Εύρημα για πολλά νεύρα!


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Επειδη καποιοι ανθρωποι δεν μαθανε ποτε να αναλαμβανουνε τις ευθυνες τους κι επειδη υπαρχουν καθικια, να τι μαζεψα το προηγουμενο Σαββατο πριν 10 περιπου μερες. Ενα μακρυτριχο τσιουαουα πανω απο 10 ετων, με ψωρα, με 2-3 δοντια σε ολο το στομα της, με αρθριτιδα σε ολα τα ποδια, με το "γνωστο" προβλημα κακης εκτροφης στα τσιουαουα που εχω δει που γυρνανε τα γονατα κι αγκωνες προς τα μεσα ή προς τα εξω, να παθαινει εξαρθρωση στο ενα πισω ποδι οταν περπαταει και τελος με 2 ογκους στους μαστους. Κατα τα λεγομενα του κτηνιατρου δεν πρεπει να το ειχε δει ποτε κτηνιατρος η εστω εδω και παρα πολυ καιρο για να φτασει σε τετοιο χαλι και προφανως την πεταξανε στο ποταμι απ'οπου και τη μαζεψα ενω ειχα βγαλει βολτα το σκυλο, για να πεθανει μονη της. Ουτε καν την ευσυνειδησια για ενα αξιοπρεπες τελος! :mad: Ειχα τοσα νευρα το προηγουμενο Σαββατο που δεν ηξερα ποιον να βρισω. Θυμωσα με αυτον που το πεταξε και θυμωνα που η ηλικια και το μεγεθος της ειναι τετοια που δεν ειναι και ευκολα τα χειρουργεια. Το σκυλακι εννοειται πως το μαζεψα και παρεμενει μαζι μας, εχει παρει πολυ τα πανω αφου εχει χορατασει φαγητο, μονο πατε μπορει να τρωει αλλα εχει απιστευτη ορεξη, κι οσο περνανε οι μερες την βλεπω οτι κινειται ολο και καλυτερα. Δυστυχως δεν μπορουμε να το κρατησουμε για παντα αλλα θα την εχουμε στο γραφειο της φιλοζωικης ολοι οι εθελοντες μαζι, μολις τελειωσει και τη θεραπεια για τα δερματικα της. Φυσικα και δεν περιμενω κανενας να υιοθετησει αυτο το σκυλι. Ειναι πραγματικα τοσο χαδιαρα και χαρουμενη, απο τα λιγα τσιουαουα που εχω δει τοσο ισσοροπημενα.*agapoylas* Η σκοτεινη φωτο ειναι απο το πρωτο βραδυ και οι αλλες απο τις διακοπες στο εξοχικο.

p.s. Δεν θελω να μου γραψετε "Μπραβο σου" κτλ και παρομοια σχολια. Μοιραστηκα το θεμα μαζι σας για να μοιραστω τα νευρα μου μπας και ηρεμησω.:eek:
 

Attachments



vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ο Σωκράτης έλεγε πώς δέν υπάρχει κακό. Το αιτιολόγησε λέγοντας πώς το κακό προέρχεται και πηγάζει εκ της άγνοιας μας πάνω στα γεγονότα και στα πράγματα. Επιτρέψτε μου να αμφιβάλω. Αυτό δεν είναι μόνο άγνοια, είναι έλειψη ανθρωπιάς, ευαισθησίας, υπευθυνότητας κτλ. Αν η σκυλίτσα είναι προϊόν εγκτάλειψης και δεν συμβαίνει κάτι άλλο τότε φίλε Σωκράτη συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Τόση άγνοια πια; Ειδικά στην εποχή της πληροφορίας.
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Μα δεν φορουσε ουτε καν ενα διακοσμητικο κολαρο. Προσπαθησα καποια στιγμη να σκεφτω πιο θετικα, μηπως θυμωνω αδικα και κατηγορω καποιους που δεν ξερω. Ακομη και να χαθηκε που δεν μπορει να τρεξει και μαλιστα σε ενα μερος με αμμο και πετρες που ουτε εγω δεν μπορω καλα-καλα να τρεξω, πως να τρεξει και να χαθει ενα σκυλακι που απεχει 15 ποντους απο το εδαφος κι εχει τοσα προβληματα? Ακομη και με το σεναριο να χαθηκε ειναι απαραδεκτη η κατασταση στην οποια βρηκα το σκυλακι. Τοσες παθησεις πια και δεν πηρανε χαμπαρι τιποτα???:rolleyes: Και μαλλον το ειχανε σε αυλη για να μη δωσουν βαση ουτε στην ψωρα. Κριμα τα χρονια που τους χαρισε συντροφια. Αν ηταν η γιαγια τους σε παρομοια κατασταση ισως να την πετουσαν κι αυτην στο ποταμι, τι να πω...
 


mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
σε καταλαβαινω , μαλλον ηταν αξεσουαρ , καποιας, γκομενοπαγιδα και αλλα πολλα , συγνωμη για τα νευρα αλλα την ιδια περιπτωση αντιματωοισα μα μια γειτονισα απεναντι, που πηρε η κορη της κανις, στην εφηβεια για να κανει το κομματι της , φυγανε μετα μια δυο τρεις ερχοντουσαν <ειναι εξοχικα.> οποτε θυμοντουσαν , χωρις νερο χωρις φαι, στο τελος τους τα εψαλα ευγενικα οταν η μανα ειχε ελθει μα τον φιλο της , για σαββατοκυριακο , και απο τοτε αφηνει φαι και τον ταιζω εγω , πανε 4 χρονια απο τοτε , φυσικα η μικρη ουτε τον εχει ξαναδει τον σκυλο της
 


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Το έχουμε ξαναδεί το έργο....
Και η Ζουζού μου παιχνίδι κάποιας μικρής ήταν, μέχρι που η μαμά κατάλαβε ότι δεν είναι λούτρινο και έχει ανάγκες, οπότε την πέταξε...
Δυστυχώς αυτό το κακόμοιρο που βρήκες δεν ήταν τόσο τυχερό για να βρεθεί σε άλλα χέρια. :(
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Εχω μια απορια κι επειδη ο μονος τροπος για να τη λυσω ειναι να μπω να κοιμηθω μεσα στο crate που κοιμαται η ζουζουνα (πραγμα που δεν σκοπευω να κανω, ασε που δεν χωραω) σκεφτηκα να ρωτησω κι εσας.
Εχει κανεις σας σκυλο μεγαλης ηλικιας με ακρατεια ουρων? Η μικρη δεν ειναι σιγουρα εκπαιδευμενη για την τουαλετα της αφου τις πρωτες μερες κατουρουσε κι εκανε κακα οπου της ερχοταν. Τις ωρες που λειπουμε ή κοιμομαστε κι επειδη εχουμε αγχος λογω του μικροσκοπικου μεγεθους μην σφηνωθει πουθενα ή παθει τιποτα, αλλα δεν γνωριζαμε και τιποτα για το χαρακτηρα της την περιοριζουμε σε ενα μικρο crate. Εκει που κοιμαται ξαφνικα γαυγιζει ολες τις φορες εχει γινει τις πρωινες ωρες λιγο πριν την ωρα που ξυπναω εγω συνηθως. Σηκωθηκα ολες τις φορες απο περιεργεια να δω τι εχει μιας κι ειναι οι μοναδικες στιγμες που ακουμε τη φωνη της και βλεπω οτι εχει κατουρησει εκει που κοιμαται και στεκεται ορθια επειδη τα τσισα εχουν απλωθει παντου και δεν θελει να ξαπλωσει στα κατουρημενα. Ειναι δυνατον αυτο να ειναι ακρατεια και να βγαζει ολη την ποσοτητα των ουρων της ή γινεται απλα να της φευγουν ολα τα τσισα στον υπνο κατα λαθος? Οταν την βρηκα ηταν κουλουριασμενη σε κατι χορτα και ειχε μαλλον κατουργθει πανω της και βρωμουσε απο τα τσισα και ηταν κολλημενη η τριχα στο πισω μισο σωμα. Την 1 τελευταια εβδομαδα απο τις 2 που την εχουμε ειχε σταματησει να κατουραει στη "φωλια" της αλλα σημερα ξαφνικα εκανε παλι το ιδιο. Επισης εχει βελτιωθει και κανει τα τσισα της στις εφημεριδες σε 1 μερια του μπαλκονιου. Εκπαιδευονται τα σκυλια της τριτης ηλικιας στο θεμα της τουαλετας ή παντα θα εχουν αυξημενη πιθανοτητα για ατυχηματα λογω του οτι η κυστη τους δεν ειναι χρονια εκπαιδευμενη να τα κραταει για καποιες ωρες?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Δεν ξέρω να σου πω για το ιατρικό κομμάτι, αλλά μήπως να χρησιμοποιούσες καλύτερα πάρκο αντί για crate;
Με το κρεβατάκι της και την πάνα της, για να διαπιστώσεις κιόλας αν της φεύγουν της καημένης και δεν το νοιώθει εκείνη την στιγμή, ή αν το κάνει γιατί πρέπει και δεν μπορεί να πάει αλλού, αφού είναι κλεισμένη εκεί.
 


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Συμβαίνει να έχουν ακράτεια ούρων (ή ακομα και κοπράνων) και συνήθως είναι μεγάλη η ποσότητα που τους φεύγει. Δεν το καταλαβαίνουν καν εκείνη τη στιγμή. Συμβαίνει συνήθως περιστασιακά. Αν είναι ακράτεια υπάρχει σιρόπι που θα σου δώσει ο κτηνίατρος και βοηθάει στις περισσότερες περιπτώσεις.
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Ευχαριστω. Τη Δευτερα εχουμε ουτως η αλλως ραντεβου στον κτηνιατρο οποτε θα τον ρωτησω και γι αυτο. Δεν πηγε καν το μυαλο μου στη φαρμακευτικη αντιμετωπιση αν ειναι ακρατεια.

Μareco επειδη τη φιλοξενουμε προσωρινα και δεν εχουμε σκυλοπαρκο που σαφως θα ηταν καλυτερο, θα δω μηπως την περιοριζουμε απλα σε εναν μεγαλυτερο χωρο που θα εχει επιλογη να περπατησει πιο μακρια απο εκει που κοιμαται για να κατουρησει. Ετσι ισως φανει αν ειναι ακρατεια ή απλα το οτι δεν ειναι εκπαιδευμενη στην τουαλετα και κατουραει συνειδητα.
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αυτο που εχω παρατηρισει ειναι οτι στο θεμα ακρατεια πολυ σπουδαιο ρολο παιζει η τροφη. Τη Λαρα την ειχα στειρωσει σε πολυ μικρη ηλικια λογο πυομητρας. Τον καιρο εκεινο λογω καποιων οικονομικων προβληματων της εδεινα μια τροφη φτηνη. Απο τον πρωτο καιρο μετα τη στειρωση, που ξερω οτι ευθυνεται για ακρατειες, παρατηρησα οτι το σκυλι ειχε απολεια ουρων οταν καθοταν κουλουριασμενη. Φανταστηκα οτι αυτο ηταν λογω της στειρωσης. Οι εξετασεις αιματος ηταν σουπερ και δεν εδειχαν καποιο προβλημα στα νεφρα. Οταν της αλλαξα τροφη και χωρις να ειναι καποια εξειδικευμενη μεσα σε λιγες μερες το προβλημα λυθηκε. Οταν προσφατα ειπα να δοκιμασω μια πιο οικονομικη τροφη, optidog ξηρα, το προβλημα μετα απο μερικες μερες εμφανιστηκε παλυ. Με το που ξαναγυρισαμε στην τροφη μας ολα καλα. Ενημερωτικα η τροφη που τους δινω τωρα ειναι η Belcando senior.
 


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
vasgial, μου κάνει εντύπωση ότι βλέπεις διαφορά με την αλλαγή τροφής. Απόσο γνωρίζω για την ακράτεια ούρων τουλάχιστον ευθύνεται η έλλειψη μιας συγκεκριμένης ορμόνης που συσφίγκει τον μυικό τόνο.
 




vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εγω αυτο εχω δει απο προσωπικη εμπειρια, να ηταν τυχαιο; Ισως το προβλημα της ακρατειας να οφειλεται σε πολλους παραγοντες εναν απο τους οποιους επιρεαζει και η τροφη.
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Αν διαβασετε ολο το θεμα, εγραψα αρχικα οτι το σκυλακι δυστυχως δεν εχει και πολλα δοντια. :( Δεν μπορει να μασησει καλα και αναγκαστικα η ξηρη τροφη ειναι απαγορευτικη. Επισης κανει πολυ σκληρα κακα, ζοριζεται πολυ και κανει κατι σκληρα κουραδακια που τα πιανω με τη χαρτοπετσετα και δεν λιωνουν ευκολα ουτε με το χερι. Τρωει την κονσερβα optidog που διαβασα εδω στο φορουμ οτι ειναι απο τις καλυτερες, την πατε μορφη της για να μην καταπινει ολοκληρα κομματια αμασητα. Επισης βαζουμε ελαιολαδο σε καθε γευμα για να τη βοηθαμε με τα κακα της αλλα παλι μικρη διαφορα εχει. Δεν την κρατανε και καλα τα ποδια της λογω του platella luxation και της αρθριτιδας και απο το ζορι της να κανει κακα παραπαταει. Μας προτεινε καποιο φαρμακο για τη δυσκοιλιοτητα ο κτηνιατρος αλλα ηθελα να της δωσω 1 εβδομαδα περιθωριο να δω μηπως βελτιωθει απο τη διατροφη πριν τη φορτωσω και με αλλο φαρμακο. Εχει ομως μεγαλη ορεξη για φαγητο! :) Θα σας την τραβηξω σε βιντεο να δειτε ποσο μεγαλη βελτιωση εχει μεσα σε 2 εβδομαδες και πως τραβαει το λουρακι της στη βολτα απο τη λαχταρα της να βγει εξω απο αυτο που σας περιεγραψα αρχικα. Επρεπε να εχω βιντεο και απο την πρωτη μερα να δειτε διαφορα στο πριν και το τωρα. *agapoylas*
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Nizinny ρίξε μια ματιά εδώ προς το παρόν http://www.youtube.com/watch?v=dnVCtifcAnc Δείχνει πως να φτιάξεις πάμπερς για γατάκια / σκυλάκια μέχρι να καταλάβεις τι συμβαίνει. Φουκαριάρικο ζωάκι... Καλά που το βρήκες...
Το σκεφτηκα αλλα φοβαμαι πολυ για το ποδι της που βγανει απο τη θεση του για πλακα. Αν φοραει κατι που ακουμπαει εστω και λιγο στα πισω γονατα φοβαμαι μηπως της βγαζει το ποδι ολη την ωρα μετα.:confused:
 


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Δεν έχω ιδέα αν ήταν τυχαίο ή παίζει ρόλο και η τροφή.

Θα έλεγα άσχετα από το πόδι της να μην της βάλει πάμπερς. Θα είναι κατουρημένη και θα χει και αυτό κολλημένο πάνω της.
 
Last edited:




Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Αν της εβαζες μαζι με την κονσερβα και ξηρα τροφη κονιορτοποιημενη πιστευω πως θα μπορουσε να τη φαει ανετα.
Φοβαμαι πως η ξηρα τροφη ακομη και σε σκονη οτι θα τραβαει την πολυτιμη για τη δυσκοιλιοτητα της υγρασια της κονσερβας κι οτι θα τη δυσκολευει ακομη περισσοτερο να κανει κακα. Την πρωτη εβδομαδα την πηραμε μαζι στις διακοπες στο εξοχικο αφου την βρηκαμε λιγο πριν φυγουμε. Ενα απογευμα κι ενω καποιος απο την οικογενεια ειχε ταισει τις αδεσποτες γατες, ειχαν μεινει στο πιατο τους λιγες κροκετες. Της ανακαλυψε αυτη πριν τις δω εγω και προλαβε κι εφαγε μια δυο μπουκιες. Την επομενη μερα προσπαθουσε ολη μερα να κανει κακα και δεν εβγαιναν τα ατιμα και κλαψουριζε λιγο. Πηρα τηλ τον κτηνιατρο κι ημασταν ετοιμοι να σηκωθουμε απο τη μεση του πουθενα να βρουμε φαρμακειο για να αγορασουμε κλυσμα. Ευτυχως σιγα σιγα εβγαλε κατι "κατσικο-κουραδακια" οπως τα λεω εγω, στρογγυλα, μικρα και σκληρα.

Vasgial μολις θυμηθηκα οτι τις πρωτες μερες αγορασαμε απο το κτηνιατρειο τη royal canin renal σε κονσερβα. Ειναι και για ακρατεια αυτη, ξερει κανεις? Παλι κατουριοταν εκει που κοιμοταν. Αρα λετε να μην ειναι ακρατεια?
 




vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Vasgial μολις θυμηθηκα οτι τις πρωτες μερες αγορασαμε απο το κτηνιατρειο τη royal canin renal σε κονσερβα. Ειναι και για ακρατεια αυτη, ξερει κανεις? Παλι κατουριοταν εκει που κοιμοταν. Αρα λετε να μην ειναι ακρατεια?
Οταν λεει renal ειναι για την καλη λειτουργια των νεφρων.