Σκύλος & Παραλίες




nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Θα ήθελα να σχολιάσω κάποια προηγούμενα post,σχετικά με απαντήσεις για αρρώστιες,στο παρών νήμα..

Καταλαβαίνω πως καμιά φορά η καφρίλα είναι μονόδρομος,ιδιώς όταν μάχεσαι ντουβάρια,αλλά είμαι της άποψης ότι ο ιδιοκτήτης σκύλου που έρχεται σε μια αντιλογία με κάποιον ο οποίος δεν έχει σκύλο,θα πρέπει να ποιεί ήθος.

Αυτή την απαίτηση πρέπει να έχουμε από τον εαυτό μας εάν θέλουμε να προάγουμε την κυνοφιλία στα ευρωπαικά επίπεδα που ζηλεύουμε.Άν το πρόσωπο που παρουσιάζουμε είναι αγενές και άξεστο,κάνουμε τον άλλο να αντιπαθεί προκαταβολικά όποιον βλέπει στο δρόμο με σκύλο.

Βέβαια στο πρακτικό κομμάτι,να μπορέσεις δηλαδή να είσαι ευγενής όταν έχεις απέναντί σου μια γριά 80 ετών,η την κυρία που φώναζε στο γιο της "Γιωργάκη,διώξτο θα κατουρήσει",εντοπίζεται μια γενική δυσκολία αλλά υπάρχουν τρόποι νομίζω..
Δεν είναι όλοι ενημερωμένοι για τα κυνοφιλικά και είναι λογικό να τσινάνε.Άν σκοπός είναι να προάγει κάποιος την κυνοφιλία,η ευγένεια είναι μονόδρομος.

Άν θέλουμε απλά να κάνουμε το μπάνιο μας,να μας χαλάει η διάθεση κάθε τρεις κ λίγο επειδή τσακωνόμαστε με όλο τον κόσμο,ok μπορούμε να κάνουμε κ συναγωνισμό ατάκας!
 


barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
44
Αθήνα - Μαρούσι
Με συγχωρείς έπρεπε να πεις! Δεν γίνεται η κάθε καθυστερημένη μάνα να μαθαίνει τα παιδιά της τέτοιες αηδίες, αυτά θα είναι που θα διαβάσουμε αύριο ότι κακοποίησαν κάποιο αδέσποτο!
Είμαι κατά της βίας, άλλα όταν κάποτε ένα παιδάκι με την καθοδήγηση του πατέρα του και της μητέρας του, που στεκόντουσαν λίγο πιο πέρα, ήρθε και πέταγε πέτρες στον Pluto (μολοσσός) γιατί απλά ήταν πολύ μεγάλος και δεν είχε ξαναδεί στο Γαλάτσι. Η κατάληξη δεν ήταν ευτυχής και σίγουρα θα με θυμούνται.
Έχεις δίκιο. Τα μηνύματα που δίνουν μερικοί στα παιδιά τους είναι επιεικώς απαράδεκτα και δεν αποκλείεται μεγαλώνοντας να αποκτήσουν χειρότερες τάσεις κακοποίησης ζώων.
Εκτός βέβαια και αν αλλάξουν στην πορεία και ξεφύγουν απο τις αντιλήψεις των γονιών τους βλέποντας, μαθαίνοντας και ακούγοντας κάποια πράγματα.
Και όπως λέει και ο epial και συμφωνώ και εγώ απόλυτα, το θέμα δεν είναι ποιός θα πετάξει την καλύτερη ατάκα και θα ειρωνευτεί τον άλλον. Το θέμα είναι με ωραίο τρόπο να τους δώσουμε να καταλάβουν το σωστό.
Απο την άλλη βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που είναι εντελώς ακοινώνητοι και όσο και να τους μιλάς...πέρα βρέχει. Εκεί νομίζω θέλει αδιαφορία και να κάνεις εσύ αυτό που είναι σωστό.
 


barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
44
Αθήνα - Μαρούσι
Μερικά δικά μας παιδάκια βλέπουν σκύλο και εκστασιάζονται λες και βλέπουν δεινόσαυρο. Τον κοιτάνε κανένα 10λεπτο με δέος και θαυμασμό. Η φυσική τους τάση είναι να τρελένονται με τα σκυλιά αλλά η παρέμβαση των γονιών, θα σε φάει αν δεν είσαι καλό παιδί και άλλες τέτοιες προχωρημένες παιδαγωγικές αντιλήψεις καταστρέφουν την σχέση τους με τα ζώα.
Με έκανες και γέλασα!
Όντως έτσι γίνεται!!
 


Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
"οχι κυρία μου, το τρομαξατε και δεν θα το χαιδεψει", "α να χαθείς γελοια"
Σε αυτή την απαντηση εγώ θα ημουν αδικη αν την διαολοστελνα?
Xαχαχαχαα!! Δεν το είχα δει αυτό! Θέλω πολύ να σε δω εν δράσει κάποια στιγμή, να ξέρεις!!
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Xαχαχαχαα!! Δεν το είχα δει αυτό! Θέλω πολύ να σε δω εν δράσει κάποια στιγμή, να ξέρεις!!
Εγω φταίω που κρατηθηκα να της πω την τελευταία πρωτη για το σκουσμάρικο της...
 


maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
εμας φερος δεν μας εγινε παρατηρηση απο κανεναν στη θαλασσα αν και πηγαιναμε 4 η ωρα το απογευμα και φευγαμε 8 .φροντιζαμε να εχουμε αποσταση 40 μετρων απο αλλους .και ο ορφεας και ο δουκας δε ξεμυτουσαν απο την ομπρελα οταν εβγαιναν απο τη θαλασσα εκτος απο τη τελευταια μερα που μια κυρια διπλα μας εφερε τη σκυλιτσα της στη θαλασσα με...οιστρο.ε καλα να παθει μετα αφου ο δουκας κατσικωθηκε στη πετσετα της και δεν εφευγε. ο δικος μου ο μπουνταλας μαλλον δεν ηξερε τι ειναι αυτο που τον εκστασιαζει και ορμουσε στις κροκετες της μικρης...αλλα εκειιιιι μιλαμε δε το κουνουσε.
ενα περιστατικο που μου εκανε πολυ ασχημη εντυπωση ηταν ενα απογευμα που τους εβγαλα βολτα και σε αποσταση 5 μετρων βλεπω μια μανα με το κοριτσι της γυρω στα 10-12. τις βλεπω ξαφνικα να παγωνουν εγω τις προσπερνω και τις εχω πλεον πολυ πισω μου και η μανα να φωναζει εντρομη στη κορη...ΜΗ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΣΣΣ ΜΗΗΗΗΗ.ψυχωτικη η μανα και ετσι εκανε και το βλασταρι της.κριμα....
 




maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
ανετα εχριζε ψυχιατρου εκεινη τη στιγμη και δεν υπερβαλλω καθολου .προσπαθουσα ωρες ακομα και οταν πηγα σπιτι να συνειδητοποιησω αν οντως το εζησα αυτο...
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ναι όντως σε γοργόνα, αλλά στη γοργόνα Μέδουσα... δλδ τι? Φοβόταν μην πετρώσει το κορίτσι??????
Ελεος σχιζοφρένεια.
 




mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314




mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
Α, ωραία! Εγώ το θέλω σε πορτοκαλί.
Να άλλο ένα θέμα να ασχολούνται οι περίεργοι με τον σκύλο στην παραλία....
εμείς φέτος ήταν και η πρώτη χρονια που πήραμε τον μικρό σε διακοπώς δεν είχαμε κανένα θέμα!!!
μονο ένας μας έκανε παρατήρηση τον βγάλαμε έξω και μόλις έφυγαν ξαναμπήκαμε.
άσε που τον βλέπαν με το σωσίβιο και είχε γίνει και attraction!!!

κι εγώ πορτοκαλι ήθελα αλλα είχε τελειώσει :(
 










miniatoura

New Member
22 Μαϊου 2014
2
0
Αθήνα
Καλησπέρα και από μένα. Είμαι νέα στην παρέα σας. Μας έχει απασχολήσει με τον άντρα μου έντονα το θέμα αυτό τον τελευταίο καιρό. Μέχρι και πέρσι αποφεύγαμε να παίρνουμε τα σκυλάκια μας μαζί στην παραλία, παρόλο που ειδικά ο Ερμής μας λατρεύει το νερό!!! Μας στεναχωρούσε ιδιαίτερα το γεγονός αυτό και έτσι προσπαθούσαμε να εντοπίσουμε απομονωμένες παραλίες, τις οποίες επισκεπτόμασταν κάποιες φορές, πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ, προκειμένου να απολαύσουν τα σκυλάκια το παιχνίδι με το νερό, χωρίς την παρουσία λουόμενων. Και αυτό, όχι γιατί φοβόμασταν τα πρόστιμα από το λιμενικό ή την αστυνομία, με τα οποία και εμάς κατά καιρούς μας απειλούσαν, αλλά γιατί χαλούσε η διάθεσή μας, από τα σχόλια, τα βλέμματα ή τις κακότροπες αντιδράσεις. Όταν αυτά μάλιστα προέρχονται από μακρινούς συγγενείς, φίλους ή γείτονες, επειδή λόγω κρίσης αναγκαζόμαστε να περιορίσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές μας στο πατρικό μου, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα!
Σε πρόσφατη συζήτηση λοιπόν, ενόψει καλοκαιριού, με τον κτηνίατρό μας, με παρέπεμψε στο νόμο 3170 (ΦΕΚ 191/α/29/07/03), ο οποίος απ΄ ότι είδα αναφέρεται και στα αρχικά πόστς αυτής της ενότητας και καταργεί το άρθρο 230 του Γενικού Κανονισμού Λιμένων που προέβλεπε την απαγόρευση κυκλοφορίας ζώων στην παραλία. Μου είπε ευθαρσώς ο γιατρός ότι όταν δεν είναι οργανωμένη η παραλία, δηλαδή δεν περιλαμβάνει ξαπλώστρες, σημαία κ.τ.λ., μπορώ να έχω μαζί μου τα σκυλάκια μου και επιτρέπεται να κολυμπούν στην θάλασσα!
Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, αν όντως ισχύει αυτό και μπορούν η Ίζι και ο Ερμής μας να μπαίνουν ελεύθερα μέσα στην θάλασσα, χωρίς να μας ανησυχούν οι αντιδράσεις των λουομένων, ή με τις τελευταίες ρυθμίσεις που έγιναν για τα κατοικίδια άλλαξε κάτι.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Απ οσο θυμαμαι, ο ΓΚΛ εφαρμοζεται εντος λιμενων κ καταχρηστικα εφαρμοζεται γενικα και σε παραλιες (ως χωρος δικαιοδοσιας λιμεναρχειου).
Οπως κ να εχει αν ο σκυλος ειναι ΕΚΤΟΣ θαλασσας, -κοινοχρηστος χωρος βαση του τελευταιου νομου, δεν μπορε κανεις να σας πει το παραμικρο ουτε να κανει τπτ.
Αν ο σκυλος ειναι μεσα στο νερο, νομιζω ακομα εφαρμοζεται καταχρηστικα ο ΓΚΛ οπου "αν ενοχλουνται οι λουομενοι, επιβαλλεται να απομακρυνθει το ζωο" (απο το νερο παντα, οχι απο την παραλια).
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.827
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU