Χαίρετε και απο μένα [schnauzer]




aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Εχει κάνει τα επαναληπτικά εμβόλια εδώ και ένα μήνα και έχει αρχίσει η κοινωνικοποίηση, λόγω τεριέ είναι λίγο επιθετικός στα άλλα σκυλιά, γάτες αλλά το δουλεύουμε, στην αρχή κάνει τον μάγκα αλλά μετά πάει πίσω απο τα πόδια μου. Θα τον πάω μάλλον ΣΚ στο πάπις πάρκ να γνωριστεί με άλλους.
Με τους ανθρώπους είναι δύσπιστος δεν θέλει να τον χαιδεύουν ξένοι, απ ότι βλέπω έχει ένστικτο φύλακα με την έννοια watch dog.
Τα miniature schnauzer δεν έχουν μέσα terrier αν και η AKC τα έχει στην ομάδα των terrier. Οι φυλές που χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί η φυλή εκτός του standard schnauzer ήταν τα affenspincher, τα poodle και μάλλον τα miniature pincher.
Έτσι όπως το περιγράφεις δε θα έλεγα οτι είναι επιθετικός αλλά μάλλον ανασφαλής, μάγκας στην αρχή και μετά κρύψιμο πίσω από τα πόδια σου, αυτό μου δείχνει. Χρειάζεται πολύ πολύ κοινωνικοποίηση με σκυλιά ισορροπημένα.
Με τους ξένους και ο δικός μου είναι αρκετά διστακτικός αλλά αν θελήσω να τον πλησιάσουν και γίνει σωστά δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα!

Τα schnauzer είναι φύλακες! :) αλλά θα σου πρότεινα να μην ενθαρρύνεις το ανεξέλγκτο γάβγισμα γιατί έχουν την τάση να είναι αρκετά "ομιλητικά". Σε αυτό είμαι τυχερή γιατί γαβγίζει μόνο οταν θεωρεί οτι ακουσει κάτι εκτός των συνηθισμένων! Και πάλι λίγες φορές ή μέχρι να του πω οτι όλα καλά και φυσικά μπραβο!

Με την υπακοή πως τα πάτε?
 


rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
111
Ανω Γλυφάδα
@ συλβοσκυλο είναι μούτρο όντως, το ωραίο είναι οι εκφράσεις που παίρνει π.χ. έχει σοβαρή έκφραση όταν παρακολουθεί τους περαστικούς, παιχνιδιάρα όταν θέλει να παίξει, απορημένη όταν τρώω κάτι γιατί σκέφτεται τι τρώει αυτός και δεν μου δίνει και πολλές άλλες.
@ αλικη καλά με την καταγωγή είπα δεν είμαι ειδικός, πιο πολύ γράφω στο νήμα για πληροφορίες σε τυχόν υποψήφιο ιδιοκτήτη σνάουζερ, είχε πολύ χρήσιμες πληροφορίες εδώ στο φόρουμ και έμαθα πολλά.
Εντάξει με την ανασφάλεια είναι μικρός ακόμα (περίπου 4+1/2) τώρα εξερευνεί τον κόσμο, θα κανονίσω να τον πάω στο πάπις πάρκ να παίξει με άλλους, αλλά δεν τον έχω μαλώσει ποτέ για να έχει φοβίες.
Το γάβγισμα δεν το ενθαρύνω του κάνω σσσ και σταματάει γιατί έχουμε και γείτονες, βασικά ζεί μέσα στο σπίτι άμα κάτσει στο μπαλκόνι θα γαβγίσει και λίγο στούς περαστικούς.
Με την υπακοή μια χαρά πάει δεν έχω κρέιτ του έχω κρεβατάκι και άμα του πούμε "στο κρεβάτι σου γρήγορα" πάει αμέσως.
Γενικά δεν έχω απαιτήσεις εκπαιδευμένου σκύλου ένας έξυπνος που καταλαβαίνει μου αρκεί, είμαι της άποψης ότι πιό πολύ χρειάζεται εκπαίδευση ο ιδιοκτήτης παρά ο σκύλος.
 


rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
111
Ανω Γλυφάδα
Πέρασε ένας χρόνος και κάτι μήνες, ο μικρός είναι ενάμιση χρονών, καλά περνάμε.
Αποδείχτηκε εξαιρετικός, εντάξει έξω κάνει λίγο φασαρία με άλλα σκυλιά και γάτες, το περίεργο είναι ότι με σκύλους/σκύλες ίδιας ράτσας είναι πολύ φιλικός και ήσυχος.
Τα άλλα τα είπαμε δεν μαδάει αλλά θέλει περιποίηση το τρίχωμα του, κάτι μου έχει δείξει ο εκτροφέας, κάτι πληροφορίες απο ίντερνετ το παλεύουμε μόνοι μας. Έχω ένα stripping knife (artero) και κάνα δυό ψαλίδια και προσπαθούμε, εντάξει δεν είναι ακόμα εκθεσιακό το στριπάρισμα αλλά στο δρόμο μου όσοι τον δούνε λένε είναι ωραίος.
Έχω ακούσει και κάτι χαριτωμένα όπως του βάφεται τα φρύδια ή είναι φυσικά? lol
Να βάλω και φώτο για το κοινό, η πρώτη κάθεται στο μπαλκόνι, σημείωση κοιμάται μέσα στο σπίτι αλλά έχουμε ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες και όποτε θέλει κάθεται εκεί.
P2200425.jpg
Εδώ στη βόλτα παρατηρεί μια χελώνα
DSC_0007.jpg
 


Siegfried

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2013
301
330
Athens-Crete
Να σου ζήσει ο μούσιας σου!Πολύ όμορφο σκυλί και ιδιαίτερο!Και απο χαρακτήρα πρέπει να ναι το κάτι άλλο!
 


rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
111
Ανω Γλυφάδα
Ναι από χαρακτήρα αγαπάει πολύ την οικογένεια,ήσυχος στο σπίτι αλλά είναι επιφυλακτικός με τους έξω δεν θέλει χάδια απο αγνώστους και είναι καλός φύλακας (με την έννοια ότι ειδοποιεί).
 
  • Like
Reactions: LaCat and Siegfried


Siegfried

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2013
301
330
Athens-Crete
Ναι από χαρακτήρα αγαπάει πολύ την οικογένεια,ήσυχος στο σπίτι αλλά είναι επιφυλακτικός με τους έξω δεν θέλει χάδια απο αγνώστους και είναι καλός φύλακας (με την έννοια ότι ειδοποιεί).
Εχω ακούσει πως όλα τα Σνάουτσερ,ανεξαρτήτως μεγέθους έχουν πολύ δυνατό ταπεραμέντο,ατρόμητα σκυλιά.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
βρε βρε θυμηθηκες να ανεβάσεις νέα του και φωτογραφίες???
Ωραίος ο κύριος με τις φυσικες ανταύγειες του!!! Εχει ύφος!
 
  • Like
Reactions: Siegfried






rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
111
Ανω Γλυφάδα
Εντάξει δεν είναι και κανά θηρίο οκτώ κιλά σκυλάκι είναι, απ ότι κατάλαβα απο τον δικό μου, απλά αγαπάνε το αφεντικό τους και δε τους αρέσει να το πειράξουν.
Βέβαια κάθε σκύλος είναι ιδιαίτερη περίπτωση, τα γονίδια, πώς θα μεγαλώσει κλπ.
Πάντως έχουν πλάκα, είχα βρεί μια χιουμοριστική φώτο (υπερβολική κάπως)

funny.jpg
 
















LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Rodriguez να τον χαίρεστε τον κούκλο!

Στο δικό μας θέμα είχες βάλει έναν πίνακα με τη συγγένεια των δύο φυλών -σνάουτσερ και πίνσερ.
Μπορεί να μη μοιάζουν εξωτερικά αλλά από τις περιγραφές σου όντως βλέπω κοινά σημεία με τη δικιά μου.

Υπέροχος ο Danny! :love:
 


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
ααααα μουστάκιααα!! :D Είναι πάρα πολυ όμορφος. να τον χαίρεστε! (παίζει να σας είχα δει σε μια σκυλοσυνάντηση όταν ήταν κουτάβι πέρυσι το καλοκαίρι..)
 
  • Like
Reactions: rodriguez