Καλημέρα!!!! (ερώτηση για kong)


stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Ήθελα να ρωτήσω οποιον γνωριζει να μου πει για αύτο το παιχνιδι που λεγετε Kong και για αυτο το υλυκο που που μοιαζει με σαντυγι και το βαζουμε μεσα στο παιχνιδι για να απασχοληται προσπαθοντας να το φαει!στο πετ σοπ που το αγορασε ο καλος μου ο πωλητης του ειπε πως του το ζητανε ολοι οι εκπαιδευτες τεσπα επειδη εγω αυτα δεν τα πολυπιστευω που λενε οι πωλητες θελω να ρωτησω αν ειναι οκ για το μικρο μου κουταβακι (2 μηνων τσιουαουα). μπορει να ειναι κακο για τη διατροφη του πχ. παντως μεχρι στιγμης τρελενεται να παιζει και να προσπαθει να γλυψει το περιεχομενο οταν του βαζω.
επισης αν ειναι οκ και μπορω να το χρησιμοποιω ποση ποσοτητα να βαζω στο παιχνιδι για να γλυφει-τρωει και μεχρι ποσες φορες τη μερα????
ευχαριστω εκ των προτέρων... :):rolleyes:

P.S Να σας αναφερω πως ειναι και πανακριβο αφου κοστιζει 9 ευρω το παιχνιδακι και 12 ευρω το υλικο που βαζεις μεσα!
 
Last edited:


zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Καλή σου ημέρα.
Αν δε κάνω λάθος μέσα βάζουν φιστικοβούτυρο, το οποίο νομίζω δεν είναι τόσο ακριβό!
Για το αν είναι κατάλληλο ή όχι για το μικρό σου ή για τη ποσότητα, συγνώμη αλλά δεν ξέρω.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Τα kong είναι εξαιρετικά εργαλεία απασχόλησης. Κρατάνε απασχολημένο το καμάρι σας για να μην ασχολείται με άλλα πράγματα που δεν πρέπει.
Προσωπικά δεν θα έπαιρνα κανένα από τα "ειδικά" προιόντα των καταστημάτων, προκειμένου να το γεμίσω. Μπορείτε να βάλετε οτιδήποτε μέσα. Ακόμη και ξηρά τροφή. Η κομματάκια τυράκι, παριζάκι, λίγο γιαούρτι και γενικά, ότι άλλο σκεφτείτε και έχετε στο σπίτι σας. Μην το παρακάνετε στην ποσότητα του περιεχομένου. Παιχνίδι είναι. Οχι μέσο διατροφής. Αν του αρέσει τόσο μα τόσο πολύ και το γεύεται αρκετά, τότε ίσως χρειαστεί να περικόψεις από το φαγητό του.
Μεγάλη προσοχή και σιγουρευτείτε πρώτα αν κάνει να χρησιμοποιείται σε τόσο μικρά κουτάβια. Μπορεί αντί να ψάχνει την kinder έκπληξη, να προτιμά να το μασουλά. Και τα kong είνα φτιαγμένα από πολύ σκληρό υλικό, που μπορεί να κάνει ζημιά σε δόντια και γνάθο.
 
Last edited:


stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
DSC09117..jpgDSC09118..jpg αυτο ειναι το υλικο που αγορασε ο καλος μου για να βαζουμε στο παιχνιδι !
 


stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
αν για παραδειγμα βαλω ξηρα τροφή ή λιχουδιές πως να στηριχτούν μεσα ωστε οταν το μετακινει παιζοντας και προσπαθώντας να φάει να μην πεφτουν κατω ??
δεν του αρεσει να το μασουλα το παιχνιδι το μονο που το νοιαζει ειναι να μπορεσει να φαει το περιεχομενο :D
ειναι χοντρουλης και απιστευτα λαιμαργος δεν κρατιεται χαχαχα για αυτο θελω να προσεξω και την ποσοτητα δεν θελω να τον παχυνω...
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Αναλόγως του μεγέθους του kong. Προσαρμόζεις το μέγεθος των κομματιών στο μέγεθος του ανοίγματος. Ελάχιστα πιο μικρά. Να παιδεύεται να τα βγάλει. Ο σκοπός είναι να απασχολείται με την προσπάθεια. Οχι να χορταίνει :p
 


stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Σε ευχαριστούμε πολυ mareco!!!! :D
Όσον αφορά το υλικο kong για να γεμιζουμε το παιχνιδι , αυτο στις φωτογραφιες παραπάνω , να μην το χρησιμοποιούμε δηλαδη??? μπορει να προκαλεσει κατι κακο στο ζουζουνι μας??
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Τι να σου πω; Διάβασε και τα συστατικά του. Δεν το αφορίζω γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, απλώς οτιδήποτε σε τέτοια μορφή, μου φαίνεται πάντα ύποπτο. Πολύ χημικό ή κάτι τέτοιο. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Μπορείς να βάζεις λίγο τέτοιο, γιατί προφανώς θα είναι ιδιαίτερως ελκυστικό και να συμπληρώνεις το consept με ξηρά τροφή. Να κολλάει πάνω και να βασανίζεται πολύ να την βγάλει. Να θυμάσαι ότι μιλάμε πάντα για μικρές ποσότητες έτσι; Εκτός αν το γουστάρει τόσο πολύ κα εξυπηρετεί κι εσένα να απασχολείται έτσι. Σ' αυτή την περίπτωση όμως, να αφαιρείς αντίστοιχη ποσότητα από το φαγητό του.
 




stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Συστατικα : milk,water,soybean oil,whey,modified corn starch,sodium phosphate,maltodextrin,dextrose,dried chicken liver,salt,lactic acid, natural flavor,sorbic acid (as a preservative),cheese cultures,rennet.
αυτα αναγραφει η συσκευασια ! ειναι καποιο απο αυτα επικυνδινο η τοξικο για το κουταβακι??? ειμαι λιγο ασχετη συγχωρεστε με :D
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Κοίτα να δεις...και αγγελικά πλασμένα δεν είναι...
Ολα αυτά σε τεράστιες ποσότητες, μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα. Ιδιαίτερα σε κουτάβι που είναι ακόμη εύθραυστο. Στην καλύτερη περίπτωση, αν το πειράξει, θα σας χορτάσει διάρροιες.
Οπως σου είπα λοιπόν, ελάχιστες ποσότητες, έτσι για την μυρωδιά.
 




st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Βράσε κοτόπουλάκι και βάλτο μέσα στο kong και δωσ'του το!

Άσε του εμπορίου τις λιχουδιές, είναι και μικρός και μπορεί να τον πειράξουν!
 


stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
ααα ευχαριστώ πολυ Στελιο !!! και τρελενεται για κοτοπουλο πως δεν το σκεφτηκα.... οι λιχουδιες αλλωστε που εχω οσες και να βαλω μεσα ειναι μεγαλυτερο το ανοιγμα και πεφτουν! να σαι καλα!!!! :D
 




johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Συμφωνώ με αυτά που έγραψε ήδη ο φίλος ...mareco!:D

Ενα επιπλέον ακαταμάχητο tip για το καλοκαίρι που έρχεται:

Γεμίζεις το kong με γιαουρτάκι (όποιου τύπου είναι εύπεπτο για το συγκεκριμένο σκυλί) και το βάζεις στην κατάψυξη.
Κατόπιν του το δίνεις και μπορεί να απασχοληθεί, κυριολεκτικά, επί ώρες, μέχρι να το αδειάσει...;)
 




russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Του εχω παρει 2 kong απο το ebay.To kong and stuff και το kong jumper.Ειναι πιο φθηνα απο 'κει πχ το 2ο το βρηκα εδω 15 ευρω σε μεγεθος medium και στο ebay το πηρα καπου 10 ευρω με τα μεταφορικα.Το 2ο το πηρα απο Ελλαδα.Κανουν την ιδια δουλεια περιπου αλλα εχουν διαφορετικο σχημα.Το θεμα ομως ειναι οτι απο ebay κανουν απο 4-6 εβδομαδες να ερθουν,ειναι πωλητες απο USA.Πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει σε αυτον τον τυπο παιχνιδου.Υποτιθεται οτι ειναι απο καουτσουκ μη τοξικο.Προσεξε να παρεις το σωστο μεγεθος και αν ειναι για κουταβι υπαρχουν και ta puppy.Μην παρεις kong σε μαυρο χρωμα γιατι ειναι για δυνατα σαγονια(strong chewers)Δυστυχως εγω πηρα το medium αντι για το small απο ebay γιατι δεν καταλαβαινεις το μεγεθος αν δεν το δεις απο κοντα.Το πιανει στο στομα του αλλα οχι σωστα,παντως παιζει με αυτο.Σχετικα με το φυστικοβουτηρο δεν το πηρα,δεν το εμπιστευομαι με τιποτα και δεν συμφερει.Καλυτερα να του βαζεις λιχουδιες απο το σπιτι,οπως κομματακια απο μηλο,γιαουρτι,τυρακι κλπ.Ελπιζω να σε βοηθησα αρκετα...
 


acidblack

Member
21 Απριλίου 2011
11
0
θα μας παραθεσεις αν εχεις την καλοσυνη τους πωλητες ....εχω ενα τυπο στο σπιτι με πολυ δυνατα σαγονια ...
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Είναι της νοοτροπίας πάστα peros που δίνουν στα νεογνά χοιρίδια. Δεν γνωρίζω συστατικά για να διαφωνήσω με το προϊόν, διαφωνώ με τη μορφή της πάστας.