Πρόβλημα με το λουρί!


angela1986

Member
21 Νοεμβρίου 2011
16
1
αθηνα
καλησπερα!εχω τη μαρσι μου εδω κ τρεις μηνες και ενω στην αρχη βγαιναμε βολτιτσα,εκανε και τα κακακια της(ηταν τοτε 4 μηνων)λογω καποιων προβληματων υγειας που ειχα δεν βγαιναμε βολτα ολο αυτο το τριμηνο.η μαρσι τα εκανε στο μπαλκονι σε δικο της χωρο.τωρα προσπαθω να τη μαθω να βγαινουμε ξανα αλλα οταν της βαζω το λουρι δεν κανει βημα,σχεδον τη σερνω κ αρχιζει τα κλαματα και τις αντιδρασεις.τι να κανω να διευκολυνει τη κατασταση?οσο καιρο βγαιναμε δεν ειχε τρομαξει απο κατι,βεβαια εχει περασει κ αρκετο διαστημα και το σκυλι δεν εχει βγει εξω,το καταλαβαινω,αλλα θα μπορεσει να το ξεπερασει?
 




lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
αρχικα,βαλτης το λουρι κ μην το κρατας.δες τι θα κανει κ ενημερωσε μας,για να το παμε βημα βημα.να θυμασαι οτι πρεπει να δινεις χρονο στο σκυλι.μην πεζεις ασκοπα.
 


ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
εγώ έλεγα, να βάλεις το λουρί στην τσεπη σου ΄για αρκετή ώρα ώστε να πάρει τη μυρωδιά σου και μετά τα της το βάλεις. Μόλις το δεχτεί, τσακ ! παίρνει τη λιχουδιά της. Είναι πολύ σημαντικό το σκυλάκι σου (και εσύ ) να συνδυάσετε τη βόλτα με κάτι πολύ ευχάριστο. Αυτό θα πρέπει να το επαναλάβεις πολλές φορές (και κατά προτίμηση λίγο πριν την υποτιθέμενη ώρα βόλτας ) . Αυτό για αρχή. Δοκίμασε και πες μας εξελίξεις
 


angela1986

Member
21 Νοεμβρίου 2011
16
1
αθηνα
ωραια σημερα το απογευμα κιολας θα το δοκιμασω,ειχα κατα νου το τεχνασμα με τις λιχουδιες,θα το κανω σημερα κ θα σας πω!ευχαριστω!
 


angela1986

Member
21 Νοεμβρίου 2011
16
1
αθηνα
πριν λίγο προσπάθησα να της βάλω το λουρί και να βγούμε.το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει μέχρι το ασανσέρ με τα χίλια ζόρια κ έχοντας στο χέρι λιχουδιά.δεν έμπαινε ουτε στο ασανσερ ούτε ερχόταν προς τις σκάλες.όταν πήγα να την παρω αγκαλιά και πηγαίναμε προς τα εκεί,χτυπιόταν να κατέβει.μετα μέσα στο σπίτι καναμε βόλτεσ γυρω γυρω για να αποκτήσω τον έλεγχο και να μην αντιστέκεται αλλα εκείνη αρνούταν πεισματικά να κάνει έστω ένα βημα χωρίς ανταμοιβή.εχω αρχιζει να απελπιζομαι.καταλαβαίνω οτι έχει χάσει την επαφη με το εξω γιατι εμεινε καιρό στο σπίτι,αλλα τόσο πεισμα?
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Το σκυλάκι σου έχασε πολύ από την κοινωνικοποίησή του και την εξοικίωσή του με τον έξω κόσμο και ό, τι αυτός συνεπάγεται (θόρυβος, ξένες μυρωδιές, άγνωστοι άνθρωποι....). Επίσης αν δεν κάνω λάθος κάπου εκεί κοντά τα κουτάβια περνάνε και τη δεύτερη περίοδο φόβου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί και κάτι που ήξεραν ξαφνικά να τα προβληματίσει.
Πρέπει να είσαι πολύ μα πάρα πολύ επιφυλακτική ως προς το χειρισμό της.

Για αρχή θα έλεγα μέσα στο σπίτι και χωρίς να βγεις βόλτες ακόμα να της φορέσεις το λουρί και να την αφήσεις να το σέρνει.
Όταν με το καλό το φοράει και το σέρνει άνευ ατιρρήσεως, "θέλω" να καθήσεις στο πάτωμα μαζί της και να κάνεις την εξής ασκησούλα:
Θα κρατάς το λουρί στο χέρι και θα τραβάς μόνο τόσο όσο να κρατήσει κόντρα όχι να υποχωρήσει και θα έχεις τη λιχουδιά έτοιμη. Λίγο πίεση στο λουρί προς τα εσένα λιχουδιά και χαλαρώνεις. Πίεση - λιχουδιά - χαλαρώνεις.
Σκοπός της άσκησης δεν είναι να την κάνεις να έρθει προς το μέρος σου, αλλά ούτε όπως σου είπα να την πιέσεις πολύ καινα αρχίσει να υποχωρεί. Πρέπει απλά να συνδυάσει ότι τράβηγμα στο λουρί = κάτι καλό.

Μετά όταν το έχει καλά αυτό, πάρτην αγκαλίτσα (εάν μπορείς) και βγάλτην έξω στην είσοδο της πολυκατοικίας. Κάτσε εκεί όσο πιο χαμηλά μπορείς και άστη να επεξεργαστεί το μέρος, χωρίς να πάτε βόλτα. κάντο μερικές φορές μέχρι να αισθάνεται άνετα στην όλη διαδικασία.

Όταν το πετύχεις αυτό τότε θα προσπαθήσεις να την δελεάσεις με τη λιχουδιά να περπατήσει. Θα είσαι δε σε θέσει να την ενθαρρύνεις και με το λουρί πολύ πολύ απαλά γιατί πλέον θα το ξέρει σαν διαδικασία.
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Επίσης αν δεν κάνω λάθος κάπου εκεί κοντά τα κουτάβια περνάνε και τη δεύτερη περίοδο φόβου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί και κάτι που ήξεραν ξαφνικά να τα προβληματίσει...
...όντως, είναι ήδη "μέσα" στη δεύτερη περίοδο φόβου...
 


angela1986

Member
21 Νοεμβρίου 2011
16
1
αθηνα
χρυσουλα πολυ βοηθητικά αυτά που μου περιγράφεις.μέσα στο σπίτι το δοκίμασα και σέρνει το λουρί χωρίς πρόβλημα.να σημειώσω οτι η σκυλίτσα κοιμάται στη βεράντα σε δικό της χώρο και σπιτάκι ακριβώς έξω από το δωμάτιο μου,ενώ ολη μέρα είναι μέσα στο σπίτι.τώρα τελευταία δεν βγαίνει με ευχαρίστηση έξω να κοιμηθεί ενω δεν είχε πρόβλημα.οπότε όλα αυτα κ σύμφωνα με αυτα που μου αναφέρετε μάλλον όντως την έχουν πιάσει οι φοβίες της.μήπως νομίζει πως βγάζοντας την έξω απο το σπίτι θα την αφήσω εκεί όπως γίνεται το βράδυ με τον ύπνο της?θα κανω όσα μου είπατε κ θα σας πω παλι αύριο
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω θα δοκιμαζα να την παω σε εναν ασφαλη χωρο εξω, και να την αφησω ελευθερη χωρις λουρι, ωστε να δει την ομορφια του εξω και να συνηθισει ξανα στο εξω, χωρις την πιεση και το αγχος του λουριου.

Ηρεμα, χωρις εξαρσεις στην αρχη και σιγα σιγα και λιγο παιχνιδι.
Ενα ξενο φιλικο σκυλακι θα βοηθουσε παρα πολυ.
 


DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Αυτό ακριβώς που είπε ο Άρης.

Ένα ξένο φιλικό σκυλάκι θα την βοηθούσε να ξεθαρέψει.Κατά προτίμηση αρσενικό.

Αλήθεια τι είχε ο σκύλος σου και δεν μπορούσες να το βγάλεις έξω για καιρό?
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
την πιεσες σε λαθος στιγμη.εφτασε εκει που εφτασε,μετα αστην.ξαναγυρνας μεσα κ μετα απο λιγο ξανα απο την αρχη.επισης η λυση του hurry ειναι πολυ καλη.

dog crime,η κοπελα ειχε προβλημα,οχι το σκυλι.