Σκυλος και θαλασσα


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Επίσης βοηθάει εκεί που πας να υπάρχουν άτομα που κάνουν ελεύθερο καμπινγκ....
Ας καλέσει κάποιος την αστυνομία/λιμενικο ή οτιδήποτε εκεί... :whistle: (διαβολακι στα emoticons δεν υπάρχει ε?)
Οπως αναφέρω, στην άλλη άκρη της παραλίας ήταν στημένο πάνινο κιόσκι, κόκκινο, αλλά να πω του στραβού το δίκιο δεν εκατσα να ψάξω αν είναι ελεύθερου κάμπινγκ ή ημερίσιας εκδρομής. Είχα άλλα στο κεφάλι μου. Επίσης ανέφερα ότι υπήρχε ένα παλικάρι που επίσης κολυμπουσε με το σκύλο του αλλά αυτόν ο "μπαμπάς" δεν τον πλησίασε ή δεν τον ενόχλησε. Εκτός αν το είχε κάνει πιο πριν? Πάλι καλά δηλαδή, ελπίζω να ευχαριστήθηκε το παιδί και το σκυλί το τσαλαβούτι.
 


underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Το πιο πιθανό είναι ότι ο κύριος με το παιδάκι είχε ξεκινήσει για το παληκάρι. Στη μέση της διαδρομής βρήκε εσένα και μέχρι να τελειώσει όλη η κουβέντα το παληκάρι μπήκε και βγήκε...
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το πιο πιθανό είναι ότι ο κύριος με το παιδάκι είχε ξεκινήσει για το παληκάρι. Στη μέση της διαδρομής βρήκε εσένα και μέχρι να τελειώσει όλη η κουβέντα το παληκάρι μπήκε και βγήκε...
Δεν ισχύει γιατί ο "μπαμπάς" ουτε βλέφαρο δεν του έριξε. Άσε που ούτε όταν εφυγα από εκι ασχοληθηκε μαζί του. Αντιθέτως εμένα ηρθε και με βρηκε και αργότερα κάτω από την ταβερνούλα. Τυχερό το παλικάρι!
 






ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αυτό το σκεπτικό του Πρωτοδικείου, αν κατάλαβα καλά, κρίθηκε εσφαλμένο στον Αρειο Πάγο, και με βάση αυτή την εσφαλμένη κρίση η απόφαση του Πρωτοδικείου αναιρέθηκε και το θέμα παραπέμπεται σε νέα δίκη απο άλλους δικαστές.
"Όπως όμως έκρινε το Πρωτοδικείο, εσφαλμένα ερμήνευσε και εφήρμοσε την ανωτέρω απαγορευτική διάταξη, σε συνδυασμό με τις διατάξεις ουσιαστικού δικαίου των άρθρων 57 και 914 Α.Κ., έτσι δε υπέπεσε στην πλημμέλεια του άρθρου 560 αριθ.1 του Κ.Πολ.Δ."
Γιατί συνεχίζουμε να αναφέρουμε ως επιχείρημα μια απόφαση και ένα σκεπτικό Πρωτοδικείου που κρίθηκαν εσφαλμένα απο τον Άρειο Πάγο ; Υπάρχει κάτι που δεν έχω καταλάβει ;
Γιατι το θέμα της προσβολής προσωπικοτητας ειναι αρκετά "ρευστο" για να κριθει από 1 αποφαση έστω και Αρεοπαγιτική και επισης για την αναφορά στις μεταδιδόμενες νόσους για τις οποιες έγινε αναφορά σε εγγραφο του κτηνιατρικου. Επισης ο ΑΠ δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης αλλά "διορθώνει" ερμηνευτικά ζητηματα εφαρμογής νομικών διατάξεων κλπ. Το ότι λοιπόν αναιρέθηκε η απόφαση, έχει να κάνει μόνο ως προς το γεγονός της προσβολής της προσωπικότητας. Όχι με όλα τα δεδομένα. Γι'αυτό ανηρτησα την αναιρεθείσα δευτεροβάθμια απόφαση, ωστε να εχουμε και τα πραγματικά περιστατικά του συγκεκριμένου συμβάντος.
 
