Φτηνες τροφες-ακριβες τροφες...


konstantina91

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
58
0
Δεν εχει λογικη αυτο το πραγμα, καμια. Τι θελουμε δηλαδη να παιξουμε με τις πιθανοτητες;




Sent from my new iPad using Tapatalk HD
Τι λογική περιμένεις να βρεις εσύ? Βασικά ναι, αυτό που κάνεις είναι να παίζεις με τις πιθανότητες. Διότι δεν είναι μόνο η διατροφή που θα κάνει το αποτέλεσμα. Είναι και τα γονίδια του σκύλου σου.

Μπορεί ο σκύλος σου να κουβαλάει μια νεφρική ανεπάρκεια από ένα προπάππο του. Οι εκτροφείς που είχαν τους προγόνους του σκύλου σου δν επέτρεψαν ποτέ τη νεφρική ανεπάρκεια να εκφραστεί γιατί έδιναν διατροφή χαμηλή σε φωσφορο. Εσύ ταιζεις τροφή με μεγάλη περιεκτικότητα σε κρέας, άρα αυξημένο φωσφορο και το σκυλί σου κάνει νεφρική ανεπάρκεια. Αν είχες ταΐσει τη φτηνή που δεν έχει κρέας, άρα έχει λιγότερο φωσφορο, θα τα είχες γλιτώσει τα προβλήματα.

Αντίθετα, ένα σκυλί με αλλεργίες στα σιτηρά υποφέρει όταν το ταΐζουμε μια φτηνή τροφή. Του δίνεις μια grain free και ηρεμεί το σκυλάκι.
 


konstantina91

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
58
0
Εσύ πήγες RC και orijen επειδή είναι ακριβές δηλαδή?Αυτό ήταν το κριτήριό σου?
Γιατί αφενός μεν η RC είναι υπερτιμημένη για τα συστατικά που έχει,αφετέρου η orijen κάθεται καλά σε πολύ λίγα σκυλιά.Το κριτήριο θα πρέπει να είναι τα συστατικά και όχι η τιμή.
Η τιμή είναι ενδεικτική μονάχα για το αν θα πρέπει να κάνεις τον κόπο να δεις τα συστατικά.Μια τροφή με 10e το 15κιλο πχ ούτε καν θα την αξίωνα να δω τα συστατικά της.
δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα λες. Δεν πήγα σε οριτζεν επειδή ήταν ακριβή. Τη ρουαλ την άφησα ακριβώς γι αυτό που λέω πιο πάνω. Δεν αξίζει τόσα λεφτά για να αγοράζεις καλαμπόκι και κρεατάλευρο.
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Λεω οτι δεν εχει νοημα γιατι αυτο που γραφεις ειναι οτι υπαρχουν σκυλια που τρωνε τετοιες τροφες και ζουν πολλα χρονια. Κι εγω σου λεω ναι, γινεται αυτο αλλα δεν ειναι και σωστο. Αναφερθηκε σα παραδειγμα το θεμα του καπνισματος... Οντως η γιαγια μου καπνιζει ακομα, που χει πετασει τα 85 κ ομως δεν εχει τπτ να χτυπησω ξυλο. Αρα πρεπει να καπνισω κι εγω?

Εγω προσωπικα δε μιλαω με πιθανοτητες ξερω οτι οι τροφες των σουπερ μαρκετ και γενικοτερα, οι πολυ φθηνες, δεν προσφερουν τιποτα στον σκυλο απλα τον συντηρουν.

Υπαρχουν παρα πολλοι κωδικοι επωνυμων τροφων για να διαλεγουμε με βαση τις αναγκες του σκυλου και την τσεπη μας, δεν υπαρχει περιπτωση να μη βρουμε μια που να του ταιριαζει.


Sent from my new iPad using Tapatalk HD
 


konstantina91

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
58
0
Εξακολουθείς να μην θες να καταλάβεις ότι δεν προτείνω σε κανέναν να ταισει φτηνή τροφή. Απλά αναφέρω ότι δεν ισχυει φτηνή τροφή=θάνατος. Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου. Καθένας βρίσκει τη τροφή που ταιριάζει σε αυτόν και το σκύλο του.Και οι φτηνές τροφές έχεις δίκιο ότι απλά συντηρούν.
 


AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Καλώς ή κακώς, δυστυχώς ή ευτυχώς, ο καθένας μας κρίνει κ αποφασίζει για τον σκύλο του, σύμφωνα με την δική του λογική κ νοημοσύνη..
Ένας άνθρωπος που θεωρεί πως ο σκύλος του είναι οκ με αποφάγια ή τροφή από το κάθε Lidl, επειδή έχει όρεξη / ωραίο τρίχωμα κ.τ.λ. δύσκολα θα αλλάξει γνώμη κατ'εμέ..
Όπως κ ένας άνθρωπος που επειδή άκουσε ότι η acana ή η orijen είναι κορυφαίες τροφές, δίνει αυτές στον σκύλο του, αλλά δεν παρατηρεί ότι δεν του κάθονται καλά..

Προκειμένου να καταλήξουμε σε τροφή, πρέπει να λάβουμε υπόψην μας πολλούς παράγοντες , οι οποίοι αρχικά αφορούν τον σκύλο μας (εφ'όσον μιλάμε για περιπτώσεις που υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για μία καλή ξηρά τροφή)κ εν συνεχεία εμάς.
Τι να το κάνω αν δίνω Acana κ ο σκύλος κάνει συνεχώς διάροιες ή αν δίνω τροφή από το Lidl κ ο σκύλος κάνει τούρτες..;;;
Ένας θα παρατηρήσει ότι η τσέπη του με την Acana αδειάζει πιο εύκολα, ενώ με την Lidl είναι οκ..
Ο άλλος όμως, θα πει.."ώπα κάτσε, η όποια τροφή δεν κάθεται καλά στον σκύλο μου.." κ δεν θα σκεφτεί την τσέπη του..
Είναι δυο διαφορετικοί άνθρωποι , που δεν θα συγκλίνουν ποτέ.. κ δύσκολα θα καταλάβει ο ένας τον άλλον..

Αν δεν μάθουμε εμείς να διαβάζουμε τα συστατικά κ αφού τα διαβάσουμε, να μπορέσουμε να τα αξιολογήσουμε.. κ αφού τα αξιολογήσουμε κ αποφασίσουμε πως θα δώσουμε την τροφή στον σκύλο μας.. κ αφού την δώσουμε , να μπορέσουμε να παρατηρήσουμε ( σε βάθος χρόνου) πως κάθεται στον σκύλο μας η τροφή.. κ αφού παρατηρήσουμε, να ξανααξιολογήσουμε..τότε δεν θα βγάλουμε ποτέ άκρη..
Γι'αυτό όμως δεν φταίει ο σκυλάκος μας, αλλά εμείς οι δύο που είτε δεν ξέρουμε, είτε βαριόμαστε, είτε λέμε "έλα μωρέ κ τι έγινε"..κ τελικά υπερασπιζόμαστε μια ενδεχομένως κακή τροφή, επειδή δεν έχουμε την κριτική ικανότητα να παρατηρήσουμε..!!

Επαναλαμμβάνω, αναφέρομαι σε περιπτώσεις που υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, η διάθεση για ψάξιμο κ η θέληση να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε..
Αν δεν είχα την οικονομική δυνατότητα κ είχα τα άλλο δύο, δεν θα πήγαινα σε τροφή Lild, πάντως.. Θα έψαχνα κάτι άλλο..
 


Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι οσοι ειχαν/εχουν προβλημα με την οριτζεν δεν διναν την σωστη ποσοτητα...γιατι η ποσοτητα που γραφει ειναι τα 2/3 αλλων τροφων...και σε πολλους ισως δεν καθεται καλα στο ματι το ποσο λιγη χρειαζεται και γεμιζουν το μπωλακι......με συνεπεια διαρροιες και νεφρικες ανεπαρκειες (επαναλαμβανω ομως οτι απο περιεργεια θα κανω εξετασεις στα δικα μου γιατι εδω και ενα χρονο τρωγαν οριτζεν...αν δω κατι ανησυχητικο θα το γραψω εδω...)

Εδώ στην Κρήτη πάντως πετυχαίνω συχνά διαφημίσεις της, και δεν είναι και τόσο δυσεύρετη. Το θέμα δενείναι να μαλώσουμε για το ποιος δίνει την καλύτερη τροφή Blade, ο καθένας καταλήγει σε άλλη τελικά, ακολουθεί το δικό του ένστικτο. Σε τόσο φτηνές πάντως όπως από τα LIDL δεν θα πήγαινα αν δεν ήταν οικονομικό το θέμα...
Ποιος μαλωσε??????
ειπα αλλωστε οτι λογω οικονομικου θεματος το γυρισα (για το επομενο διμηνο σιγουρα) σε πεντιγκρυ...αλλα σιγουρα ξερω οτι δεν ειναι καλυτερη...
Εδω κανεις λαθος...οποιος ακολουθει ενστικτο στην συγκεκριμενη αποφαση κανει λαθος...απο γνωση πρεπει να διαλεξει!

Λογικο...γιατι στην κρητη ειναι η εταιρεια εισαγωγης της...
 


AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
παιδια αποφαγια...το καλυτερο...ο πατερας μου δίνει μονο αποφαγια-απομηναρια απο το σπιτικο φαγητο και το σκυλι ειναι τουμπανο λεμε!!!!!
Σήμερα που λες, επειδή θα ερχόταν ο αδερφός μου σπίτι, έκανα το αγαπημένο φαγητό.. Μοσχάρι κοκκινιστό με ρύζι..
Στο ρύζι έβαλα μπόλικο αλάτι, έτσι του αρέσει..
Κ το μοσχάρι αφού το τσιγάρισα με μπόλικο κρεμμύδι, το έσβησα με κόκκινο κρασί, έβαλα αλατάκι, πιπεράκι, κανέλα , δάφνη, ζάχαρη κ ντομάτα.. Τέλειο βγήκε..

Λες αν μείνει καθόλου να δώσω στην Άλμπα..;;;;;

Φαγητά που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, δεν κάνουν για σκύλους..!!
Ο λόγος είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο εμείς μαγειρεούμε τα φαγητά μας..
Εξ'ού κ το παραπάνω παράδειγμα.. δεν την είδα Βέφα, ξαφνικά.. :p

Εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι οσοι ειχαν/εχουν προβλημα με την οριτζεν δεν διναν την σωστη ποσοτητα...γιατι η ποσοτητα που γραφει ειναι τα 2/3 αλλων τροφων...και σε πολλους ισως δεν καθεται καλα στο ματι το ποσο λιγη χρειαζεται και γεμιζουν το μπωλακι......με συνεπεια διαρροιες και νεφρικες ανεπαρκειες (επαναλαμβανω ομως οτι απο περιεργεια θα κανω εξετασεις στα δικα μου γιατι εδω και ενα χρονο τρωγαν οριτζεν...αν δω κατι ανησυχητικο θα το γραψω εδω...
Δεν διαφωνώ, απλά αναφέρθηκα στο γεγονός πως υπάρχουν 2 τύποι ανθρώπων..
αυτοί που θα κοιτάξουν την τσέπη τους..κ ενδεχομένως παραβλέψουν τέτοιου είδους συμπτώματα..
κ αυτοί που θα ασχοληθούν πρώτα με την υγεία του ζώου κ στη συνέχεια με την τσέπη τους..
 


KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Blade , αν είναι να κυνηγάς κάθε έκφραση και να διορθώνεις, , έπρεπε να γίνεις καθηγητής σε λύκειο...:pΑπό αυτά που λες συμπεραίνει κανείς ότι όποιος νοιάζεται για το σκύλο του θα δώσει Orijen και όλοι οι άλλοι είμαστε φραγκοφονιάδες ή αδιάφοροι (σαφώς υπερβάλω, αλλά κι εσύ μου θυμίζεις διαφημιστή της Orijen βρε παιδί μου!!!). Υπάρχουν πολλές καλές και ακόμα περισσότερες αρκετά αξιοπρεπείς τροφές στην ελληνική αγορά, και ο καθένας διαλέγει αυτό που θεωρεί καταλληλότερο για τον σκύλο του και για τον ίδιο. Καμία τροφή δεν είναι κατάλληλη και ταιριαστή για όλους τους σκύλους,ούτως ή άλλως.
 


Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Blade , αν είναι να κυνηγάς κάθε έκφραση και να διορθώνεις, , έπρεπε να γίνεις καθηγητής σε λύκειο...:pΑπό αυτά που λες συμπεραίνει κανείς ότι όποιος νοιάζεται για το σκύλο του θα δώσει Orijen και όλοι οι άλλοι είμαστε φραγκοφονιάδες ή αδιάφοροι (σαφώς υπερβάλω, αλλά κι εσύ μου θυμίζεις διαφημιστή της Orijen βρε παιδί μου!!!). Υπάρχουν πολλές καλές και ακόμα περισσότερες αρκετά αξιοπρεπείς τροφές στην ελληνική αγορά, και ο καθένας διαλέγει αυτό που θεωρεί καταλληλότερο για τον σκύλο του και για τον ίδιο. Καμία τροφή δεν είναι κατάλληλη και ταιριαστή για όλους τους σκύλους,ούτως ή άλλως.
Οχι..αυτο συμπερανατε εσεις...δεν ξερω γιατι...

Οποιος νοιαζεται για τον σκυλο του ψαχνει μια καλη τροφη (υπαρχουν καμποσες) που να την αντεχει οικονομικα!
Εγω την οριτζεν εχω δωσει ,μεταξυ αλλων ,απο αυτην ικανοποιηθηκα ποιο πολυ , για αυτην θα γραψω.
Οχι οτι μετραει για μενα αλλα ετσι κ αλλιως ειναι ευρεως αποδεκτο οτι ειναι η καλυτερη ξηρα τροφη.
στο μελλον θα δοκιμασω και αλλες 2 πολυ καλες που εχω υπ'οψιν (applaws k fish4dogs) ετσι απο περιεργεια.

Και ειναι συμπερασμα μου απο πολυ ψαξιμο οτι οι περισσοτεροι που ειχαν προβλημα με την οριτζεν ,ηταν γιατι διναν λαθος ποσοτητα.
 


evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
παιδια πιστευω πως ουτε εγω θα ρισκαρα να παρω φθηνη τροφη. στις γατες μου δινω royal και για το σκυλακι μου το μελλοντικο (πρωτα ο Θεος) θα προτιμησω την οριτζεν. ισως ειμαι και θυμα του μαρκετινγκ, τι να πω? εφοσον ομως εχεις ζωακι, θα πρεπει να παιρνεις τις καλυτερες αποφασεις για αυτο. ειδαλως καλυτερα να μην εχεις! δικη μου προσωπικη αποψη!
 


Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
evaki δεν ειναι μαρκετινγκ oι αποψεις μελων των forum που κατα συντριπτικη πλειοψηφια υποστηριζουν οτι η Orijen ειναι κορυφαια τροφη. Kαλά θα κάνεις και θα δωσεις Orijen.
 


KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Εγώ πάντως δεν είπα , ούτε υποννόησα ότι όποιος δίνει Orijen είναι θύμα του marketing,ίσα ίσα, καλά κάνει εφόσον μπορεί οικονομικά και ταιριάζει στον σκύλο του. Κι εγώ έχω σκεφτεί να την δώσω , απλά υπάρχουν μικρά προβληματάκια που δεν επιτρέπουν την υψηλή περιεκτικότητα πρωτείνης στον σκύλο μου σε αυτή τη φάση. Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι δεν είναι το δίλημμα "ή η ακριβότερη ή του σουπερμάρκετ", υπάρχουν ενδιάμεσα πολλές τροφές ,άλλες μέτριες και άλλες καλύτερες, απλά θέλει αρκετό ψάξιμο και διάβασμα.

Οχι..αυτο συμπερανατε εσεις...δεν ξερω γιατι...
Αν θέλετε να μιλάμε στο πληθυντικό κ.Blade, να το θυμάμαι , δεν είναι σωστό εγω να σας απευθύνομαι στον ενικό :cool:
 
Last edited:


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ο πληθυντικός είναι φράγκικος...πόσο μάλλον δε ο πληθυντικός σε ένα forum :7bart:
 


KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Ο πληθυντικός είναι φράγκικος...πόσο μάλλον δε ο πληθυντικός σε ένα forum :7bart:
Κι εμένα δεν μου βγαίνει όταν γράφω εδώ, ο σεβασμός δεν λείπει, αλλά δεν μου παει να μιλάμε "με το σεις και με το σας"
Σ΄ρρυ για το off
 


peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά και δεν χρειάζονται 50 σελίδες να τα αναλύσουμε.
Δεν είναι δυνατόν μια τροφή που κοστίζει 10 ευρώ τα 10 κιλά να είναι το ίδιο θρεπτική με μια τροφή που κοστίζει 80-90 ευρώ τα 13 κιλά.
Όσο και κλέφτης να είναι ο δεύτερος κάτι καλύτερο θα έχει βάλει μέσα.
Αυτή των 10 ευρώ πόσο είναι άραγε το πραγματικό κόστος της για να υπάρχει και ένα ελάχιστο ποσοστό κέρδους μέσα στα 10 ευρώ?
Δεν τολμώ ούτε να φανταστώ τι βάζουν μέσα για να κοστίζει τόσο λίγο.
Τώρα άν κάποιος οικονομικά δεν βγαίνει για να ταίσει τον μικρό του φίλο με κάτι καλύτερο, είναι άλλο ζήτημα και μάλιστα σεβαστό.
 


