Σκυλιά και δέσιμο


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Με αφορμή αυτό:



θα ήθελα να συζητήσουμε το θέμα «σκύλος και αλυσίδα». Η τύχη των περισσότερων μεγαλόσωμων σκύλων είναι το δέσιμο σε αυλές και πυλωτές.
Εσείς δένετε τα σκυλιά σας?

Εάν ναι, γιατί?
Εάν όχι, γιατί?
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
τα εχω μαθει απο κουταβια να μπορουν να μενουν δεμενα(και να μην λυσσανε )...το θεωρω απαραιτητο.
τα δενω μονο εαν ερθει καποιος που τα φοβαται(η πηγαινουν στο κλουβι τους) η εαν θελω να κανω καποια συγκεκριμενη δουλεια και δεν τα θελω στα ποδια μου, η εαν ειμαστε στην θαλασσα και υπαρχει κοσμος,σε τετοιες φασεις δηλαδη.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
εγω μονο στο καμπινκ αν τυχει να παω..εχω ενα τεραστιο λουρι και επειδη παντα κοιταω να ειναι κοντα η σκηνη απο την θαλασσα οποτε τον δενω για να ριξω καμια βουτια επειδη πολλες φορες οι κομπλεξικοι δεν αφηνουν..αλλα αυτο για πολυ λιγο..

καμια αλλη φορα!!

Στο εξωχικο μου ειναι ελευθερος στην αυλη παντου..
Δεν τον αφηνω ποτε εξω δεμενο απο σουπερ μαρκετ..
Δεν ξερω που αλλου θα μπορουσα να τον δεσω και γιατι..,δεν βρισκω λογο βασικα..

Η αποψη μου για τα σκυλια που τα εχουν μονιμα δεμενα με λουρι σε αυλες ειναι βεβαια οι χειροτερες..
 






Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Όποτε πάω στο εξοχικό, αν δεν είμαι μαζί τους στο χωράφι, ή δεν είναι μαζί μου μέσα στο σπίτι, τα δένω με μεγάλη αλυσίδα.

Ο λόγος είναι ότι η περίφραξη δεν είναι ουσιαστικά καλή και μπορούν ανά πάσα στιγμή να βγουν στη λεωφόρο. Επίσης φοβάμαι μήπως στα όρια του κτήματος τους πετάξουν φόλα και το φάνε χωρίς να πάρω είδηση.

Πάντως σκύλο που έχω χαρίσει και πάω και τον βλέπω τακτικά, τον είχαν να γυρνάει ελεύθερο και εγώ τους ζήτησα να τον περιορίσουν καθώς σε διπλανή βιοτεχνία υπάρχει δεμένο μόνιμα ένα πολύ άγριο λυκόσκυλο, στο οποίο μόλις λυθεί ο δικός μου πάει και μουντάρει.

Μετά την τρίτη τέταρτη φορά που θα τον άφηνε στον τόπο πάνω στον καβγά (το λυκόσκυλο τον δικό μου, που μυαλό δε βάζει), τους ζήτησα να τον περιορίσουν με μεγάλη αλυσίδα, όταν το άλλο είναι έξω.
 


George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Τα δένω έξω απο το dvd club για να διαλέξω ταινία, το μανάβη, το ψιλικατζίδικο ή το φούρνο.

Στο σπίτι αν χρειαστεί να τα περιορίσω κλείνω τη πόρτα του χωλ, ή σε κάποιες περιπτώσεις στο crate.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι θέμα μήκους αλυσίδας μόνο ...

Ο σκύλος που μένει δεμένος πολύ ώρα ή που μένει σε crate ή σε κλούβα 5Χ5 ακόμα ή οπουδήποτε περιορισμένος χωρίς την αναγκαία για αυτόν επαφή με τους ανθρώπους ή άλλους σκύλους, καταλήγει μακροπρόθεσμα να παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα συμπεριφοράς, επηρεάζεται γενικώς και πάντα με καταστροφικό τρόπο η ψυχολογία του, και μπορεί να γίνει πάρα πολύ ενοχλητικός, επικίνδυνος, καταστροφικός, και σίγουρα δυστυχισμένος.

Το δέσιμο δεν είναι μόνο η κίνηση αυτή καθεαυτή ούτε για εμάς και προπάντων ούτε για τον σκύλο ... ο οποίος το εκλαμβάνει ακριβώς όπως είναι, δηλαδή με φωνάζει, έρχομαι, και καταλήγω με μία αλυσίδα στον λαιμό για Χ ώρες ... δένοντας τον σκύλο και ειδικά για πολύ ώρα ή σε τακτές ώρες, πχ μόλις φεύγουμε για την δουλειά, καταστρέφουμε την σχέση που έχουμε μαζί του.

Σίγουρα ο εγκλεισμός σε κλουβί είναι πολύ καλύτερος, αρκεί να υπάρχει στέγη, σπιτάκι, κάτι να παίζει, και να έχει γίνει ομαλή προσαρμογή ... αν απαραίτητα πρέπει να δένεται ο σκύλος, όπως στην περίπτωση του εξοχικού παραπάνω, προτείνω αυτόν τον τρόπο, γίνεται και μεταξύ δύο δέντρων ή τοίχων, και χρησιμοποιούμε ένα συρματόσχοινο καλά τεντωμένο και άλλο ένα το οποιο ''κυλάει'' με ρουλεμάν πάνω στο οριζόντιο ... αν έχουμε αρκετό χώρο πρέπει να φροντίσουμε να βάλουμε 2 στόπ πάνω στο οριζόντιο σύρμα, σε μήκος μεγαλύτερο του άλλου σύρματος, έτσι ώστε ο σκύλος να μην τυλιχτεί γύρω από τον στύλο ...



ΠΟΤΕ δεν αφήνουμε σκύλο δεμένο χωρίς επιτήρηση, έτσι κι αλλιώς, και ΕΙΔΙΚΑ σε μπαλκόνι ...
 






Faye

Well-Known Member
7 Φεβρουαρίου 2008
70
0
ΦΥΣΙΚΑ και ειναι κακοποηση. Θεωρω το δεσιμο αισχρη πρακτικη. Οποιος θελει να εχει σκυλο στην αυλη του, να φροντιση να εχει φραχτη.
 




denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εννοειται, πρέπει να το προσέξουμε αυτό ... στην φωτό φαίνεται ο σκύλος να μην μπορεί, αλλά απλά είναι τεντωμένο το σκοινί προς την κάμερα ... μην πάρει κανείς μέτρα από την φωτό :!: :!:
 




FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω την δικια μου δεν την δενω ποτε, με μονη εξαιρεση το ιατρειο- την ωρα που δουλευω, οπου ειναι δεμενη κατω απο το τραπεζι μου (στα ποδια μου). Συνηθος ειναι εκει ξαπλομενη και κοιμαται- αλλα οταν χτυπαει το κουδουνι τρεχει πρωτη στην πορτα και δεν ειναι και ολα τα σκυλια που ερχονται φιλικα- και ετσι την δενω για την ασφαλεια της.

Μεσα στο σπιτι δεν την περιοριζω ποτε.
Ουτε Crate δεν υπαρχει, ουτε καν περιλαιμιο φοραει.
 






amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Περπατώντας με τον σκύλο σου στον δρόμο, του περιορίζεις ή δεν του περιορίζεις την ελευθερία του να παει όπου θέλει?

Τις προάλλες όπως πήγαινα βόλτα, συναντηθήκαμε με μια τύπισα που είχε ένα γέρικο κόλεϋ, και η δικιά μου λύσαγε να πάει να παίξει μαζί του, ενώ η τύπισα ήταν προφανώς απασχολημένη με το κινητό της, και δεν μπορούσα να ψυχολογήσω την κατάσταση εαν μπορώ να πλησιάσω χωρίς να γίνει καυγάς... τελικά η Λάρα δεν το έβαζε κάτω, και με τα πολλά πλησίασα, και παίξανε για λίγο...

Μετά από λίγο, ένας νεαρός με ένα λαμπραντορ, ο αρσενικός πήγε να μουντάρει την δικιά μου, για κάποιο ανεξήγητο λόγο της όρμηξε και η δικιά μου έκανε πίσω, αλλά πόσο πίσω να κάνει, έτσι όπως την είχα δεμένη!!!

Γιατί ερμηνεύουμε το δέσιμο στην αυλή σαν περιορισμό της ελευθερίας του σκύλου, όταν... μονίμως τους περιορίζουμε την ελευθερία τους?

Εννοείται πως είμαι κατά του μακροχρόνιου δεσίματος σε έναν πάσαλο, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, μην αναπτύσουμε θεωρίες περί περιορισμού της ελευθερίας του να κινηθεί...
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
δεν είχα δει αυτό:
ΜΑΚΗΣ said:
έχει λοιπόν ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ η υπόλοιπη ζωή του

του ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ το μέρος που θα κοιμηθεί

του ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ το πόσο θα φάει

του ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ το τι θα φάει

του ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ το πότε θα ασκηθεί

του ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ το πόσο θα ασκηθεί

του ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ το που θα ασκηθεί

του δίνουμε την ΜΗΤΡΑ ή τους ΟΡΧΕΙΣ στο χέρι για το καλό του

του κόβουμε αφτιά και ούρα για να το φέρουμε στην αισθητική μας

το κουρεύουμε - βάφουμε

αν αυτά δεν μας κάνουν ιδιοκτήτες του τότε τι μας κάνει

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :-k :-k :-k :-k :-k :-k :-k :-k
αλλά εκφράζει απόλυτα τον προβληματισμό μου επί της συζήτησης για το δέσιμο.

Εφ όσον αναπτύσουμε το θέμα του δεσίματος με βάση την στέρηση της ελευθερίας του σκύλου, ποιά ελευθερία έχει ο σκύλος σε όλα τα πιο πάνω θέματα που θέτει ο Μάκης?
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Περπατώντας με τον σκύλο σου στον δρόμο, του περιορίζεις ή δεν του περιορίζεις την ελευθερία του να παει όπου θέλει?
Ναι, τον περιοριζω στην ελευθερια του- αλλα φροντιζω ετσι και για την ασφαλεια του.
Οπος και με τα μικρα παιδια- δεν τα αφηνουμε να τρεχουν χυμα- οπου θελουν, αλλα τα κραταμε απο το χερι, οταν θεωρουμε, οτι υπαρχει κινδινος.
Ετσι και με τον σκυλο.
Και εκει που ειναι ασφαλες, τον αφηνουμε ελευθερο.

Αλλα αυτο ειναι εντελος αλλο πραγμα, απο το να εχουμε εναν σκυλο μονιμος δεμενο με μια αλυσιδα 2 μετρων- πραγμα απαραδεκτο.