Και που αγορασα απο εκτροφεα τι καταλαβα?


Status
Κλειδωμένο θέμα

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Όταν βλέπεις ( = ο εκτροφέας ) μια συγκεκριμένη φυλή για πόσα χρόνια και μόνο , λογικό και επόμενο είναι να είναι υποψιασμένος για κάτι συγκεκριμένο .

Απο την άλλη , ο Χ Κτηνίατρος , οταν βλέπει ενα ζώο το βλέπει όπως ολα τα άλλα και το εξετάζει όπως τα εξετάζει όλα , δεν μπορεί να ξέρει ολα τα κληρονομικά και των >100 φυλών σκύλων που υπάρχουν διεθνώς ωστε να υποψιαστεί καταλλήλως .

Σε κάθε περίπτωση , για μια συγκεκριμένη περίπτωση σαν αυτη που αναφέρεις , δεν τίθεται θέμα αναξιοπιστίας των επιστημονικών γνώσεων που μπορεί να εχει ο Χ Κτηνιάτρος που το εξέτασε . Όπως επίσης ο εκτροφέας δεν έκανε διάγνωση , αλλα περισσότερο εύστοχη πρόβλεψη , την οποία και ώφειλε να επισημάνει στπον Κτηνίατρο ωστε να κινηθεί καταλλήλως .

Στην προκειμενη περιπτοση και οι δυο κτηνιατροι εξεταξαν τον σκυλο και διεγνωσαν γαστεντερικα προβληματα. Ενω ο σκυλος ειχε παθει δισκοκοιλη.
Παρολα που στον δευτερο ειπωθηκε αυτη η υποψια!
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Στην προκειμενη περιπτοση και οι δυο κτηνιατροι εξεταξαν τον σκυλο και διεγνωσαν γαστεντερικα προβληματα. Ενω ο σκυλος ειχε παθει δισκοκοιλη.
Παρολα που στον δευτερο ειπωθηκε αυτη η υποψια!
Και στον πρώτο χτύπησα καμπανάκι για σπονδυλική στήλη...
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το απογευματάκι, είχα γράψει, νομίζω, ένα "αξιοπρεπές" σεντονάκι... αλλά το έχασα...
Ας προσπαθήσω και πάλι, λιγάκι περιληπτικά αυτή τη φορά...

1. ...θα μου επιτρεψετε να μιλησω μια και το εν λογω θεμα αφορά άμεσα εμένα...

2. ...δεν εχει εμπειρια με σκυλια αλλα η φίλη του ειναι γνωστης κι ασχολειται ερασιτεχνικα με την εκπαιδευση δεχτηκα να του παραχωρήσω κουτάβι μου...

3. ...είχε το δικαίωμα της πρώτης επιλογής απέναντι σε πέντε αρσενικά κουτάβια...

4. ...γνωρισαν απο κοντα την μητερα των κουταβιων και επειτα ελευθερωσα τα κουταβια μονα τους σε ενα οικειο σχετικα περιβαλον γι αυτα...

5. ...διαλεξε το συγκεκριμενο κουταβι παρα την δική μου ενσταση να του δωσω ενα περισσοτερο κοινωνικο κουταβι λεγοντας του κιολας οτι το συγκεκριμενο θα χρειαστει μαλλον περισσοτερο ειδικευμενο χειριστη οχι απο θεματα φοβιας δεν ειχε δειξει τετοιες τασεις αλλα οταν η τοκετοομαδα επαιζε αρκετες φορες εκεινος στεκοταν απομακρος.

6. ...Οσοι ρωταν εαν η τιμη είναι σωου κουταβι η πετ κουταβι ο παναγιωτης ειχε δηλωσει ότι προκειταινα του κανει στειρωση του κουταβιου.
1. Κοίτα πως φέρνει τα πράγματα η ίδια η ζωή...
Να διανοούμαι να γράψω "από την άλλη μεριά"... και όχι από τη μεριά του "σκύλου" (και της "σκύλας", για να μην ξεχνιόμαστε ποτέ!)...

Γιατί ο GRADANE... ο "κύριος Πέτρος", όπως πολλοί έγραψαν... είναι ο μόνος (μέχρι σήμερα) εκτροφέας που γράφει για θέμα που τον αφορά άμεσα, χωρίς να βρίζει... χωρίς να επικαλείται τη μήνυση που "θα μας κάνει"... χωρίς, προηγουμένως, να ήταν απών από τις απόψεις των μελών "εδώ μέσα"...
Δίνοντας πάντα (γενναιόδωρα) τη γνώμη του... τη γνώση του... την ψύχραιμη άποψη, σε όσους την χρειάστηκαν και όχι μόνο...

Κατά τη γνώμη μου, φίλε sayan, "σωστός" Εκτροφέας είναι αυτός που έχει προσπαθήσει να γίνουν όλα όπως πρέπει, σύμφωνα με τους κανόνες της εμπειρίας, της τέχνης και της επιστήμης και της αγάπης για το σκύλο...
Και όχι, απαραίτητα, εκείνος που του "έκατσαν" όλοι οι όρχεις, του συνόλου των αρσενικών κουταβιών του...

Και ο Πέτρος, για την ταπεινή άποψη ενός "νεόκοπου" ιδιοκτήτη σαν εμένα, είναι σωστός Εκτροφέας...
Και, Πέτρο, ευχαριστούμε που παραμένεις (ακόμα) "εδώ μέσα" και εξακολουθείς να γράφεις...

2. Εδώ, Πέτρο, επίτρεψέ μου να πω... έκανες δύο (απανωτά) σφάλματα:
- Εφόσον δεν είχε εμπειρία με τα σκυλία, δεν θα έπρεπε να αποκτήσει Dogo Argentino, ακόμα κι αν (κλεμμένο αυτό, αλλά μου άρεσε) είχε συγγενή τον Cesar Millan!!!
- Εδώ, ρε Πέτρο, ψάχνουμε να βρούμε επαγγελματίες εκπαιδευτές, με το (αλήστου μνήμης) φανάρι του "Διομήδη"... και σε έπεισε η παρουσία "ερασιτέχνη εκπαιδευτή"?

3. Μεγάλο κεφάλαιο αυτό... έχω την βεβαιότητα (δεν έχω δίκιο?) ότι θα το "ξαναδείς" το θέμα της 1ης - 2ης κλπ., επιλογής... και του συμβολαίου σου, γενικότερα...:cool:

4. Και μόνο αυτή η ευκαιρία... να δεις τη μάνα του κουταβιού που θα αποκτήσεις, μαζί με τα αδελφάκια του... καταργεί τον τίτλο του συγκεκριμένου θέματος... ίσως και την ύπαρξη του θέματος...

5. Εδώ, Πέτρο μου...
This is Casper!!! Απλά, περιγράφεις τον κούταβό μου...
Για όσους με ξέρετε (και τον Casper) από το φόρουμ (και όχι μόνο)...
Σας έχει φανεί φοβικό κουτάβι?
Σας έχει φανεί ότι του αρκεί ο "ανειδίκευτος" χειριστής (με τον συγγενή που "ξέρει από σκυλιά")?

6. Οσο γι' αυτό το πανανθρώπινο ερώτημα... κάτι σαν το μυστικό των Μάγια (για τον Αρμαγγεδώνα)... κάτι σαν τον νόμο της βαρύτητας... ερώτημα, που εμένα ποτέ δεν με άγγιξε... Τι να πω?
Κι εμένα, show dog ήταν... αλλά βγήκε "αλεπουδίτσα τσέπης", όσον αφορά στη μορφολογία... τι λέτε? Να τον "δώσω πίσω"?
Δεν πειράζει, όμως, έχει υγεία (να χτυπάω ξύλο) και χαρακτήρα...

Υ.Γ. Οπότε, φίλε sayan, τι ένας, τι δύο όρχεις... μιάς που και οι δυό μας θα τους στειρώσουμε, κάποια στιγμή! Να σου ζήσει ο κούταβος!!!:)
 
Last edited:


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
@sayan
εφόσον ο εκτροφέας σε ενημέρωσε ΠΡΙΝ παραλάβεις το κουτάβι για το θέμα της κρυψορχίας
δεν μπορείς να του προσάψεις τίποτα στο θέμα αυτό, είμαι σίγουρος οτι δεν είναι υπευθυνος που παρουσιάστηκε αυτό το πρόβλημα.
Για το θέμα της "φοβικότητας" η συμβουλή που σου έδωσε για σύντομες τακτικές βόλτες είναι πολύ σωστή και εαν αποφασίσεις να κρατήσεις το κουτάβι τότε ακολούθησε την και σύντομα θα δείς μεγάλη βελτίωση.
Σε μιά τοκετοομάδα δεν είναι όλοι κλώνοι, θα υπάρχει και ο ντροπαλός και ο κυριαρχικός και ο κοινωνικός, εσύ διάλεξες αυτόν παρόλο που ο Πέτρος σου συνέστησε άλλον, νομίζω οτι έχεις την επιλογή να επιστρέψεις το κουτάβι στον εκτροφέα?.
 


Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Αν μπορείς να στοιχειοθετήσεις κατηγορία για ελαττωματικό "πράγμα" τότε αγωγή.
Συναισθηματικά ίσως να μην αρέσει καθώς αφορά στο έμψυχο "πράγμα" μας, αλλά αν όντως ο εκτροφέας γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει και απέκρυψε τότε αρμόδια είναι τα αστικά δικαστήρια.

Στη δουλειά μου αν κάτι δεν πάει καλά θα ζητηθούν από χρήματα, έως επιστροφή, έως ρήτρες, έως έως έως έως. Και ασχολούμαι με άψυχα. Με μπετόν και τούβλα.

Πόσο μάλλον για το έμψυχο σύντροφο ζωής που κόστισε ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΘΕΙ από 600 έως 1200€.
Δεν είναι φιλοζωικές οι κύριοι !!!
 


mamas

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2010
47
0
Νεα Αρτακη
Καλημέρα καλό μήνα!!!!!!!!!!!δεν ξέρω ούτε τον εκτροφεα ούτε αυτόν που πήρε το κουταβακι,αλλα για άλλη μια φορά οπλιζουμε και ρίχνουμε στον εύκολο στόχο,μάλλον ο φίλος που πήρε το σκυλακο πρέπει να το δει ποιο αντικειμενικά και όχι τυφλομενος...........απο ότι κατάλαβα ο εκτροφεας ξέρει καλό θα ήταν να μάθει όσα ποιο πολλά μπορεί και ο φίλος μας για να έχει μια όμορφη ζωή με τον κουταβο που νομίζω ότι θα είναι υγιεστατος........καλημέρα και καλο μήνα!!!!!!!!!!!!
 


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν είναι ελαττωματικό "πράγμα" όπως λες.

Το ότι δεν εχει κατεβει ακόμα ο ένας όρχις εμένα προσωπικά δε μου κανει αίσθηση (ο δικός μου τους κατεβασε 4 μηνών) και ήταν κατι που το γνώριζε πριν το πάρει σπίτι μαζί του (και εφόσον ο σκυλάκος θα στειρωθεί δε μπορώ να καταλάβω γιατί το συζητάμε).

Οσον αφορά για το φοβικό... Είναι ένα κουτάβι φοβικό επειδή δε περπατάει στις πρώτες του βόλτες? Σοβαρά τώρα??? Αν κάνετε μια αναζήτηση εδώ μέσα πόσα θέματα θα βρείτε για κουτάβια που στις πρώτες βόλτες μουλαρώνουν και δε κανουν βήμα? Επίσης και ο δικός μου μια διαδρομή 5 λεπτών την έκανε 45 λεπτά! Με υπομονή και δουλειά το φτιάξαμε! Ούτε φοβικός ήταν ούτε τίποτα!
Κουτάβι ήταν!
Μήπως να μη βάζουμε έτσι εύκολα ταμπέλες?:rolleyes:
 


Belial

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
52
0
Φίλε μου, πάρε μια συμβουλή και από μένα στο θέμα της φοβίας.

Και ο δικός μου μέχρι 9 μηνών όταν άκουγε ας πούμε παλιατζίδικο με σίδερα ή παπάκι, έβαζε την ουρά στα σκέλια και έψαχνε να κρυφτεί. Για λύπηση πραγματικά. Τα πράγματα άλλαξαν και αφού έφτιαξα την αυτοπεποίθηση του σκύλου τώρα έχουμε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Ή θα κυνηγήσει τον παλιατζή ή αν δει παπάκι σηκώνεται στα δύο. Είναι κάτι που δουλεύεται και θα περάσει. Μην ανησυχείς.

Και με καραμπίνα να ρίξεις τώρα δίπλα του... ψάχνει την σφαίρα. :D
 


Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
aliki_s δεν ανέφερα πουθενά πως είναι ελάττωμα ή όχι και δεν θα το έπραττα καθότι δεν είμαι κτηνίατρος, ούτε δικηγόρος.

Αν ο ιδιοκτήτης θεωρεί και πιστεύει μετά γνωματεύσεων κτηνιάτρων και βάσει της κείμενης σχετικής νομοθεσίας πως στη συναλλαγή αυτή αδικήθηκε, τότε να του καταθέσει αγωγή.

Αν όχι τότε να μάθει από τα λάθη του. Και ας πορευτεί ως έχει, γεγονός που ίσως τελικά όντως μα μην πολυενδιαφέρει λόγω επικείμενης στείρωσης.
 


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Theo το πως αδικήθηκε προσπαθώ να καταλάβω.... Για τον όρχι? Για το ότι ο κουταβος στις πρώτες βόλτες παει διστακτικά ή μουλαρώνει ή απλά δε περπατάει?
 




thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Συγχαρητηρια στον εκτροφεα για την σταση που κρατησε ..μονο αυτο εμενα μου λεει πολλα για αυτον τον ανθρωπο.
Λυπαμαι που κατηγορηθηκε αδικα εδω μεσα (δεν τον ξερω προσωπικα) .
Sayan
ΟΛΑ τα κουταβια μα ΟΛΑ ειναι φοβικα στις πρωτες βολτες...μερικα το εμφανιζουν με κοκαλωμα μερικα θελουν να ξαναγυρισουν στο σπιτι και αλλα περνουν σταση αγχους...Αυτο ειναι ακτι που το ξερει ο καθενας ο οποιος στοιχειωδως εχει διαβασει 5 πραγματα ή εχει ακουσει αλλα 5...(ιδιαιτερως που λες οτι η φιλη σου ειναι γνωστης στο αντικειμενο).
Φοβικο ειναι ενα σκυλι το οποιο φοβαται ανθρωπους κροτους και οτι ακουστει κρυβεται.....
Το σκυλακι σου (να ναι παντα καλα) ειναι 3,5 μηνων και ζει μαζι σου ενα μηνα απορω πως το λες φοβικοι( οχι δεν το εχω δει-αλλα ειπες οτι με ανθρωπουςκ αι σκυλια τα παει τελεια).
Σε παρακαλω ο τιτλος πρεπει να αλλαχτει γιατι αθελα σου δινει αλλες εντυπωσεις οι οποιες δεν ειναι καλες και αδικουν και εμας που προσπαθουμε να πεισουμε ανθρωπους να παρουν κουταβια απο εκτροφεις και οχι απο BYB και petshop---λεγοντας εμας εννοω ολους του φορουμ...Συμφωνω οτι πουθενα δεν κατηγορησες ονομαστικα τον εκτροφεα αλλα θεωρεις οτι τι πρεπει να κανει ακριβως? να σου πληρωσει εκπαιδευτη - κτηνιατρο ???? Δεν σε κατηγορω σκεψεις εκφραζω....το αλλο ατομο που γνωριζει σου ειχε προτεινει να το τραβας οταν κοκαλωνει το κουταβι????
Οπως ανεφερες σε ποστ στα τελευταια οτι εχεις κανει προοδο και χαιρομαι.....Προσωπικα εκμεταλλευσου τις γνωσεις του εκτροφεα και να εχεις επικοινωνια μαζι του (μονο καλο θα σου κανει και σε εσενα και στον κουταβο σου)...
Δωσε χρονο στο κουταβι σου ....ασχολησου μαζι του (το πιστευω οτι ασχολεισαι ) και σε συνεργασια με τον εκτροφεα προσπαθησε να κανεις οτι ειναι καλυτερο για αυτο....
Αυτα ..σας παρακαλω ας αλλαχτει ο τιτλος του θεματος ιδιαιτερως αν δεν υπαρχει κατι νεο να ειπωθει...δινει λαθος εντυπωσεις.
 


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Theo αυτό ομως είναι κάτι που το γνώριζε πριν πάρει το σκυλάκι στο σπίτι μαζί του. Να τον ενημερώσει ο εκτροφέας πότε? Μια εβδομάδα πριν? Και αν τον κατέβαζε?
Και αναρωτιέμαι... αφού και να κατέβουν οι όρχεις δε θα παραμείνουν (εφόσον θα γίνει στείρωση...) άρα...? Το ζητούμενο ποιο είναι?

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα! :)
 




silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
2. Εδώ, Πέτρο, επίτρεψέ μου να πω... έκανες δύο (απανωτά) σφάλματα:
- Εφόσον δεν είχε εμπειρία με τα σκυλία, δεν θα έπρεπε να αποκτήσει Dogo Argentino, ακόμα κι αν (κλεμμένο αυτό, αλλά μου άρεσε) είχε συγγενή τον Cesar Millan!!!
- Εδώ, ρε Πέτρο, ψάχνουμε να βρούμε επαγγελματίες εκπαιδευτές, με το (αλήστου μνήμης) φανάρι του "Διομήδη"... και σε έπεισε η παρουσία "ερασιτέχνη εκπαιδευτή"?
Μήπως θα έπρεπε να είναι ο ίδιος ο Cesar Millan για να έχει το "δικαίωμα" να αποκτήσει ένα dogo argentino? Με πόσα σκυλιά πρέπει να έχει ζήσει κάποιος για να αποκτήσει εμπειρία? 10 σκυλιά ήπιου χαρακτήρα αρκούν? Εσύ πριν τον Casper είχες άλλο boerboel?

Ενώ κατά τα άλλα συμφωνούμε απόλυτα, αυτή τη φράση σου τη θεωρώ "βαριά" κουβέντα. Υπάρχουν πολλοί "έμπειροι" εκεί έξω που έχουν ζήσει με σκυλιά από παιδιά, ακόμα τους λείπουν στοιχειώδεις γνώσεις περί απόκτησης και εκπαίδευσης, ακόμα δεν είναι σε θέση να "διαβάζουν" με επιτυχία έναν σκύλο και έχουν εγκλωβιστεί στο γνωστό και αξιαγάπητο "εγώ ξέρω από σκυλιά" στυλάκι. Αυτοί είναι σε θέση να αποκτήσουν ένα dogo argentino?

Ο Πέτρος για να του δώσει κουτάβι του, ενδεχομένως είδε "κάτι" στον συγκεκριμένο άπειρο ιδιοκτήτη, που να μην το έβλεπε σε κάποιον πιο "διαβασμένο". Τόσο αδύνατο είναι αυτό?

ΥΓ: Που ξεκίνησε και που κατέληξε η κουβέντα...Μέχρι κ τη δικαιοσύνη ανακατέψαμε.....:confused:
 


vik

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
46
0
Ενταξει παιδια νομιζω το ξεφτιλισατε το θεμα. Μου λες για την ηλικια μου λες και με ξερεις και απο εχθες, μου λες οτι δεν ειμαι σε θεση να κρινω τον Πετρο η τον καθε Πετρο και πως κανω δικαστηριο ενω τελικα εγω ειμαι ο ενοχος(?)

Πληρωσα ενα σεβαστο ποσον για να αποκτησω ενα κουταβι και εχω τις αναλογες απαιτησεις. Δεν με ενδιαφερει το αν ο εκτροφεας εχει ενδοξο παρελθον και αν ξενυχταει για να προσεχει τα κουταβια του. Αυτα τα κοιταξα οταν ηταν να διαλεξω εκτροφεα αν θες. Επικεντρωνομαι στο οτι αντιμετωπιζω προβληματα με το καλημερα. Υπερασπιζομαι το δικιο μου και τα χρηματα μου και δεν θα μου το απαγορευσεις εσυ αυτο.

Επειδη ο συγκεκριμενος εκτροφεας μπορει να ειναι εξαιρετικος στη δουλεια του (δεν το αμφισβητω αυτο) δεν παει να πει οτι καποιο κουταβι δεν θα παρουσιασει προβληματα.

Βλεπω οτι το μονο που λαμβανω ειναι επιθεση απο τα τελευταια μνμ και μια απεγνωσμενη προσπαθεια να διασφαλιστει η φημη του εκτροφεα που τουλαχιστον εγω ποτε δεν εξεθεσα γιατι κοιταω μονο το προβλημα μου και οι οποιες κατηγοριες εριξα εχουν να κανουν μονο με την δικη μου περιπτωση.

Ευχαριστω για τις συμβουλες
1 εισαι απειρος 2 εισαι μικρος σε ηλικια 3 ο εκτροφεας σου ειπε αλλον σκυλο να παρεις 4 σιγουρα εσυ φταις για την φοβια αλλα κ την κρυψορχια - λεω εγω- 5 δυστυχως την μερα της παραδοσης καταλαβε οτι ο ενας ορχις δεν ειχε κατεβει -γκαντεμια- 6 σου εδωσε λυση κανε ορμονες και ας λενε αλλα οι γιατροι που το εχουν σπουδασει 7 επηρεαζεσαι κ μιλας μεσω τριτου 8 τι εδωσες μωρε 1000 ευρω σιγα τα λεφτα 9 εισαι μαλιας 10 εχεις τατουαζ 11 εχεις κ σκουλαρικι στην μυτη. Φιλε δεν κανεις για να εχεις σκυλο...Και αφου τον πηρες τι μας κλαιγεσαι εχεις εγγυηση τον κρατας 7 8 μηνες και ετσι απλα τον δινεις πισω.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Από χτες, αυτό που βλέπω εγώ, ειναι ότι εχει μια χαρά κουτάβι ο Παναγιώτης, που θέλει να προσαρμοστεί σωστά στις νέες συνθήκες και δεν είναι ΚΡΥΨΟΡΧΙΚΟ.... μην το λέτε καν σαν λέξη, αφορά μεγαλύτερα σκυλιά που ενώ επρεπε να κατεβει ο όρχις απόφάσισε να κάνει την πάπια... στο σκυλι ως και 6 μηνων οι όρχεις εχουν το δικαίωμα να παίζουν κρυφτό!
Τώρα τι ακριβως ήθελε να επιτύχει με το τουλάχιστον ατυχές θέμα που άνοιξε, είναι δικό του ζητημα. Ο Πέτρος όμως ήταν καθ' όλα οκ και με σωστή συνεννόηση.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
1 εισαι απειρος 2 εισαι μικρος σε ηλικια 3 ο εκτροφεας σου ειπε αλλον σκυλο να παρεις 4 σιγουρα εσυ φταις για την φοβια αλλα κ την κρυψορχια - λεω εγω- 5 δυστυχως την μερα της παραδοσης καταλαβε οτι ο ενας ορχις δεν ειχε κατεβει -γκαντεμια- 6 σου εδωσε λυση κανε ορμονες και ας λενε αλλα οι γιατροι που το εχουν σπουδασει 7 επηρεαζεσαι κ μιλας μεσω τριτου 8 τι εδωσες μωρε 1000 ευρω σιγα τα λεφτα 9 εισαι μαλιας 10 εχεις τατουαζ 11 εχεις κ σκουλαρικι στην μυτη. Φιλε δεν κανεις για να εχεις σκυλο...Και αφου τον πηρες τι μας κλαιγεσαι εχεις εγγυηση τον κρατας 7 8 μηνες και ετσι απλα τον δινεις πισω.
Ελα παλι? γιατι διακρίνω συγκεντρωμένη ειρωνεία?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.653
19.887
@ νικ

Βάζε τουλάχιστον κανά κόμμα, καμμιά παράγραφο, να μην βγάζουμε τα μάτια μας...
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Να σου ζησει ο κουταβος. Ειναι πολυ ομορφος. (Mapuche βλεπω στη μουρη του... αν μοιασει λιγο στον μπαμπα του θα εισαι πολυ τυχερος).
Εαν εχεις φιλους με αλλα σκυλια κοινωνικοποιημενα να βγαινετε μαζι βολτα.. δε θα πιστεψεις ποσο γρηγορη αλλαγη θα δεις.
Βιαστηκες να τα χρεωσεις ολα στον εκτροφεα σου. Λαθος.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.118
Μηνύματα
895.870
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki