Πως να αγκαλιασετε ενα μωρο!!!




Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Φταίνε οι γονείς που πιστεύουν πως όλα τα σκυλιά αγαπούν τα παιδιά.
Φταίνε κι οι ιδιοκτήτες σκύλων που δεν τα μεγαλώνουν σωστά (ή δεν τα περιορίζουν σωστά).

ΔΕΝ συμπαθούν όλοι οι σκύλοι τα παιδάκια. Και δεν μιλάω για άρρωστους ή προβλιματικούς σκύλους.

Προσωπικά πιστεύω πως ο ΚΑΘΕ σκύλος θα δάγκωνε ένα παιδί υπο της κατάλληλες συνθήκες. Το νου σας (με φωνή Σεφερλή) !!! :D

Πρέπει κι εμείς οι ιδιοκτήτες να προστατεύουμε τους σκύλους από τα παιδιά!
Δεν εννοώ μόνο από τα κακά παιδάκια (αν και σφήζει ο τόπος) αλλά και από τα ευγενικά και καλά παιδάκια γιατί ακόμη κι αυτά μπορούν να κουράσουν ένα σκύλο (δεμένο κυρίως) και να τον κάνουν να σκεφτεί τρόπους να τα διώξει.

ΠΧ. Πάω σ' ένα καφέ με το κουτάβι μου (9 μηνών 50 κιλά). Είναι εκπαιδευμένος καλά κι πραγματικά ήσυχος και καλός. Έχει γνωρίσει πολλά παιδιά (φρόντισα γι'αυτό επειδή δεν έχω και τα φοβάμαι!) αλλά είναι ακόμη πολύ μικρός για να πω ότι τον ξέρω (ούτε αυτός δεν ξέρει τον εαυτό του!). Στο καφέ λοιπόν μας πλησιάζουν 12 παιδάκια από 3ων εώς 12 ετών. Είναι ευγενικά και καλά παιδιά με σκύλους στο σπίτι (και σωστή συμπεριφορά).
Τους επέτρεψα 10 λεπτά με το κουτάβι (όλο χάδια και φιλιά!!!) και μετά τους είπα ότι κουράστικε και πρέπει να φύγουν να πάνε στους γονείς τους.

Το κουτάβι δεν έδειξε να είχε κουραστεί (ακόμα) από τη φασαρία. Αλλά θέλησα να τελειώσει η εμπειρία σε χαρωπή νότα και να του λείψουν τα παιδιά. Έτσι, μεγαλώνοντας θα αποκτήσει μεγαλύτερη ανοχή στις φασαρίες τους.

Ο σκύλος μου ήταν δεμένος. Και κάτω από εντολή. ΑΝ λέμε τώρα, ΑΝ του σπάγανε τα νεύρα, πως θα το έδειχνε; 90% με ένα γρύλισμα (θα το άκουγε κανείς με τόσο θόρυβο; ). Μετά θα γαύγιζε (κάποιοι ιδιοκτήτες θα τον μάλλωναν γι'αυτό ή θα γέλαγαν) και μετά αναγκαστικά θα δάγκωνε.

Εγώ δεν θέλω να μπει ο σκύλος μου ΚΑΝ σε τέτοιους συλλογισμούς.

Υ.Γ. Ναι ο δικός μου είναι τεράστιος αλλά η μικρότεροι σκύλοι δαγκώνουν πιο συχνά τα παιδιά (κουράζονται πιο εύκολα ή φοβούνται πιο εύκολα). ΟΛΟΙ οι σκύλοι θα δάγκωναν παιδί υπό τις κατάληλες συνθήκες.

Το νου σας.

Κατα τ'άλλα ναι, πιστεύω πως μετά από μια καλή παιδεία, δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ καλύτερο που μπορείς να κάνεις για ένα παιδί από το να του δώσεις ένα σκύλο.
 
Last edited:


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ακριβως ετσι. Εγω συνηθως κανω αυτο αλλα παραλληλα επιβραβευω τη ριτα οταν καθετε. Δηλαδη ξερεις μπραβο το κοριτσι μου ειδες τι γλυκο που ειναι το παιδακι ναιαιαι τη καλο σκυλι που εισαι ματσ μουτσ. Αλλα και παντα το παιδακι με μετρο. Αν και εχω να πω οτι οι νεοι γονεις ειναι συνηθως πολυ σωστοι στο θεμα παιδι-σκυλος