Ενοχλήσεις στη βόλτα;


Status
Κλειδωμένο θέμα

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Μαεσημεράκι κι είμαστε σε βολτούλα, δύο άνθρωποι και τρία σκυλιά. Σε κάποια απόσταση εμφανίζεται ζευγάρι με νεαρό αρσενικό και μας πλησιάζουν ολοταχώς. Απομακρύνομαι κάπως κι αφήνω την άλλη κοπέλα με τα δυο σκυλιά, που είναι άνετα, να μυριστούν και να κάνουν ότι θεωρεί το καινουριοφερμένο ζευγάρι ότι θα ωφελήσει την κοινονικοποίηση του σκύλου τους. Εγώ ακόμα απόμερα και με το νου μου στο Ρας που έχει σχεδόν λοκάρει.

Το ζευγάρι, αφού θεωρεί ότι ο σκύλος τους γνώρισε τα δύο σκυλάκια, ας γνωρίσει και το τρίτο αρχίζουν να κατευθύνονται προς τα εμάς (κι ο δικός μου αρχίζει να φορτώνει).

Εγώ:Σας παρακαλώ, μην έρθετε, δεν είναι ο δικός μου για τέτοια. (Κι ο Ρας ξεκινάει τα "ωραία")
Άντρας: Έτσι κάνει με όλα?? (Καλά δεν είδε ότι με τα άλλα δύο ήμασταν κυριλέ???)
Εγώ: Όχι με όλα, μόνο με όποια κρίνει αυτός. Όταν ήταν κούταβος δεν ξέραμε πολλά και κάναμε λάθη και τώρα προσπαθούμε να τα διορθώσουμε.
Γυναίκα: Το ξύλο φταίει!
Εγώ: Ε?!?! (κάγκελο)
Φεύγουν... Γυναίκα, καθώς απομακρύνονται: Πρέπει να προσέξουμε, τώρα τελευταία κι ο δικός μας γρυλίζει σε αρσενικά....

(Μα γιατί, αφού φταίει το ξύλο, ο δικός τους δεν θα πάρει ποτέ ΑΥΤΟ το δρόμο. χε χε χε)
Περα του οτι ηταν βραδυ... ξεχασες να πεις οτι ο οποιος δικος τους ξεκινησε τα γρυλισματα πρωτος και τα πηρε ο Ρας.
Αυτο το πραγμα που λες οτι ο σκυλος μου εχει θεμα με τα αρσενικα και επιμενουν να φερουν κοντα τα 2 σκυλια κατα μετωπο κιολας με τρελαινει. Δλδ τι αλλο πρεπει να πεις! Ποσο μαλλον στην συγκεκριμενη περιπτωση που και το δικο τους αρσενικο εχει προβλημα.

Ειμαι εξω απο φαρμακειο με την Froggy και περιμενω μια φιλη μου να βγει. Στεκομαστε κοντα στην πορτα οταν βλεπω να βγαινει ασπρομαλλης παππους. Γνωριζοντας οτι η μικρη δεν γουσταρει τους ασπρομαλληδες παππουδες την απομακρυνω και μπαινω αναμεσα σε αυτην και τον χωρο που θα βγει ο παππους αφηνοντας μια αρκετη αποσταση για να βγει ο ανθρωπος χωρις προβλημα.
Το ακουω να λεει οτι δεν φοβαται τα σκυλια και οτι δεν εχει προβλημα αλλα τον γραφω. Με ρωταει αν ηρθε ο σκυλος να παρει υποθετα! Και παλι τον γραφω και δεν απανταω. Βγαινει λοιπον και με ρωταει αν ειναι μπασταρδο. Του απανταω ναι ειναι ημιαιμο και μου λεει οτι αυτα δεν ειναι εξυπνα. Το αφηνω ασχολιαστο.
Μεχρι εκεινη την στιγμη η μικρη ειναι ηρεμη και δεν του δινει σημασια. Εγω εξακολουθω και ειμαι αναμεσα τους και εχω το λουρι κοντο. Και αποφασιζει ο παππους οτι πρεπει οπωσδηποτε να την χαϊδεψει. Μας πλησιαζει λοιπον με απλωμενο το χερι και παει να σκυψει απο πανω της. Κανω κινηση να μπλοκαρω ακομα περισσοτερο αλλα η Froggy αρχιζει τα γρυλισματα και τα γαυγισματα και ο παππους χεσμενος απομακρυνεται. Φευγοντας λοιπον μου φωναζει απο τα 10 μετρα οτι θα πρεπει να της βαλω φιμωτρο για τα παιδακια. Εκει δεν κρατηθηκα και του απαντησα οτι δεν εχει προβλημα με τα παιδακια αλλα με τους ηλιθιους παππουδες που χωνουν τα μουτρα τους στα μουτρα της.

Είστε βραδυ σε πεζοδρομο και χαζευουμε βιτρινες. Εχω την Froggy κοντα μου και γενικα ειμαι σε επιφυλακη γιατι κυκλοφορει κοσμος. Βλεπω να πλησιαζει παρεα με αγορια περιπου στα 25 και τους βλεπω οτι κατεβαινουν απο το πεζοδρομιο στο πεζοδρομο. Μεχρι εδω ολα καλα. Περνανε λοιπον και οταν φτανουν στο υψος μας ο ενας απλωνει ποδι να κλωτσησει την μικρη μου! Η οποια ουτε καν τον κοιταγε και την ειχα κολλημενη στα ποδια μου! Οι φωνες μου πρεπει να ακουστηκαν μεχρι το Ριο!

2 χρονια με τα σκυλια μου με εξαιρεση 1-2 φορες που εχω ακουσει κατι "εξυπναδες'' γενικα οι βολτες μας ειναι απροβληματιστες. 3 μερες Πατρα και καθε μερα ειχαμε και μια ιστορια! Ωραια περνατε οι Πατρινοι...

Επισης εμαθα οτι η Baroque δεν ειναι κυνηγοσκυλο αλλα ποιμενικος!
 




betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ααα, πείτε έτσι! Μάλλον Πατρινός ήταν αυτός που πέτυχα σήμερα. :p

Σήμερα πέρασα από ενα πάρκο που μου είπαν πως έχει βρύση και είναι πολύ βολικό για τις μεγάλες βόλτες. Εκεί ήταν και ένα ημιαδέσποτο και έλυσα το Σάντσο για να παίξει λίγο. Βλέπω έναν μεγάλο κύριο στο δρόμο να λέει κάτι σε ένα άλλο με ένα τσιουαουα αλλά δε δίνω σημασία (είχα και τα ακουστικά). Μετά πρόσεξα ότι με έδειχνε και κάτι έλεγε. Πλησιάζω και τον ρωτάω ευγενικά αν είπε κάτι. Με σιχαμερό ύφος φωνάζοντας άρχισε να λέει, 'Που φέρνετε τα σκυλιά σας εδώ!; Να πάτε στη γειτονια σας να κάνουν ότι κάνουν, έχει γεμίσει το πάρκο σκατά....' Του δείχνω τις σακούλες αλλά αυτος να συνεχίζει. 'Και τι; Μήπως είμαι μαζί σου να ξέρω αν τις χρησιμοποιείς ή όχι;' Τότε είδα ότι ένας μικρός που ήταν μαζί του (μάλλον γιος) μου έκανε νόημα να μη δώσω σημασία και γύρισα και έφυγα.
Τον ξαναπέτυχα όμως στην επιστροφη. Ήταν με δυο άλλους υπέργηρους. Άρχισε να λέει πάλι αλλά δεν του έδωσα σημασία. Φτάνοντας κοντά μου λέει, 'Δε λες τίποτα, εε;' 'Σαν τι να πω;' Αρχίζει το ίδιο τροπαρι, τον αγνοώ ξανά. Ο άλλος γεράκος μου λέει. 'Ε, βρε κοπέλα μου, έχε και συ μια σακουλίτσα..' Του τις δείχνω. Και αρχίζει ο τρελός, 'μη της δίνεις τη δικαιολογία της σακούλας! (θα γελούσα αν δεν είχα αρχίσει να φορτώνω) Να βάζει το σκύλο της να τα κάνει εκει που πάει και η ίδια! Μου έχουν γίνει όλοι φιλόζωοι!'
Μέχρι εκεί περίπου άντεξα. Του λέω, 'και αυτό το λέει κάποιος που πιθανότατα μετά από μπύρες, αν δεν έχει κάπου πρόχειρα, αδειάζει στο πρώτο δέντρο ή πεζούλι ή γωνία'.
'Άλλο εγώ άλλο ο σκύλος!!' Και κάπου εδώ άρχισε το παραλήρημα. Περιληπτικά: 'Ο σκύλος δεν είναι για να το χώνετε σε ενα διαμέρισμα! Είναι για έξω!' Του λέω, 'αυτό είναι άσχετο με τη συζήτηση και δε σας πέφτει λόγος'.
'Μόνο όσοι είναι ακοινώνητοι και κομπλεξικοί προτιμούν τα σκυλιά από τους ανθρώπους.' 'Από ανθρώπους σαν εσάς που μιλάνε με τέτοιο τρόπο σε αγνωστους, χίλιες φορές ο σκύλος μου'.
Συνέχισε μετά μόνος του.
Το γαμώτο είναι ότι είναι πολύ βολική η βρύση αλλά δε θα την παλέψω να έχω τη γκρίνια του κάθε τόσο.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.554
6.984
'Μόνο όσοι είναι ακοινώνητοι και κομπλεξικοί προτιμούν τα σκυλιά από τους ανθρώπους.' 'Από ανθρώπους σαν εσάς που μιλάνε με τέτοιο τρόπο σε αγνωστους, χίλιες φορές ο σκύλος μου'.
Kι εγώ κι εγώ το χω ακούσει αυτό! Είμαστε αντικοινωνικές και δε μας θέλει άνθρωπος, να ξέρεις, αχάααα \\:D/

Άντε βρε που δεν θα ξαναπάς. Ακουστικά και πέρα βρέχει.
 


Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
έχω φάει αυτές τις μέρες με την Μπελα και πηγαίνουμε σε πλατείες και πάρκα(ενα υπάρχει και δεν το λές έτσι).όλοι μα όλοι αν κάνει κάτι ο σκύλος τους του ρίχνουνε στον κώλο μερικές!

μάλιστα κάναμε βόλτες και είπα να ξανά γυρίσω στο ίδιο μέρος που είμασταν,πρίν περάσω τον δρόμο την είχα στο περίμενε και αφού πέρασε ο πιό μπροστά το άφησε ελεύθερο με αποτέλεσμα αυτό να έρθει στο μερος μας χωρίς να δώσει σημασία στα αμάξια και ο ιδιοκτήτης του ήρθε και το μαστίγωνε με το λουρί!

μάλιστα το δικό μου το παλαβό έχει την κακή συνήθεια να τρώει απο κάτω,μου λέει ένας ρίξε του καμία να καταλάβει.δεν γουστάρω να απλώνω χέρι πάνω της,πώς διορθώνουμε μιάς που το ανέφερα αν τρώει απο κάτω για να το σταματήσει?

εγώ στον Διάκο , στις αρχές που τον πήρα απο το καταφύγιο, είχα μαζί μου πάντα ένα κουτί μπισκότα ή μεζεδάκια για σκυλιά. Οπότε στην βόλτα, τον άφηνα να μυρίσει αλλα αν πήγαινε να το αρπάξει τον τραβούσα ελαφρα και παράλληλα του μιλούσα "Όχι αγόρι μου, κοίτα τι θα σου δώσω εγώ και το αλλο χέρι στην τσάντα" Οπότε σιγά σιγά με επιμονή έμαθε και τώρα δεν έχω φόβο. Απλά θέλει τεράστια επαγρύπνηση για να το προλαβαίνεις το σκυλί πριν το αρπάξει απο κάτω.
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Πηγαίνω πολλές φορές την Μπέλα μία βόλτα μικρή δίπλα μας που έχει ο θείος μου ένα σκυλί θυληκό ημίαιμο γκέκα σε ανοικτό χώρο το οποίο δεν βγαίνει έξω η καλύτερα απο τότε που είχε βγεί το χτύπησε ένα μηχανάκι και δεν τόλμησε ξανά η έτσι θέλουμε να πιστεύουμε γιατί αν δεί σκυλί πετάγεται!που λέμε τις τελευταίες μέρες είχα παρατηρήσει την κοιλιά της να έχει μεγαλώσει και πρίν 1 μηνα που είχε οίστρο δύο αδέσποτα απο το πουθενά να είχαν εγκαστασταθεί στην περιοχή εκείνη όπου δεν άργησε το κακό να γίνει.τελικά σήμερα πληροφορήθηκα ότι ένας γνωστός τους που ξέρει είπε ότι είναι σίγουρα.περιμένουμε κουτάβια αλλά δυστυχώς θα έχουν άσχημη κατάληξη γιατί δεν τους ενδιέφερε πιό πρίν να κάνουν κάτι.τουλάχιστον θα την στειρώσουν τώρα και ίσως φτιάξουν έναν χώρο μην βγούν και πάθουν τίποτα μέχρι να μεγαλώσουν και μετά θα δούν.
 
Last edited:


ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
περιστατικο που εγινε σημερα.δεν ειναι ενοχληση αλλα εντυπωσιαστικα και θελω να το μοιραστω!
ηταν η κοπελα μου βολτα με τον μικρο,περπατουσε σε ενα στενο πεζοδρομιο και ερχοταν αντιθετα μια γιαγια ανω των 70.η συνηθιστερη αντιδραση ειναι να αλλαζουν πεζοδρομιο καθως τον βλεπουν σκιαχτερο και δεν ξερουν πως ειναι ενα χαζοβιολικο κουταβι,η γιαγια εκανε την διαφορα ομως,οχι μονο δεν ταραχτηκε και περασε ξυστα αλλα γυρναει και λεει με απιστευτη φυσικοτητα ´ωραιος ο αργεντινος´!!!
οπως και να το δει κανεις εντυπωσιακο περιστατικο...
 


Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
και εκεί που λες οτι δεν θα σου τύχει τα βλέπεις όλα.
νυχτερινή βολτίτσα την γειτονία για χαλάρωση πριν το ύπνο.
όλα ήσυχα , σκοτεινά και ωραία. στην διάρκεια της διαδρομής έχει κάπου 10-12 σκυλιά.

τα 10 απο αυτά γαυγίζουν και δεν πλησιάζουμε κάν. τα υπόλοιπα 2 ειναι "φιλαράκια" και πλησιάζουμε και μυριζόμαστε απο την καγκελόπορτα

το συγκεκριμένο χάσκυ το συναντάμε κάθε βράδυ και αυτό με "λυγμους" μας καλεί κοντά του.
οταν φτάνει ο Αρης γλυφονται στην μουρίτσα , καθόμαστε κανα λεπτό και φεύγουμε.

σήμερα πάλι η ιδια συμπεριφορά με την μόνη διαφορά οτι εκεί που φιλιόντουσαν και μυριζόντουσαν η χάσκενα στο απρόσμενο σκάει μια δαγκωματιά στον μικρό που ίσα που την πρόλαβα!

τρελή κραυγή και πετάγετε προς τα πίσω. τον έπιασα να τον ηρεμήσω λίγο γιατί έσκουζε. τα υπόλοιπα 100 μέτρα για το σπίτι γίναν υπο φόβο αφου φοβόταν και τις σκιές.

τον κοίταξα λίγο εκει αλλα δεν παρατήρησα κάτι. στο σπιτί όμως ανακάλυψα μια τεράστια γρατζουνια πάνω απο την μύτη. αιμοραγγεί και λίγο.

αρκετό κρυο νερό και betadin. τώρα βγάζει πολύ λίγα υγρά.

ο άρης έχει όλα τα εμβόλια. θα πάω και αυριο στο σπίτι εκεί να ρωτήσω αν το χάσκυ τα έχει όλα.

πέρα απο τον κτηνιάτρο αύριο υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω τώρα;


 


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
kickass αν υπάρχει περίπτωση να ψήσεις το θείο σου να στειρώσει τη σκύλα πριν γεννήσει θα ήταν πολύ καλό. Ίσως να έκανες μια προσπάθεια?
 


mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Μολις γυρισαμε απο την βολτα μας . Ανακαλυψαμε ενα ωραιο παρκακι στον Νεο Κοσμο με στοιχειωδη περιφραξη (καταλληλη για το υψος μας) και εδω και κατι μερες τρωμε ενα δυωρακι εκει τα απογευματα (εχει και καλες μερες) . Σημερα λοιπον (η ενοχληση) ηρθε ενα νεαρο ζευγαρι με ενα καυκασιο (τουλαχιστον στα δικα μου ματια) και ο αντρας μου λεει μην τον φοβασαι αν κατι δεν του αρεσει θα φυγει , αλλα ρε παιδια τα ποδια του σκυλιου ηταν γεματα πληγες , δεν ειπα τιποτα, αλλα παρατηρησα και αιμα. Φυσικα απομακρυνα την Αναμπελ απο εκει λεγοντας οτι εμαστε κουταβια ακομα και ενθουσιαζομαστε περνοντας λαθος μυνηματα και το ζευγαρι βγηκε απο την περφραξη . Την ωρα που ετοιμαζομασταν (αυτο ηθελα ποιο πολυ να ρωτησω) να φυγουμε ηρθε ηληκιωμενο ζευγαρι με ενα λαμπραντορ περιπου 2 μηνων . Πιασαμε την κουβεντα και ρωτησα γιτι το βγαζουν απο τοσο μικρο εξω και αν εχουν κανει τα εμβολια . Μου ειπαν οτι πριν απο τρεις μερες καποιος του πεταξε το σκυλακι στην αυλη τους και το κρατησαν . Πηγαν στον κτηνιατρο και εκαναν το πρωτο εμβολιο και αυτος τους ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα με την βολτα και να βγαινουν εξω μαζι του (χωρις κανεναν περιορισμο) . Εχω καταλαβει κατι λαθος εγω σε αυτο το θεμα; Εμεις με συμβουλη του γιατρου βγηκαμε 10 μερες μετα το τελευταιο εμβολιο οντας κατι παραπανω απο 4 μηνων . Επισης τους ειπε οτι μπανιο πρεπει να τον κανουν καθε εβδομαδα :eek: . Τα 150γρ φαγητο μου ακουστηκαν υπερβολικα αλλα δεν ειπα κατι παραπανω μη γνωριζοντας .Τους συμβουλεψα να ψαξουν λιγο παραπανω για αυτα τα θεματα (μαζι με ολα τα αλλα που μου ειπαν) και τους παροτρυνα να μπουν και εδω (εχουν μια κορη που μενει μαζι τους και ασχολειτε με το ιντερνετ) . Ειναι πρωτη φορα που εχουν σκυλο.
 
Last edited:


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
kickass αν υπάρχει περίπτωση να ψήσεις το θείο σου να στειρώσει τη σκύλα πριν γεννήσει θα ήταν πολύ καλό. Ίσως να έκανες μια προσπάθεια?
χλωμό το βλέπω να γίνει δυστηχώς.πόσο κάνουν για να γεννήσουν γιατί η κοιλιά της μου φαίνεται αρκετά φουσκωμένη και πρέπει μόνο έναν μήνα να έχει που έμεινε?μάλιστα βλέπω εδώ στην περιοχή και λίγο πιό πέρα αρκετά κουτάβια ημίαιμα που δεν ενδιαφέρεται κανένας και τα έχουν σε οικόπεδα μόνα τους.

edit:ένα περιστατικό που έγινε με έναν γνωστό μας,ήταν ένας κυνηγός απο ένα χωριό πιό μακριά και ήθελε να πυροβολήσει τον σκύλο του γιατί λέει πώς ήθελε να πάει σε λαγό τώρα η κάτι τέτοιο και δεν το είχε ανάγκη..έτσι κάποιος που πληροφορήθηκε του το ζήτησε και το έχει έξω στην αυλή με 2 άλλα σκυλιά.το κακόμοιρο του το έφερε σε φάση πάρα πολύ αδύνατο αφού το είχε παρατημένο και το τάιζε όποτε του ερχόταν και αν..φαινόντουσαν τα κόκκαλα του και τώρα 3 εβδομάδες έχει καλυτερέψει αρκετά με τον πισινό της λίγο να είναι κάπως.πρέπει να είναι σέττερ η epagneul breton θυληκό κανελί με άσπρο πάνω απο 1 χρονού.υπάρχουν μεγάλοι μην πώ σε αυτόν τον κόσμο!
 
Last edited:




KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
ακούστε τώρα..στην σημερινή μας βόλτα στο κέντρο της πόλης,την πρώτη ενώ είμασταν στον φάρο(ένας μέρος που βγάζουνε πολλοί τα σκυλιά τους) ερχόντουσαν και με ρωτούσανε αν την έχω βάλει να γεννήσει(είχαν αρσενικό λαμπραντόρ κάποιοι και άλλοι απλά μέσα στην κουβέντα) και να τους λέω όχι την έχουμε στειρώσει και να με κοιτάνε με ύφος όπου μου λένε δεν την λυπάσαι και πρέπει να κάνει μία γέννα πρώτα και μπλά μπλά με τους μην πώ!

μα το τελευταίο και το πιό άκυρο!ήμουν στο κτηνιατρείο και έρχεται μία κοπέλα με ένα γλυκό μεσαίου μεγέθους ημίαμο αρσενικό σκύλο απο κόκερ και γκόλντεν ρετρίβερ,έτσι ενώ μιλούσαμε πετάει ότι πρίν κάποιες εβδομάδες άφησε μία θυληκιά έγκυο και της λέω πώς έγινε..ήταν μου περιγράφει στον φάρο(βλέπε πάνω) και έπιασε μία θυληκιά και όταν τον είδε πήγε να τον πάρει και το αφεντικό της είπε άστον τώρα δεν πρέπει να τους το χαλάσουμε κάνει κουμάντο η φύση όπου τελικά αυτή τον άφησε και ενώ τελειώσανε κολλήσανε μέχρι που έβρεξε και φύγανε!μέτα να λέει πώς ήταν φιλόζωος εκείνος και άμα γεννήσει θα τα δώσει σε πολλά παιδιά που ξέρει.ότι να ναι..
 
Last edited:


Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Μολις γυρισαμε απο την βολτα μας . Ανακαλυψαμε ενα ωραιο παρκακι στον Νεο Κοσμο με στοιχειωδη περιφραξη (καταλληλη για το υψος μας) και εδω και κατι μερες τρωμε ενα δυωρακι εκει τα απογευματα (εχει και καλες μερες) . Σημερα λοιπον (η ενοχληση) ηρθε ενα νεαρο ζευγαρι με ενα καυκασιο (τουλαχιστον στα δικα μου ματια) και ο αντρας μου λεει μην τον φοβασαι αν κατι δεν του αρεσει θα φυγει , αλλα ρε παιδια τα ποδια του σκυλιου ηταν γεματα πληγες , δεν ειπα τιποτα, αλλα παρατηρησα και αιμα. Φυσικα απομακρυνα την Αναμπελ απο εκει λεγοντας οτι εμαστε κουταβια ακομα και ενθουσιαζομαστε περνοντας λαθος μυνηματα και το ζευγαρι βγηκε απο την περφραξη . Την ωρα που ετοιμαζομασταν (αυτο ηθελα ποιο πολυ να ρωτησω) να φυγουμε ηρθε ηληκιωμενο ζευγαρι με ενα λαμπραντορ περιπου 2 μηνων . Πιασαμε την κουβεντα και ρωτησα γιτι το βγαζουν απο τοσο μικρο εξω και αν εχουν κανει τα εμβολια . Μου ειπαν οτι πριν απο τρεις μερες καποιος του πεταξε το σκυλακι στην αυλη τους και το κρατησαν . Πηγαν στον κτηνιατρο και εκαναν το πρωτο εμβολιο και αυτος τους ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα με την βολτα και να βγαινουν εξω μαζι του (χωρις κανεναν περιορισμο) . Εχω καταλαβει κατι λαθος εγω σε αυτο το θεμα; Εμεις με συμβουλη του γιατρου βγηκαμε 10 μερες μετα το τελευταιο εμβολιο οντας κατι παραπανω απο 4 μηνων . Επισης τους ειπε οτι μπανιο πρεπει να τον κανουν καθε εβδομαδα :eek: . Τα 150γρ φαγητο μου ακουστηκαν υπερβολικα αλλα δεν ειπα κατι παραπανω μη γνωριζοντας .Τους συμβουλεψα να ψαξουν λιγο παραπανω για αυτα τα θεματα (μαζι με ολα τα αλλα που μου ειπαν) και τους παροτρυνα να μπουν και εδω (εχουν μια κορη που μενει μαζι τους και ασχολειτε με το ιντερνετ) . Ειναι πρωτη φορα που εχουν σκυλο.

Μια γνωστή μου που βρήκε το σκυλί της στον κάδο με τα σκουπίδια 3 μηνών περίπου, όταν ξεκίνησαν τα εμβόλια, της είπε ο κτηνίατρος μετά το πρώτο εμβόλιο, ότι μπορεί να το βγάζει βόλτα αρκεί να μην έρχεται σε επαφή με άλλα σκυλιά μέχρι να κάνει και το τρίτο.Γιατί τόσα μικρόβια που έφαγε στον κάδο των σκουπιδιών, δεν τα βρίσκεις ούτε στο πάρκο...
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
H συμβουλη των περισσοτερων κτηνιατρων ειναι να περιμενει ο ιδιοκτητης να ολοκληρωσει ο σκυλος τα εμβολια κ μετα να βγει σε μη ελεγχομενο περιβαλλον. Ετσι μηδενιζονται οι πιθανοτητες το σκυλι να παθει κατι.
Αντιθετα η συμβουλη ενος εκπαιδευτη ειναι το σκυλι να βγαινει απο την πρωτη μερα για την απαραιτητη κοινωνικοποιηση, καθως οι πιθανοτητες να παθει κατι δεν ειναι πολλες γενικα.
Τι θα κανει ο καθενας ειναι στην κριση του.
Εγω προσωπικα τα εβγαζα εξω πριν ολοκληρωσουνε τα εμβολια.
Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για σκυλι που ηρθε αδεσποτο, αρα εχει ηδη αρκετη επαφη με το "μη ελεγχομενο" περιβαλλον!
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
H συμβουλη των περισσοτερων κτηνιατρων ειναι να περιμενει ο ιδιοκτητης να ολοκληρωσει ο σκυλος τα εμβολια κ μετα να βγει σε μη ελεγχομενο περιβαλλον. Ετσι μηδενιζονται οι πιθανοτητες το σκυλι να παθει κατι.
Αντιθετα η συμβουλη ενος εκπαιδευτη ειναι το σκυλι να βγαινει απο την πρωτη μερα για την απαραιτητη κοινωνικοποιηση, καθως οι πιθανοτητες να παθει κατι δεν ειναι πολλες γενικα.
Τι θα κανει ο καθενας ειναι στην κριση του.
Εγω προσωπικα τα εβγαζα εξω πριν ολοκληρωσουνε τα εμβολια.
Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για σκυλι που ηρθε αδεσποτο, αρα εχει ηδη αρκετη επαφη με το "μη ελεγχομενο" περιβαλλον!
Δεν ειναι αντικρουόμενες οι συμβουλες γιατρων-εκπαιδευτών. Γιατι και οι δεύτεροι το ιδιο μ τους πρώτους εννοούν, αλλά συμβουλεύουν βολτες με το αμαξι ή αγκαλια (για τα μικρόσωμα) ωστε να αποκτουν ερεθίσματα. Όχι βολτες σε χώματα, σε επαφή με αλλα σκυλια κλππ όμως
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Δεν ειναι αντικρουόμενες οι συμβουλες γιατρων-εκπαιδευτών. Γιατι και οι δεύτεροι το ιδιο μ τους πρώτους εννοούν, αλλά συμβουλεύουν βολτες με το αμαξι ή αγκαλια (για τα μικρόσωμα) ωστε να αποκτουν ερεθίσματα. Όχι βολτες σε χώματα, σε επαφή με αλλα σκυλια κλππ όμως
Οχι, εννοουν βολτες σε χωμα κλπ σε επαφη με αλλα ζωα κλπ.
Απλα εννοουν οτι το "χωμα" ειναι καθαρο, πχ κηπος δρομος παρκο (κ οχι χωματερη ας πουμε!) κ τα αλλα ζωα στοιχειωδως εμβολιασμενα.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Οχι, εννοουν βολτες σε χωμα κλπ σε επαφη με αλλα ζωα κλπ.
Απλα εννοουν οτι το "χωμα" ειναι καθαρο, πχ κηπος δρομος παρκο (κ οχι χωματερη ας πουμε!) κ τα αλλα ζωα στοιχειωδως εμβολιασμενα.
Με όσους το εχω συζητησει αυτό... δεν εννοούν βολτες σε χώμα και πάρκο. Γιατι και για μένα όταν ηταν στο σταδιο εμβολιων η μικρή, με απασχολούσε. Συγκεκριμένα μάλιστα με 3 ειχα μιλήσει, εναν εδώ και 2 στην αττικη.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Δεν ειναι αντικρουόμενες οι συμβουλες γιατρων-εκπαιδευτών. Γιατι και οι δεύτεροι το ιδιο μ τους πρώτους εννοούν, αλλά συμβουλεύουν βολτες με το αμαξι ή αγκαλια (για τα μικρόσωμα) ωστε να αποκτουν ερεθίσματα. Όχι βολτες σε χώματα, σε επαφή με αλλα σκυλια κλππ όμως
Όχι εννοούν βόλτες κανονικά.
Εγώ σε συνενόηση με τον εκτροφέα έβγαζα τον σκύλο μου έξω από δύο μηνών. Είχε κάνει ήδη νομίζω όλα τα πρώτα μία φορά. Βέβαια η ευθύνη ήταν όλη δική μου.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Όχι εννοούν βόλτες κανονικά.
Εγώ σε συνενόηση με τον εκτροφέα έβγαζα τον σκύλο μου έξω από δύο μηνών. Είχε κάνει ήδη νομίζω όλα τα πρώτα μία φορά. Βέβαια η ευθύνη ήταν όλη δική μου.
Εμενα και οι 3 μου ειπαν να περιμένω να τελειώσουμε τα εμβολια, αλλιως αγκαλια για να ακουει και να μυριζει ερεθίσματα. Από την αλλη κάποιοι κτηνιατροι κάνουν ενα εμβόλιο και τελος στο κουτάβι και αλλοι τα κάνουν "αναλυτικα" ως τον τεταρτο μήνα. Ίσως παίζει και αυτό ρόλο.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981