Ποτέ τα παιδιά μόνα με σκύλο...


AchiTG

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2012
238
1
Να σου πω κάτι...
"Κάποτε", έχω όραμα να ζήσω σε μονοκατοικία, άνετος κι ωραίος... εντάξει, δεν απαγορεύονται τα όνειρα, μη βαράτε, ρε παιδιά!!!

Η βασική (αρνητική) σκέψη είναι ακριβώς αυτή:
Είναι πιο ευάλωτα τα σκυλιά στη φόλα...
και στην "απαγωγή" - κλεψιά...
Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μου αγχος εδώ που μένω, αλλά το έλυσα με κατι τετοιο...

http://www.itrack.gr/eshop/product.asp?catid=989

Όχι σε αυτήν την τιμή βέβαια, και πολύ μικρότερο σε μεγεθος.
(στο μεγεθος ενος μικρού αναπτήρα bic να καταλάβεις).

Το καλό είναι ότι μπορείς να το ρυθμίσεις και να του ορισεις έναν εικονικό «φράχτη», (20 μέτρα ακτίνα απ το σπίτι το έχω εγώ) και μολις περάσει τα όρια αυτά, να σου στέλνει sms...

Όταν θα πας σε μονοκατοικία, που ελπίζω να είναι σύντομα, στείλε μήνυμα να σου βρω ένα! ;)

Στάλθηκε από το κινητό
 
Last edited:


fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
αυτές τις μέρες φιλοξενώ την αδερφή μου και την οικογενειά της.:)
Εχουμε στο σπίτι 2 αγοράκια 7 και 4,5 χρονών και προχθές συζητάγαμε ακριβώς αυτό:ότι δε αφήνουμε ποτέ παιδιά και σκύλο μαζί!!
Η Μοίρα είναι άκρως φιλική με μεγάλη υπομονή και δέχετε τα πάντα...με την διαφορά ότι πάντα κάποιος βλέπει τι γίνεται στο χώρο!!
Δε αργεί να γίνει το κακό τα ανηψάκια μου την λατρεύουν σε σημείο που τα μαλώνουμε να μην την πρίζουν την κακομοίρα!!
Και όμως εχθες ο 7 χρονος έπαιζε πλαι σταισον και η Μοίρα στα πόδια του,έχασε στο παιχνίδι και στην τσαντίλα του την κλώστησε και πιστέψεμε χωρίς να θέλει κατά βάση να την χτυπήσει!!
Εγινε αμέσως διόρθωση από την αδερφή μου και συζήτηση για όλη την φάση της αντίδρασης....φυσικά ο μικρός κατάλαβε το λάθος και στεναχωρημένος πλέον ζήτησε συγμώμη από την Μοίρα και κάθησαν αγκαλιά!!
Δε ξέρεις ΠΟΤΕ τι μπορεί να γίνει,εμείς το ξέρουμε ότι δε ήθελε να την χτυοήσει αλλά το έκανε και αν ήταν πιο δυνατά και αν η Μοίρα αντιδρούσε κανένας δε είναι σιγουρός!!
Γι αυτο πρέπει να είμαστε παρόντες και υπευθυνοι σε ότι κάνουμε!!
 


Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
το θέμα τώρα είναι τι θα γίνει με το σκυλί και πόσο συνετά και πολιτισμένα θα αντιδράσουν οι γονείς και ιδιοκτήτες στο συμβάν . . . . . .
 


eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Πρώτο ΘΕΜΑ online : Σκύλος κατασπάραξε οκτάχρονο στη Χίο! - Ελλάδα

Περισσότερο ενδιαφέρον έχουν οι αρκετές σελίδες με σχόλια αναγνωστών κατω απο την είδηση...

Ορισμένα απο αυτα που πυροδότησαν την "συζήτηση" είχαν να κανουν με την "ευθανασία του σκύλου που προκάλεσε το γεγονος"...


Με τέτοιους τίτλους και φωτογραφίες που κολλάνε στο θέμα, παρουσιάζουν τα πράγματα τραγικά και παρασύρουν τον κόσμο να σχολιάζει αρνητικά για τον σκύλο. Πάντα το θύμα φέρεται να είναι ο παππούς, το παιδάκι, η νοικοκυρά κλπ χωρίς να ενημερώνουν για τη σωστή εκπαίδευση που πρέπει να έχουν όλοι αυτοί, ώστε να "χειρίζονται" σωστά τον σκύλο.

Κρίμα το παιδάκι, αλλά πιο κρίμα για το σκυλάκι.

Επίσης, το παιδί μου εννοείτε ποτέ όνο του στην αυλή, έστω και κλειδωμένη, έστω και χωρίς σκύλο!
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δυστυχως οπως σε ολα τα πραγματα μπορει να συμβει το ''ατυχημα'' ακομα και το δυστυχημα. Αυτο συμβαινει επειδη δεν μπορουμε να ελγχουμε 100% τις περιστασεις μας και τα γεγονοτα γυρω μας. Οσον αφορα το θεμα εδω, ειναι μια ακομα αποδειξη του οτι κανεις δεν μπορει να ειναι βεβαιος οτι δεν θα συμβει τιποτα, οτι ο σκυλος του δεν το ειχε ξανακανει ποτέ αυτο, οτι εφταιγε το παιδακι, οτι εφταιγε η παρουσιαστρια, οτι καποιος εφταιγε(σιγουρα καποιος εφταιγε, δεν ζουμε στο matrix), και ετσι πρεπει να ειμαστε πολυ υπευθυνοι και προσεκτικοι με τα σκυλια μας σε καθε τομεα και δραστηριοτητα.
 


arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Ανεγκέφαλοι, απαράδεκτοι, ανεύθυνοι γονείς..........

Από τη στιγμή που τα παιδιά ήθελαν να παίξουν στην αυλή, για πιο λόγο δεν έβαλαν το σκύλο στο σπίτι για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους???
 


swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
Με τέτοιους τίτλους και φωτογραφίες που κολλάνε στο θέμα, παρουσιάζουν τα πράγματα τραγικά και παρασύρουν τον κόσμο να σχολιάζει αρνητικά για τον σκύλο. Πάντα το θύμα φέρεται να είναι ο παππούς, το παιδάκι, η νοικοκυρά κλπ χωρίς να ενημερώνουν για τη σωστή εκπαίδευση που πρέπει να έχουν όλοι αυτοί, ώστε να "χειρίζονται" σωστά τον σκύλο.

Κρίμα το παιδάκι, αλλά πιο κρίμα για το σκυλάκι.

Επίσης, το παιδί μου εννοείτε ποτέ όνο του στην αυλή, έστω και κλειδωμένη, έστω και χωρίς σκύλο!
Πόσο δίκιο έχεις! Πριν κάποια χρόνια είχε συμβεί παρομοιο περιστατικό σε γειτονικό σπίτι. Το παιδί γυρω στα 5 είχαν ένα γερμανικό ποιμενικό τον δάγκωσε στο πρόσωπο και το αγοράκι έκανε ράμματα. αλλά μόνο στο πρόσωπο. Και τότε κατηγορούσαν όλοι το σκύλο. Αλλά τελικά συνειδητοποιώ πόσο λάθος είμαστε και πόσο εγωιστικά φερόμαστε. Ακόμη και το τωρινό σκυλάκι μου που είναι μαλτεζ και που θεωρητικά (τι να κάνει από ζημιές ή επιθετικότητα) είναι ήρεμο και κοινωνικοποιημένο έχει τύχει σε παιδάκι συγγενικό μου να δαγκώσει ελαφρά (γρατσούνισμα) όταν τελείως αψυχολόγητα το παιδάκι ενώ είχα στα χέρια μου το σκυλί του τράβηξε την ουρά δυνατά. Την πρώτη φορά γρύλισε, εξήγησα στο παιδί να μην το κάνει αυτό αλλά το ξαναέκανε. Θέλω να πω οτί στα παιδιά δικαιολογούνται τα πάντα εντάξει μωρέ τι μπορεί να έκανε το μικρό (λέμε όλοι) αλλά από το ζώο απαιτούμε απόλυτη ψυχραιμία και ανοχή. Δεν ξέρω είναι πολύ λυπηρό αυτό. Για όλα φταίει ο σκύλος...Κρίμα. κρίμα και για όλους εκείνους στα ΜΜΕ που πρέπει να γράψουν ένα τρανταχτό ρήμα για να πουλήσουν (έφαγε κατασπάραξε) αν έγραφαν κάτω από κάθε άρθρο και μερικά πράγματα για να ενημερωθούν οι γονείς θα προλαμβάνονταν κάποιες αντίστοιχες περιπτώσεις. Αλλά που..
 
Last edited:


LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
33
Θεσσαλονίκη
Ανεγκέφαλοι, απαράδεκτοι, ανεύθυνοι γονείς..........
Συμφωνώ απόλυτα!Μεγάλωσα και εγώ και η αδερφή σε ένα περιβάλλον που πάντα υπήρχαν σκυλιά.Πάντα μεγαλόσωμα,οι ράτσες δεν έχουν και τόση σημασία.
Δεν θυμάμαι ποτέ μα ποτέ τους γονείς μου να μας αφήνουν μόνες ούτε για 2 λεπτά.Πάντα υπήρχε επίβλεψη και είχαν φροντίσει να μας μάθουν πως να συμπεριφερόμαστε στα σκυλιά και ποτέ δεν είχαμε κανένα περιστατικό, ούτε μια γρατσουνιά.
Όλοι έλεγαν οτι οι γονείς μου είναι "τρελοί" που είχαν μεγάλα σκυλιά μέσα στο σπίτι και κοντά σε παιδιά και κανονικά τέτοια σκυλιά έπρεπε να είναι δεμένα στον κήπο όχι κοντά στην οικογένεια.
Πρόσφατα ένα συγγενικό μας πρόσωπο πήρε για το παιδί του ένα μικρόσωμο(5-6 κιλά)σκυλάκι το οποίο το είχαν μέσα στο σπίτι.Το παιδί βασάνιζε (χτυπούσε,τραβούσε την ουρά κτλ κτλ)τον σκύλο και οι γονείς δεν έδιναν σημασία αντιθέτως το έβρισκαν και πολύ αστείο απο ότι φαινόταν.:mad:
Το σκυλί τελικά δάγκωσε δύο φορές το παιδί και τελικά κατέληξε δεμένο στο κήπο.
Δεν έχει σημασία το μέγεθος.Όλα σκυλιά είναι και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο.
Προσωπικά δεν θα άφηνα το παιδί μου μόνο ούτε με μαλτεζ (που λέει ο λόγος).
 


Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
φιμωτρο επιβλεψη τροπους συμπεριφορας στα πιτσιρικια.

γνωση στους γονεις...ειδικα το φιμωτρο το λεω και το ξαναλεω.και εχω γινει γραφικος.
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Τα παιδια ειναι πολυ βιαια απο μια ηλικια μεχρι μια ηλικια που αρχιζουν και αντιλαμβανονται αλλιως τις καταστασεις , οτι μπορουν να σκοτωσουν το σκοτωνουν συνηθως ειναι εντομα οποτε και δεν εχει μεγαλη σημασια , βιαιοι ειναι και οι σκυλοι , σαν ζωα που ειναι , εχει σκυλια καλοβολα με πολλη υπομονη και σκυλια που δεν σηκωνουν πολλα μεχρι σκυλια επικινδυνα .

Ολα τα παραπανω μεμονομενα ειναι ασημαντα αμα δεν βρεθουν μαζι ενας σκυλος και ενα παιδι , ομως οταν το παιδι δεν ξερει και δεν επιβλεπεται και οταν ουτε το σκυλι δεν ξερει και δεν επιβλεπεται και " αυτοι οι δυο " βρεθουν στον ιδιο χωρο αναλογως του ποιος ειναι δυνατοτερος καποιος απο τους δυο την εχει ασχημα .

Το παραπανω θα περιοριζοταν σε μεμονωμενα γεγονοτα αν δεν υπηρχαν αυτοι που θεωρουν οτι το παιδακι εχει παντα δικιο ή αυτοι που θεωρουν οτι το σκυλι εχει παντα δικιο . Τα παιδια εχουν την φυση τους και οι σκυλοι επισης αυτο πρεπει να καταλαβουν ολοι φιλοζωοι και μη .

Το σκυλι που θα δαγκωνε παιδι τοσο πολυ το εχει δειξει σιγουρα , νωριτερα και θα επρεπε να του κοβει του ιδιοκτητη περισσοτερο .
 
Last edited:


Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Περιμένω από εβδομάδα σε εβδομάδα να γεννήσω και φυσικά δεν έχω διώξει το ένα μου παιδί (4ποδο) από το σπίτι για να έρθει το άλλο(2ποδο).
Σίγουρα έχω εμπιστοσύνη στο χαρακτήρα του σκύλου μου ότι δεν έχει πρόθεση κακή προς άλλους ανθρώπους και ιδίως παιδιά. Άθελά του όμως ή σαν αντίδραση από κάποια κίνηση παιδιού φυσικά όλα μπορούν να συμβούν και είναι δική μου ευθύνη να κρατήσω τις ισορροπίες.

Να σας περιγράψω ένα απλό περιστατικό που συνέβη στο δρόμο πριν από κάποιους μήνες.
Μια παρέα από παιδάκια 5 ή 6 μας πλησίασαν στη βόλτα μας και άρχισαν να χαϊδεύουν το lucky. Μόνο ένα από αυτά κοντοστάθηκε να ρωτήσει πρώτα να το χαϊδέψει ή όχι, κίνηση που επιβράβευσα γιατί άσχετα με το μέγεθος του σκυλιού δεν ξέρεις αν είναι εχθρικό, φοβικό ή απλά έχει τις στραβές του.
Προσπαθούσα να τους παρακολουθώ όλους που τον είχαν περικυκλώσει και τον χαϊδευαν παντού μέχρι που ένα κοριτσάκι που ήταν ακριβώς από πίσω του πήγε να τον πάρει αγκαλιά. Ο σκύλος πανικοβλήθηκε και τη γρατζούνησε για να φύγει. Ναί σίγουρα ήταν δικό μου λάθος που δεν το πρόλαβα όλο αυτό. Τουλάχιστον δεν ήταν τίποτα πολύ βίαιο και εξήγησα μετά σε όλα τα παιδιά τι συνέβη και αντέδρασε έτσι ένας σκύλος τόσο ήρεμος.

Μου θύμισε εκείνη τη μέρα ο πατέρας μου ένα σκηνικό που είχα ξεχάσει. Ενώ μου είχε πει, όταν τρώει ένα σκυλί μη πας να το ενοχλήσεις, εγώ το είχα κάνει με τη σκυλίτσα του θείου μου... το αποτέλεσμα ήταν να μου δαγκώσει το χέρι (προειδοποιητικά) να κλάψω και να έχω και τον πατέρα μου να μου λέει καλά σου έκανε και να μου εξηγεί ξανά με πολλά παραδείγματα ότι και τα ζωντανά έχουν ψυχή.
Σίγουρα κατάλαβα το λάθος μου, δεν το ξανάκανα και συνεχίζω να αγαπώ τα σκυλιά.

Από δω και πέρα με το μωρό μέσα στο σπίτι ξέρω πολύ καλά ότι πρώτα από όλα θα πρέπει να προστατεύω το σκυλί του οποίου τα όρια ξέρω μιας και το παιδί, ότι και να του πω τη μ##&^$ του θα την κάνει δοκιμάζοντας μόνο του τα όρια του σκυλιού (όπως και τα δικά μας!!!!)... Ελπίζω μόνο να έχω καταφέρει να δώσω στο παιδί μου να καταλάβει και να σέβεται κάποια βασικά πράγματα, έτσι ώστε η φυσιολογική αντίδραση του σκυλιού να είναι η μικρότερη δυνατή!
 


Alice6

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
64
0
UK
Κι εγώ πάντως, που έχω τα παιδιά (3 χρονών σήμερα) από την πρωτη μέρα με το σκυλάκι μου και τα αγαπάει πολύ (και είναι γενικά πολύ καλοσυνάτο σκυλάκι, περίπτωση βασικά, όπως λένε οι κτηνίατροι που την έχουν δει), όταν παίζουν μαζί της είμαι πάντα δίπλα. Ανεβαίνουν όλοι μαζί στο κρεβάτι μας, πιάνει αυτή ένα από τα κουκλάκια τους, προσπαθούν αυτά να της το πάρουν, τραβολογούνται γενικώς, πέφτουν ενίοτε επάνω της (απαλά, όπως πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο για πλάκα), γενικώς ξέρουν ότι δεν πρέπει να την πονέσουν και είναι πολύ προσεκτικοί, αλλά σε όλη την αναμπουμπούλα μπορεί να την πονέσουν άθελά τους και φυσικά όταν πονέσει δεν ξέρεις με σιγουριά πώς θα αντιδράσει, οπότε είμαι πάντα εκεί κοντά, και προειδοποιώ με τρόπο και τις δύο παρατάξεις για να μην ξεχνιούνται. Δεν διανοούμαι να την αφήσω μόνη της με τα παιδιά, κι ας ξέρω τι χαρακτήρα έχει. Απορώ τι σκέφτονταν οι γονείς του παιδιού... Και το καημένο το σκυλάκι είναι το μόνο που δεν φταίει...
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Μια παρατήρηση...άλλο παιδί και σκύλος όταν και τα δύο είναι της οικογενείας και άλλο αν ένα από τα δύο είναι ξένο!

Μπορεί να χρειάζεται πάντα επιτήρηση αλλά δεν είναι το ίδιο...
 


Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Μια παρατήρηση...άλλο παιδί και σκύλος όταν και τα δύο είναι της οικογενείας και άλλο αν ένα από τα δύο είναι ξένο!

Μπορεί να χρειάζεται πάντα επιτήρηση αλλά δεν είναι το ίδιο...
Πολύ σωστό αυτό που λες... αν χρειάζεται όμως επιτήρηση 1 φορά αν μιλάμε για τα μέλη της οικογένειας χρειάζεται 100 φορές με τους ξένους...
 


anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Τι να πω και εγώ που ο δικός μου παίζει μπάλα σχεδόν κάθε μέρα μπάλα στο πάρκο με διαφορετικά παιδιά και ποτέ δεν έχει κάνει το παραμικρό και ας τον έχουν πονέσει πάνω στο παιγνίδι . Απλά σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρεί από το παιγνίδι και το τρελό είναι ότι μόνο αν πάει το παιδί που τον πόνεσε και τον καλοπιάσει ξεκινά πάλι το παιγνίδι . Είναι ο χαρακτήρας του Άρη έβαλα και εγώ το χεράκι μου με σωστή καθοδήγηση και απολαμβάνουμε και οι δυο άριστα αποτελέσματα . Αλλά το σόου είναι αν τσακωθούν τα παιδιά που πάει στη μέση και τα χωρίζει φωνάζοντας μέχρι να σταματήσουν .
 


mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Σαν πιτσιρικος (8 χρονων) εχω φαει δαγκωμα με πολυ αιμα απο το πεκινουα που ειχαμε τοτε ...δυστηχως τον τσαμπουκαλεβα για να κανω πλακα και καποια στιγμη δεν μου την χαρισε ...εριξα το κλαμα μου εφαγα και μια τιμωρια εβδομαδας χωρις "εξω" και εστρωσα...Ο Γκουφι δεν με ειχε δαγκωσει ποτε πριν και ποτε εκτοτε ...
Περαστικα στο παιδακι και ο θεος να βαλει το χερι του για τον σκυλο ...τα σχολια που συνοδευουν το αρθρο ειναι επιηκως απαραδεκτα και πιο πολυ με τσαντιζουν τα σχολια τυπου "εχω 2 παιδια και 2 κοπρους"και προσπαθουν να δικαιολογησουν ετσι το μενος τους κατα του σκυλου ...εχω αρα το ποναω ... φιλοζωοι της κακιας συμφορας ...
 
Last edited:




mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
παρε αυτο και βγαλε συμπερασμα

-δεν μας ειπαν την ρατσα ,τα ροντβαιλερ και τα πητ μπουλ εχουν θεμα με τα μικρα παιδακια ,ειναι απροβλεπτα σκυλια! καταριπτεται ετσι το σχολιο που λεει οτι το σκυλι δεν φταιει ποτε!!

-Μερικα σκυλια τυπου ροντ βαιλερ, πιτ μπουλ, ντομπερμαν κτλ δεν ειναι για σπιτια με οικογενεια και ειδικα παιδια διοτι ειναι ανεξελεγχτα-απροβλεπτα.Τελος...

-Ελληναράδες ξερόλες και φαντασμένοι ιδιοκτήτες άγριων σκυλιών-θηρίων που ορκίζονται ότι τέτοια εξημερωμένα θηρία είναι άκακα μέσα στην οικογένεια! Ζώα είναι οι ίδιοι και επικίνδυνη η αρρωστημένη νοοτροπία τους ότι το θηρίο που έχουν βάλει στο σπίτι ξεχνά την άγρια φύση του..
 


AchiTG

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2012
238
1
Το Θηρίο...

Το Τερας...

Ο Γιανκουλας...

Ο Φοβος και ο Τρομος...

Ο μεγαλυτερος σας εφιαλτης που εύχεστε να μην συναντήσετε πότε....

ΠΡΟΣΟΧΗ!! - ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΓΕΙΑΣ -

Τα μέλη με καρδιακά προβλήματα, να ΜΗΝ ανοίξουν την εικόνα!
.
.
.
.
.
.
 

Attachments

Last edited:


mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Αρθρογραφος : Κυριε αρχισυντακτα , ακουσα για ενα περιστατικο στην Χιο που ενα σκυλι δαγνωσε καποιο παιδακι και το φεραν με ΟΑ στην Αθηνα
Αρχι/κτης : Καλο ακουγετε φτιαχτο και βαλτο , ξερεις εσυ

Αρθρογραφος μονολογει : Λεξεις κλειδια , δαγκώνει , μανία, , σαγόνια και λιγη σαλτσα, Με την ψυχή στο στόμα ,εφερε εκτεταμένα τραύματα, ας βαλουμε και το ΕΚΑΒ μεσα να παρει δραματικη τροπη ...ΟΚ
Αρθρογραφος : Ετοιμο αφεντικο ....
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU