Ενοχλήσεις στη βόλτα;


Status
Κλειδωμένο θέμα

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
γιατι νευριάζετε ? εμένα την δικιά μου την παίρνουν συνέχεια όλοι αγκαλιά και εγω παίρνω άλλα πολλές φορές έρχονται αυτα πάνω μου...για παράδειγμα χθες προσπαθούσε να ανέβει στην αγκαλιά μου ένα ροτι!!:eek::eek:
δεν είναι καλό να επιτρέπεις στον κόσμο να παίρνει το σκύλο σου αγκαλιά κι ούτε να το κάνεις κι εσύ για εκπαιδευτικούς λόγους και όχι μόνο ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να προκύψει μια απρόβλεπτη συμπεριφορά.
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Ακριβώς...συγνώμη αλλά δεν θα πάρω, όσο κι αν εκτιμώ (εκ αποστάσεως) τις εκδηλώσεις αγάπης ανθρώπων που δεν γνωρίζω, αλλά και ανθρώπων που γνωρίζω και ξέρω πως δεν γνωρίζουν πως να φερθούν στο σκύλο μου και τις ανάγκες του που εγώ λέω ότι ξέρω καλύτερα από τον κάθε άλλο...
Και φυσικά θα θυμώσω όταν υπάρχουν άτομα που σώνει και καλά θέλουν να κάνουν το δικό τους της στιγμή που εγώ έχω φτύσει αίμα με τον εκπαιδευτή για να φτάσω το σκυλί μου στο σημείο που το έχω φτάσει (και που στην τελική δεν θα ήταν αν δεν είχε πέσει της ..... αχαρακτήριστης κατακατίνας που τη βούτηξε λες και ήταν σακί με πατάτες....).

Και ακόμα πιο φυσικά, θα επιτρέψω σε οποιονδήποτε να της μιλήσει, αγγίξει κ.ο.κ. μέχρι εκεί που δέχεται η μικρή, και λιχουδιά θα τους δώσω να της δώσουν και όλα, αρκεί να με ρωτήσουν, αλλά κυρίως αρκεί να κατανοήσουν αυτά που θα τους πω να προσέξουν!!

Και αντιστοίχως, ενώ θέλω να ζουλήξω ό,τι σκυλί δω μπροστά μου, πρώτον θα ρωτήσω τον ιδιοκτήτη και δεύτερον το ίδιο το σκύλο (= θα του προσφέρω το χέρι μου και θα του μιλήσω όμορφα... αν δείξει ότι θέλει και έχει όρεξη και στα πατώματα θα πέσω!).
 


Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
εννοείτε οτι πρώτα ρωτάς τον ιδιοκτήτη και μετα το σκύλο ! δεν το κάνεις έστι στο άσχετο,,, και φυσικά είσαι 1000% προσεκτικός !! δεν το βουτάς σαν να είναι σακι!
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
εγώ και πάλι διαφωνώ με τις αγκαλιές σα νοοτροπία από την απρόβλεπτη συμπεριφορά μέχρι αρκετούς εκπαιδευτικούς λόγους.
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
εγώ και πάλι διαφωνώ με τις αγκαλιές σα νοοτροπία από την απρόβλεπτη συμπεριφορά μέχρι αρκετούς εκπαιδευτικούς λόγους.
Όπως? (Δεν είναι ειρωνικό προς Θεού :) )
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
γριφος συμφωνω ,αλλα αυτο ρε συ,παει κ αναλογα τον ιδιοκτητη....τον σκυλο...τα θελω του....

αυτη η βδομαδα παιδια ειναι χαλια!!!συνεχως γινεται κατι!!!!!εχθες λοιπον εγινε η αλλη στραβη κ "ψιλο"(ευτυχως)δαγκωσαμε εναν κυριο αλλοδαπο..τυφλα σουρωμενο,ζαντα,κοκκαλο,δεν εκανε απλα 8αρακια,περπατουσε στην προπαιδεια!!!!!

