Ζημιές ζημιές... και πάλι ζημιές....


silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Τι ζημιές κάνει?

Ποιος ταΐζει - πλένει και γενικά φροντίζει τον σκύλο?

Όλοι στην οικογένεια συμπεριφέρονται το ίδιο στον σκύλο?

Τι έμαθε στην εκπαίδευση? Όταν λες τον πήγες, δεν εκπαιδευτήκατε και εσείς μαζί του?

Ο σκύλος κάνει επανειλημμένα ζημιές μόνο όταν κάτι δεν πάει καλά με τις συνθήκες διαβίωσης του. Αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος μπορεί να "βαριέται", να θέλει να εκτονώσει την ενέργεια του, να βρίσκει κάτι ενδιαφέρον να κάνει κλπ.

Αυτό σημαίνει όπως σου έγραψα θέλει πιο πολύ προσοχή από εσάς σαν οικογένεια.

Ο κήπος από μόνο του δεν του αρκεί. Είναι 2 χρονών μπορεί όταν ήταν κουτάβι να του φαινόταν ενδιαφέρον να εξερευνήσει μισό στρέμα χωράφι, αλλά όχι πλέον. Δεν είναι χαζό να χαίρεται κάθε μέρα με τα ίδια πράγματα... Ούτε είναι βλαμένο να θέλει να κάνει ζημιές για να σας σπάσει τα νεύρα.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Κι εγώ θα ήθελα τις απαντήσεις στις ερωτήσεις παραπάνω της Silk!
Ειδικά η πρώτη!
Ποιες είναι αυτές οι ζημιές που κάνει;
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Πάνε τρεχα με τον σκύλο!Βρες τρόπο να εκτονώνεται!Παιχνίδι,τρέξιμο,πνευματική εκτόνωση,άθληση!2χρόνων είναι στα φόρτε του ο σκύλος!Ντουρος με αποθέματα ενέργειας!

Εγώ παρακαλαω να πάει ο σκύλος μου 2 χρόνων για να τον εκμεταλευτώ στο μέγιστο!

Έξω εκτόνωση,μέσα στο σπίτι όπως εχω πει 2 πλακάκια τόπο θα πιάνει και αν σου κάνει τα τρέλα του το χειρίζεσαι πιο εύκολα επειδή του έχεις δώσει αυτό που θέλει!Καντό συνήθεια!
 




Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Αρκετή εκτόνωση αρκετή εκπαίδευση και πολλά πράγματα να ασχολείται ώστε να μην κάνει ζημιές.
Θελω να προσθεσω και κοκκαλα για να μασουλαει! Πρεπει να μαθαινει να μασαει μονο τα κοκκαλα του απο μικρος...
 


mortis

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
109
0
ATHENS
Εγώ πάντως τον βγάζω μόνο για ανάγκη και το απόγευμα αφού διαβάσω τον πάω Ασύρματο για να τρέξουμε, να παίξουμε με μπαλάκια και να παίξει και με κανένα άλλο σκύλο. Λέτε να βαριέται το ίδιο πράγμα σχεδόν κάθε μέρα; Πρέπει να περπατάει και με λουρί ή του φτάνει να εκτονώνεται έτσι. Πάντω όποτε κάνουμε κανα δίωρο περπάτημα 1) βαριέμαι εγώ και κουράζομαι γιατί τραβάει σαν τρελό(ότι έχω δοκιμάσει για να μην τραβάει δεν πιάνει, (και δεν ξέρω αν το κάνω και σωστά) παρά μόνο ο πνίχτης με τον οποίο όμως υποφέρει) 2)του περισεύει αρκετή όρεξη για το σπίτι 3)κάνει μικροζημιές και πάει περά δόθε συνέχεια. Οπότε τον πάω εκει και είμαι καλυμένος. Είναι σωστό να κάνει αυτό συνέχεια ή πρέπει τώρα που είναι κουτάβι να γνωρίσει τον κόσμο(
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
mortis πρέπει να ασχοληθείς με την εκπαίδευση του πολύ.
Επίσης το εγώ τον βγάζω μόνο για ανάγκη τι το πες;; Τα σκυλιά πρέπει να πηγαίνουν μίνιμουμ 3 βόλτες.
Εκπαίδευσε τον, καθιέρωσε το δίωρο περπάτημα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μιας και έχει bc αν θυμάμαι καλά.
Και μακριά από πνίχτες.. Ασχολήσου παραπάνω με τον σκύλακο σου και θα δεις ότι ο πνίχτης θα σου είναι αχρείαστος!
 


Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
49
Αθήνα
Δεν καταλαβαίνω το ότι βαρέσαι να περπατάς με τον σκύλο σου... Μπορεί να γίνεται κουραστικός που τραβάει αλλά δεν φταίει ο σκύλος γιαυτό....
 


kafros gate 7

Active Member
3 Απριλίου 2010
44
0
Τι ζημιές κάνει?

Ποιος ταΐζει - πλένει και γενικά φροντίζει τον σκύλο?

Όλοι στην οικογένεια συμπεριφέρονται το ίδιο στον σκύλο?

Τι έμαθε στην εκπαίδευση? Όταν λες τον πήγες, δεν εκπαιδευτήκατε και εσείς μαζί του?
αν εχεις ρουχα εξω καποιες φορες τα τρωει.δαγκωνει τις πορτες τα παραθυρα,χαλαει καρεκλες τραπεζια,καλα ασε για λουλουδια γλαστρες και λοιπα τα εχω συνηθησει και δν με πολυ νοιαζουν.

οσο για το ταϊσμα μονο εγω ή καποιες μερες αν λοιπω την ωρα που τον ταϊζω ο πατρεας μου και κανενας αλλος.

οσο για την γενικοτερη συμπεριφορα απεναντι του το προβλημα μου ειναι οτι η μανα μου και η αδερφη μου δν τον θελουν καθολου και δν ξερω ισως να τον πειραζει κιολας που δν του δινουν σημασια.αντιθετα ο πατερας μου και εγω περναμε αρκετες ωρες καθε μερα μαζι του και παιζουμε με κατι μπαλακια και μπαλες (αμα δει μπαλα κανει σαν τρελος).

πηγα και εγω στον εκπαιδευτη μου εμαθε καποια πραγματα.αυτα που εμαθε στο σκυλι ειναι τα κλασσικα της βασικης υπακοης,το κατσε,κατω,μεινε, κατι αλματακια του ειχε μαθει,το ελα, να ερχεται διπλα σου στη βολτα (αν και σε αυτο ειχα φαει ωρες και ωρες και εγω, αλλα δν μπορω να πω ειναι κυριος εξω) αυτα.
 


Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
πηγα και εγω στον εκπαιδευτη μου εμαθε καποια πραγματα.αυτα που εμαθε στο σκυλι ειναι τα κλασσικα της βασικης υπακοης,το κατσε,κατω,μεινε, κατι αλματακια του ειχε μαθει,το ελα, να ερχεται διπλα σου στη βολτα (αν και σε αυτο ειχα φαει ωρες και ωρες και εγω, αλλα δν μπορω να πω ειναι κυριος εξω) αυτα.
Συγνώμη βρε φίλε, αλλά πολύ μπερδεμένα μας τα λές. Εδώ λές ότι είναι κύριος έξω, πως είναι κύριος έξω την στιγμή που λές ότι το σκυλί δεν βγαίνει σχεδόν καθόλου βόλτες? Επίσης απο την μία μας λες ότι το σκυλί είναι μόνο του στο κήπο 24/7 και τώρα μας λές ότι περνάτε πολύ χρόνο μαζί του. Εγώ μπερδεύτηκα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Το σκυκλί που περιγράφεις στην αρχή με τις καταστροφές που κάνει και με το που ζεί και πως περνάει το χρόνο του δεν έχει καμία σχέση με το σκυλί που μας περιγράφεις στο τελευταίο σου ποστ το οποίο ασχολείστε αρκετά μαζί του, πέζετε, βγαίνετε βόλτα, το εκπαιδεύετε, κλπ.
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Λοιπόν καταρχήν δεν ξέρω σε ποιον εκπαιδευτή πήγες, μπορεί να είναι πολύ καλός μπορεί και όχι. Προσωπική εμπειρία με εκπαιδευτές δεν έχω, αλλά θα ήθελα να μου πεις τι σου έμαθε δηλαδη.

Δεν το παίζω γνώστης, αλλά εγώ στο μυαλό μου το έχω ότι σαν μέλος της αγέλης σας, δηλαδή της οικογενείας σου, πρώτον υπάρχουν 2 μέλη τα οποία τον αγνοούν, και σίγουρα τον ενοχλεί, και δεύτερον μένει εκτός αγέλης το οποίο πιθανως τον οδηγεί να μην σας αναγνωρίζει σαν αγέλη, να είναι μόνος του και αρχηγός του εαυτού του. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν θα σε υπακούει!
Κανε τα αδύνατα δυνατά να μπει ο σκύλος μέσα στο σπίτι , έστω το βράδυ και ξεκίνα σοβαρά την εκπαίδευση του.
Ασχολήσου πολύ μαζί του ώστε να μην βαριέται και δείξτου ποιες συμπεριφορές είναι αποδεκτές και ποιες όχι!
Αλλά είναι το πιο βασικό ο σκύλος να μπει μέσα στο σπίτι!

Edit Και 3 βόλτες σε καθορισμένες ώρες καθημερινά, εκ των οποίων η μια να είναι 1 με 2 ώρες.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Και γιατί η μάνα και η αδερφή σου έχουν πάρει την απόφαση για όλη την οικογένεια? Γιατί πήρατε σκύλο ως οικογένεια χωρίς να έχετε πάρει κοινή απόφαση? Εφόσον ο σκύλος δεν είναι επιθυμητός, το καλύτερο θα είναι να του βρεις ένα σπίτι όπου θα του φέρονται καλά. Οι ζημιές προφανώς γίνονται διότι ο δύστυχος ο σκύλος δεν είναι μέλος της οικογένειας και κακοποιείται.
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Συμφωνώ με Sara , αν δεν αλλάξει κάτι για το καλό του σκύλου, βρείτε κάποιον που να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του..
 


Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Αφου μαμα και αδερφη δεν τον θελουν και κατα 99,9% δεν θα αλλαξει αυτο , φτιαξε κλουβα στην αυλη - περιποιημενη και σε ωραιο μερος , και τις ωρες που δεν παιζετε /εκπαιδευετε/βολταρετε με το σκυλο, να τον εχετε μεσα. Θα ειναι στο χωρο του (που θα χρειαστει λιγη δουλεια και υπομονη να συνηθησει) - ηρεμος και ωραιος, χωρις να εχει μπουγαδες, γλαστρες και καρεκλοτραπεζαριες να τον προκαλουν.
Θα ειναι και πιο ασφαλης απο διαφορα που μπορουν να συμβουν σε ενα σκυλο που βολοδερνει σε μια αυλη χωρις επιβλεψη.

μπορεις να παρεις μερικες ιδεες απο εδω
http://www.reeveskennels.co.uk/apex_kennels.php
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Συμφωνώ με kirki-amirah, αλλά εγώ πιστεύω πως πρέπει ο φίλος να επικεντρωθεί στο τι είναι καλό για τον σκύλο και να καταλάβει πως ο σκύλος έχει ανάγκες που πρέπει να τις καλύψει. Είναι διαθετημένος η όχι;;
Αν όχι τοτε κάνει κακό στο σκύλο. Και πιστεύω ότι κάποιος που δεν πρόκειτε να ασχολείθει ουσιαστικά με τον σκύλο, δεν θα το κάνει είτε χύμα στην αυλή είτε σε κλούβα. Ασε και την πιθανότητα στην κλούβα να ζει και να κοιμάται πάνω στα κακά και να μένει μόνιμα εκεί!

Αν δεν εχει σκοπό καφρος να κάνεις κάτι και να παλέψεις για την ευζωία και την φροντίδα του σκύλου σου, σκέψου το ενδεχόμενο να τον δώσεις σε κάποιον που μπορεί να του προσφέρει ότι χρειάζεται.
 






Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Με τι κρητίρια Καφρος πήρατε ΓΠ;;
Δεν ξέρατε ότι αυτός ο σκύλος έχει κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις;;
Αλήθεια από που τον πήρατε;
 


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
17 πρέπει να είναι , είπε είναι η τελευταία του τάξη στο σχολείο!
Αν είναι όντως τόσο, άδικα παιδεύεστε παιδιά τόση ώρα.
Είναι σε μια ηλικία που άνετα του επιβάλλονται και η μάνα και η αδελφή στο να μην βάλει το σκύλο μέσα. Ειδικά η μητέρα. Αυτό που έπρεπε να έχει κάνει κατά την γνώμη μου, είναι να είχε συνεννοηθεί από πριν με τους δικούς του για τον σκύλο. Υποψιάζομαι ότι του επέτρεψαν να πάρει σκύλο με την προϋπόθεση ότι θα μένει έξω, και από την λαχτάρα που είχε το δέχτηκε, χωρίς να υπολογίσει ή χωρίς να ξέρει τις συνέπειες και όλα όσα συνεπάγεται η παραμονή του σκύλου στην αυλή.
Είναι οφθαλμοφανές, από αυτά που διαβάζω τόση ώρα, ότι το σκυλί κάνει ζημιές (όπως είπε και ο ίδιος τις κάνει τη νύχτα που είναι μόνος του έξω) μόνο και μόνο για τους τραβήξει την προσοχή, είτε να βγουν να παίξουν μαζί του, είτε να τον πάρουν μέσα.
Το σκυλάκι το μόνο που θέλει είναι να αποτελεί μέλος της οικογένειας/αγέλης και αυτός είναι ο τρόπος που βρήκε για να το πετύχει. Ακόμα και να φτιαχτεί το "ιδανικό" σπιτάκι στην αυλή, ο σκύλος πάλι απομονωμένος και δυστυχισμένος θα είναι.
Για μένα, δύο λύσεις υπάρχουν: ή καταφέρνει τη μάνα του να δεχτεί το σκύλο στο σπίτι (που χλωμό το βλέπω) ή δίνει το σκύλο σε κάποιον που θα του παρέχει σωστή διαβίωση (και αφοσίωση.....)
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν και πάντα τα σκυλιά την πληρώνουν.
Εγώ άλλο πιστεύω, ο μπαμπάς και ο γιος θέλουν τον σκύλο, μάνα και κόρη όχι. Μισο στρέμα αυλή και ΓΠ;;;
Μάλλον πήραν σκύλο για φύλακα, μάλλον ΒΥΒ ή πετσοπάδικο, τον στείλανε σε ένα εκπαιδευτή για να γίνει φύλακας έτσι εύκολα, και δεν υπολόγισαν τπτ άλλον πέρα από αυτά. Συγνώμη αν κάνω λάθος, αλλά αν είμαι λάθος (μακάρι) και ο σκύλος είναι εκτροφικός ας επιστραφεί στον εκτροφέα του.
Ειδάλλως ας τον δώσουνε σε άλλη οικογένεια, και αν θέλουν ντε και καλά σκύλο, ας πάρουν ένα μικρόσωμο για μέσα στο σπίτι που θα αρέσει και σε μάνα και κόρη και δεν θα έχει τόσες απαιτήσεις!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.129
Μηνύματα
896.010
Μέλη
19.940
Νεότερο μέλος
desps