Μαλτέζ, ο κόσμος να χαλάσει!


[email protected]

New Member
16 Οκτωβρίου 2009
1
0
είμαι ο ντίμης και θα "ηθελα" να μου πείτε για το maltez.λένε ότι είναι πιο πολύ για τις γυναίκες αυτά τα σκυλιά.αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω....δηλαδή αν πάρο υπάρχει περίπτωση να "κοροιδεουν"άσε που εγώ το σκυλί ο κόσμος να χαλάσει θα το πάρο ότι και να
 
Last edited by a moderator:




kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γειά σου Dimis. Tι σε τραβάει τόσο στα μαλτεζάκια; (Φυσικά και να το πάρεις αν θέλεις, και οι υπόλοιποι να πανε να κουρευτούν, αρκεί να ξέρεις εσύ γιατί το θέλεις). Επίσης απο πού σκοπεύεις να το πάρεις?

Καλώς ήρθες.:)
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
diladi an paro yparxei periptosi na koroideoun;
Μπα..εγώ θα έλεγα πως μεγαλώνεις την πιθανότητα να σε πλησιάζουν κορίτσια..

Επισής θα σου κάνω την ίδια ερώτηση με την kopritis..
Απο πού σκοπεύεις να το πάρεις?

Καλώς ήρθες!!:):)
 


jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Θα συμφωνησω με την kangο1. Ο φιλος μου καθε βραδυ τον βγαζει βολτα και δεν διανοειται να το κανει αλλος. Εχει γνωρισει ολες τις Γλυφαδιωτισσες μαζι του. Πρεπει να σου πω μια που εχω μαλτεζ οτι οσο αξιαγαπητα σκυλακια ειναι αλλο τοσο περιποιηση θελουν λογω του υπεροχου μαλλιου τους. Αυτο ισως να ηταν ανασταλτικος παραγοντας για καποιον που θελει μαλτεζ αν δεν εχει τουλαχιστον μια ωρα καθε μερα ή την υπομονη που χρειαζεται για τη σωστη περιποιηση στο μαλλι του. εκτος αν και εσυ οπως καποιοι αλλοι το κουρευουν κοντο ( που ειναι απαισιο) ή αρνουνται να το βγαλουν βολτα για να γλυτωσουν την λυπητερη........Θα ηταν κριμα να παρεις ενα σκυλακι αν δεν γνωριζεις ποση ωρα χρειαζεται να διαθεσεις παραπανω για αυτο λογω της ιδιαιτεροτητας της φυλης του.
Φυσικα αν αποφασισεις οτι θελεις και μπορεις να ασχοληθεις με τη περιποιηση του εδω ειμαστε να σε βοηθησουμε βημα-βημα. (εχω γινει εξπερ πια!)
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Aν γουστάρεις μαλτέζ πάρε μαλτέζακι ούτε να το συζητάς τι θα λένε οι άλλοι!
Εξάλλου για κάθε σκύλο σχεδόν μπορούν να βρούν να που κάτι...;)
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ας τους να λενε! τρομερη γκομενοπαγιδα. τι καμπριο,σκαφη,μεζονετες κλπ κλπ δεν φτουρανε μια μπροστα στην αχαλινωτη γοητεια ενος μαλτεζ
 


GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
26
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Φιλε και εγω μαλτεζακι θα παρω και οσοι πιστευουν πως τα μαλτεζακια ειναι γυναικια πιστευω πως μας το κανουν γιατι ζηλευουν που θα πευτουν τα κοριτσακια πανω μας (ασε που φοβουντε μηπως τους φαμε την γκομενα).Οσο αφορα το μαλλι τους εγω δεν θα το κανω ουτε κοντο ουτε μακρι, θα το κανω οπως ειναι το μαλλι απο την φοτογραφια που εχει η jennie στο προφιλ της.Εγω θα το παρω το μαλτεζακι μου σε 2 μηνες το πολυ.Τωρα οσον αφορα απο ποιον εκτροφεα θα το παρω, μου ειπε ενας γνωστος που ξερει απο εκτροφεις πως καλο ειναι να μην βιαζομαστε και να το αφησω πανω του.Εγω φυσικα δεν θα το αφησω πανω του οσο γνωστος και να ειναι πρεπει παντοτε να παιρνουμε και εμεις τα αφεντικα της επιφυλαξεις μας.Αμα μαθω για κανεναν καλο εκτροφεα μαλτεζ θα στο πω.
Εσει εχεις κανονισει για κανεναν εκτροφεα μαλτεζ η ψαχνεσαι σαν και εμενα;

Αμα ξερει κανεις για κανεναν καλο εκτροφεα μαλτεζ πλιζζζζ ας μας πει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 




jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Ψαξε και στο εξωτερικο. Μπορει να βρεις εκει αυτο που θελεις και το συνδυαζεις με μια ακδρομουλα. Δοξα το θεο με το ιντερνετ ολος ο κοσμος ειναι ενα κλικ μακρια........
Στο προφιλ ακομα δεν ειχε την μαλλουρα που εχει τωρα. Τοτε με 10 λεπτα ειχαμε τελειωσει το κτενισμα και ουτε κομποι ουτε τιποτα. Αααααχ αξεχαστες εποχες!! Τωρα πως ειναι το μαλλι του μπορεις να το δεις στον διαγωνισμο φωτογραφιας του φορουμ.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω θα ηθελα να ρωτησω τους φιλους που ψαχνουν για maltese, εάν ξερους πώς πραγματικα δειχνει.

Για δειτε λιγο εδω (εκτος αν δεν καταλαβα καλα εγω)

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=6665&highlight=maltese

Επισης σε καποιο παλιο θεμα ειχε βγει το συμπερασμα οτι εκτροφειο maltese δεν υπαρχει στην Ελλάδα.

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4651&highlight=maltese
 


jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Καλα ετσι δεν γινεται με τιποτα να το εχεις καθε μερα. Γιανα γινει ετσι εχει στεγνωσει με πιστολακι καθε φορα που βρεχεται (π.χ. πινοντας νερο). Συν οτι για να καταφερεις τετοιο ισιωμα πρεπει να κατσει αρκετες ωρες με ειδικα ρολλευ το σκυλι. Αυτα που βλεπεις στις εκθεσεις δεν βγαινουν να παιξουν για να παραπεινει το σκυλι ετσι. Μπορεις ομως να εχεις σε πολυ καλη κατασταση χωρις κομπους μακρυ μαλλι χωρις να χασει το σκυλακι οσα χρειαζεται να ειναι ευτυχισμενο. Αλλα σιγουρα δεν θα δειχνουν ετσι. Το σκυλακι με το που θα παιξει με αλλο εχει κανει ενα δυο κομπακια στο νερο. Αλλαδεν γινεται και να μη παιξει. Ουτε να εισαι και συνεχεια με κοντισιονερ και σεσουαρ. Υπαρχει η μεση οδος.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Στο post αυτό δεν έχει μόνο φωτό από μακρύτριχα άσπρα σκυλιά. Δείτε στο πρότυπο κυρίως τα τονισμένα μαύρα κομμάτια. Οποιος έχει σκύλο με την αναλογία ύψους - μήκους που ορίζει το πρότυπο ας τον βάλει εδώ μία φωτό από το πλάι να τον δούμε :p :p Ακόμα και για το τρίχωμα να μιλήσουμε, άλλο ίσιο και άλλο κοντό
 


jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Εχω μια δυο πλαινες αλλα και βιντεο αν χρειαζεται να μας πεις Denis τις διαφορες που εχει ο δικος μου απο το προτυπο. Εγω δεν τα καταλαβαινω οπως τα λενε παρολο που ξερω αγγλικα (πως δηλαδη βλεπουν το 6/11 κλπ) μου φαινονται κινεζικα:( αλλα θα ηταν χρησιμο αν μας "μαθαινατε" πως να ξεχωριζουμε το εκτος απο το εντος προτυπου. Ο δικος μου πρεπει να ειναι σιγουρα εκτος προτυπου αφου εχουμε φτασει αισιως τα 5 κιλα( ο φαγανας!):p. Τωρα το μαλλι γινεται ισιο μονο με το πιστολακι που το κανω σπανια οταν εχουμε κανει κανονικο λουσιμο ( μια φορα τους 3 μηνες περιπου). Τις αλλες μερες κανουμε καθε βραδυ μπανακι με σκετο νερο μονο. Οταν δεν κανω ισιωμα με πιστολακι εχει ενα μικρο κυματισμο στο μαλλι του οπως φαινεται και στις φωτογραφιες. Αυτο ειναι εκτος προτυπου επισης? Ειναιι ολοισιο το μαλλι χωρις πιστολακι και ρολλευ?
 

Attachments







jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Καλο ειναι να μην τα κουρευεις γιατι το τριχωμα τους τα προστατευει το χειμωνα απο το κρυο και το καλοκαιρι απο τον ηλιο. Ασε που εμενα προσωπικα αισθητικα μου αρεσουν περισσοτερο με μακρυ μαλλι. Χαλαλι ο κοπος...
 




GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
26
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Χαχαχαχαχαχαχα σωστος ο Teobullmastiff χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!

Σιγουρα απο την στιγμη που αποφασισα να παρω σκυλακι θα ασχολιθω μαζι του οση ωρα θα χρειαστει!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ JENNIE ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!!!!!!
Γιατι εγω ειχα παρει αποφαση να το κουρεψω γουλι, ομως τωρα που εμαθα οτι το προστατευει απο τον ηλιο τοτε εγω θα το αφησω το καλο μου με μακρι μαλλακι.
Πρωτα το καλο του και μετα η ομορφια του μαλλιου του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Last edited:


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
ANTO1034 έχω μια απορία!
Από τη στιγμή που το βασικότερο ίσως μορφολογικό χαρακτηριστικό του μαλτέζ είναι το μακρύ μεταξένιο μαλλάκι του, κι εσύ θες να το κουρέβεις γουλί, γιατί επέλεξες αυτή τη φυλή κι όχι κάποιο άλλο κοντότριχο;:confused: