Χτυπούσε το σκύλο του!!


din@

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2010
58
1
αθηνα
παλι τα ιδια!μας ξαναεπιτεθηκε το σκυλι του!!το ειδα στο παρκο και σηκωθηκα να φυγω ομως δεν προλαβα!παιδια τι μπορω να κανω?δεν ειναι κατασταση αυτη!!!τι μπορω νακανω για να μην με ξαναενοχλησει??να φωναξω την αστυνομια¨???
 






Richie

Active Member
8 Νοεμβρίου 2011
27
0
London
Επρεπε να ήμουν εγώ στην θέση σου πραγματικά και κάθε φορά που θα το χτύπαγε θα με θυμόταν ....Πραγματικά εδώ δεν υπάρχουν αυτά ο κούταβος μου έκλεγε επειδή έμενε μόνο του στην αρχή και μέσα σε λίγα λεπτά ήταν έξω από την πόρτα μου οι αστυνομικοί μαζί με μια κύρια από την φιλοζωηκή και πήγαν κατευθίαν στο σκυλη να δούνε αν έχει τίποτα και μετά από ένα 10 λεπτό συζήτηση έφυγαν έπρεπε να βεβεωθούν ότι δεν έχει τίποτα το σκυλη και μετά ....Εγώ στην θέση σου την επόμενη φορά θα επερνα φιλοζωική -αστυνομία και θα τον προκαλούσα εγώ ο ίδιος να τον έπιαναν επ αυτοφώρω τον μ!"£$@ έτσι πρέπει να φερόμαστε σε κάτι τετιους να γλυτώση και το σκυλη !!
 




Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Μπορείς να καλέσεις αστυνομία και να πάει επαυτοφόρω επιτόπου!! Βασική προυπόθεση είναι να τον έχεις ενημερώσει,δηλαδή να του έχεις μιλήσει και εξηγήσει ότι αυτό που κάνει είναι λάθος,αν δεν συμορφώνετε καλείς αστυνομία και πάει δικάσιμος,εννοείται ότι του αφαιρείται το ζώο. Ψάχνω να βρω το νόμο κάπου τον έχω μέσα στο χάος του υπολογιστή μου και θα τον βάλω. Το ίδιο ισχύει και για: σκυλιά σε μπαλκόνια/ταράτσες, δεμένα σκυλιά, απόπειρα δηλητηρίασης/φόλα κλπ.
 


Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Για τα ζητήματα κακοποίησης ζώων, όπου γνωρίζουμε τον ένοχο και ανάλογα βέβαια με την σοβαρότητα του περιστατικού, κάνουμε τα εξής:

Συζήτηση με τον ιδιοκτήτη για τα δικαιώματα των ζώων, αναφορά μας στους νόμους που υπάρχουν για τα ζώα-καλό είναι όλοι να γνωρίζουμε τα βασικά σημεία του 3170/2003 για να μην αοριστολογούμε στα επιχειρήματά μας- και αν οι διαθέσεις του δεν είναι "φιλικές" να τον ενημερώνουμε ,ότι θα προχωρήσουμε σε παραπέρα νόμιμες ενέργειες. Πολλοί ιδιοκτήτες συνήθως λένε" δικό μου είναι το ζώο, ό,τι θέλω το κάνω" γι' αυτό και πρέπει να είμαστε ενήμεροι για τον 3170/2003 που αναφέρει και ποιος νόμιμα είναι ο ιδιοκτήτης του ζώου αλλά και τις υποχρεώσεις του απέναντί του.
Αν δεν συμμορφωθεί τότε πηγαίνουμε στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα ,ανάλογα πάντα με την σοβαρότητα του περιστατικού, κάνουμε γραπτή αναφορά-καταγγελία του περιστατικού κακοποίησης, επώνυμα βέβαια, και τους ζητάμε να προβούν σε συστάσεις στον υπαίτιο. Μπορούμε να τούς ζητήσουμε κατά την επίσκεψη της αστυνομίας να παρευρίσκεται και ένας από το σύλλογο, που γνωρίζει τι λένε οι νόμοι.

Η τελευταία κίνηση είναι η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς η στην αστυνομία η στην εισαγγελία πλημελλειοδικών. Η μηνυτήρια αναφορά δεν χρειάζεται την παρεμβολή δικηγόρου, μπορεί να την καταθέσει ο οποιοσδήποτε και στην αστυνομία και στην εισαγγελία, χρειάζονται κάτι φτηνά παράβολα και χαρτόσημα, που σας τα υποδεικνύουν αυτοί. Στην αναφορά αναφέρεται αναλυτικά το γεγονός, προτείνονται μάρτυρας η μάρτυρες η ό,τι στοιχεία συγκεκριμένα έχουμε που να αποδεικνύουν τα καταγγελλόμενα, γνωματεύσεις κτηνιάτρων για περιπτώσεις φόλας μπορούμε να δίνουμε στην διεύθυνση κτηνιατρικής το υλικό που μέσα τοποθετήθηκε η φόλα και να ζητάμε να το αναλύσουν και να μας το δώσουν γραπτώς προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε στο δικαστήριο που θα γίνει- ούτε στο δικαστήριο χρειάζεται να υπάρχει δικηγόρος, τον ρόλο του τον παίζει ο μάρτυρας ,που υπέβαλε την αναφορά ,τραβάμε φωτογραφίες η συγκεντρώνουμε σιγά -σιγά υλικό κατά του δράστη, το οποίο το προσκομίζουμε στο δικαστήριο κατά την ημέρα της δίκης.
Βέβαια σε βαριές κακοποιήσεις και εφ'όσον υπάρχει μάρτυρας, ζητάμε μέσα στην μηνυτήρια αναφορά που κάνουμε ,να κινηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου για τον δράστη, ζητάμε δηλ. την σύλληψή του. Αν γίνει αποδεκτό, παρακολουθούμε αν η αστυνομία κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για την σύλληψη του δράστη, γιατί πολλές φορές το αμελούν, ρωτώντας τους μέσα στην ίδια βέβαια ημέρα ,αν συνελήφθη ο δράστης και σε τι ενέργειες προέβησαν.
Η μηνυτήρια αναφορά ,πρακτικά είναι πιο εύκολο να κατατίθεται στην αστυνομία και όχι στην εισαγγελία, λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας της τελευταίας. Και η μηνυτήρια αναφορά που γίνεται στην αστυνομία ,καταλήγει στην εισαγγελία.
Στην συνέχεια και μετά αρκετό διάστημα ρωτάμε στην γραμματεία της εισαγγελίες να μάθουμε πότε ορίστηκε δικάσιμος

Νατάσα Μπομπολάκη
Σωματειο Οι φιλοι των Ζωων Χανιά
Για το Παρατηρητήριο Κακοποίησης Ζωων στην Ελλάδα


 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.122
Μηνύματα
895.914
Μέλη
19.937
Νεότερο μέλος
Spotlight