Εμενα μου ερχονται πολλα τετοια σκυλακια για περιποιηση και τα εχουν συνεχος κομμενα. Αλλα ερχονται καθε 3 εβδομαδες- και τα ξανακοβουμε και ετσι δεν τιθεται θεμα ερεθησμου ματιου.
Να αναλάβεις εσύ να τον καθαρίσεις από κομπους. Μπορείς να πάρεις ειδικό σπρέυ να τους μαλακωνεις, ή σε ενα μπουκάλι βαποριζατερ να βάλεις αραιωμένο κοντίσιονερ και σιγά σιγά με τα δάχτυλα από τις ακρες προς τη ριζα της τριχας να τους ανοιγεις. Μετά χτενιζεις με μεταλλικη χτένα και εισαι οκ. Αν δεν μπορείς μόνο με τα δάχτυλα, βοηθεια μπορεί να σου προσφέρει ενα σλικερ μικρό.Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση: ο Ροκ τελευταία δεν μ'αφήνει να τον χτενίσω καλα, ειδικα στα πόδια και τον πωπό, διαμαρτύρεται, με αποτέλεσμα να έχει κάνει κόμπους σε κάποια σημεία.Η groomer του μου λέει ότι θα πρεπει να τον κουρέψει με την ψιλή γιατί αλλιώς δεν γίνεται να φύγουν οι κόμποι. Επειδή μου τον εχει ξανακουρεψει ψιλογουλί και δεν θέλω καθότι είναι μακρύτριχο και χαλάει το τρίχωμα, δεν υπαρχει άλλος τρόπος;
Δεν με εκπλήσσει που στο ειπαν... ξερω ως και περιστατικό γκρουμερ που πουλησε μαχαίρι για στριπαρισμα σε ιδιοκτητρια μαλτεζ....Αυτό είναι το σλίκερ;;;; γιατί εγώ μ' αυτό τον χτενίζω καθημερινά! Δεν ήξερα ότι σπάει την τρίχα, αντιθέτως μου είχαν πει ότι αυτό κάνει για μαλτεζ.
Θα σου στείλω πμ να σου πώ που να πας για να μην πληρώσεις κανα μηνιάτικο!!!Πω πω! Την μεταλλική χτένα με τις δύο πλευρές την έχω και την χρησιμοποιώ ακριβώς όπως λες, αλλά για βούρτσα είχα το σλίκερ.... Τρέχω το απόγευμα να πάρω τον τύπο βούρτσας που μου λες. Σ' ευχαριστώ πολύ ghelly, μ' έχεις βοηθήσει πολλές φορές με τις απαντήσεις σου.
Και εγώ έχω σλικερ αλλά τη χρησιμοποιώ πολύ σπάνια μόνο για τα ποδαράκια. Η βουρτσα αυτή καταστρέφει πολύ το μαλλί των μπισόν. Για τους κομπους το καλύτερο είναι το butter comb: Grooming Combs for Pet Grooming, Show Dogs & CatsΠω πω! Την μεταλλική χτένα με τις δύο πλευρές την έχω και την χρησιμοποιώ ακριβώς όπως λες, αλλά για βούρτσα είχα το σλίκερ.... Τρέχω το απόγευμα να πάρω τον τύπο βούρτσας που μου λες. Σ' ευχαριστώ πολύ ghelly, μ' έχεις βοηθήσει πολλές φορές με τις απαντήσεις σου.
εγω για χτενισμα ψεκάζω νερό με humectant και μετά το χτένισμα περνάω όλο το μαλλι 2 σταγόνες pure paws ultra light oil. Αλλά μπορείς να βρεις και αλλα προιοντα αξιόλογα οπως το antistatic ή το fabulous grooming spray της #1 all systems.Καλή Χρονιά!!! Παιδιά εγώ με σλίκερ τον χτενίζω τόσο καιρό.....του κατέστρεψα το μαλλί μάλλον. Μπάνιο τον κάνω 1 φορά στις 15-20 μέρες. Δεν παίρνω σκυλοσαμπουάν απο σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιούμε τα Greenfields απο την αρχή. Απλά τον τελευταίο καιρό τον χτενίζω μέρα παρά μέρα ενώ παλαιότερα τον χτένιζα κάθε μέρα ανελλιπώς. Σήμερα που τον έβαλα κάτω να τον χτενίσω, το τί ταλαιπώρια έφαγε το κακόμοιρο.... και φυσικά δεν μπόρεσα να ξεμπλέξω όλους τους κόμπους, παρ΄όλο που τον ψέκαζα με μαλακτική σε εκείνα τα σημεία, με αποτέλεσμα να κόψω με το ψαλίδι 2 απ' αυτούς. Brushing spray έχετε κάτι να προτείνετε και πού μπορώ να το βρω; Αύριο θα πάω να πάρω την βούρτσα που μου πρότεινε η ghelly.
Αφού χρησιμοποιεις τη σειρά Greenfields, θ ασου προτείνω αυτό: ΣΑΜΠΟΥΑΝ GREENFIELDS ANTI-TANGLE CONDITIONER 250ML - ΣΚΥΛΟΣ-ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ | Plus4uΚαλή Χρονιά!!! Παιδιά εγώ με σλίκερ τον χτενίζω τόσο καιρό.....του κατέστρεψα το μαλλί μάλλον. Μπάνιο τον κάνω 1 φορά στις 15-20 μέρες. Δεν παίρνω σκυλοσαμπουάν απο σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιούμε τα Greenfields απο την αρχή. Απλά τον τελευταίο καιρό τον χτενίζω μέρα παρά μέρα ενώ παλαιότερα τον χτένιζα κάθε μέρα ανελλιπώς. Σήμερα που τον έβαλα κάτω να τον χτενίσω, το τί ταλαιπώρια έφαγε το κακόμοιρο.... και φυσικά δεν μπόρεσα να ξεμπλέξω όλους τους κόμπους, παρ΄όλο που τον ψέκαζα με μαλακτική σε εκείνα τα σημεία, με αποτέλεσμα να κόψω με το ψαλίδι 2 απ' αυτούς. Brushing spray έχετε κάτι να προτείνετε και πού μπορώ να το βρω; Αύριο θα πάω να πάρω την βούρτσα που μου πρότεινε η ghelly.