  • Like
Reactions: dimitris_s2k


Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Ευχαριστώ για την απάντηση, ghelly, και συγνώμη που σε πρήζω, αλλα ακόμα δεν κατάλαβα.
Ο Άρειος Πάγος κρίνει νομίζω σε αυτή την απόφαση οτι η σωστή ερμηνεία του ΓΚΛΛ είναι οτι απαγορεύεται και η κυκλοφορία και το μπάνιο των ζώων σε όλους του χώρους λουομένων της περιοχής ισχύος του Κανονισμού, οργανωμένους ή μή. Επίσης κρίνει οτι η εν λόγω απαγόρευση του ΓΚΛΛ έχει ισχύ αστυνομικής διάταξης, ήτοι μπορεί να εφαρμοστεί και απο την αστυνομία ή όποια άλλη αρχή είναι αρμόδια για την αστυνόμευση της περιοχής, η δέ παράβασή της συνιστά αδικοπραξία κατα το άρθρο 914 του Αστικού Κώδικα. Σωστά ;
Πώς θεμελιώνονται λοιπόν όλα τα ωραία και βολικά για τα αυτιά μας που ακούμε κατα καιρούς απο διάφορους δικηγόρους οτι δεν τρέχει τίποτε αν η παραλία δεν είναι οργανωμένη, δεν έχει αρμοδιότητα το Λιμενικό, δεν ισχύει η απαγόρευση για την παραλία αλλα μόνο για το νερό κλπ κλπ ;
Σε αυτή την απόφαση του ΑΠ βλέπω οτι η απαγόρευση ισχύει παντού, σε οργανωμενες και μή παραλίες, και στο νερό και στην άμμο, και έχει μια χαρά αρμοδιότητα το Λιμενικό να σου κόψει κλήση αν μπήκες στο νερό ή η Αστυνομία αν δεν μπήκες αλλα απλά βρίσκεσαι στην παραλία με τον σκύλο.
Τί δεν καταλαβαίνω ; :confused:
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ο ΑΠ κρινει με τα δεδομενα περιστατικά αν αφορά προσβολή προσωπικότητας με την προηγηθείσα αδικοπραξια (λόγω παραβιασης της διαταξης του κανονισμου). Δεν μιλάει εν γένει για το τι ισχύει στις παραλίες οργανωμένες ή μη. Κοινώς ερμηνεύει την διάταξη στο πλαισιο που εχει από την υποθεση, δεν κρίνει τα γεγονότα περιστατικά. Σε 2 μέτρα εκτος της περιοχης εφαρμογής του γ.κ.λ. θα μπορουσαν ολα αυτά ειναι απολύτως διαφορετικά.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Βρηκα αυτο :http://www.animalscare.gr/information-material/799-dogssea.html

Που καταληγει ετσι:
Συνοψίζοντας, επιτρέπεται η παρουσία και ο περίπατος σκύλων στις παραλίες αρκεί να συνοδεύεται, επιτρέπεται να κάνετε μπάνιο στο σκύλο σας σε απομακρυσμένες παραλίες, εκτός εάν παραπονεθεί κάποιος λουόμενος και αρμόδιο όργανο βεβαίωσης της παράβασης είναι, για μεν την παρουσία και τον περίπατο του σκύλου στην παραλία η αστυνομία - εφόσον επιμένει παρά τον νόμο να βεβαιώσει παράβαση - για δε το μπανιο του σκύλου στη θάλασσα το λιμενικό.

Η πολυνομία που επικρατεί στο Ελληνικό Κράτος, δημιουργεί συχνά καταστάσεις σύγχυσης μεταξύ πολιτών και ελεγκτικών οργάνων, ώστε πολλές φορές δεν γνωρίζουν οι μεν τα δικαιώματά τους και οι δε τις υποχρεώσεις τους και γι αυτό πρέπει το οργανωμένο φιλοζωικό κίνημα να κινηθεί προς την κατεύθυνση πίεσης των αρμοδίων για την αλλαγή αυτού του αναχρονιστικού και θολού καθεστώτος σε σχέση με το επιτρεπτό ή μη της δυνατότητας χρήσης παραλιών και θαλασσών από φιλόζωους πολίτες με τα κατοικίδιά τους.


Νομίζω περιγράφει με απλά λόγια τι ισχύει.
 


Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Και πάλι ευχαριστώ ghelly, ναι, καταλαβαίνω οτι ο ΑΠ αναφέρεται μόνο στις περιοχές που έχει εφαρμογή ο ΓΚΛΛ και όχι γενικά.
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Για μένα τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Στο μέρος που μένω ξέρω που με "παίρνει" και που όχι να πάω με το σκυλί για μπάνιο. Σε μέρη που δεν μένω αλλά πάω διακοπές περίπου μπορώ να καταλάβω τι παίζει και αν υπάρχει και κάνας γνωστός να ρωτήσω πρώτα. Δεν έχω καμιά διάθεση να έρχομαι σε αντιπαράθεση με τον κόσμο για το μπάνιο του σκύλου. Τώρα αν εκεί που είμαι ( που συνήθως επιλέγω τις γωνίες της παραλίας)...έρθει ο άλλος από την άλλη άκρη της παραλίας να μου κάνει παρατήρηση ε..θεωρώ ότι δεν υπάρχει σωτηρία στο θέμα και δεν θα κάτσω να ασχοληθώ και ιδιαίτερα, πόσο μάλλον να εξηγήσω τι μεταδίδει ο σκύλος κλπ αφού ούτως ή άλλως δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει. Προσωπικά δεν έχω συναντήσει πρόβλημα σε παραλία (που επιλέγεται με τα παραπάνω κριτήρια) και ειδικά όταν υπάρχουν τουρίστες αλλοδαποί, αντιθέτως έχουν παίξει με το σκύλο.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Stamatia, τα τέσσερα προηγούμενα καλοκαίρια κάπως έτσι ήταν και για εμένα. Παρατήρηση είχαμε φάει μόνο το πρώτο καλοκαίρι, και τότε καθόμασταν τόσο μακρυά που ο άλλος ήρθε με κανό να μας βρει! Και πήγαμε ακόμα παραπέρα μετά από εκείνη την περατήρηση. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, αν και δεν ήξερα το μέρος, θεώρησα ότι θα ήταν χαλαρά αφού υπήρχε κι άλλος σκύλος λουόμενος. Γενικότερα επιλέγουμε με το σκύλο να μην πάμε σε πολυσύχναστες παραλίες και δεν μας αρέσει να ενοχλούμε τους άλλους. Απλά τώρα έγινε αυτό που λες, ήρθε από την άλλη άκρη... Και δεν έκανε και παρατήρηση στο παιδάκι όταν πετούσε πέτρες στο σκύλο μου. Άραγε αν ο σκύλος απαντούσε στις πέτρες με γαύγισμα, κατά τον πατέρα, θα ήταν πάλι λάθος του σκύλου; (Που δεν το έκανε, ευτυχώς).
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Στο παιδάκι που πετούσε πέτρες θα του έκανα μια ωραιότατη διόρθωση εγώ ή θα έμπαινα μπροστά από το σκύλο να φάω εγώ την πέτρα μπας και έπαιρνε χαμπάρι ο πατέρας και φυσικά θα διόρθωνα και τον πατέρα. Απλά λέω ότι μερικές φορές ή τουλάχιστον τις περισσότερες όταν ο άλλος έρχεται να στην πει είναι ήδη χαμένη περίπτωση.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κι εγώ μπήκα μπροστά κι έκανα παρατήρηση ταυτόχρονα. Ο δε πατέρας ούτε ξαφνιάστηκε/χαλάστηκε που μια ξένη έκανε παρατήρηση στο παιδί, ούτε συγγνώμη ζήτησε εκ μέρους του παιδιού του... Πφφφ πάει τελείωσε... Πολλή ενέργεια κατανάλωσα..
 
  • Like
Reactions: GRDANE and stamatia


StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Πάνε 18 χρόνια, είχα το πρώτο μου σκυλί, που μας έγινε παρατήρηση σε παραλία του χωριού μου από μια μαμά με μωρά παιδιά. Είχα τότε ένα ημίαιμο μικρό γύρω στα 4-5 κιλά. Βάζει τις φωνές η κυρια στους γονείς μου ότι το σκυλί είναι βρώμικο κι ότι θα αρρωστήσουν τα παιδιά της που είναι μωρά. Το σκυλί ήταν πάνω στη ξαπλώστρα μας (δική μας ξαπλώστρα όχι μαγαζιού). Ο πατέρας μου να έχει βγάλει καπνούς από τα αυτιά. Αφού είπε τα δικά της και οι γονείς μου της είπανε ότι το σκυλί δε θα μπει στη θάλασσα κι ότι δε θα το κατεβάσουμε απο τη ξαπλώστρα όση ώρα είμαστε εκεί κι ότι τελοσπάντων ειναι εμβολιασμένο και δεν μεταφέρει αρρώστιες, η κυρία έφυγε και άφησε πίσω της 2 ανοιχτές σακούλες με αποφάγια, φλούδες φρούτων και μωρομάντηλα...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.815
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf