Μου δάγκωσαν το σκύλο


Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
@Grife όσο εσύ στεναχωριέσε τόσο χειροτερεύεις την κατάσταση του σκυλιού. Καταλαβαίνω τι περνάς αλλά ξεκόλα. Και εμένα όταν ο Λήο ήταν 4μηνών και πήγα σε μια σκυλοσυνάντηση είχε έρθει ένας ιδιοκτήτης με ένα Χάσκυ που δεν ήταν κοινωνικό (δεν το ήξερα βέβαια, το έμαθα αργότερα) που το έιχε σε ένα μακρύ λουρί και όπως έτυχε να περνάει απο εκεί ο Λήο που τον κυνήγαγε παίζοντας ένα άλλο σκυλί σηκώνετε το Χάσκυ αρπάζει τον Λήο τον τινάζει και τον πετάει, εγώ έγινα έξω φρενών βέβαια αλλά εφόσων έλεξα τον Λήο ότι δεν έιχε κάποια πληγή αμέσως τον παρέπεμψα να πάει να παίξει πάλι και έβαλα και την Ζήβα να τον τσιγκλίσει για να το ξεχάσει και μετά απο λίγο ήταν πάλι ο ίδιο χαζοκούταβος όπως πρίν συμβεί το περιστατικό. Άρα σύνελθε, ξεκόλα και κάνε σαν να μην συνέβει τίποτα.

Περαστικά της και ελπίζω να μην σας ξανα συμβεί.
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Grifos εχω την αισθηση οτι εχεις κανει ενα μικρο πραγματακι τεραστιο... το καταλαβαινω οτι νευριασες... αλλα νομιζω οτι εχεις περασει ολη αυτη την ενταση στη σκυλα σου.
Αυτό θα σου έγραφα κ εγώ...

Άλλαξε άμεσα την ψυχολογία σου, να αλλάξει κ η δική της.

Πρόπερσι στη Γερμανία, ένα μαλινουά θηλυκό εκπαιδευμένο για search & rescue δάγκωσε πολύ άσχημα τη Λώρα, αφού δεν υπάκουσε την εντολή του χειριστή της κ της όρμησε, χωρίς προειδοποίηση, ενώ η μικρή ήταν στο λουρί, δίπλα μου.
Άφησα τον οδηγό, ώστε να μπορέσει να αμυνθεί, αλλά το μαλί όπως της άρπαξε, την κράτησε.
Ύστερα από το "ξεκλείδωμα", η Λώρα από την τρομάρα της ούρλιαζε υστερικά, ενώ έτρεχε αρκετό αίμα από το αυτί της, το οποίο φαινόταν ότι είχε πειραχτεί το νεύρο, αφού δεν το σήκωνε για τις επόμενες 5,6 ώρες.
Να μην τα πολυλογώ, είχα φαρμακείο μαζί μου, της καθάρισα την πληγή στα γρήγορα κ την πήγα αμέσως σε ένα δάσος λίγο πιο δίπλα κ παίζαμε 1 ώρα με το μπαλάκι... (είχα χεστεί πάνω μου, όπως εκείνη, αλλά προσπάθησα να μην το δείξω, έτσι σε 5 λεπτά έδειχνε να το έχει ξεχάσει).

Δυστυχώς συμβαίνουν αυτά, πρέπει να έχουμε την ψυχραιμία να τους κάνουμε να τα ξεχνούν.
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μια και δυο μας εχουνε δαγκωσει? Ουτε που θυμαμαι να τις μετρησω πλεον. Και ναι ολες τις φορες
εχω σπαστει και εχω στεναχωρηθει και εχω βρισει αλλα τελικα μονο εγω φουντωνω ο σκυλος μου
κουκουρουκου.

Προσπαθησε να φτιαξεις την ψυχολογια σου για να ανεβει και αυτη, καντε καμια βολτιτσα, δωστης και
κανα κοκο και ολα θα ειναι μια χαρα. Ευτυχως την εφαγε ξωφαλτση!
 




lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.512
750
Ξεσσαλονικη!!!
ειναι υποτονική, μετά το περιστατικό πήγαμε στην ξαδέρφη μου στο λουλουάδικο που ετοίμαζε μια παραγγελία και ήθελε βοήθεια, σάς είχα γράψει πως θα έπαιρνε σκυλο κι ότι πήρε ένα ντόπερμαν, συνήθως η λόλα παίζει χαρούμενα με το κουτάβι αλλά είχε κάτσει δίπλα στο ψυγειο με τα φυτά μόνη τηςε και δεν κάνε τιποτα και στενοχωριομουνα


Μ'αγαπα.... Δε Μ'αγαπα... Με δαγκα.... Δε με δαγκα....!!! :p
Ε!!!! Πάρε τα πάνω σου ρε! Δεν έγινε τίποτα!στρεσαριστηκε λιγάκι αυτη, αλλα τουλάχιστον, απλα, έκατσε δίπλα στα φυτά! Εσυ έγινες φυτο ο ίδιος!βρες που μένει ο αχρηστος , να πάμε μια επίσκεψη!σημερα όχι, αλλα αύριο να δεις πως είναι η θεία με τα σκυλια. Το ξέχασε η είναι επιφυλακτική...
 


greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
51
Πατρα
Δεν ειναι τιποτα grife ,μην ανησυχεις.

Το μπλαντχαουντ ηταν αρσενικο και η δικια σου θυληκια ?
Συνηθως το θυληκο μπορει να παρεκτραπει και να πιαστει με αρσενικο,
το αντιθετο αρκετα δυσκολα.

Ο αλλος το ειχε σε λουρι?
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δεν ειναι τιποτα grife ,μην ανησυχεις.

Το μπλαντχαουντ ηταν αρσενικο και η δικια σου θυληκια ?
Συνηθως το θυληκο μπορει να παρεκτραπει και να πιαστει με αρσενικο,
το αντιθετο αρκετα δυσκολα.

Ο αλλος το ειχε σε λουρι?
έμοιαζε με μπλάντχουντ, δεν ξέρω αν ήταν, κορίτσι ήταν κι ο νεαρός το είχε λυτό και κράταγε κι ένα ξύλο στο χέρι του.

Νατάσα την άφησα ήσυχη και πήγα σούπερ μάρκετ, μόλις ήρθα χαρούμενη δεν είναι αλλά ήρθε στην πόρτα και μου τριβόταν, ήπιε γάλα με όρεξη κι έφαγε τις κροκέτες της, τώρα κοιμούνται στο κρεββάτι μου.
Μπορεί να την πάω πάνω στην ταράτσα με τόπι να δω αν θα παίξει.
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Τι πρεπει να κανεις:

· -Μην σκας. Την βλέπεις πεσμένη γιατί βλέπει εσένα πεσμένο.
· -Εξέτασε το ενδεχόμενο να τις βγάζεις μαζί γιατί σε τέτοιες καταστάσεις θα λειτουργήσουν σαν ομάδα.
· -Εχε μαζί σου ένα στειλιάρι προς συμμόρφωση τσαμπουκαλεμένων σκύλων και ανεύθυνων αφεντικών.
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Ειχα την εντυπωση (μαλλον λανθασμενα) οτι η δικια σου ειναι λιγο σκληρο καρυδι, δεν εννοω καυγατζου, αλλα δεν περιμενα να ειναι παραπονιαρα. Δειχνει να ξερει οτι της εχεις αδυναμια και χαιδευεται. :) Απο τη φωτο αν διεκρινα καλα δεν ειναι κατι σοβαρο. Στεναχωρο που συνεβη δε λεω αλλα μη μασας, συμβαινουν αυτα με τα σκυλια καμια φορα ακομη κι αν εσυ προσεχεις, ειναι κι αλλοι που ειναι ηλιθιοι.
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
με τρόμαξε αυτός ο σκύλος υπερβολικά με το τρόπο του έχω μια άλλη αίσθηση γι' αυτή τη φυλή έτσι που κουνιούνται τα άκρα τους σα χλαπάτσες και μυρίζουν συνέχεια. Μπορεί να έκανα λάθος αλλά της τράβηξα πιο πολύ το λουρί κοντά μου για να την προστατέψω ίσως έπρεπε να τη λύσω.
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
έμοιαζε με μπλάντχουντ, δεν ξέρω αν ήταν...
Κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν Bloodhound, απλά γιατί είναι πολύ σπάνια σκυλιά, εν γένει... και, επειδή, τα τυπικά Bloodhounds δεν διακρίνονται από επιθετικότητα... και, επειδή (μόνο και μόνο) λες πως το είχε λυτό: Αν αφήσεις ελεύθερο ένα Bloodhound θα ακολουθήσει τη μύτη του και θα αγνοήσει τον χειριστή, οπότε θα κινδυνεύει να απομακρυνθεί πολύ... Λέμε, τώρα, για να λέμε.

Κατά τα άλλα, μη μασάς και μη σκας...:)
Μην κοιτάς που δεν τα γράφω όλα, αλλά, κάθε τόσο, βρίσκω σημάδια (στα "βλαστάρια" μου) από δοντάκια, μετά από τα "λίγο" δυναμικά παιχνίδια τους... κυρίως, στον "μικρό"...:cool:
 




takos03

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2011
176
2
40
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Περαστικά στην κούκλα και να ξεθαρέψει γρήγορα!
Αυτά συμβαίνουν τελικά σε όλους μας λίγο πολύ. Πρέπει να τα περιμένουμε και να είμαστε βέβαιοι ότι κάποια στιγμή θα συμβεί και σε εμάς..

Το ζήτημα είναι το πως θα αντιδράσουμε μετά.

Αυτό πρέπει να το ξέρεις καλύτερα από εμένα μιας και ασχολήσε και αγαπάς τα σκυλιά αρκετά χρόνια. Δυστυχώς δε ζούμε στον τέλειο κόσμο, και ναι, υπάρχουν και ανεύθυνοι που αφήνουν τα σκυλιά τους ελεύθερα και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον.

Συμφωνώ με τη Νατάσσα απόλυτα σε ότι έγραψε. Εγώ δυστυχώς σε παρόμοια περίσταση δεν έπραξα σωστά μετά το συμβάν και της δημιούργησα φοβία και ανασφάλεια και τώρα προσπαθώ να το διορθώσω. Μην κάνεις το ίδιο και εσύ. Συμπεριφέρσου σαν να μην έγινε τπτ και φτιάξε της το κέφι με παιχνίδι και χαρά...αυτό θέλει τώρα. Το δάγκωμα ευτυχώς το βλέπω μικρό και δε νομίζω να καταλάβει κάτι η κούκλα σου..φαίνεται δυνατή.
 


Exige

Well-Known Member
29 Μαϊου 2011
79
1
xalandri
Γριφε περαστικα ρε φιλε. Κατα τη γνωμη μου επρεπε να λυσεις τη σκυλα σου και να αρχισεις στα κλωτσιδια το αλλο. Χωρις δευτερη σκεψη. Εγω καθε φορα που βλεπω ελευθερο σκυλο ειμαι ψυχολογικα ετοιμος για το παραπανω.
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Λυπάμαι κ σε νιώθω απόλυτα.

Πρίν κάνα δίμηνο κ ενώ έμπαινα στην πολυκατοικία μου με την Mollie,μας σταματάει ένας τύπος που είχε ένα σέτερ κ μου φωνάζει απο μακριά να πιάσει την κουβέντα ..ε σταμάτησα για λόγους ευγενείας καθαρά.
Θυληκό το δικό μου,αρσενικός ο άλλος.Με καθησυχάζει κ μου λέει "να μυριστούνε μόνο,είναι πολύ ήρεμος ο δικός μου" και συνεχίζει την φλυαρία ο τύπος από που πήρα την δικιά μου,είναι πολύ ωραία κ πόσο μηνών είναι κλπ

Ξαφνικά και εκει που μυριζόντουσαν της αρπάζει τη μουσούδα ο αρσενικός κ δεν την άφηνε,δεν ήθελα να την τραβήξω με τον οδηγό τη δικιά μου για να μη της σκίσω κανένα μάγουλο.Αντί αυτού έβαλα το χέρι μου στο λουρί του ξένου σκύλου κ τον τράβηξα πίσω από το λαιμό.
Ο ιδιοκτήτης άρχισε τις συγγνώμες,να μου λέει δεν το έχει ξανακάνει κ προσφέρθηκε να μου δώσει το τηλ του για τα περαιτέρω κλπ. ..
Τελικά της είχε σκίσει ένα μέρος από το μάγουλο στη μέση κ άνοιγε σαν δύο φύλα.

Ευτυχώς το ξεπέρασε η δικιά μου κ δεν ανέπτυξε κάποια φοβία,ούτε επιφυλακτηκότητα προς τα άλλα σκυλιά αν κ η αλήθεια είναι θα ήθελα να είναι λίγο υποψιασμένη κ να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της ότι δεν είναι όλα τα σκυλάκια φιλικά με διάθεση για παιχνίδι.

Το συμπέρασμα είναι ότι η ανθρώπινη βλακεία είναι ανίκητη.Με τον ίδιο όρο που χρησιμοποιούσαμε στο στρατό τον όρο "ανίκητος".
Η βλακεία είναι απλά ανίκητη κ κανένα επιχείρημα ποτέ δεν θα την γονατίσει.
Τώρα προσπαθώ να κόβω φάτσες απλά για να δω αν θα την αφήσω να μυρίσει η την γενικότερη συμπεριορά του σκύλου κ τη γλώσσα σώματος.
 


DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
37
ενταξει υπαρχουν και περιπτωσεις δηκαιολογημενες σκυλια ειναι
εσυ πχ δεν αφηνεις την σκυλα σου να μυρισει;
δεν εισαι ομως 100% σιγουρος σκυλι ειναι ποτε δεν ξερεις ο τυπος μπορει οντως να ειχε δικιο
απο εκει και περα ειναι στο χερι του καθενος οτι και αν ακουσει
εγω απλα θα ελεγα για τον σκυλο μου αν οντως ηταν φιλικος οτι δεν εδειξε ποτε επιθετικοτητα
αλλα επειδη ποτε δεν ξερεις δεν θα ελεγα ποτε ειμαι σιγουρος!!!
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Περαστικά στην κούκλα σου!
Εκτός των άλλων "επιχειρημάτων" που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος, να τους θυμίζουμε και τα 300 ευρώ του προστίμου..... μπας και αυτό τους ταρακουνήσει (λέμε τώρα...)
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Φανταζομαι τσαντιλα ε?
Περασμενα ξεχασμενα , κι αυτα θα συμβουν.
Επεσες?:eek:
Σηκω:)
 


Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Όντως σκυλιά είναι ...
Δεν ξέρεις ποτε πως θα αντιδράσουν !!
Και εγω λεω για την δικιά μου οτι ποτέ δεν θα ορμήσει , αλλα you never know :p
( καλα η δικιά μου δεν μπορεί να κάνει και πολλά ... )
Θέλω να πω οτι δεν φταίει πάντα ο κηδεμόνας του σκύλου .
Σίγουρα κάποιοι είναι ανεύθυνοι αλλά πάντα υπάρχει η κακιά στιγμή.
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Άμα δεν είσαι σίγουρος πως θα αντιδράσουν δεν είσαι απόλυτος,χρησιμοποιώντας εκφράσεις "ΠΟΤΕ δεν το έχει ξανακάνει","είναι η πρώτη φορά" κ άλλα τέτοια..
Ένας σκύλος 3 χρονών+ δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κάνει κάτι για πρώτη φορά στη ζωή του.
Μου είναι πιο εύκολο να πιστέψω στην ανθρώπινη βλακεία προσωπικά παρά στην ξαφνική αντίδραση του σκύλου που μάλιστα είναι για πρώτη φορά ...κ έτυχε να το κάνει σε εμένα..
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.931
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95