ozzyosbourne

New Member
5 Ιανουαρίου 2013
4
0
ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ ΛΟΓΟ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΗ!!!ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΔΑΡΑΚΙ ΕΙΧΕ ΣΡΤΑΒΩΣΗ ΑΣΧΗΜΑ!!ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΜΣΤΑΦ ΘΥΛΗΚΟ 5 ΜΗΝΩΝ!ΕΔΩ Κ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑΞΑ ΤΡΟΦΗ ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ FARMINA PUPPY 50 ΕΥΡΩ ΤΑ 20 ΚΙΛΑ Κ ΕΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ!!!!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΚΑΛΗ ΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑ ΣΚΥΛΟ!!!!!!
 


Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Εγώ πάντως δεν είπα , ούτε υποννόησα ότι όποιος δίνει Orijen είναι θύμα του marketing,ίσα ίσα, καλά κάνει εφόσον μπορεί οικονομικά και ταιριάζει στον σκύλο του. Κι εγώ έχω σκεφτεί να την δώσω , απλά υπάρχουν μικρά προβληματάκια που δεν επιτρέπουν την υψηλή περιεκτικότητα πρωτείνης στον σκύλο μου σε αυτή τη φάση. Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι δεν είναι το δίλημμα "ή η ακριβότερη ή του σουπερμάρκετ", υπάρχουν ενδιάμεσα πολλές τροφές ,άλλες μέτριες και άλλες καλύτερες, απλά θέλει αρκετό ψάξιμο και διάβασμα.


Αν θέλετε να μιλάμε στο πληθυντικό κ.Blade, να το θυμάμαι , δεν είναι σωστό εγω να σας απευθύνομαι στον ενικό :cool:
(περναω στο αντιθετο ακρο)...το λοιπον μανδαμ...(χαχαχαχα).....οταν με οριτζεν δινεις 200γρμ. ημερησιως δε ενα σκυλο και με μια αλλη 325γρμ. ,τα 38-40% πρωτεινης της οριτζεν εξισωνονται σαν ποσοτητα πανω-κατω με τα 22-24% πρωτεινης της αλλης......απλα δεν δινεις περιττα σιτηρα...
 


Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Παιδιά να κάνω μια ερώτηση? Σκέφτομαι να αλλάξω την RC σε κάτι καλύτερο, τύπου Acana-Orijen χωρίς όμως να έχω προβλήματα με την RC. Αντιθέτως την τρώει με σχετική όρεξη (βάζοντας σχεδόν πάντα το κάτι τις μέσα!), το τρίχωμα ειναι σούπερ, τα κόπρανα είναι τέλεια, τα αέρια άοσμα κ.λ.π. Να το τολμήσω ή όχι? Υστερα σκέφτομαι να πάει 11 μηνών (είναι 6 τώρα) και να του ξεκινήσω κατευθείαν μία καλύτερη adult. Γνώμες παρακαλώ?
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.712
3.886
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Παιδιά να κάνω μια ερώτηση? Σκέφτομαι να αλλάξω την RC σε κάτι καλύτερο, τύπου Acana-Orijen χωρίς όμως να έχω προβλήματα με την RC. Αντιθέτως την τρώει με σχετική όρεξη (βάζοντας σχεδόν πάντα το κάτι τις μέσα!), το τρίχωμα ειναι σούπερ, τα κόπρανα είναι τέλεια, τα αέρια άοσμα κ.λ.π. Να το τολμήσω ή όχι? Υστερα σκέφτομαι να πάει 11 μηνών (είναι 6 τώρα) και να του ξεκινήσω κατευθείαν μία καλύτερη adult. Γνώμες παρακαλώ?
Μια χαρά είναι η RC!
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Εγώ έχω την εντύπωση ότι το θέμα με τις τροφές ανακυκλώνεται άσχημα.
Λέμε τα ίδια και τα ίδια,πολλές φορές,σε πολλά ξεχωριστά θέματα.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.931
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95