης μονο των φυλων εκεινων που ειναι ήδη εκ των προτερων καλλιεργημενες συμφωνα με τα εκ των υστερων, δηλαδη τα σημερινα, κυνολογικα δεδομενα), τοτε δεν συντρεχει λογος ερευνας, διασωσης, καλλιεργειας και αναγνωρισης καμμιας ελληνικης φυλης γιατι καμμια απο αυτες δεν ανηκε / ει σε αυτη την κατηγορια .
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Όπως έχω ξαναπεί , είμαι σίγουρος πως συμφωνούμε πολύ περισσότερο από όσο φαίνετε... :)

Το ιδανικό είναι ο στόχος που ίσως ποτέ δεν φτάσεις , αλλά πρέπει να τον έχεις και ο μοναδικός τρόπος να τον κατακτήσεις είναι να γίνεσε όλο και επιλεκτικότερος , όλο και αυστηρότερος στα κριτήρια σου και πάντα να ενημερώνεσε και να ενημερώνεις.

Σε καμία περίπτωση και ποτέ η έκπτωση των ιδανικών , η πτώση του πήχη των απαιτήσεων και η ανοχή στο κακό και στο μέτριο , δεν οδήγησαν σε βελτίωση.Το αντίθετο , "σιγοπριόνιζαν" τον στόχο ,αλλοτρίωναν και έριχναν το επίπεδο.

Η έρευνα χρειάζετε στοιχεία , επιχειρήματα και στόχο και λιγότερη ανάγκη έχει από αισιοδοξία (είδες που και έσυ γίνεσε "συναισθηματική"...:)).

Δεν συμφωνω μαζι σου οτι ο σκυλος συντροφιας ειναι υποδεεστερος σε χρησιμοτητα.
Δεν το είπα αυτό πουθενα! :)

Αυτό που μπορώ να σου εξηγήσω , αν θες , είναι πως μιά που ο σκύλος δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση και ειδικά ο σκύλος συντροφιάς , δεν υπάρχει και ιδιαίτερη αναγκή , "πρεμούρα" , να δημιουργήσουμε νέες τέτοιες φυλές (ακόμα και φυλές εργασίας τείνουν πια να είναι μόνο συντροφιάς) και μάλιστα με αυτούς τους τρόπους σαν "θεμέλιο".

Τα περισσότερα προβλήματα του χώρου έχουν σαν αιτία τον υπερπληθυσμό , ειδικότερα τον υπερπληθυσμό τέτοιου είδους σκύλων που σπρώχνουν στην εξαφάνιση ακόμα και άλλες φυλές , που είχαν εργασία και έμοιαζαν μορφολογικά.

Αν ακολουθησουμε τη λογικη του ιστορικου πρωθυστερου, (δηλαδη της αναγνωρισης μονο των φυλων εκεινων που ειναι ήδη εκ των προτερων καλλιεργημενες συμφωνα με τα εκ των υστερων, δηλαδη τα σημερινα, κυνολογικα δεδομενα)...
Δεν με ενδιαφέρει η χρονολογική τοποθέτηση της φυλής ή της δημιουργίας της , αλλά ο τρόπος και η "ποιότητα" της.
Οτιδήποτε εξαπλώνετε "παρασιτικά" (αρχίζοντας από νοοτροπία στα μυαλά ιδιοκτητών και πέρνωντας μορφή φυλής σκύλου) δεν μπορεί να είναι κάτι "καλό" ή ποιοτικό.
 
Last edited:


FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
1. Ακριβως, το ιδανικο ειναι στοχος. Ξεκιναμε απο καπου, ποτε δεν ξεκιναμε απο μια ιδανικη κατασταση, ξεκιναμε απο καπου χαμηλοτερα, με υψηλα ιδανικα ομως, και πορευομαστε προς τα πανω...και ο Ντομπερμαν ξεκινησε απο ημιαιμα και κατεληξε...στο Ντομπερμαν!

2. Δεν ειπα πουθενα οτι η ερευνα χρειαζεται αισιοδοξια (το αντιθετο θαλεγα..) αλλα η ερευνα χρειαζεται διαθεση να δουμε, να εξετασουμε, να συζητησουμε...να ερευνησουμε πραγματικα και χωρις προκαταληψεις.

3. Ο υπερπληθυσμος για μενα προερχεται και απο κακη διαχειρηση της οργανωμενης κυνοφιλιας και υπερεκτιμηση των ικανοτητων των κυνοτροφων που ενω νομιζουν ή διατεινονται οτι επιτελουν υψηλο κυνοτεχνικο εργο στην ουσια αναπαραγουν υποπροιοντα...ακριβως οπως και οι byb!

4. Αν μεινουμε στον τροπο (που δεν μπορουμε να διορθωσουμε αναδρομικα) και στις εξ αρχης υψηλες προδιαγραφες ποιοτητας για φυλες παραδοσιακες, επι αιωνες αφημενες στην τυχη τους, δεν μπορουμε να μιλαμε για αναγνωριση εθνικων φυλων. Ασε που θα πρεπει να καταργησουμε και πολλες απο τις ηδη αναγνωρισμενες!

δε διαφωνω, προσεξε, με το τελευταιο...ετσι πρεπει να κανουμε? υπο συζητησιν...
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
1. Ακριβως, το ιδανικο ειναι στοχος. Ξεκιναμε απο καπου, ποτε δεν ξεκιναμε απο μια ιδανικη κατασταση, ξεκιναμε απο καπου χαμηλοτερα, με υψηλα ιδανικα ομως, και πορευομαστε προς τα πανω...και ο Ντομπερμαν ξεκινησε απο ημιαιμα και κατεληξε...στο Ντομπερμαν!
Μην ισοπεδώνεις καταστάσεις!
Πες μου ποιός είναι ο Karl Friedrich Luis Dobermann του Γκριφόν-Κανίς?
Άρχισε τη δημιουργία του Γ.Κ. ένας άνθρωπος ή έστω μία ομάδα με όραμα για κάτι?...Αν ναί ποιοί και τι όραμα?

3. Ο υπερπληθυσμος για μενα προερχεται και απο κακη διαχειρηση της οργανωμενης κυνοφιλιας και υπερεκτιμηση των ικανοτητων των κυνοτροφων που ενω νομιζουν ή διατεινονται οτι επιτελουν υψηλο κυνοτεχνικο εργο στην ουσια αναπαραγουν υποπροιοντα...ακριβως οπως και οι byb!
Όπως υπογραμμίζεις "και" ...Σε μεγαλύτερο ποσοστό όμως?
Και μεγαλύτερο να μην είναι το ποσοστό (που αμφιβάλλω) , ένα λάθος σε ένα σημείο δεν δικαιολογεί άλλο ένα λάθος σε κάποιο άλλο σημείο.

4. Αν μεινουμε στον τροπο (που δεν μπορουμε να διορθωσουμε αναδρομικα) και στις εξ αρχης υψηλες προδιαγραφες ποιοτητας για φυλες παραδοσιακες, επι αιωνες αφημενες στην τυχη τους, δεν μπορουμε να μιλαμε για αναγνωριση εθνικων φυλων. Ασε που θα πρεπει να καταργησουμε και πολλες απο τις ηδη αναγνωρισμενες!
Πάλι νομίζω πως μπλέκουμε πράγματα που δεν έχουν σχέση με το παρόν παράδειγμα , το Γ.Κ..
Είναι το Γ.Κ. αρχαία φυλή ή εθνική που προσπαθούμε να διασώσουμε?
Εμένα σαν "λάθος" που προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε μου μοιάζει...
 
Last edited:


FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
1. Κανενας δεν θα το κανει αν δεν το αναφερουμε και δεν τον προτρεψουμε. Ο Συριανος Δεικτης εγκαταλειφθηκε παροτι ειχε γινει εκκληση για τη διασωση και καλλιεργεια του - γιατι δεν υπηρχε ΚΟΕ τοτε να του δωσει εστω και αναφορικα το χρισμα της φυλης! (Ετσι λειτουργει πολλες φορες η ψυχολογια του Ελληνα - ειναι ατολμος και τα περιμενει ετοιμα και μαλιστα τα πιστευει μονο αφου του τα πουν...οι ξενοι! Γιατι δεν υπαρχει το προηγουμενο και η παραδοση, ειναι λογικο...) Ο Ντομπερμαν ειχε το πλεονεκτημα να γεννηθει σε χωρα που υπηρχαν φυλες και κυνοτεχνια και παραδοση και ήξερε οτι μπορουσε να το κανει και μονος του - εμεις οχι. Παραδειγμα τον εφερα τον ανθρωπο, μην ψαχνουμε να βρισκουμε κυνοτεχνες τετοιας ικανοτητας καθε μερα! Ακομα και τωρα δεν ασχολουνται με τις ελληνικες φυλες (και τις αναγνωρισμενες) οι Ελληνες γιατι το βλεπουν και ως ματαιοπονια και αμφιβαλλουν αν θα αναγνωριστουν ποτε! Υπηρχαν ανθρωποι που ειχαν εγακαταλειψει τον ελληνικο ιχνηλατη και τον λεγανε γκεκα και παιρνανε ξενες φυλες...μεχρι που ηρθε ο ΚΟΕ και δοθηκε ωθηση παλι...επειδη ηταν απο παλια αναγνωρισμενη η φυλη! Υπαρχουν ανθρωποι που αποθαρρυνθηκαν απο τις Αλωπεκιδες και απο τους Κρητικους Λαγωνικους κ.α. γιατι δε βλεπουνε διαθεση απο πουθενα, μονο περιφρονηση, περιεργα μαγειρεματα, μισαλλοδοξια και διχονοια!

2. Συμφωνω οτι δεν το δικαιολογει αλλα γιατι να χρεωθουνε οι γρυφοι τα σπασμενα και οχι αλλα κι άλλα υποπροιοντα που προστατευονται πισω απο το γοητρο της ταυτοτητας καθαροαιμης φυλης αλλα στην ουσια αποτελουν εκφυλισμο? Και γιατι να μην ενθαρρυνουμε καποιους να ασχοληθουν με τους γρυφους ή τα ελληνικα πεκινουα πχ (που υποστηριχτηκε οτι ειναι υγιεστερα απο τα εκθεσιακα και εγω εχω ιδια πειρα) και να τους κρινουμε εκ του τροπου και του αποτελεσματος?

3. Εσενα ετσι σου μοιαζει...εμενα ομως, και άλλων, που βλεπουμε απο χιλιετιων αυτο τον τυπο στη χωρα μας να επιβιωνει, μου/μας μοιαζει αλλιως! Και γιατι στην Κυπρο και οχι εδω? :)
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
1. Κανενας δεν θα το κανει αν δεν το αναφερουμε και δεν τον προτρεψουμε
Δε σε καταλαβαίνω... :)

Τον Ντόμπερμαν δεν τον παρότρυνε κανείς να "αναλάβει" έναν έτοιμο τύπο και να τον κάνει φυλή!...Είχε όραμα και λειτούργησε μεθοδικά προς αυτό τον στόχο...ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ!

Τι σχέση έχει με αυτό και με άλλες φυλές η "αυθόρμητη" δημιουργία του Γ.Κ.?!

2. Συμφωνω οτι δεν το δικαιολογει αλλα γιατι να χρεωθουνε οι γρυφοι τα σπασμενα και οχι αλλα κι άλλα υποπροιοντα που προστατευονται πισω απο το γοητρο της ταυτοτητας καθαροαιμης φυλης αλλα στην ουσια αποτελουν εκφυλισμο? Και γιατι να μην ενθαρρυνουμε καποιους να ασχοληθουν με τους γρυφους ή τα ελληνικα πεκινουα πχ (που υποστηριχτηκε οτι ειναι υγιεστερα απο τα εκθεσιακα και εγω εχω ιδια πειρα) και να τους κρινουμε εκ του τροπου και του αποτελεσματος?
Για να μη διαιωνίζουμε το πρόβλημα!...για να γίνουμε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος...Γιατί είναι πιο λογικό? :confused:

3. Εσενα ετσι σου μοιαζει...εμενα ομως, και άλλων, που βλεπουμε απο χιλιετιων αυτο τον τυπο στη χωρα μας να επιβιωνει, μου/μας μοιαζει αλλιως! Και γιατι στην Κυπρο και οχι εδω? :)
Μιλάς για το Γ.Κ. που συναντάμε κυρίως στα αστικά κέντρα?...
Πριν πόσες χιλιετίες δημιουργήθηκαν αστικά κέντρα?

Τέλος πάντων , σε αυτό ο καθένας ας το δεί όπως νομίζει...
 


FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
1. Σου εξηγησα παραπανω...ο Ντομπερμαν αλλης σχολης/φιλοσοφιας/κοινωνιας προιον ηταν...οχι της (προβληματικης ως προς τα κυνολογικα) ελληνικης

2. Και ποια ειναι κατα τη γνωμη σου η καταλληλοτερη λυση? Υιοθεσια - στειρωση - εξαλειψη?

3. Δεν συνανταται μονο στα αστικα κεντρα...και αστικα κεντρα υπαρχουν στην Ελλαδα απο π. Χ. ! ΚΑΙ αυτα τα σγουρομαλλα εκτος τυπου γκριφονοκανισοειδη σκυλακια απεικονιζονται σε ελληνικα ευρηματα απο το 600 πΧ !
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
:)...

1. Σου εξηγησα παραπανω...ο Ντομπερμαν αλλης σχολης/φιλοσοφιας/κοινωνιας προιον ηταν...οχι της (προβληματικης ως προς τα κυνολογικα) ελληνικης
Δεν εξηγείς κάτι , απλά επαναλαμβάνεις κάτι που δεν έχει σχέση με αυτό που ρωτάω και με την δική μου παρατήρηση.

Επαναλαμβάνω λοιπόν...

Σίγουρα άλλη εποχή , σχολή , φιλοσοφία , κοινωνία , χώρα , κοκ. αλλά ένας άνθρωπος οραματίστηκε μία φυλή που δεν υπήρχε και θέλησε την δημιουργία της.
Έτσι άρχισε και αρχίζει συνήθως μία νέα φυλή.

Στην περίπτωση Γ.Κ. ποιός ή ποιοί δημιούργησαν την φυλή , με ποιό όραμα και με τι τρόπο?

2. Και ποια ειναι κατα τη γνωμη σου η καταλληλοτερη λυση? Υιοθεσια - στειρωση - εξαλειψη?
Σίγουρα ΟΧΙ η επιβράβευση της αναγνώρισης φυλής..."Ευχαριστούμε για την καλή δουλειά!"... :confused:

Το υιοθεσία γιατί το λές?...Αδέσποτα είναι όλα?... :confused:

Εξάλειψη του φαινομένου με ενημέρωση ότι τα σκυλάκια δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση και ειδικά ο σκύλος συντροφιάς.Δεν υπάρχει και ιδιαίτερη αναγκή να αναπαράγουμε και ιδιαιτερα να δημιουργούμε πια φυλές σκύλων συντροφιάς.
Οι ανάγκες και τα γούστα μας υπερκαλύπτονται και οι υπερβολές του τύπου "Υποαλλεργικός σκύλος" , "Σκύλος που δεν μυρίζει σκυλίλα , αλλά πεύκο" , "Σκύλος καναπές/κρεββάτι"...μόνο κακό κάνουν και στην πορεία της "δημιουργίας" τους εντείνουν το πρόβλημα.

Η "σωτηρία" παλαιών φυλών (και όχι αναγέννηση/αναβίωση...είναι λάθος) να γίνετε συστηματικά , αυστηρά και επιλεκτικά και μόνο εφόσον αποδυκνείετε ότι μπορεί να γίνει (υπάρχουν καθαρές γραμμές που φτάνουν στην εποχή της φυλής) και υπάρχει και έδαφος πρόσφορο για την διατήρηση τους σήμερα.

Στειρώστε το ζωάκι σας και σίγουρα γλυτώνετε τα αδέσποτα που κατά μεγάλο ποσοστό θα παράγουν , τα κουτάβια που θα υιοθετηθούν/πουληθούν σε άσχετους.
Όχι ζευγαρώστε το γιατί ένα που του μοιάζει απεικονίζετε σε αμφορέα στο μουσείο της Θήβας!