Πήρα το Sharpei από τυχαίο pet-shop γιατί το γούσταρα πολύ


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Διάβασα με προσοχή το παρόν θέμα κι επειδή είμαι στραβόξυλο κι έχω ένα ενοχλητικό πρόβλημα με την ορολογία,
θα σας παρακαλέσω να αντικαταστήσετε εφεξής τον όρο "ιδιώτης" στο παρόν θέμα με τον όρο "byb" - εκτός κι αν εγώ κατάλαβα λάθος - διότι μπορεί κάποιος να βγάλει διαφορετικά συμπεράσματα.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ενώ αν το αντικαταστήσουμε θα βγάλει ο αναγνώστης τα σωστά συμπεράσματα….:???:
Σωτήρη, σωστή η παρατήρηση σου αλλά όταν έχεις μια συζήτηση που ο παραλογισμός, η ημιμάθεια και η ανοησία βασιλεύει, το τελευταίο που θα πρέπει να σε ενοχλεί είναι η ορολογία.
Είναι σαν να σου σερβίρουν ένα πιάτο με περιττώματα και να σε πειράζει η τρίχα που βρήκες μέσα...
 


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ναι, έχεις δίκιο... έχω κι ένα θέμα με τις τρίχες!

Κατερίνα, αν βλέπεις από τον τίτλο και καταλαβαίνεις από τις πρώτες αναρτήσεις πως οι απόψεις είναι παγιωμένες δεν καταλαβαίνω πως μπορείς και δυσανασχετείς?

Πάντως ειλικρινά το θέμα είναι από τα πιο διασκεδαστικά που έχω διαβάσει επειδή ακριβώς αποκαλύπτει το target group των pet-shop.
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πάντως ειλικρινά το θέμα είναι από τα πιο διασκεδαστικά που έχω διαβάσει επειδή ακριβώς αποκαλύπτει το target group των pet-shop.
Αυτό μου με ανησυχεί και όχι μόνο δεν βρίσκω διασκεδαστικη τη συζήτηση αλλά δεν σου κρύβω πως μου προκαλεί απέραντη θλίψη, είναι το μέγεθος του εν λόγω target group! Πόσοι είναι να τους πατάξουμε βρε Σωτήρη? :D(γιατί κάτι μου λέει ότι είναι πολλοί, πάρα πολλοι!)

Θυμάσαι το παλιό ανέκδοτο? "Μην είναι οι Τούρκοι 10 να πάρω μαχαίρα μου? Μην είναι 20 να πάρω γιαταγάνι μου? Μην είναι 30 να πάρω τη σπάθα μου? Μην είναι 50 να πάρω καριοφίλι μου? Μην είναι 100 να πάρουμε τον πούλο?" (και τα βουνά, συμπληρώνω εγώ)

Πίκρα…..
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Θυμάσαι το παλιό ανέκδοτο? "Μην είναι οι Τούρκοι 10 να πάρω μαχαίρα μου? Μην είναι 20 να πάρω γιαταγάνι μου? Μην είναι 30 να πάρω τη σπάθα μου? Μην είναι 50 να πάρω καριοφίλι μου? Μην είναι 100 να πάρουμε τον πούλο?" (και τα βουνά, συμπληρώνω εγώ)
:p:p:p:p:p
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτό μου με ανησυχεί και όχι μόνο δεν βρίσκω διασκεδαστικη τη συζήτηση αλλά δεν σου κρύβω πως μου προκαλεί απέραντη θλίψη, είναι το μέγεθος του εν λόγω target group
Εεε καλα εννοειτε οτι ειναι μεγαλο..
Μια επισκεψη στα πετσοπ σε πειθει για το ποσοι ψωνιζουν απο εκει..
Το εντελως απελπιστικο ειναι οτι ειναι και ενα target group που ναι μεν εχει πληρης αγνοια..αλλα δεν θελει και να καταλαβει με τιποτα..:(
και οντως και αυτο μαζι με τους απλα αμαθεις ειναι δυο διαφορετικα αλλα εξισου μεγαλα..
Αλλα τι περιμενες..τι πια να κανει το κακομοιρο το ιντερνετ να κανει install στα μυαλα..?
Mπααα δεν το βλεπω..:cool::(
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Πες τε με αφελή άμα θέλετε, αλλά τα pet shop της Ελλάδας θα μπορούσανε άνετα να κάνουνε αυτό που κάνουνε τα αντιστοιχα μεγάλα αμερικανικά. Μιλάμε τώρα για αλυσίδες. Παίρνουνε αδέσποτα (και στην Ελλάδα κυκλοφορούνε πολλά καθαρόαιμα αλλά και ημίαιμα αδέσποτα) και τα δίνουνε σε όποιον ενδιαφέρεται. Πληρώνεις όντως κάτι, αλλά είναι λίγο και καλύπτει κυρίως τα έξοδα του σκύλου. Επίσης παίρνεις απόδειξη και βγάζεις τα λεφτά από τους φόρους σου. Και δεν είναι μόνο ότι το κάνουνε για την ψυχή του μπαμπά τους, αφού και τα pet shops φροντίζοντας να βρούνε σπίτι για τα αδέσποτα βγάζουνε επίσης ποσά από τους φόρους τους δικούς τους και έτσι κερδίζουνε και οικονομικά. Όπως είπα πρόκειται για τις μεγάλες επιχειρήσεις που βγάζουνε λεφτά και είναι αλυσίδες. Και είναι πολύ καλά δικτυωμένες με σωστικούς οργανισμούς.

Βέβαια υπάρχει νομοθεσία για φορολογικές ελαφρύνσεις που δε νομίζω ότι υπάρχει στην Ελλάδα. Καλό θα ήτανε οι διάφορες οργανώσεις να προωθήσουνε την ιδέα για σχετικό νομοσχέδιο. Ακόμα κι εγώ τα λεφτά που έδωσα στο σωστικό όμιλο για τους Αυστραλέζους Ποιμενικούς όταν πήρα το Μουφ, τα βγάζω από τη φορολογική μου δήλωση. Και μου δώσανε και ένα σωρό καλούδια, δεν πήρα μόνο ένα ξερό Μουφ-Μουφ.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν το έχω ξανακούσει ποτέ (πετ-σοπ στην Αμερική που κάνουν διάσωση αδέσποτων).

Είσαι σίγουρη πως είναι πετ-σοπ και όχι κάτι άλλο;
Μήπως το πετ-σοπ αυτό, απλά σε φέρνει σε επαφή με τους "διασώστες" τις περιοχής σου αν θέλεις;

Ότι πετ-σοπ ξέρω στην Αμερική (που πουλάει σκύλους) τα παίρνει από puppy-mills.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Καθόλου. Μιλάω για τα Petshop και Petsmart. Τα οποία έχουνε μόνον αδέσποτα, συνήθως ημίαιμα, αλλά πολλές φορές και καθαρόαιμα. Έχουνε μάλιστα συγκεκριμένες μέρες για υιοθεσίες και έρχονται και εθελοντές από διάφορους σωστικούς ομίλους. Εννοώ κανονικότατους και γνωστούς ομίλους. Είναι τα πάντα καθαρά και με χαρτιά. Επιπλέον γνωρίζω προσωπικά (είναι φίλος και γείτονας συναδέλφου μου) το λεγόμενο μπόγια της κομητείας. Το έχουμε συζητήσει το θέμα. Δεν υπάρχει "επαφή" που σε φέρνουνε με κανένα. Γι' αυτό και το να βρεις ζώο συγκεκριμένο είναι, όπως και στου μπόγια, πολύ hit & miss. Αν θες ζώο, πας και αν σ' αρέσει κάποιο, καλώς. Είναι επίσης διαφόρων ηλικιών, άρα όντως random sample. Τα puppy mills υπάρχουν φυσικά, κυρίως στο Midwest, και συνήθως διοχετεύουν τα ζώα με άλλους τρόπους, π.χ. ίντερνετ. Οι κανονικοί εκτροφείς είναι πάντοτε αναγνωρισμένοι από τους σχετικούς ομίλους, οπότε υπάρχει λινκ με το εκτροφείο τους. Π.χ. αν μου είχε ποτέ μπει στο μυαλό να πάρω Αυστραλέζο-κουτάβι, θα πήγαινα στον Αμερικανικό Όμιλο των Αυστραλέζικων Ποιμενικών, να μη σου πω κιόλας ότι θα το έπαιρνα από τον ίδιο τον προσφάτως μακαρίτη το Hartnagle.
 
Last edited:


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τα κρατούν στο μαγαζί δηλαδή;;;;
No Way!
Αυτό είναι πολύ κακό για την προετοιμασία του σκύλου για νέα οικογένεια... για να μην πω για την ψυχική του υγεία γενικά.. Μένουν εκεί ή έρχονται για λίγο, εναλάξ;

Και έτσι να είναι, όπως τα λες, πάλι σε φέρνουν σε επαφή με τους ομίλους (στις μέρες υοθεσίας).
 
Last edited:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όχι, τους σκύλους δεν τους κρατούν στο μαγαζί. Τους φέρνουνε τις μέρες που κάνουνε τις υιοθεσίες, γι' αυτό και πρέπει να πας επί τόπου και είναι hit & miss. Τα ψάρια φυσικά τα έχουνε στο μαγαζί.:)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Εννοείται βεβαίως ότι εκτός από τις φορολογικές απαλλαγές, ευελπιστούν ότι ερχόμενος κάποιος να πάρει αδέσποτο, όλο και κάτι θα του αγοράσει από το μαγαζί τους, από κλουβί, μέχρι φαί, μέχρι και κτηνίατρο που έχουνε δικό τους. Εννοείται και πάλι ότι το αδέσποτο έρχεται εμβολιασμένο και στειρωμένο. Ορισμένες μάλιστα κομητείες έχουνε περάσει νόμο δικό τους (με δημοψήφισμα), σύμφωνα με τον οποίον δεν επιτρέπεται να πάρει κανείς σκύλο έξω από τα σύνορα της κομητείας αν δεν είναι τουλάχιστον 8-12 εβδομάδων ΚΑΙ στειρωμένος. Και εάν μπορούν να τον στειρώσουνε στις 8-12 βδομάδες έχει καλώς, αλλιώς θα πρέπει να περιμένει κανείς. Προηγούνται δε πάντα οι κάτοικοι της κομητείας διότι έτσι ελέγχονται τους πρώτους μήνες, π.χ. αν στειρώσουν το σκύλο αν τον έχουν πάρει 8-12 βδομάδες αστείρωτο. Συνήθως μάλιστα σε υποχρεώνουν να καταθέσεις ένα ποσό ως εγγύηση πριν πάρεις το σκύλο μέχρι να τους φέρεις απόδειξη ότι τον στείρωσες και μετά σου δίνουνε τα λεφτά πίσω.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Άρα, είχα δίκιο. Σε φέρνουν ΕΝΤΕΛΩΣ σε επαφή με άλλους οργανισμούς.
Άλλο αν το κάνουν στον χώρο τους κατ' όπιν ραντεβού.

Πολύ καλή ιδέα για Ελλάδα.
Καταπληκτική θα έλεγα! Και δεν είναι και τόσο ακατώρθωτο ως φαίνεται....
Χμ... λίγη καλή θέληση θέλει. Και Πετ-σοπ με αρκετό χώρο και ΚΑΝΕΝΑ σκυλάκι για πούλημα. Γίνεται! Πάω να στείλω 2-3 ε-μαιλ. Που ΕΙΝΑΙ η stray's-gr????????
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Συνήθως αυτοί όμως είναι μικροί οργανισμοί με εθελοντές, κυρίως κάτι γηραιές κυρίες. Και έρχονται όλοι μαζί ανάλογα με το αν έχουνε ζώα τα οποία μένουν συνήθως με ανάδοχες οικογένειες. Όμως πάνε και άλλοι οργανισμοί. Π.χ. η κοπέλα που έχω για liaison στο Ιλλινόι και που είναι μέλος του Ομίλου για τη Διάσωση Αυστραλέζικων Ποιμενικών και με βοήθησε να πάρω το Μουφ-Μουφ και έκανε όλες τις επιθεωρήσεις πριν και μετά, είχε πρόσφατα ένα Αυστραλέζο αδέσποτο που τον στείλανε από το μπόγια στον Όμιλο και κείνη ήταν ανάδοχός του (έχει άλλoυς δυο Αυστραλέζους δικούς της). Βοήθησε την κατάσταση και ο Όμιλος για την Εκπαίδευση Σκύλων Πρωτεύουσας (Capitol Canine Training Club) διότι κάνουνε μεγάλες εκπτώσεις έτσι και βοηθήσεις αδέσποτο (π.χ. ο Μουφ πληρώνει μειωμένα δίδακτρα για τα μαθήματά του) και η κοπέλα αυτή είναι και μέλος, οπότε της το εκπαιδεύσανε τσάμπα ώστε να βρει ευκολότερα οικογένεια. Είχε δείξει το σκύλο και μέσω Petsmart, αλλά οι Αυστραλέζοι δίνονται μετά από επιθεωρήσεις και αίτηση, ενώ η ανάδοχος διατηρεί επαφή με τον όποιον υιοθετήσει το σκύλο. Π.χ. κι εγώ δίνω αναφορά και συχνά μάλιστα, με φωτογραφίες, και κυκλοφορούν τα νέα σχετικά με το πώς τα πάει και αν περνάει καλά το Μουφ. Μάλιστα πρόσφατα άκουσα από άσχετο άτομο (ή τουλάχιστον έτσι πίστευα) ότι εθεάθην στο σκυλόπαρκο μετά του Μουφ-Μουφ και ότι ο σκύλος φαινότανε υγιής και ότι πέρναγε καλά και έδειχνε να με αγαπάει!

A επίσης, ραντεβού δεν κλείνεται ποτέ από το pet shop. Έχουνε απλώς τις λεγόμενες open days που τις διαφημίζουνε χωρίς καμια λεπτομέρεια για το τι ζώα υπάρχουνε. Μερικά ίσως να υπάρχουνε ήδη στο Petfinder που έχει τα αδέσποτα. Απλώς ξέρεις ότι έχουνε open day, συνήθως Κυριακή απόγευμα αλλά όχι τόσο συχνά, και πας να δεις αν σ᾽ αρέσει κανένας σκύλος. Τους χειρίζονται δε οι εθελοντές και δεν τους έχουνε σε κλουβιά.
 
Last edited:


dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
Με τις απόψεις που έχεις πάρε τα βουνά καλύτερα.

Αυτό μου με ανησυχεί και όχι μόνο δεν βρίσκω διασκεδαστικη τη συζήτηση αλλά δεν σου κρύβω πως μου προκαλεί απέραντη θλίψη, είναι το μέγεθος του εν λόγω target group! Πόσοι είναι να τους πατάξουμε βρε Σωτήρη? :D(γιατί κάτι μου λέει ότι είναι πολλοί, πάρα πολλοι!)

Θυμάσαι το παλιό ανέκδοτο? "Μην είναι οι Τούρκοι 10 να πάρω μαχαίρα μου? Μην είναι 20 να πάρω γιαταγάνι μου? Μην είναι 30 να πάρω τη σπάθα μου? Μην είναι 50 να πάρω καριοφίλι μου? Μην είναι 100 να πάρουμε τον πούλο?" (και τα βουνά, συμπληρώνω εγώ)

Πίκρα…..
 






Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Σήμερα πάντως που πήγα στο Petsmart για ν' αγοράσω το Breakaway collar κοίταξα το τμήμα υιοθεσιών τους. Και πάλι δεν έχουνε ούτε ένα σκυλί εκεί πέρα για πούλημα. Στη λίστα των οργανώσεων που υποστηρίζουν το πρόγραμμά τους ήτανε και η Humane Society, καθώς και καταφύγια από διάφορες κομητείες τις περιοχής. Μέχρι τώρα έχουνε διευκολύνει την υιοθεσία 6,5 εκατομμυρίων σκύλων σε όλη την Αμερική, όλα αδέσποτα. Δεν ξέρω πότε ξεκίνησε το πρόγραμμά τους, αλλά είναι πολλά σκυλιά για τα οποία δεν εισπράττουν λεφτά παρά μόνο τη διαφήμιση και ενδεχομένως ό,τι αγοράσουν οι υιοθετούντες από υλικό και φαγητό. Τα ίδια έκανε και το Petco που πήγα μετά διότι η Αυτού Μεγαλειότης θέλει συγκεκριμένες λιχουδιές που έχουνε κατ' αποκλειστικότητα και του είχανε τελειώσει. Τα μόνα λεφτά που δίνονται είναι απευθείας στα καταφύγια μαζί με το συμβόλαιο που υπογράφεται και το ποσό είναι συμβολικό για να καλύψει τα εμβόλια και τη στείρωση για το σκύλο που έχει ήδη κάνει.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU