Τροφή Acana: ποια από όλες και γιατί?


paradisos

Member
26 Αυγούστου 2009
20
0
εγώ θα έλεγα να κοιτάξεις μια στιγμή τα συστατικά των τροφών που σου είπε ο γιατρός σου...

είμαστε εδώ να βοηθήσουμε... μέσα από την μικρή πείρα που έχω μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι θεωρητικά καλύτερη ΞΗΡΑ τροφή από την Acana αυτήν την στιγμή είναι η Origin...

το net πλέον έχει όλες τις πληροφορίες κάτσε δες συστατικά και επέλεξε...

ps...προχτές πήγα σε μια κτηνίατρο που όταν της είπα ότι ταΐζω acana ...νόμισε ότι την "έβρισα"!!
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πάντως για την όριτζεν εδώ στο φόρουμ έχει γίνει τεράστια συζήτηση..
Κάποτε είχε μπει και μέσα ο ίδιος ο εισαγωγέας.., σαφείς απαντήσεις στις ερωτήσεις μας ποτέ δεν έδωσε..

orijen είναι 18 σελίδες αλλά αξίζει να τις διαβάσετε..
 


kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
και μεις εχουμε γραψει και εχουμε εξηγησει και για την οριτζεν και γενικοτερα για τις τροφες που ειναι υψηλες σε πρωτεινη και ερευνες παραθεσαμε και συγκριση με την barf καναμε αλλα ελαχιστοι μπηκαν στον κοπο να σχολιασουν με επιχειρηματα ειτε συμφωνουν ειτε διαφωνουν με επιχειρηματα και με ερευνες ομως και οχι μου το ειπε εκεινος ή τι ξερεις εσυ εμενα μου το ειπε ο κτηνιατρος κ.τ.λ. Και η αληθεια ειναι οτι απο τις ευρειας κυκλοφοριας τροφες υπαρχουν αρκετες που ειναι καλυτερες με διαφορους κωδικους τωρα απο κει και περα ο καθενας ακολουθει αυτο που πιστευει εγω παντως ειμαι της αποψης πιστευε και μη, ερυενα και οχι της αποψης πιστευε, και μη ερευνα
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και μεις εχουμε γραψει και εχουμε εξηγησει και για την οριτζεν και γενικοτερα για τις τροφες που ειναι υψηλες σε πρωτεινη και ερευνες παραθεσαμε και συγκριση με την barf καναμε αλλα ελαχιστοι μπηκαν στον κοπο να σχολιασουν με επιχειρηματα ειτε συμφωνουν ειτε διαφωνουν με επιχειρηματα και με ερευνες
Kos μην το παίρνεις πατριωτικά.. :p
Στην συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον μιλήσαμε για την όριτζεν είχαμε την τιμή να μιλήσει ο ίδιος ο κ.Παπάζογλου ο εισαγωγέας της οριτζεν, μαζί μας στο φόρουμ.
Είναι ενδιαφέρουσα η συζήτηση..
Όποιος θέλει ας ρίξει μια ματια.
 


kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
oχι ρε συ δεν το παιρνω πατριωτικα ισα ισα συμφωνω οτι εχει ενδιαφερον η συζητηση αλλωστε την εχω διαβασει αλλα προσωπικα οταν αγοραζω κατι ιδιως τροφιμο το ψαχνω παρα πολυ και μονος μου ή και με ατομα που ειναι πιο ειδικα και δεν περιμενω κανενα εισαγωγεα να με κατατοπισει γιατι πολυ απλα πιστευω οτι δε γνωριζει αρκετα για να με κατατοπισει (τις περισσοτερες φορες υπαρχουν και εξαιρεσεις).
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
oχι ρε συ δεν το παιρνω πατριωτικα ισα ισα συμφωνω οτι εχει ενδιαφερον η συζητηση αλλωστε την εχω διαβασει αλλα προσωπικα οταν αγοραζω κατι ιδιως τροφιμο το ψαχνω παρα πολυ και μονος μου ή και με ατομα που ειναι πιο ειδικα και δεν περιμενω κανενα εισαγωγεα να με κατατοπισει γιατι πολυ απλα πιστευω οτι δε γνωριζει αρκετα για να με κατατοπισει (τις περισσοτερες φορες υπαρχουν και εξαιρεσεις).
και πολύ καλά κάνεις όσον αφορά τις προσωπικές σου επιλογές..
Aν όμως για ένα προϊόν όπως π.χ. η ξήρα και στην προκειμένη περίπτωση η όριτζεν και όχι ένα προϊόν που παρασκευάζεις εσύ ο ίδιος.., αν δεν είναι υπεύθυνος για την περιεκτικότητα και την ποιότητα αυτού ο μοναδικός εισαγωγέας και συγγενής του ιδιοκτήτη αυτής της εταιρίας, ποιός άραγε είναι πιό γνώστης για το συγκεκριμένο προϊόν..πάλι αναρωτιέμαι..
 


ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Συγγνώμη, που θα πάω πίσω στην σελίδα 6, αλλά έχω μία ερώτηση να κάνω που δεν κατάλαβα κάτι!

....αν πάντως τάιζα μόνο ξηρά, ανά κάποιο διάστημα θα άλλαζα την τροφή!Δηλαδή θα έδινα για 2-3 μήνες ψάρι, μετά κοτόπουλο και πάει λέγοντας....
Το ξέρω ότι πολλοί διαφωνούν με αυτό, αλλά προσωπικά έτσι ελπίζω ότι θα μειώνονταν τα όποια σωρευτικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η λήψη ενός μόνο κωδικού.....
Νόμιζα ότι το σκυλί δεν πρέπει να αλλάξει πολλές τροφές μόνο τον πρώτο χρόνο της ζωής του... Κι ότι μεγαλώνοντας, μπορεί να έχει μια ποικιλία στην ξηρή του τροφή.
(στο μαγειρευτό του έχω ήδη ποικιλία)
Αυτό που παραθέτει ο foibos, δεν είναι "κοινή λογική";
Είναι κάτι ριψοκίνδυνο, μεγαλώνοντας το σκυλί να αλλάζει από τον ένα κωδικό της Acana, στον άλλον;
Και τι είναι τα σωρευτικά προβλήματα;
Ντρέπομαι που τα ρωτάω... αλλά όντως δεν έχω ιδέα...
 


kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
ενας εισαγωγεας η καποιος εμπορος σε πολλες των περιπτωσεων δεν ειναι και ο καλυτερος γνωστης του προιοντος, ειναι ομως ο καλυτερος γνωστης των απαιτησεων της αγορας και του πληθους. Πανε σε ολα τα πετ σοπ της ελλαδος και κανε την ερωτηση αν υπαρχει και γιατι γλουκοζαμινη και χονδροιτινη σε καποια τροφη, κοβω το κεφαλι μου οτι το 99% θα σε κοιτανε σαν χαζοι. Οπως ειπες και συ το προιον δεν το παρασκευαζω εγω αλλα ουτε και ο εισαγωγεας, εγω το μονο που μπορω να κανω ειναι να εχω ενημερωθει για τους ελεγχους που γινονται στον καναδα οι οποιοι ειναι απο τους αυστηροτερους σε θεματα τροφιμων παγκοσμιως, και επισης να γνωριζω να διαβαζω τα συστατικα, τα βασικα τουλαχιστον.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eίναι λίγο διαφορετικό να είσαι ένας απλός έμπορας και λίγο διαφορετικό ο μοναδικός εισαγωγέας της Ελλάδας ο οποίος από όσο γνωρίζω είναι και βιολόγος..

Τέσπα..του κάναμε κάποιες ερωτήσεις πέρα από τις ετικέτες..
Οι ερωτήσεις δεν έγιναν για να μας υποδείξει τι να δίνουμε στα σκυλιά μας.. αλλα για το τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες..
Νομίζω πως ο μοναδικός που έχει αυτές τις απαντήσεις ή θα μπορούσε να έχει ..και αν ήθελε να τις μοραστεί μαζί μας, είναι ο ίδιος που τις εισάγει και όλας..και που γνωρίζει εκ των έσω..
Αν εσύ όμως Κος έχεις κάποιον άλλον υπόψιν σου να μας ενημερώσει καλύτερα για την οριτζεν, θα μπορούσες να του προτείνεις να έγραφε κάτι εδώ προκειμενου να μας ενημερώσει για το συγκεκριμένο προϊόν..ή αν θες να μας ξεστραβώσει..
Αυτός ο ένας που προφανώς γνωρίζεις..και κοιμάται στις αποθήκες της όριτζεν..
 


kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Ρε συ κανγκο σωστα ολα αυτα που λες αλλα δεν ειναι μονο η οριτζεν οπως προειπα υπαρχουν και αλλες τροφες που πλεον κυκλοφορουν στη χωρα και εδω και καιρο οι οποιες ειναι αρκετα καλες βαση των συστατικων τους. Σε καποια σκυλοσυναντηση θα ξανασυναντηθουμε και θα σου απαντησω σε παρα πολλα το υποσχομαι και θα σου λυσω πολλες αποριες που ειχαν εκφραστει σε κεινες τις 18 σελιδες, και ολογος που θα το συζητησω μαζι σου ειναι γιατι πραγματικα ενδιαφερεσαι να μαθεις οπως ειμαι σιγουρος οτι θα μαθω και γω. Εσυ οπως ειπες δινεις ακανα οποτε για μενα εισαι πολυ καλα αφου ταιριαζει και στο γουεστακι σου ακομα καλυτερα. Καλο το φορουμ αλλα μερικα πραγματα που εμβαθυνουν πολυ ειναι καταλληλα για συζητηση και εκτος αυτου.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και την ακάνα που δίνω.. ο Παπάζογλου την φέρνει..
Εγώ την απαντήση την έχω δώσει εδώ..και σε άλλες σελίδες σε διάφορα θέματα που έχουν προκύψει..

Υπάρχει μια πληθώρα "καλών" τροφών..

Στην πραγματικότητα καμία δεν είναι καλή..
Καμία δεν μπορεί να συγκριθεί με το μαγειρευτό ή την barf..

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις πηγες αυτών των συστατικών..ή να μένουμε μόνο σε αυτές που αναφέρονται.. χωρίς να υπολογίζουμε συντηρητικά κλπ..

Παρένθεση..
Για εμένα εκτός αυτών που σώζουν ένα σκυλάκι από τον δρόμο ή παίρνουν από καταφύγιο.., αυτοί που θα πάρουν ένα καθαρόαιμο είναι απαράδεκτο αν δεν έχουν να δώσουν για καλή τροφή*.., αν δεν μπορείς να δώσεις για καλή τροφή..δεν θα δώσεις για καλό ιατρό.., δεν θα δώσεις για πολλά..και πάει λέγοντας.

Το νόημα είναι πως δεν μπορούν να πηγαίνουν όλες οι τροφές σε όλους και αυτό ναι.. ισχύει και για την barf..πιθανόν και για το μαγειρευτό παρότι δεν γνωρίζω ακόμη προσωπικά τέτοια περίπτωση..

* καλή τροφή είναι μια πλήρης σε συστατικά τροφή, με σωστή αναλογία και να την δέχεται ο οργανισμός του σκύλου μας.
Αν είχα την ευκαιρία θα έδινα μόνο μαγειρευτό.., λόγο όμως δουλειάς δεν έχω την ευκαιρία να μαγειρεύω μαγειρευτό και η ξήρα είναι η εύκολη λύση δυστυχώς.

Αν είχε ο κ.Παπάζογλου τις απαντήσεις θα μας τις έδινε..αν ήταν ειδικά όλα ρόδινα..
Σε καμία ξήρα τα πράγματα δεν είναι ρόδινα.. Η συγκεκριμένη συζήτηση έγινε σε εποχή που η όριτζεν μεσουρανούσε για αυτούς που το έψαχναν πολύ.., μετά από αυτην την συζήτηση δεν ξανά προτάθηκε από τα μόνιμα μέλη εκείνης της εποχής του forum..
Από τότε και με διάφορα άλλα περιστατικά.. προσωπικά εγώ δεν προτείνω καμία τροφή ξηρά και ας μην έχω μιλήσει με τον εισαγωγέα της χιλς κλπ...στην ουσία δεν έχει διαφορά
πέρα απο το μάρκετινγκ και τα αναγραφόμενα..την ποιότητα και τις συνθηκες παρασκευής πότε δεν θα τις μάθεις..

Αν ο σκύλος σου λοιπόν έχει μια υγιή εικόνα με αυτήν που δίνεις η οποία έχει μία βάση.., δεν έχεις λόγο να αλλάξεις.

