Ι..... Μ.. Α..... Ν....


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
Έλεγα να γραψω,μετα ελεγα αστο,ξανα και ξανα!Αλλα επειδη εδω μεσα διαβαζουμε πολλα...
Μονο εμένα με τρωει να ρωτησω πόσα ντογκο κυνηγανε?Γιατι μπορει να μην ξερω απο Inbreeding αλλα καπου εχω ακουσει οτι τα ντογκο ειναι κυνηγοσκυλα για μεγαλα θηραματα.
Τελικα ειναι χειροτερο η αιμομιξια ή η καταστροφη χαρακτηρα και η μηδενικη εργασια σε μια ρατσα?
καλημερα για αρχη θα σου απαντησω για εμενα .. τα δικα μου κυνηγανε... οχι συστηματικα αλλα το κανουν μια χαρα... ( αν χρειαστει που δεν χρειαζεται...)
τωρα αν υποθεσουμε οτι ειναι καμμια δεκαρια οι επισημοι εκτροφεις ντογκο... αν και νομιζω πολλοι περισσοτεροι επειδη ξεφυτρωνουν συνεχεια..
στην ελλαδα λοιπον τουλαχιστον οι οκτω αν δεν κυνγανε δοκιμαζουν τα σκυλια τους στο χαρακτηρα...
φυσικα υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι αντεργκραουντ τυποι που επισης ασχολουνται με το αθλημα...
 


theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
"επειδη ξεφυτρωνουν συνεχεια"
αυτό τα λεει όλα.
δειτε τα τελευταια χρονια ποσοι εκτροφεις εχουν γεννηθεί στην ελλαδα και θα καταλάβετε τι εχει παθει ο χωρος και γιατι δε στεκει το κριτηριο της ηθικης μονο για να υποστηριξει καποιος ότι κανουν λειτούργημα.
 


ZMR

Active Member
19 Δεκεμβρίου 2015
34
21
43
Δεν ηταν εναντιον της αιμομιξιας αυτο που εγραψα
Καλημερα σας ,
ναι καταλαβα τι εγραψες πεταξα την παραθεση ως προς την κλειστη εκτροφη στα dogo και σε καθε "dogo" αλλα το εκανα τσαπατσουλικα , δεν απαντουσα σε εσενα αλλα στο θεμα γενικοτερα .
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.983
Το "γνωστης" παει στο -ξερει ποτε να το χρησιμοποιησει το εργαλειο- αν το δουλευει συνεχεια τα μειονεκτηματα θα ειναι περισσοτερα απο τα προτερηματα.Θα τον αποκαλουσα και εγω τεμπελη αν ζουσαμε 100 χρονια παραπανω .



Μπορεις να πατησεις στο google και να δεις αλλα αφου ρωτας εμενα......αρνητικα=Ο joffrey βγηκε τρελαρας κ σαδιστης σε αντιθεση με την myrcella και τον tommen που βγηκαν καλοπαιδα! Ποσο βγαινει ? 33,3333333333% ???



Αν δεν θελεις να ακους μαλακιες να αλλαξεις παρεες .. Αν δεν θελεις να διαβαζεις μαλακιες (η δικη μου περιπτωση).... αυτο δεν γινεται αυτη ειναι η ομορφια και η ασχημια του internet (y).

ΥΓ σεβαστη καθε αποψη , η διατυπωση σου ηταν λιγο γκαζιαρικη
Η ομορφιά και η ασχήμια του ίντερνετ συνιστώνται όντως στην πολυφωνία απόψεων και οι απόψεις είναι όντως σεβαστές.

Τα επιστημονικά δεδομένα όμως δεν συνιστούν κατά κανένα τρόπο απόψεις συζητήσιμες και αμφισβητίσιμες από μη επιστήμονες, παρά μόνο από ομότιμους επιστήμονες που ερευνούν τα υπάρχοντα δεδομένα και τα καταρρίπτουν ή τα στηρίζουν.

Και για αυτό όταν μιλάμε για απόψεις στο συγκεκριμένο θέμα, λέμε μαλακίες. Και για αυτό είναι και γκαζιάρικες οι διατυπώσεις μου.

Πόσταρες για να "ενημερώσεις" με τις γνώσεις που έχεις για ένα θέμα. Βιολογικό. Άρα επιστημονικό. Ενημέρωση αστήριχτη από στοιχεία. Και με καλείς να μπω στο ίντερνετ να ψάξω. Να χάσω εγώ το χρόνο που ΔΕΝ έχω για να ψάξω στοιχεία πάνω σε κάτι που ΕΣΥ έφερες στο τραπέζι. Τουλάχιστον γαϊδουριά in my book. Και γι'αυτό είναι επίσης γκαζιάρικες οι διατυπώσεις μου.

Το λοιπόν, πέρα από τα τσιτάτα για τις πρακτικές τύπου λάνιστερ (copyright @betty coltrane)), πρόχειρα 2-3 πράγματα, αμετάφραστα γιατί τόσο χρόνο είχα, από peer reviewed επιστημονικές πηγές και πανεπιστήμια, όχι από τη "βιβλιογραφία του σκύλου" που σπανίως έρχεται από ελέγξιμες πηγές:

(Γενικά)
Inbreeding depression
Inbreeding may lower the population's ability to survive and reproduce, a phenomenon called inbreeding depression

59600 άρθρα για το inbreeding depression

(Σε άσχετα είδη)
http://www.nature.com/nature/journal/v392/n6675/abs/392491a0.html
The first demonstration of an effect of inbreeding on the extinction of natural populations

http://science.sciencemag.org/content/206/4422/1101
Juvenile mortality of inbred young was higher than that of noninbred young in 15 of 16 species of captive ungulates. In 19 of 25 individual females, belonging to ten species, a larger percentage of young died when the female was mated to a related male than when she was mated to an unrelated male.


(Ειδικά για σκυλιά)
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1090023311002309
The popular sire phenomenon is the most problematic breeding practice, since it has also led to the dissemination of a large number of inherited defects. The practice should be limited by taking measures

Υπάρχουν και έρευνες για έλεγχο των αναγνωρισμένων επιπτώσεων του inbreeding. Έλεγχο από certified βιολόγους και natural science επιστήμονες, δε λέω. Που αμφισβητούνται και στηρίζονται. Ας καγχάσω τρις εάν έστω και το 1% των εκτροφέων που εφαρμόζουν inbreeding έχουν κάποια σχετική γνώση πάνω σε αυτό και δεν είναι ο "παραδοσιακός" εκτροφέας του χωριού που "έτσι βγάζανε καλά σκυλιά οι παλιοί, έτσι κι εγώ".

Aυτά πρόλαβα. Αν χάσω το λεωφορείο για εκεί που θέλω να πάω σήμερα να ξεκινήσω επιτέλους τις διακοπές μου, που έτσι δείχνει, μπορώ να βρω κι άλλα μετά. ΚΑΙ για αυτό είναι γκαζιάρικες οι διατυπώσεις μου.

Υ.Γ. Αν είναι να αρχίσετε να καταφέρεστε προσωπικά ο ένας για τις πρακτικές του αλλουνού, για το αν είναι χειρότερο να χάνεται η "ταυτότητα" ενός σκυλιού ή αν είναι χειρότερη η αιμομιξία, ας αναρωτηθείτε που πήγε το ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ στο γερμανικό ποιμενικό. Times change, needs change, evolution (like shit) happens.
Και η απάντηση πάντα και σε όλα είναι ΝΑΙ η αιμομιξία που καταστρέφει τον όποιο πληθυσμό, είναι μακρά εκτός συναγωνισμού χειρότερη από οποιαδήποτε υποκειμενική μεταστροφή που δε ζημιώνει βιολογικά τον οργανισμό.
 








Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.983
αν εισαι επιστημονας στο θεμα της γεννετικης τοτε τη συγχωρεση σου.
Τώρα πρέπει να μαι συγκεκριμένα της γενετικής; Πριν είχες πρόβλημα με κουβέντες επιστημονικού περιεχομένου από "άσχετους" με την επιστήμη.

Όχι, της γενετικής συγκεκριμένα δεν είμαι. Είσαι εσύ; Ξέρεις αν είναι ο/η ΖΜR?

Σχετικούς με την επιστήμη, γενικά ή ακόμα και με τη γενετική, και ικανούς για επιστημονικές κουβέντες δε στερούμαστε στο φόρουμ, fyi.
 


theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
Τώρα πρέπει να μαι συγκεκριμένα της γενετικής; Πριν είχες πρόβλημα με κουβέντες επιστημονικού περιεχομένου από "άσχετους" με την επιστήμη.

Όχι, της γενετικής συγκεκριμένα δεν είμαι. Είσαι εσύ; Ξέρεις αν είναι ο/η ΖΜR?

Σχετικούς με την επιστήμη, γενικά ή ακόμα και με τη γενετική, και ικανούς για επιστημονικές κουβέντες δε στερούμαστε στο φόρουμ, fyi.


πρωτον δε καταλαβαινω το αρπαγμενο υφακι.το προσπερναω λογω ιντερνετ .
δευτερον εχει ξαναγινει κουβεντα για γεννετικης θεματα (και το θεμα της εκτροφης κτλ ειναι θεμα γεννετικης) και τοτε δεν εμφανιστηκε ενας να πει οτι ειναι γνωστης της επιστημης παρα μια βιολογος.
αρα ναι ολοι ειμαστε ασχετοι με την επιστημη αυτη.
και οταν λεω ασχετους με την επιστημη εννοω την συγκεκριμενη επιστημη που συζητατε.δεν εννοω την ευρεια εννοια της επιστημης.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.983
και οταν λεω ασχετους με την επιστημη εννοω την συγκεκριμενη επιστημη που συζητατε.δεν εννοω την ευρεια εννοια της επιστημης.
Το δέχομαι και συμφωνώ, παρόλα αυτά:
1) Υπάρχει άτομο εδώ μέσα που έχει μελετήσει τόσα που εύκολα και αξιόπιστα μπορεί να συνδιαλαγεί πάνω σε αυτά.

2) Όπως προείπες, υπάρχει βιολόγος.

3) Δεν καταλαβαίνω πώς σε πείραξε το παρμένο ύφος όταν μπήκες σε ένα θέμα να ειρωνευτείς και να το απορρίψεις (χωρίς συνεισφορά στο θέμα) με ένα επιχείρημα για το οποίο δεν έχεις απολύτως κανένα στοιχείο. Τώρα που έμαθες τι (δεν) κάνω εγώ, για το/τη ΖΜR που ουσιαστικά ξεκίνησε επί αυτών, ξέρεις; Ότι δεν είναι βιολόγος ας πούμε;

4) 'Οταν προκύπτει θέμα που άπτεται του ενδιαφέροντος του φόρουμ και κάποιας επιστήμης ταυτόχρονα (που πάντα άπτεται κάτι κάποιας επιστήμης, έστω και εμμέσως, ακόμα και η διατροφή και η εκπαίδευση) να το αφήνουμε ανέγγιχτο;

Τέθηκε θέμα περί inbreeding με επιχειρήματα "έτσι γίνεται, έτσι είναι η παράδοση" και πως "είναι εργαλείο από γνώστες". Για μένα αν αφήσω κάτι τέτοιο να μένει ως εντύπωση, κάτι που δεν χρειάζεται τραγικές ειδικευμένες γνώσεις καν για να στηρίξεις πόσο επικίνδυνο είναι, γιατί είναι τόσο καλά θεμελιωμένο που αποτελεί τόσο βασικό όσο το να πεις "η γη γυρίζει" (και να ρχεσαι εσύ και να μου λες "και που το ξέρεις, είσαι φυσικός;"), είναι ανεπίτρεπτο.
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen


theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
1)διαφωνω... σε καθε επιστημη αξιοπιστη γνωση εχει καποιος που την εχει μαθει/εκπαιδευτει/χρησιμοποιησει.οχι καποιος απεξω που την μελετησε.
2)ναι αλλα στη συγκεκριμενη στιγμη δεν μιλησε η βιολογος.
3)με πειραξε γιατι εγω ειπα κατι σε υφος μισοαστειο/μισοσοβαρο γιατι εχει ξαναγινει ιδια κουβεντα και εσυ μπηκες με επιθεση επι προσωπικου.
και ειπα αν καποιςο ειναι επιστημονας επι του συγκεκριμενου ζητηματος τοτε δε το συζηταμε.αλλα ξαναλεω σε παρομοιο θεμα μιλαγανε ολοι και οταν ρωτησα ποιος εχει καποια γνωση της επιστημης μονο μια βιολογος βρεθηκε.
4)να το συζητησετε βεβαιως.αλλα και παλι ασχετοι επιτης επιστημης πανω στην οποια συζητατε θα ειστε.δεν ειναι κακο αυτο.
ειναι αλλο να ερθεις και να μου πεις κατι που ειναι ευρεως γνωστο και αλλο να ερθεις και να μου πεις κατι απο οτι διαβασες στο ιντερνετ και παβ ς σε αυτο να ανοιχτει κουβεντα η οποια αγγιζει επιστημονικα ορια...
αν δε το καταλαβαινεις τι να πω.

το θεμα ειναι οτι πειραχτηκες που ειπα οτι θα το συζητησουν ασχετοι.
αν καποιος ειναι ασχετος με το θεμα δεν ειναι κακο....κακο ειναι να μην το παραδεχεται.
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
και για τα σκυλια που συζηταμε ασχετοι ειμαστε. Το εχει σπουδασει κανεις?

Την ενσταση σου ουτε εγω μπορω να την καταλαβω. Τι σε ενοχλει? Οτι μπορει να συζητουνται εξιδικευμενα πραγματα που δεν καταλαβαινεις? Οτι δεν μπορεις να ξερεις αν λεγονται αρλουμπες? Οτι δεν μπορεις να συμμετεχεις? Τι?
 


theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
και για τα σκυλια που συζηταμε ασχετοι ειμαστε. Το εχει σπουδασει κανεις?

Την ενσταση σου ουτε εγω μπορω να την καταλαβω. Τι σε ενοχλει? Οτι μπορει να συζητουνται εξιδικευμενα πραγματα που δεν καταλαβαινεις? Οτι δεν μπορεις να ξερεις αν λεγονται αρλουμπες? Οτι δεν μπορεις να συμμετεχεις? Τι?

μα δεν εχω καμια ενσταση για να καταλαβετε.
ξαναλεω οτι επειδη εχει υπαρξει παλι τετοιο ιδιο θεμα με αφορμη εκειον ειπα μισοσοβαρα/μισοαστεια οτι παλι ολοι οι ασχετοι (κει εμενα μεσα) θα μιλησουμε για μια επιστημη.
μη τα περνετε τοσο σοβαρα ολα.χαλαρωστε λιγο.
καντε τη κουβεντα σας και μη ψαχνετε το παραμικρο για τσακωμους.
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Εγώ προτείνω να καθιερώσουμε έναν μετρητή κάτω από κάθε post μας,στον οποίο θα αναφέρεται πόσο μισοσοβαρα/μισοαστεια τοποθετείται ο καθένας μας, ώστε να καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι ρε αδερφέ, αν πρέπει να απαντάνε ή να προσπερνάνε...
Αλλιώς όπου μας βολεύει θα απαντάμε "δεν καταλαβαίνω γιατί αρπαζεστε, μισοαστεια το έγραψα", όπου δεν τσιμπάνε οι υπόλοιποι θα λέμε ότι τους ταπώσαμε, γιατί δεν βρέθηκε να απαντήσει κανείς στο μισοσοβαρο θέμα που έθιξα...
 
  • Like
Reactions: kasi and matilda




Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Αν αναφέρεσαι σε μένα,καθώς σχολίασες ακριβώς κάτω από δικό μου post ,σε δεύτερο πρόσωπο, εγώ αναρωτιόμουν σε ποιο θέμα δεν θα γράψεις την άποψη σου, ως γνωστης των παντων...
Πάντως χαλάρωσε, εγώ αναφερόμουν γενικά. Αν μυγιάζεσαι, μπορείς να το ψάξεις σε κάποιον γιατρό.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.983
Νταξ παιδιά, μην τρελαίνεστε, ο γραπτός λόγος πάντα παρερμηνεύτεται. Theo, σχώρα με που πειράχτηκες (εσύ δε βλέπω να λυπάσαι πάλι), αλλά εσύ το τραβάς κιόλας, ya know?

Aλλά πάλι, να ξέρεις, δε διάβασα "κάτι απ'το ίντερνετ". Ίσα ίσα, ήρθα στην παράλογη θέση να πρέπει να επιχειρηματολογήσω για κάτι όντως ευρέως γνωστό, που όντως δυστυχώς δεν είναι του πεδίου μου και πρέπει να εκτεθώ ως "το παίζει ξερόλας" για τα αυτονόητα. Και αυτά που παρέθεσα δεν είναι "κάτι απ'το ίντερνετ". Έχει διαφορά το ίντερνετ γενικά με τα επιστημονικά πονήματα δημοσιευμένα μετά από review σε έγκυρα περιοδικά ή επιστημονικούς χώρους.
 


theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
θα το κοιταξω. αλλα δες το και εσυ να ειμαστε σιγουροι.
το οτι δεν εκανες απαντηση σε μενα δε σημαινει οτι δεν αναφερεσε σε μενα με αυτα που λες.δεν ειμαστε παιδια.
η να βαλουμε ενα μετρητη με το ποσο γενικα ή ειδικα μιλαμε
"Αλλιώς όπου μας βολεύει θα απαντάμε "Πάντως χαλάρωσε, εγώ αναφερόμουν γενικά", όπου δεν τσιμπάνε οι υπόλοιποι θα λέμε ότι τους ταπώσαμε, γιατί δεν βρέθηκε να απαντήσει κανείς στο γενικο που απαντησα ... "
 


theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
Νταξ παιδιά, μην τρελαίνεστε, ο γραπτός λόγος πάντα παρερμηνεύτεται. Theo, σχώρα με που πειράχτηκες (εσύ δε βλέπω να λυπάσαι πάλι), αλλά εσύ το τραβάς κιόλας, ya know?

Aλλά πάλι, να ξέρεις, "δε διάβασα κάτι απ'το ίντερνετ". Ίσα ίσα, ήρθα στην παράλογη θέση να πρέπει να επιχειρηματολογήσω για κάτι όντως ευρέως γνωστό. Και αυτά που παρέθεσα δεν είναι "κάτι απ'το ίντερνετ". Έχει διαφορά το ίντερνετ γενικά με τα επιστημονικά πονήματα δημοσιευμένα μετά από review σε έγκυρα περιοδικά ή επιστημονικούς χώρους.

μα να λυπαμαι για ποιο πραγμα ρε παιδια.??
ειμαστε ασχετοι απο την επιστημη αυτη?? ΝΑΙΙΙΙΙΙ (τουλαχιστον εμεις που μιλαμε)
ας το παραδεχτουμε λοιπον..
αλλωστε σου ειπα αν εισαι της απιστημης σχωρα με.
δεν εχω καποιο λογο να επιτεθω σε καποιον ή να μειωσω καποιον και στο οτι σου μιλησα ετσι ειναι γιατι δεν μαρεσουν οι επιθεσεις επι προσωπικου....
απλα η ιδια κουβεντα σε αλλο θεμα τραβηξε 15 σελιδες με πραγματα που πραγματικα αν τα διαβαει καποιος που εχει φαει τα χρονια του για να ειναι επιστημονας θα μας βριζει.
και ουσιαστικα με βαση αυτο το παλιο θεμα ειπα οτι παλι εμεις οι ασχετοι θα ξεκινησουμε ενα θεμα πανω σε μια επιστημη...
σε ολα τα θεματα υπαχρουν πολλοι που πεταγονται και λενε μια ατακα ετσι ....
μη τα παιρνετε ολα της μετρητοις.

και εδω πισταυω οτι μπορει να κλεισει η λοξοδρομηση του θεματος και να συνεχιστει η κουβεντα πανω στο θεμα.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.983
μα να λυπαμαι για ποιο πραγμα ρε παιδια.??
ειμαστε ασχετοι απο την επιστημη αυτη?? ΝΑΙΙΙΙΙΙ (τουλαχιστον εμεις που μιλαμε)
ας το παραδεχτουμε λοιπον..
Ζντόινκ, όχι βρε, όχι για αυτό.. πφφφφ the end, πάω για άλλες παραλίες.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.819
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf