αλεξανδρα,οπως τα λεει ο μακης...δεν προστατευεται ετσι...ουτε με σιτρονελα,η οποια ειναι ...εσανς για μωρα παιδια και για οικολογους :lol:
εγω βαζω αουταν,το λαδι,αυτο που σκυλοβρωμαει και ριχνω πολυ,εδω και χρονια,δεν εχουν παθει κατι απο την χρηση του,εκτος απο την εντονη ταρακουλιαση-υστερια την ωρα μονο που το βαζω (λογω της εντονης μυρωδιας)
το σκορδο τωρα...μου το ειχε συστησει ο εκτροφεας και πραγματικα με εχει σωσει,οχι μονο απο την σκνιπα,αλλα και απο τα τσιμπουρια(διοτι εχει "ποτισει" το δερμα τους και δεν τα πλησιαζουν καν...βαζω και την αμπουλα,αλλα τα σκυλια ζουνε συνεχως σε χωμα,κατω απο πευκα και τσιμπουρι δεν εχω δει ποτε πανω τους,ακομη και οταν ξεχναω να τους βαλω αμπουλα και την καθυστερω πολυ.
λοιπον...εγω βαζω στον μικρο(γκριφον) μια σκελιδα τριμμενη στον τριφτη,μαζι με την ξηρα τροφη(βρεγμενη η τροφη και καλο ανακατεμα).
και στον γερμανικο και την καυκασινα,δυο και τρεις...
στην αρχη δεν θα το θελουν το φαγητο,οποτε βαζετε πολυ λιγοτερο,ωστε να αρχισουν να το συνηθιζουν και σιγα σιγα προσθετετε :wink:
υπαρχει και σε μεγαλη συσκευασια αποξηραμενο (ο εκτροφεας δινει τετοιο ) αλλα δεν μυριζει πολυ,δεν εχει την ιδια"ενταση" με το φρεσκο.