Ακόμα και αν η ακάνα στον σκύλο μου αποδίδει την τέλεια εικόνα.., δεν σημαίνει πως κάνει για τον δικό σου σκύλο..
 


kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
E καλα ρε κανγκο και γω αμα ειχα χρονο μαγειρευτα θα εδινα. Η πλακα ειναι οτι εγω τωρα δοκιμαζω την οριτζεν και μαλιστα σε ενα απο τα σκυλια μου τα υπολοιπα τρωνε arden grange. Και γω πιστευω οτι πουθενα τα πραγματα δεν ειναι ροδινα ακομα και σε αυτα που αγοραζουμε απο τον χασαπη, για να σου πω την αληθεια εγω λεω απλα τη γνωμη μου και ειλικρινα δε μου πεφτει λογος σε τι τροφη και διαιτολογιο θα καταληξει ο καθενας. Το τι κανανε παλιοτερα μελη του φορουμ επισης δε με αφορα, εγω εδω μεσα διαβαζω αποψεις προτεινω μου προτεινουν και μετα απο ατομικη αναλυση και πολλες φορες απο εξωτερικη βοηθεια καταληγω.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο forum έχει "ζωή".., κρατάει πάρα πολλές ιστορίες..
Ιστορίες που ζούμε.., ζήσαμε, θα ζήσουμε..
Φυσικά και θα καταγραφτεί μια περίπτωση που αντέδρασε ένα σκυλί σε μια ξήρα.., ή άλλη μια που δοκίμασε την barf αλλά έπαθε πρόβλημα και τελικά δεν του πήγε..
ή όταν μπαίνει ο εισαγωγέας μιας τροφής σε μια εποχή που γινόταν μεγάλος ντόρος για αυτήν..
Την αντίδραση σου περιέγραψα και όχι την πράξη..

Ο λόγος θέλω να πιστεύω που βρισκόμαστε σε αυτό το forum είναι για να ανταλλάσσουμε εμπειρίες.., μέσα από των άλλων γινόμαστε πλουσιότεροι..
Θα έλεγα πως θα ήμασταν κουτοί αν δεν παίρναμε κάτι από την κάθε ιστορία..

Εγώ ότι είχα να πω για αυτό το θέμα το είπα..από εκεί και πέρα είναι προσωπική υπόθεση το πως αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας τα πράγματα..
 


bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
..από εκεί και πέρα είναι προσωπική υπόθεση το πως αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας τα πράγματα..
Αυτό είναι γεγονός, το forum είναι όντως ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων και σε πολλές περιπτώσεις βοηθάει ενώ σε άλλες ίσως να παραπλανεί, αναλόγως του "ειδικού βάρους" του κάθε μέλους...;)
Δε θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες του θέματος της Orijen γιατί δεν πιστεύω ότι θα βγει κάποιο ωφέλιμο συμπέρασμα, αν και όποτε βρεθούμε από κοντά θα πούμε περισσότερα.
Έτσι για την ιστορία, αυτό που αναφέρθηκε περί μονοπρωτεϊνικής δίαιτας (ειδικά σε αθλητές που ασχολούνται με βάρη) δεν ευσταθεί, δεν έχω κανένα σκοπό όμως να ξαναμπώ στη διαδικασία να αναλύω τέτοια θέματα, από κοντά όταν και όποτε...:)
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Συγγνώμη, που θα πάω πίσω στην σελίδα 6, αλλά έχω μία ερώτηση να κάνω που δεν κατάλαβα κάτι!



Νόμιζα ότι το σκυλί δεν πρέπει να αλλάξει πολλές τροφές μόνο τον πρώτο χρόνο της ζωής του... Κι ότι μεγαλώνοντας, μπορεί να έχει μια ποικιλία στην ξηρή του τροφή.
(στο μαγειρευτό του έχω ήδη ποικιλία)
Αυτό που παραθέτει ο foibos, δεν είναι "κοινή λογική";
Είναι κάτι ριψοκίνδυνο, μεγαλώνοντας το σκυλί να αλλάζει από τον ένα κωδικό της Acana, στον άλλον;
Και τι είναι τα σωρευτικά προβλήματα;
Ντρέπομαι που τα ρωτάω... αλλά όντως δεν έχω ιδέα...
Σχετικά με την ξηρά τροφή υπάρχει η "σχολή" που λέει ότι ο σκύλος δεν πρέπει να αλλάζει, εκτός κι αν υπάρχει λόγος, την τροφή, για να μην επιβαρύνεται το πεπτικό σύστημα με αποτέλεσμα τις διάρροιες και τα σχετικά και μια άλλη "σχολή" που είναι υπέρ των αλλαγών ανά διαστήματα για να παίρνει ο σκύλος με μεγαλύτερη βεβαιότητα ολα τα πιθανά θρεπτικά συστατικά και να μειώνεται η πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων σε κάποιο από τα θρεπτικά συστατικά της τροφής.

Εμένα, αν και με το ζήτημα της αλλεργίας είμαι σχετικά σκεπτικός, με προβληματίζει ιδιαίτερα το ζήτημα των συστατικών της κάθε τροφής και ποια είναι η επίδρασή τους στον οργανισμό!

Πολλές ουσίες έχουν βλαπτική δράση όχι με την άμεση κατανάλωσή τους, αλλά αν η συγκέντρωσή τους ξεπεράσει κάποια οριακή τιμή στον οργανισμό.

Σκέψου για παράδειγμα τα βαρέα μέταλλα που συζητώνται ότι καταναλώνουμε τρώγοντας μεγάλα ψάρια των ωκεανών κυρίως.Αν λοιπόν τρώμε κάθε μέρα π.χ. ξιφία, που έχει κατηγορηθεί ότι έχει μεγάλη συγκέντρωση βαρέων μετάλλων, αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να προσλαμβάνουμε τελικά αυξημένες ποσότητες βαρέων μετάλων κι άρα να αυξάνεται η πιθανότητα να υποστούμε τις οποιες συνέπειες!Αντίθετα, αν τρώμε μια μεγαλύτερη ποικιλία τροφών, μειώνουμε αυτήν την πιθανότητα!Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ!
 


bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
foibos θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά το σκεπτικό σου. Όμως, νομίζω ότι κάπου χάνουμε την ουσία και διυλίζουμε τον κώνωπα, δε χρειάζεται να φτάνουμε σε τόσο μεγάλες αναλύσεις και λεπτομέρειες, μια προσεκτική επιλογή ανάμεσα σε βασικά σημεία της τροφής πιστεύω είναι αρκετή (και δεν αναφέρομαι στο δικό σου ποστ αλλά μιλάω γενικά).
Δε μου φαίνεται λογικό να ασχολούμαστε τόσο πολύ με μικρολεπτομέρειες, ειδικά από τη στιγμή που αποδεδειγμένα οι περισσότεροι δεν το κάνουμε ούτε για τον ίδιο μας τον εαυτό...
Όταν και εαν ο σκύλος μας παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα υγείας στα 8-9 του χρόνια (για τις μεγαλόσωμες φυλές όπου θεωρείται "γέρος"), είναι ανούσιο να ψάχνουμε να βρούμε από τι μπορεί να προήλθε και να σκεπτόμαστε ότι πιθανώς θα μπορούσε να ζήσει 5-6 μήνες παραπάνω αν είχαμε αποφύγει το τάδε συστατικό ή την τάδε τροφή...
Μήπως για παράδειγμα, οι ωμές τροφές (κοτόπουλα, λαχανικά, φρούτα κλπ) είναι αγνές ή στερούνται χημικών και άλλων επιβλαβών πρόσθετων ? πρέπει να είναι κανείς τουλάχιστον αφελής για να πιστεύει κάτι τέτοιο. Άρα λοιπόν, βρίσκουμε μια μέση οδό και πορευόμαστε, αποφεύγουμε τις υπερβολές και έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη...
 


ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Ωραία!
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα;
Όταν είναι μικρά, τα ταΐζουμε όσο μπορούμε λιγότερο διαφορετικές ξηρές τροφές και την αλλαγή την κάνουμε πολύ σταδιακά.
Όταν μεγαλώσουν και τους δίνουμε ξηρή τροφή, όταν θέλουμε να την αλλάξουμε, δεν χρειάζεται να το κάνουμε σταδιακά; ή και πάλι χρειάζεται;
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Οι αλλαγές υεωρώ ότι πάντα καλό είναι να γίνονται σταδιακά!