γενικα λοιπον κ πιο ειδικα αν αραξουμε καπου,το σκυλι εχει την ταση να διωχνει οτι ερχεται προς εμας,δεν θελει τιποτα κοντα...σε καποια φαση λοιπον,βλεπει εναν τυπο κ γαυγιζει...τον βλεπει κ ο τυπος κ αντι να φυγει,αρχιζει κ ερχεται προς τα εμας,μιλωντας αλβανικα!τραβαω τον κοπρο,συνεχιζει ο "την ειδα τσακ νορις" προς το μερος του σκυλου,ξανατραβαω σκυλο κ ερχεται ο παπαρας μπροστα στον σκυλο ακριβως,εγω εχω μεινει μαλακας,τον καρφωνει στα ματια φυσικα,ο σκυλος εχει βγαλει αφρους κ καθεται απο πανω του κ συνεχιζει να μιλαει αλβανικα κ να τσαμπουκαλευεται στο ζωο!!!!χαχαχα!!!!σουπερ!!!!!εντωμεταξυ ο κοπρος να κανει ντου προς τα μουτρα....ε ρε γαμω το λεω βραδυατικα....τον σταματω,το παιρνω πιο πισω....λεω θα φυγει ο μπερισα ,που θα παει...

ελα ντε που δεν εφυγε!!!!!!ξανα μανα προς τον σκυλο ,να μιλαει κ να λεει δικα του κ να κανει ψιλοντου στο σκυλι,ωσπου καποια στιγμη κανει την μαλακια κ κανει μια κινηση με τα χερια ε κ γινεται το τσακ!!!!!εκει την ακουσε κ πηγε λιγο πισω....ελα ντε που τον προλαβε (ευτυχως) στην ακρη στο χερι....εντομεταξυ χαμος στο μερος που ημουν!!!!απο το γαυγισμα ξεσηκωθηκαν ολοι,ηρθαν κατι αλλοι αλβανοι να τον μαζεψουν γιατι ειδαν τι γινοταν κ τον διωξαν,οι γιαγιαδες απο τα μπαλκονια κλασσικα με στελναν στον διαολο γιατι εδω δεν ειναι σκυλοπαρκινκ(παρακαλω!!!!!) λεγαν,ειδικα μια νομιζα θα παθει τιποτα απο τις φωνες!!!!

λοιπον,παει παρακατω ο τσακ,χαλαρωνουμε κ εμεις κ εκει που καθομαστε,μου λεει το φιλαρακι μου ,λαβ,προσεχε .....κ ο τυπος ξαναηρθε!!!!ο απιστευτος!!!!!ξαναμανα τα ιδια.....γαυγισματα,γριες,αλβανοι.....κ με κοιταει κ τι μου λεει δειχνοντας μου το χερι του....

"αιμα μου".....

ο αλλος εχει πεθανει στα γελια,τον πηραν παραπερα να του καθαρισουν την πληγη,θα τον πατουσε κ αυτοκινητο τον βλακα κ εγω σηκωθηκα κ εφυγα,πραγμα που τελικα επρεπε να κανω πιο νωρις....στεναχωρεθηκα λιγακι....
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Παιδια να ρωτησω και γω κατι που μου εκανε πολλη εντυπωση εχθες? Περιμεναμε ενα φιλο κατω απο το σπιτι του στον δρομο (χωρις τον σκυλο ) και βλεπω περναει ενα παλικαρι με ενα κουταβι ΓΠ,το οποιο να ηταν το πολυ 4 μηνων.Τους κοιταω με χαμογελο και χαμηλωνω καθως πλησιαζουν προς το μερος μας.Το σκυλι αν μπορουσε να με φαει θα το ειχε κανει...δεν εχω ξαναδει μεχρι τωρα τετοια συμπεριφορα σε κουταβι και ερχομαι πολυ συχνα σε επαφη με σκυλια και μαλιστα τα μισα απο αυτα ΓΠ . Εννοειται πως δεν ετρεξα προς το μερος του και φυσικα ουτε εκανα κινηση να τον σηκωσω η να τον χαιδεψω και ημουν πολυ προσεχτικη στις κινησεις των χεριων μην τρομαξει.
Ειναι νορμαλ αυτο ?? Το να βγαζει ενα κουταβι τετοια επιθετικη συμπεριφορα? Το αφεντικο,αταραχο,θα ελεγα πως ισως το χαρηκε και λιγο,εμεις μειναμε απλα αποσβωλομενοι..
 




golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
ημουν ομως ηδη σε αποσταση,δεν ειχαν πλησιασει πολυ...Θα μπορουσε να μου πει απο μακρια οτι το σκυλακι δεν σηκωνει κοινωνικες επαφες.
 








Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Όπως? (Δεν είναι ειρωνικό προς Θεού :) )
Κανονικά η κοινωνικοποίηση του σκύλου ξεκινάει απ' την ένατη βδομάδα. Η θεωρία λέει απ' την όγδοη, αλλά για λόγους που δεν έχουν σημασία επί του παρόντος θεωρώ καλύτερα την ένατη. Οι πρώτες πρώτες βόλτες καλό είναι να γίνονται στην αγκαλιά μας (σημείο πρώτο). Επίσης, το σκύλο τον παίρνει αγκαλιά ο ιδιοκτήτης του (σημείο δεύτερο).
Με την κοινωνικοποίηση που είναι απαραίτητη ο σκύλος εντρυφεί σιγά και σταδιακά στο κοινωνικό σύνολο και στους κανόνες μας (είτε μιλάμε για δικούς μας αποκλειστικά, είτε της κοινωνίας).
Επομένως, έχουμε ένα σκύλο που στο σπίτι, σε αφιλόξενα μέρη και στις πρώτες του βόλτες ο ''μπαμπάς'', ή η ''μαμά'' του τον παίρνουν αγκαλιά. Ας υποθέσουμε ότι μιλάμε και για ένα καθόλου φιλύποπτο χαρακτήρα. Εάν αφήνουμε τον καθένα εκτός της αγέλης να αγκαλιάζει και να χαριεντίζεται με το σκύλο μας είναι δυνατόν να του δημιουργήσουμε κάποια προβλήματα συμπεριφοράς ή ακόμη και ανυπακοής προς εμάς που είναι δυνατόν να πάνε όλη την εκπαίδευση πίσω.
Αυτή είναι η γνώμη μου, μπορεί να κάνω λάθος και δεν είμαι εκπαιδευτής.
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Πάνω κάτω συμφωνούμε σε όλα αυτά που λες... απλά τουλάχιστον για τα πρώτα αναφέρεσαι σε μικρές ηλικίες.

Δεύτερον... θεωρώ πιο σωστό ο σκύλος να μην σηκώνεται μεν από κάποιον αγκαλιά, όπως κι εσύ άλλωστε... αλλά να εξοικιωθεί με το να τον δίνει το αφεντικό σε κάποιον αγκαλιά και εκεί να πρέπει να το ανεχτεί (πράγμα που μια χαρά ενισχύει το ζήτημα της υπακοής στο πρόσωπό σου). Είναι πρακτικό και χρήσιμο πχ. για την εξοικείωση του χειρισμού του ζώου από τον κτηνίατρο. Η μικρή δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομύριο να κάτσει ακίνητη να την σηκώσει κάποιος τρίτος, αλλά οφείλει να δεχθεί την αγκαλιά κάποιου όταν την δώσω εγώ, ήταν σημαντικό στην εκπαίδευση για να μπορεί να τη χειριστεί ο εκπαιδευτής μας χωρίς να της δημιουργεί παράλληλα άγχος ότι πάει να την πιάσει...

Κατά τα άλλα, ναι θα συμφωνήσω ότι μπορεί να τεθεί θέμα υπακοής, με τη μόνη διαφορά ότι υπάρχει ήδη ζήτημα υπακοής και δεν έχεις καταφέρει να γίνεις εσύ το επίκεντρο του σκύλου. Και ναι εκεί δεν πρέπει να έχει πολλά γούτσου γούτσου ή οι λιχουδιές από τρίτους (που πχ. στην δική μας εκπαίδευση αντίθετα ενδείκνυνται...τουλάχιστον στην αρχή μέχρι να ξεπεράσει τη φοβία της γιατί τώρα όχι μόνο πάει, αλλά πατάει και κόσμο ;) ). Καθόλου ή αν μη τι άλλο να περιοριστεί στις ευχάριστες εμπειρίες αλλά όχι τις συγκλονιστικά ευτυχισμένες που δεν έχει ζήσει με το μπαμπά ή τη μαμά...

Απλά το μυαλό μου όταν αναφέρθηκες σε θέματα εκπαίδευσης πήγε στο θέμα φύλαξη/κοινωνικοποίηση/χάδια...
 
Last edited:


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
γιατι νευριάζετε ? εμένα την δικιά μου την παίρνουν συνέχεια όλοι αγκαλιά και εγω παίρνω άλλα πολλές φορές έρχονται αυτα πάνω μου...για παράδειγμα χθες προσπαθούσε να ανέβει στην αγκαλιά μου ένα ροτι!!:eek::eek:
Πάντως ο δικός μου σεσημασμένος στο άσχετο το έκανε. Γυρνάω ξαφνικά και βλέπω τον Ελβις με την εκφραση της μπουνταλοσύνης και της απορίας ζωγραφισμένη στο προσωπό του να κρέμεται από έναν μαντραχαλά..Δεν άντεχα μου λεει , ο μαντραχαλάς..
Ε ρε έχε χάρη που έπεσες σε λαμπραντορ!!!
 


Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
εγω είμαι της άποψης οτι πρώτα ρωτάς το αφεντικό μετα το σκύλο και τότε το παίρνεις αγκαλιά
εγω αφήνω την Λούνα γιατι πιο πολύ χαίρεται να είναι σε αγκαλιες παρα κατω με τα άλλα σκυλάκια!
καλα μάλλον χθες με κατάλαβαν και εκει που καθόμουν πέρασαν όλα τα σκυλάκια και έκατσαν στην αγκαλια μου χωρις να κουνηθώ !!:) είμαι αξιαγάπητη τ να κάνουμε ?χαχαχαχα
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Βρε παιδιά... καταρχήν να ξεχωρίσουμε λίγο τα χάδια, από την αγκαλιά... στο πρώτο άποψή μου... ρωτάς τον ιδιοκτήτη και αν έχεις το Ο.Κ. και ο σκύλος είναι δεκτικός προχωράς... κατά τα άλλα ποιος ο λόγος να προχωρήσεις και στην αγκαλιά??

Κατά δεύτερον είτε μας αρέσει είτε όχι (και επιμένω διότι όπως είπα είμαι παθούσα) υπάρχουν όντως εκπαιδευτικά ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας ιδιοκτήτης και ο σκύλος του, εκεί οφείλουμε να σεβαστούμε αν μη τι άλλο την προσπάθεια που από κοινού τους κάνουν...

Από κει και πέρα... αν όλοι οι παράγοντες είναι υπέρ του να κάνεις γούτσου - γούτσου (ουπς είπα κακιά κουβέντα sorry) με ένα σκυλάκι τότε όπως είπα και πιο πάνω και στα πατώματα με τααπανταχού κουτάβια/σκυλάκια, μαζί σας!!!
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
πιο πολύ χαίρεται να είναι σε αγκαλιες παρα κατω με τα άλλα σκυλάκια!
αυτό είναι δική σου εκλογίκευση. Ο σκύλος σου θέλει την ανθρώπινη επαφή, όχι σώνει και καλά την αγκαλιά απ' όποιον να 'ναι.
 


Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
μόνη της πάει πραγματικά καθεται στα πόδια του άλλου σηκώνεται και πιανει με τα πόδια της τους ώμους τους
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Εγω παλι οταν καποιος παει να χαιδεψει τα κοριτσια μου χωρις να με ρωτησει του λεω ενα ωραιοτατο "Σας παρακαλω μην τα χαιδευεται" και επειδη χρησιμοποιω και αυστηρη φωνη κοκαλωνουν και με ρωτουν αν δαγκωνουν. Που δεν δαγκωνουν αλλα αυτο δεν τους το λεω απλα χαμογελω.
Αν με ρωτησουν πριν κανουν την οποιαδηποτε κινηση αναλογα πως θα τον κοψω αλλα και αναλογα την αντιδραση του σκυλου μου σε αυτον ειτε θα τον αφησω ειτε οχι.
Και ειμαι απολυτη σε αυτο. Δικα μου ειναι τα σκυλια, εγω ζω μαζι τους και εγω και αυτα θα επιβαρυνθουμε αν κατι παει στραβα.
Πχ η Baroque ειναι φοβικη στους αγνωστους και ειδικα στους αντρες. Ερχεται φιλος μας για πρωτη φορα στο σπιτι και ουτε λιγο ουτε πολυ της χιμηξε για να την χαιδεψει ενω του ειχα εξηγησει την κατασταση. Οταν φυσικα η δικια μου προσπαθουσε να τον αποφυγει αυτος την κυνηγουσε και εγω κυνηγουσα αυτον για να τον σταματησω. Και δεν μπορουσα να του βαλω και τις φωνες γιατι θα χειροτερευα την κατασταση καθως εχουμε προβλημα και με τις φωνες. Το ολο σκηνικο κρατησε 1-2 λεπτα αλλα ηταν αρκετο για να παει πισω την Baroque πολλα βηματα.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα