Υπογραφές για τα PET SHOP


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι υπαρχει να συνεργαζεται... αλλα δεν.. γιατι ο πελατης θα βρει σε αλλο πετσοπ πιο φτηνα.. λιγοι γνωριζουν την αληθεια.

οπως λεει η γιασμιν, μονο με το να σταμτησει η ζητηση, ακομα και καταγγελια να γινει μπορει οντως να βρει αλλο χωρο να "αποθηκευει" τα κουταβια και να τα δινει κατα παραγγελια... βεβαια η βιτρινα εχει αλλο αντικρυσμα.. το βλεπεις, ειναι στην γυαλα, τοσο γλυκουλι, και μοναχουλι, το λυπασαι και τσουκ! το αγοραζεις....
Ειναι ενα βημα, να γινουν καταγγελιες σε πετ σοπ οι οποιοες πρεπει να γινονται επωνυμα..... γιατι, οπως ξαναπαμε σχεδον κανενα δεν πληρει τις νομικες προυποθεσεις.. αλλα οχι οτι θα σταματησει να εμπορευεται σκυλια - γατια...
Απο κει και περα... ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΖΗΤΗΣΗ!
να φτιαξουμε αυτοκολητα ενημερωτικα να γεμισουμε τους δρομους, τις στασεις, να κολησουμε νυχτα εξω απο πετσοπ (χιχιχιχιχι!!!)
τυπου - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΚΥΛΩΝ - ΟΧΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΣΤΑ ΠΕΤ ΣΟΠ... STOP PUPPYMILLS .. ΚΤΛ ΚΤΛ...
ασε .. μου ξυσατε πληγη τωρα!!:mad::mad::mad:
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το τέλος όλων των κακών μέχρι τώρα έχει έρθει με παιδεία

άσχετα αν μετά βρέθηκαν καινούργια ...........
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
τωρα το ειδα το θεμα....
αν και ειχα ακουσει κατι χτες...
αν σκεφτειτε αποδειξεις φπα κλπ εστω και τα λιγα τα οποια κονομαει το κρατος.... θα καταλαβετε οτι απο εκεινη την πλευρα δεν μπορειτε να περιμενετε τπτ

Ο μονος τροπος ειναι να σταματησει η ζητηση.
Ακομα και αν υπαρξει απαγορευση η υποχρεωθουν να βελτιωσουν τις συνθηκες,δεν κανουμε τιποτε.
Θα εχουν καπου αλλου τα κουταβακια και θα φροντιζουν και για την παραδοση τους στον πελατη χωρις να τους βλεπει κανεις.
το μονο σωστο....
 


molotof

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
108
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
υπαρχη λυση
να στηριξουμε με τις αγορες μας τα καταστηματα αυτα που δεν πουλανε ζωα .
να αποδειξουμε ετσι πως ενα καταστημα με τροφες και αξεσουαρ μπορει να επιβειωσει κ χωρις της πωλησεις ζωων .
αλλα κυριοι πολλα τα καταστηματα που εχω παει κατα καιρους που ελεγαν σε διαφορες σελιδες πως δεν πουλανε ζωα και μολις τους ρωτησα μοθ εβγαλαν τον καταλογο με τις τιμες .
δεν ειναι δουλεια μου να τα αναφερω εδω και δεν θα το κανω .
εγω εχω βρει ενα καταστημα απο τα λιγα που δεν πουλανε ζωα -ψαρια-κροταλιες-πουλια και εδω και καιρο το στηριζω με τις αγορες μου .
οσο για της αδειες απο της νομαρχιες στα πετ να πουλανε ζωα εχουν αλλαξει ολους τους νομους με νεους κομμενους κ ραμενους στα μετρα της ζωωφιλιας για οσο υπηρχε και του πετ σιτι .
 


mrcool

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2011
87
0
καλησπέρα, το σκεφτόμουν καιρό αυτό που θέλω να σας πώ απο τότε που ξεκίνησα να ψάχνω για το σκύλο μας έτσι.....μαθαίνοντας, βλέποντας και γνωρίζοντας πολύ και διάφορο κόσμο,που έχει δουλέψει σε pet shop, στον εκτροφέα της πίσω αυλής, αλλα και τα "εκτροφεία" (ο θεός ας τα κάνει) στην Ουγγαρία.... σκεφτόμουν λοιπόν γιατί το ανεχόμαστε όλο αυτό σαν Ελληνες..και οχι μόνο αυτό βέβαια αλλά δεν είναι του παρόντος. ( έχω μια φίλη που έχει μεγαλώσει έξω και μου χε πεί "οτι στην Ελλάδα γκρινίζουμε πολύ χωρις να κάνουμε τίποτα τελικά, μάζεψε υπογραφες, κουνήσου και τότε μόνο θα αλλάξουν τα πράγματα".) Έτσι λοιπόν έχω αρχίσει να υιοθετώ και να εφαρμόζω αυτή την άποψη ,λέω λοιπόν να πούμε γνώμες για το τι μπορούμε να κάνουμε τουλάχιστον να ξεκινήσουν κάποιες διαδικασίες για να σταματήσει η πώληση ζώων απο πετ σοπ. (αν υπάρχουν νομικοί στο forum να μας βοηθήσουν). Στην γερμανία απαγορεέυεται,:eek: οι ανθρωποι που πριν 60 χρόνια κάναν σαπούνια....και η ελλάδα κοιμάται των υπνο της ηλιθιότητας. :mad: ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα αλλα ήθελα να το μοιραστώ με το forum.
Καλημέρα ,

Μπορείς να μου πεις εσυ με δικά σου λόγια γιατί να μην πουλάνε τα πετ σοπ ζώα ? Θέλω να ακούσω τα δικά σου επιχειρήματα.
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημερα!
Τα ζωα που πωλούνται στα πετ-σοπ απο που προερχονται? Απο τα Puppy mills και απο ιδιωτες που ζευγαρωνουν τα σκυλια τους χωρις κανεναν ελεγχο, χωρις χαρτια και τα δινουν στα πετ-σοπ για να τα ξεφορτωθουν και να βγαλουν και κανενα φραγκο! Αποτελεσμα?? Γεννιουνται κουταβια με προβληματα υγειας και συμπεριφορας (ισως μερικα να ειναι σχετικα καλα, αλλα μη χανουμε το δασος) τα οποια πωλουνται σε ανθρωπους χωρις κανεναν ελεγχο αν ειναι ικανοι να αναθρεψουν το εκαστοτε ζωακι σωστα. Το μονο κριτηριο ειναι αν εχουν τα παραιτητα ευρω :)
Και περα απο ολα αυτα, οι συνθηκες μεταφορας και διαβιωσης των ζωων μεσα στα καταστηματα μπορει να χαρακτηριστει επιεικως απαραδεκτη. Ολοι τα εχουμε δει να κοιμουνται στη βιτρινα μεσα στις ακαθαρσιες ή να ειναι ολοφανερα αρρωστα. Και ολοι εχουμε δει τα βιντεακια που κυκλοφορουν με το πως μεταφερονται απο την Ουγγαρια και αλλου.
Αυτα πολυ συνοπτικα :)
Εσενα ποια ειναι η γνωμη σου?
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Καλημέρα ,

Μπορείς να μου πεις εσυ με δικά σου λόγια γιατί να μην πουλάνε τα πετ σοπ ζώα ? Θέλω να ακούσω τα δικά σου επιχειρήματα.

για σκυλιά μιλάμε
και οι λόγοι είναι προφανείς
και χιλιοειπωμένοι

μπορείς εσύ να επιχειρηματολογήσεις υπέρ του αντίθετου???? πραγματικά απορώ πως.........
 


nayaz

Well-Known Member
26 Ιανουαρίου 2011
69
0
για σκυλιά μιλάμε
και οι λόγοι είναι προφανείς
και χιλιοειπωμένοι

μπορείς εσύ να επιχειρηματολογήσεις υπέρ του αντίθετου???? πραγματικά απορώ πως.........
καλημέρα ,ευχαριστώ kokoni με κάλυψες!!!!!!!!!!
 


mrcool

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2011
87
0
καλημέρα ,ευχαριστώ kokoni με κάλυψες!!!!!!!!!!
To πρόβλημα απο ότι καταλαβαίνω και ομολογείς και η ιδια δεν ειναι πως τα πετ σοπ πουλανε σκυλια αλλα η ποιοτητα τους και η προέλευση τους .
ΑΡΑ.... Θα επρεπε να υπαρχει ενας τροπος να διασφαλιστει πως αυτα τα κουταβια που πουλανε χαιρουν ακρας υγιας και εχουν γεννηθει απο ελεγμενους γονείς. Σε αυτό το σημείο συμπεραίνετε πως εαν τα πετ σοπ συνεργαζονταν με ελεγμένα εκτροφεία δεν θα υπηρχε πρόβλημα .

Επειδη ομως αυτο συνηθως δεν γινεται θα πρεπει να σκεφτουμαι γιατι δεν ευδοκιμει αυτη η συνεργασια ? Γιατι τα πετ σοπ κυριως εισαγουν κουταβια ?

Προφωνως ο λογος ειναι καθαρα οικονομικος . Ουτε τα πετ σοπ θελουν να αγορασουν κουταβια απο ελληνικα εκτροφεια λογω υψηλου κοστους αλλα ουτε και οι εκτροφεις θέλουν μεσάζοντες και φυσικά να ριξουν τις τιμες....

Για εμενα το προβλημα θα λυνοταν ως εξης :

Ξεκιναμε με ελεγμενα εκτροφεια . Κάποιος οργανισμος θα έπρεπε να ηταν υπευθυνος στο να ελεγχει και να πιστοποιει πια εκτροφεια ειναι καταλληλα για αναπαραγωγη εξεταζοντας εαν τα σκυλια που μπαινουν στην αναπαραγωγη ειναι καταλληλα και εαν οι συνθηκες ειναι αυτες που πρεπει .

Αφου αποκλείσαμε με αυτον τον τροπο τους "κακους" εκτροφοις το επομενο βημα ειναι το εξης . Θα επρεπε να βρεθει η χρυση τομη για να υπαρξει συνεργασια αυτων των εκτροφεων με τα πετ σοπ μιας και δεν μπορεις να απαγορεψει στα πετ σοπ να αγοραζουν απο εξω σε χαμηλοτερη τιμη . Για να γινει αυτο σιγουρα μια εκστρατεια ενημερωσης του κοσμου καταρχας θα βοηθουσε παρα πολυ για να τονιστει η σημασια της προελευσης του ζωου.

Στο πιο δυσκολο κομματι , το οικονομικο θα επρεπε ο εκτροφεας να ριξει την τιμη και παραλληλα ο πετσοπας να παρει απο τον εκτροφεα που και παλι θα ειναι πιο ακριβα απο οτι να εισηγαγε .
Για να γινει αυτο ομως θα πρεπει θε πρεπει κακα τα ψεματα να ειναι συμφερουσα αυτη η συνεργασια και για να γινει επειδη και οι δυο ριχνουν την τιμη θα πρεπει να αυξηθει η ζητηση και εν συνεχεια και η παραγωγη οπου αυτο θα μπορουσε να εχει σαν αποτελεσμα να οδηγηθουμε σε μια υπερβολικη ταση αναπαραγωγης των σκυλιων οπου και τελικα θα οδηγουμασταν σε εναν παμιλισμο...

Αρα... Το οικονομικο κινητρο ΟΛΩΝ δεν επιτρεπει να σταματησει αυτη η διακινησει των σκυλων που προερχονται απο τα παπι μιλ και τελικα δεν θα επρεπε να μας φταει και πολυ το γεγονος πως τα πετ σοπ πουλανε σκυλια...
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Δεν ειναι το οικονομικο κομματι. Αυτο ειναι το τελευταιο.
Ο σωστος εκτροφεας θελει να ξερει και πρεπει να ξερει ποιος θα παρει το κουταβι του. Αυτο το pet chop* δεν μπορει να το διασφαλισει.
Ο σωστος εκτροφεας οφειλει να "παντρεψει" το σωστο κουταβι με την σωστη οικογενεια. Αυτο μεσω του pet chop δεν μπορει να γινει.

Αρα τι μπορει να γινει και να αλλαξει? Αν υποθεσουμε οτι συνεργαζονται αυτοι οι 2 το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι το εξης:
Πας στο pet chop και τους ζητας ταδε φυλη κουταβι. Σε παραπεμπει στους 5-10 εκτροφεις που συνεργαζετα, αν τελικα παρεις απο αυτους κουταβι εχεις εκπτωση εφορου ζωης του κουταβιου στο καταστημα. Αρα το pet chop που ετσι και αλλιως το κερδος το απασχολει μια χαρα κερδισμενο ειναι. Γιατι τωρα χανει μεγαλο μερος απο τον τσιρο του απο δυσαρεστημενους πελατες που τους πεθανε το κουταβι που πηραν απο εκει αλλα απο ενημερωμενους πελατες που δεν θα υποστηριζουν τετοιου ειδους καταστηματα.
Ο σωστος εκτροφεας ετσι και αλλιως πλουσιος απο την εκτροφη δεν γινεται.

ΥΓ και μην γελιεσαι μια χαρα ωραιοτατα puppie mills εχουμε και στην Ελλαδα δεν ειναι ολα εισαγωγης

*pet chop κατα το ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
exete ξεχασει το σημαντικοτερο ,
μιλατε για μια ηλικια στην οποια το κουταβι... θαπρεπε να μεγαλωνει και να εχει διαφορετικα βιωματα απο αυτα που του προσφερει το κλουβι του πετσοπ...
ενας ακομη σημαντικος παραγοντας γιατι δεν ευδοκιμει αυτη η συνεργασία, και γιατί δεν πρεπει να πουλανε τα πετσοπ σκυλακια....
περα από τα οσα εχετε επισης αναφερει και που κανουν το προφανες...αδιανοητο.....
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Μα δεν μιλησα για κλουβια κτλ.
Μιλησα για τον μοναδικο τροπο που θα μπορουσε να υπαρξει μια τετοια συνεργασια κατα την γνωμη μου.
Δλδ ο πετσοπας θα τον εστελνε σε εκτροφεα και αν επαιρνε απο εκει θα ειχε εκπτωση στο πετ σοπ.
Ο πετσοπας δλδ δεν θα βγαλει κερδος απο την πωληση του κουταβιου αλλα απο τα μετεπειτα. Τροφες αξεσουαρ κτλ.
Ο εκτροφεας ετσι και αλλιως δεν βγαζει κερδος.
 




yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Τα pet shop ΔΕΝ πρεπει να πωλουν κανενα ζωακι.Ασ μην ξεχναμε και τα τρωκτικα ,το ενα πανω στο αλλο,τα πουλια σε αισχρη κατασταση κλπ
Θα πρεπει να εχουν τα παντα για τα ζωακια,εκτος απο τα ιδια τα ζωα.
Θα πρεπει και εμεις να μαθουμε να τα βλεπουμε διαφορετικα.

Ακραιο το παραδειγμα αλλα οταν πηγαινεις σε ενα πολυκαταστημα με παιδικα,περιμενεις να εχει τα παντα για τα παιδια.οχι παιδια προς πωληση.
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
χαχαχαχαχαχα!! σωστο!!
θα βολευε βεβαια.. εγω θελω ενα παιδακι, ετοιμο μπορω! να εχει μαθει και την τουαλετα του!! χεχεχεχε!! αστειευομαι!!
Εμεις οταν αγορασαμε το μαγαζι.. απο την αθλια προηγουμενη.. κληρονομησαμε και παπαγαλακια και κατι λοβμπερντς.. και χαμστερ... ενα μεγαλο παπαγαλο ο οποιος μονο τσιριζει..και με εκνευριζει αλλα λατρευω!!
τα οποια ολα υιοθετηθηκαν..... απο εμενα!!
ειναι ολα τα παιδια μου!
απεκτησα στην πορεια και αλλα... χαμστερακια απο οικογενειες που τα βαρεθηκαν γιατι γερασαν... μια κουνελα
α! εχω και καναρινια.. τα λατρευω!!
σε λιγο θα τα κοβω εισητηριο .. μπας και βγει κανα φραγκο.. γιατι με τοσα ζωα, καινουρια κλουβια, τροφες γιατροι.. μπηκαμε μεσα..χαχαχα χαλαλι τους!!

Παντως εχω δει πετ σοπ και πετσοπ... σιγουρα φρικαρω με γατοσκυλα σε γυαλες και στιβαγμενα βρωμικα κλουβια... αλλα εχω στην γειτονια μου (σπιτι) ενα πετσοπ το οποιο με εχει μεγαλωσει.. ο ανρθωπος ναι φερνει σκυλια αμα του ζητησουν.. ποτε δεν ειχε σκυλια μεσα στο μαγαζι (πραγμα που με συμβουλεψε οταν του ειπα τι θελω να ανοιξω - ασχετα αν εγω ζω στο δικο μου ροζ συνεφακι..)
φιλοξενουσε παντα αδεσποτα... εχει μια αδυναμια στις γατες. Ειχε χαμστερακια, αλλα παντα το καθενα σε ξεχωριστο πεντακαθαρο χωρο φρεσκια τροφη κτλ, καναρινια αψογα σε τεραστιες κλουβες.. ποτε μα ποτε δεν με ενοχλησε κατι εκει μεσα... εχω δει ομως και αλλα.... να κλαις! βλ. Αθηνάς. ή αλλο ενα που ξερω, το οποιο μου ειπαν οτι ειναι πολυ φιλοζωο και πολυ πριν ανοιξω το μαγαζι ειχα παει για να ρωτησω για κατι γατακια που ειχα βρει.. στην αρχη η τυπισα μου φανηκε μια χαρα... στην συνεχεια ομως εφριξα με αυτα που ειδα εκει μεσα! Ταχα και καλα φιλοζωη αλλλα κρυφοπαππυμιλου, και πουλουσε και ημιαιμα γατακια τα οποια ζουσαν στον ακαλυπτο του μαγαζιου της. Ειχεδ και μια γατα την οποια συντηρουσε για της γεννοβολαει και να πουλαει τα γατακια της...
Νομιζω μπορουμε να μην τους βαζουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι, αλλα να κρινουμε βαση αυτων που βλεπουμε και οχι μονο.. ας κανουμε τις ψαρωτικες μας ερωτησεις για να καταλαβουμε τι ρολο βαραει ο αλλος.
 
Last edited:


molotof

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
108
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τα πραγματα ειναι απλα
ΤΑ ΠΕΤ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΖΩΑ .
που ειναι το προβλημα να το καταλαβουμε?
δεν εχει να κανει μονο με την καθαριοτητα η την διατροφη του οσο με την ψυχολογια του .
εχω βαρεθει να βλεπω στο παρκο που συχναζω φοβικα σκυλακια απο πετ σοπ .
ειναι ενα εμποριο που θα πρεπει να μας κανει να ντρεπομαστε τοσο γιατι επιτρεπουμαι με την ανοχη μας να υποαρχει αλλα και επειδη το συντηρουμε κιολας .