Ποιος κακομαθαίνει το σκύλο?


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ποια είναι η σχέση του/της συντρόφου σας και των παιδιών σας με τον σκύλο?
Ποιος από τα μέλη της οικογένειας κακομαθαίνει το σκύλο? Ποιος δεν του χαλάει χατίρι και νιώθετε ότι οι κανόνες τότε, πηγαίνουν περίπατο? Τελικά επηρεάζει την εκπαίδευση και κατ’ επέκταση την συμπεριφορά του σκύλου μια τέτοια κατάσταση?

Εμένα το πρόβλημα μου είναι ο άντρας μου, ο οποίος έχει τρελή αδυναμία στο σκυλί, δεν του χαλάει χατίρι και τον κακομαθαίνει.
Αν και παρακολουθήσαμε μαζί όλα τα στάδια της εκπαίδευσης του σκύλου και ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και τι όχι, πολλές φορές βλέπω πως οι κανόνες που έχουμε θέσει πάνε περίπατο…

Θαυμάζω τον Iggy, ο οποίος έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει τέλεια το Χρήστο. Συνήθως ένα αθώο και παιχνιδιάρικο βλέμμα αρκεί για να ανέβει πάνω στον καναπέ ή να τσιμπήσει μια λιχουδιά από το τραπέζι μας. Εάν είμαι μπροστά, επικρατεί τάξη και πειθαρχία. Εάν λείπω κάνουν κόμμα και η πειθαρχία παύει να ισχύει!

Ο σκύλος, κατά βάση, προτιμά να παίζει με το άντρα μου, παρά με εμένα. Ο βασικός λόγος είναι ότι το παιχνίδι με εμένα είναι πάντα ελεγχόμενο και μάλλον προβλέψιμο. Για παράδειγμα ποτέ δεν του επιτρέπω να μου πάρει το σκοινάκι ή την μπάλα την ώρα του παιχνιδιού. Πάντα προσπαθώ να ελέγχω το παιχνίδι κάτι που δεν ισχύει όταν παίζει μαζί με τον Χρήστο, που η κατάσταση είναι χύμα. Οι ώρες που περνάει με τον άντρας μου είναι οι happy hours της ημέρας! Μερικές φορές θυμώνω και άλλες χαίρομαι όταν τους βλέπω να έχουν αυτή τη μοναδική σχέση!

Για παράδειγμα, το παιχνίδι με το Χρήστο καταλήγει πάντα κάπως έτσι:

1. Χαλαρά ο σκύλος διεκδικεί την μπάλα 2. Η διεκδίκηση γίνεται εντονότερη...



3. Voila! Ο σκύλος καταφέρνει να του βουτήξει την μπάλα μέσα από τα χέρια…. :evil:


Τελικά η διαφορετική σχέση που έχουν με το σκυλί τα μέλη της οικογένειας, μπορεί να του προκαλέσει σύγχυση και κατ’ επέκταση προβλήματα συμπεριφοράς?
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
Ax :!: Αγαπιουνται πολυ...αυτο βλεπω μονο εγω :!: :!: :!: Ειναι υπεροχοι :!: :!: :!: Μηπως ζηλευεις καλε λιγο???πλακα κανω :lol: :lol: :lol:
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Rottie μια απο τα ιδια τραβαω και εγω εδω περα!

Εγω εκπαιδευσα την σκυλα μας, εγω επιμενω να υπακουσει, εγω δινω εντολες.

Ολοι οι αλλοι κανουν οτι θελει η Εσμεραλντα!
Ευτυχος ειναι καλη- και καταλαβαινει με ποιον μπορει να τα κανει.
Ετσι δεν ειμαι εγω αυτη που εχει εναν σκυλο που του τρεχουν τα σαλια διπλα μου, οταν τροω, ουτε το ατομο που εχει γρατζουνιες στο χερι- επειδη η κυρια θελει χαδια και τα επιβαλλει με τον δικο τις τροπο, ουτε με τραβαει απο το ενα πεζοδρομιο στο αλλο- καθεται και μυριζει με τις ωρες ενω βιαζομαι να παω καπου- αυτα τα κανει μονο με τον Μπαμπα της, που την λατρευει και δεν της χαλαει χατηρι.

Ακομα και την κορη μου υπακουει πιο πολυ απο αυτον.
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Αντί να εκπαιδεύετε τον σκύλο σας, θα έπρεπε πρώτα να εκπαιδεύσετε τους άλλους τριγύρω σας για να πετύχετε το επιθυμό αποτέλεσμα με τον σκύλο...

Ρόττυ, πάρε μαστίγιο τώρα!!!

Οι σκύλοι και τα παιδιά, μαθαίνουν με ποιούς του παίρνει και ποιούς δεν τους παίρνει, και ανάλογα συμπεριφέρονται. Δεν είναι απαραίτητα κακό.
Και οι σκύλοι και τα παιδιά αγαπάνε περισσότερο αυτόν που σέβονται, αλλά χαίρονται που καταφέρνουν τους άλλους και πετυχαίνουν τον σκοπό τους...
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Ντρέπομαι που το λέω αλλά όταν έρχετε η μάνα μου στο σπίτι δεν έχω κανέναν έλεγχο πάνω στον σκύλο... Θα ανέβει στον καναπέ να την φιλήσει, θα πηδήξει πάνω της θα τρέχει γύρω γύρω, θα περάσει ανάμεσα από τα πόδια της θα κάνει ότι γουστάρει... Όσο και να φωνάζω για να επιβάλλω την τάξη δεν εισακούγομαι από κανέναν... Αφού κάνει όλα αυτά (να σημειώσω εδώ ότι ο Άρης ζυγίζει 50 κιλά) θα κάτσει μπροστά στα πόδια της και τότε έρχεται η ατάκα... "Φέρε μου κάτι να του δώσω να φάει"... :evil: :shock:

Στην αρχή τιμωρούσα τον σκύλο, μετά τσακώθηκα με την μάνα μου, τώρα δεν ασχολούμαι... Αφού θέλει να την τσαλαπατάει ένα σκυλί 50 κιλά και να τον επιβραυβεύει και με λιχουδιές μετά... ας το κάνει!!! :?
 




magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Στο σπίτι έχουμε ίδια συμπεριφορά στην σκύλα, δηλαδή τηρούμε τους κανόνες και οι δύο μας, μπορεί λιγάκι να είναι πιο αυστηρός ο άντρας μου. Το ίδιο και στην βόλτα, επειδή έχει πιο δυνατή φωνή 8) .
 


Malamatenia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2007
199
0
Κι εγώ εκνευρίζομαι αφάνταστα με την αδερφή μου που αφήνει το σκυλί να τη δαγκώνει στο παιχνίδι..όταν δε έρχεται μία φίλη μου στο σπίτι τρέχει γύρω και ο σκύλος την κηνυγάει και γρυλίζει!!
Ευτυχώς δεν είναι γενικά επιθετική..
Εγώ έκανα τις προσπάθειές μου, τους εκτύπωσα ακόμα και από το ίντερνετ δελίδες που λένε πως να το περιορίσουν, τις διάβασαν και με έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια!
Παλιά φώναζα, όταν ερχόταν η φίλη μου μια φορά πήρα το σκύλο και τον πήγα για ύπνο..τώρα πια δεν ασχολούμαι..όταν την κακομαθαίνουν όλη τη βδομάδα τι να κάνω εγώ μεσα σε ένα σαβ/κο?
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εμενα μου τον κακομαθαίνει η μαμά μου, που χάσαμε πρόσφατα το μαλτεζάκι μας και παρότι ο μικρός μένει με εμενα και το αγόρι μου, η μαμά μου έχει πέσει με τα μούτρα στον μικρό και τον έχει σαν εγγόνι τις..,ε και δώστου σοκολατάκια..(σκυλίσια εννοείτε..),πάλι καλά το να μην δίνει άλλο φαγητό και ειδικά εν ώρα δικού μας φαγητού από το τραπέζι,της το έχω κόψει ριτα ,γιατί κάτι τέτοια συνέβαιναν στο πρώην..,αλλα είναι ικανή να του αγοράσει ότι σκυλολιχουδια βρει και να του τα δώσει σε ένα σαββατοκύριακο..
Είναι και δύσκολη η θέση μου, της κάνει καλο η παρουσία του..,λόγο ότι είναι πολύ πρόσφατο..ε και ως γιαγιά τον κακομαθαίνει και εγώ ως μαμά τον "ξεκακομαθαινω".. :D
 


perla

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
136
0
Εμένα οι γονείς μου γκρινιάζουν να την πηγαίνω να την βλέπουν.Ο πατέρας μου βουτάει τα δάχτυλα στη σάλτσα και την παίρνει αγκαλιά, οπότε είναι και η καλύτερή της.Η μαμά μου παραπονιέται ότι η Περλίτσα τον αγαπάει περισσότερο γιατί της δίνει λιχουδιές και όταν γαυγίζει και την μαλώνω, αυτοί φωνάζουν σε εμένα και μου λένε "Μα καλά, σκυλάκι είναι, γιατί διαμαρτύρεσαι?"
Βγάλτε άκρη :lol:
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
εγώ οποτε πάω εκδρομή τον αφήνω στους γονείς μου..,οποτε λέει ο μπαμπάς μου.. εμενα όλα τα σκυλιά μου έχουν αδυναμία(αλλα μην το πεις στην μαμά..),η μαμά μου.. πηγενε τον μεσα στον μπαμπά για να μην ζηλεύει ..γιατί ο μικρός όλη την ώρα από πίσω μου είναι.. :lol: :lol: :lol: για βγαλτε και εδω ακρη... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 


perla

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
136
0
Αφήστε που εάν με πάρουν τηλέφωνο και είμαι έξω μου τη λένε γιατί την αφήνω μόνη της.
Μάλλον θέλουν εγγονάκι :lol: :lol: :lol:
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
perla said:
Αφήστε που εάν με πάρουν τηλέφωνο και είμαι έξω μου τη λένε γιατί την αφήνω μόνη της.
Μάλλον θέλουν εγγονάκι :lol: :lol: :lol:
ακριβως και εμενα :lol: :lol: :lol: αν φυγω δεν παιζει να μην τον νταντεψουν..προχτες ελειψα κανα 8ωρο τους το πα και μου την ειπαν..και αφυσες το σκυλι μονο του τοσες ωρες...!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
μααααλιστααααααα εγγονι ε?βρε που μπλεξαμε.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 


lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
Rottie ειναι σουπερ η σχεση του Iggy με τον αντρα σου :D

O αντρας μου ειναι παντα πιο χαλαρος με την συμπεριφορα του Μαρκο αλλα η αναρχια γινεται οταν ερχονται οι γονεις μου σπιτι ή καποιος φιλος μου. Εκει δεν υπαρχουν κανονες παρ'ολο που προσπαθει ο κακομοιρης να μην πηδαει και παρεκτεπεται αλλα ο ενθουσιασμος του νικαει τις περισσοτερες φορες! Τι καναπεδες μισο-ανεβαινει, τι ενοχλιτικος γινεται με την επιμονη του για παιχνιδι...

Αυτο που με εκνευριζει αφανταστα ομως ( αντε, ισως και να ζηλευω ) ειναι οταν καθεται στα ποδια των καλεσμενων και τους κοιταει με λατρεια ενω εγω δεν υπαρχω :p :roll: Προδοτης .
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ωραία όλα αυτά, αλλά το θέμα είναι άλλο.

Μήπως η διαφορετική αντιμετώπιση του σκύλου από τα μέλη της οικογένειας μας και κατ’ επέκταση οι διαφορετικές σχέσεις που διαμορφώνονται, έχουν επίδραση στο χαρακτήρα του ζώου?
Όταν δεν τηρούνται οι ίδιοι κανόνες από όλους, δεν δημιουργείται σύγχυση στο ζώο? Αυτό μπορεί να προκαλέσει γενικευμένα προβλήματα συμπεριφοράς ή όχι?
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μήπως η διαφορετική αντιμετώπιση του σκύλου από τα μέλη της οικογένειας μας και κατ’ επέκταση οι διαφορετικές σχέσεις που διαμορφώνονται, έχουν επίδραση στο χαρακτήρα του ζώου?
Την ίδια με την εκπαίδευση, ή τη δικιά μας ''σωστή??'' συμπεριφορά ...

Όταν δεν τηρούνται οι ίδιοι κανόνες από όλους, δεν δημιουργείται σύγχυση στο ζώο?
Σύγχηση στην αρχή ναι ... μετά όχι ... κατά τη γνώμη μου δημιουργείται ανυπακοή σε αυτόν που θέτει τους πιο αυστηρούς κανόνες ...

Αυτό μπορεί να προκαλέσει γενικευμένα προβλήματα συμπεριφοράς ή όχι?
Ναι. Μπορεί. Στο στάδιο της ανάπτυξης και της σύγχησης αυτής που κάπως περιγράψαμε ... και ανάλογα την φυλή και το τί άλλο γίνεται λάθος ... μπορεί να υπάρξουν πολύ σοβαρά προβλήματα ...
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Τα σκυλιά πάντα αναμετριούνται μαζί μας, πάντα μας διαβάζουν. Αυτό που γίνετε είναι να καταλαβαίνουν ποιον έχουν κάτω από την αρχηγία τους :D και ποιός είναι το αφεντικό :wink: ... καλοί και κακοί δεν υπάρχουν και τον αρχηγό αν και δεν φαίνετε τον "αγαπούν" περισσότερο.

Προβλήματα δημιουργούνται στο σκυλί όταν ταυτόχρονα του δίνουμε διαφορετικές εντολές. Π.χ. ο ένας του λέει έλα να παίξουμε κουνώντας ένα παιχνίδι και ο άλλος κάτσε. Λογικά θα πρέπει να ακολουθήσει την εντολή του "αρχηγού" αλλά αυτό προυποθέτει αρκετή εκπαίδευση που καμια φορά είναι άδικη για τον σκύλο.

Για παράδειγμα ο Άρης έχει τρομερή αδυναμία στην μάνα μου, καθόμαστε στο σαλόνι και τον έχω βάλει στο κάτω για αρκετή ώρα ώστε να πιούμε τον καφέ μας, η μάνα μου αρχίζει να του κουνάει τα μπισκοτάκια και να τον προκαλεί να έρθει κοντά της μόλις ο σκύλος κάνει πως πάει προς το μέρος της τον διορθώνω, εκείνη επιμένει ο Άρης "σπάει" το κάτω μέχρι να πάω να τον διορθώσω του έχει πετάξει το μπισκοτάκι κτλ κτλ κτλ σε αυτή την περίπτωση ο σκύλος θα μπερδευτεί και είναι και άδικη οποιαδήποτε ποινή...

Επίσης μειώνετε η θέση μου σαν αρχηγός όταν δίνω εντολές και ο σκύλος δεν με υπακούει γιαυτό τον λόγο πλέον τον αφήνω να κάνει ότι θέλει μέχρι που θα την πατήσει ή θα την ρίξει κάτω οπότε και θυμώνει και με αφήνει να κάνω αυτό που πρέπει.... :lol:
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
σε προχωρημένες περιπτώσεις μπορεί το σκυλί να μπερδευτεί πολύ άσχημα..,αν εγώ του λέω όχι πάνω στο κρεβάτι και ο άλλος έλα πάνω..,αν εγώ δεν του δίνω φαγητό όταν ζητιανεύει και ο άλλος του δίνει..,αν ο άλλος κάνει ότι εσύ δεν επιτρέπεις πιστεύω μπορεί να μπερδευσει πολύ άσχημα ένα σκυλί ανάλογα με την ηλικία..και να καταστρέψει ότι εμείς κτίσαμε..
Το ιδιο πιστευω συμβενει και με τα παιδια..
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Προβλήματα δημιουργούνται στο σκυλί όταν ταυτόχρονα του δίνουμε διαφορετικές εντολές. Π.χ. ο ένας του λέει έλα να παίξουμε κουνώντας ένα παιχνίδι και ο άλλος κάτσε. Λογικά θα πρέπει να ακολουθήσει την εντολή του "αρχηγού" αλλά αυτό προυποθέτει αρκετή εκπαίδευση που καμια φορά είναι άδικη για τον σκύλο.
Σε άλλες περιπτώσεις (ανεβαίνω στο κρεβάτι??) πχ, δημιουργείται σύγχηση ΚΑΙ ως προς την θέση του στην ιεραρχία ... εδώ όταν έχουμε να κάνουμε με αρσενικό rott, πχ, μπορεί να έχουμε πρόβλημα ... μερικές φορές είναι προτιμότερο ακόμα και ο ''εκπαιδεύων'' ή ο αρχηγός, να τον αφήνει αλλά να τον διώχνει και όποτε θέλει αυτός, παρά ο ένας να τον φωνάζει πάνω και ο άλλος να μην του επιτρέπει ...
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Αν αφήσεις ένα αρσενικό rott να ανεβαίνει στο κρεββάτι όταν είναι μικρό και όμορφο το πιθανότερο είναι να μην έχεις κρεββάτι όταν μεγαλώσει... γίνετε αυτόματα δικό του!!! :lol:
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981