θέλω να αποκτήσω ένα χάσκι...αλλά...




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εγώ απλά είπα ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να ενημερώνεται ΠΡΩΤΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ για τη φυλή που τον ενδιαφέρει και μετά να απευθύνεται σε εκτροφέα. Χαίρομαι που είχατε αυτή την πολύ καλή εμπειρία αλλά εξακολουθώ να διαφωνώ με τον τρόπο προσέγγισης. Αν περιμένει ο εντελώς άσχετος ΚΑΙ να βρει τον τέλειο εκτροφέα ΚΑΙ να κάτσει ο τελευταίος 2 ώρες μαζί του να τον ενημερώσει μάλλον ζητάει λίγο πολλά και από την τύχη του και από τον άνθρωπο απ' τον οποίο θα πάρει τελικά το σκύλο. Ας μην απαξιώνεται η δουλειά που γίνεται στο φόρουμ (και γενικά η πληροφόρηση που παρέχει το ίντερνετ - για να μην πάμε στη σχετική βιβλιογραφία).
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
χαχα....ειμαστε Σοφίες γι'αυτό:D

λοιπον εχει μπερδευτει το θεμα χωρις λογο:confused:

η chloe εννοουσε εν ολιγης πως πολυ χρησιμη πηγη πληροφοριων ειναι ΚΑΙ το forum ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν αντικαθιστα ουτε τον εκτροφεα,ουτε τον κτηνιατρο ,ουτε τον groomer μας κ.τ.λ.....

απο κει και περα,
η αρχικη σκεψη ηταν οτι με τον λογο αυτο δεν μπορει να σταθει καποιος απεναντι σε εναν εκτροφεα,καποιοι ΝΑΙ καιγονται για να πουλησουν και θα κατσουν να ακουσουν τη βλακεια του καθενος και στο τελος να του δωσουν και ευσημα ισα ισα για να τσεπωσουν το 500-1000.

καποιοι αλλοι θα συμπεριφερθουν οπως η εκτροφεας που ανεφερες kkranis και με περισσια υπομονη θα σεκαλοδεχθει και 1 και 2 και 15 φορες αν χρειαστει ,γιατι πολυ απλα δεν ενδιαφερεται κατα κυριο λογο να πουλησει,
αυτο ειναι δευτερευον....:)
 


Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
42
Anthousa Athens
Αφου ρε παιδια του προτεινε ο dj doctor τι να διαβασει και πολυ καλα εκανε.Τι αλλο να κανουμε να τον παρουμε απο το χερι να τα διαβασει με το ζορι και να το ελενξουμε αν τα εμαθε καλα?
Αν δεν τον ενδιαφερει να μαθει οτι και να πουμε εμεις θα παρει απο pet shop και αγιος ο θεος.
Ελεος!
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
LUNA07 και sofiaklv, αν το θέμα χάσκι εξαντλείται σε αυτές τις 2 συζητήσεις, τότε πάω πάσο

:cool:
κανενα θεμα δεν εξαντλειτε πουθενα για περισσοτερες πληροφοριες επικοινωνηστε με εκτροφεις της φυλης.......

ευχαριστουμε:p

και στην τελικη ,ο ανθρωπος ενα τηλεφωνο ηθελε και μια διευθυνση να παει να παρει ενα σκυλο,μην τρελενεστε:rolleyes:
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Να κάνουμε μια λίστα με τηλέφωνα εκτροφέων.
Να γράψουμε από κάτω ότι οι εκτροφείς πρέπει να σας ενημερώσουν, αγαπητοί μας αναγνώστες, για όοοοοο,τι θελήσετε και να καλύψουν 100% το θέμα "βάλε όνομα φυλής". Αλλιώς δεν είναι καλοί εκτροφείς και να μην τους προτιμήσετε.
Μετά να κλείσουμε το φόρουμ μια που...
αφού είπαμε να τον βάλουμε στο σωστό δρόμο, ας το κάνουμε και εμείς σωστά.
 


kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αν απαξίωνα το forum δε θα ξημεροβραδιαζόμουν σε αυτό :)

Διαφώνησα στη λογική ότι μπορεί η πληροφόρηση εδώ να αντικαταστήσει την κουβέντα με έναν άνθρωπο που είναι ενημερωμένος, γνώστης και έχει μεράκι.

Με αυτή τη λογική να κλείσουμε σχολεία και πανεπιστήμια και να γίνουμε όλοι επιστήμονες, μηχανικοί, δάσκαλοι, γιατροί και δικηγόροι μέσω internet. A, και online πτυχία έχει ο μπαχτσές...

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ντιτζέι γιατρός παράθεσε όλα τα link που έπρεπε. Εφόσον ο mcnick τα διάβασε και κατάλαβε κάποια πράγματα, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συζήτηση με έναν εκτροφέα θα τον κατατοπίσει σε μεγάλο βαθμό. Αν δεν τα διάβασε, κακό του κεφαλιού του.

No offence πάντα, ε... :)
 
Last edited:


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τυχαίνει να έχω φίλους εκτροφείς και να είμαι παρόν αρκετές φορές όταν κάποιος υποψήφιος πελάτης τους παίρνει τηλέφωνο για κουτάβι. Στο 99% των περιπτώσεων οι ερωτήσεις στον εκτροφεα είναι 3:

- Έχεις γεννα? (Bιάζεται)
- Έχεις αρσενικό/θηλυκό (ανάλογα τι θέλει)?
- ΠΟΣΟ?

Ούτε πληροφορίες για την φυλή, ούτε για τους γεννήτορες (εξάλλου οι κλίσεις προς κινητά κοστίζουν).
Αν νομίζετε ότι η πλειοψηφια του κόσμου ενδιαφέρεται να μάθει κάτι παραπάνω από το «how much?» πλανάσθε πλάνην οικτρά.

Πολλές φορές έχω διαπιστώσει ότι το χειρότερο στάδιο της εκτροφής είναι η επαφή/επικοινωνία με τους υποψηφίους πελάτες. Ειλικρινά η κατάσταση είναι για κλάματα και θέλει πολύ γερά νεύρα (και ενίοτε κανα lexotanil) για να αντιμετωπίσεις την καφρίλα του κόσμου.

Ας πάψει λοιπόν ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ να ενδιαφέρεται μόνο για την τιμή του κουταβιού και για την χιλιομετρική απόσταση που τον χωρίζει από τον εκτροφεα (μην τυχόν και κάνει κανα χιλιόμετρο παραπάνω) και ας κάτσει να ανοίξει τα στραβά του και να διαβάσει δυο αράδες σχετικά με τη φυλή που τον ενδιαφέρει (τουλάχιστον να διαπιστώσει εάν του κάνει ή όχι). Μετά ψάχνει και για εκτροφεα.
Από τηλέφωνα εκτροφεων έχουμε πλεόνασμα, απο παιδεία και υπευθυνότητα έχουμε έλλειψη.
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
πολλα ειπες Κατερινα:p
ξεκινα απο την ερωτηση νουμερο 3 καλυτερα : ποσο τα πουλατε?και μετα βλεπουμε...........

και οπως ειπαμε..........τα τηλεφωνα κοστιζουν και ΠΟΥ να περνεις 5-10 τηλεφωνα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕΣ .........:eek:
και αμα μιλαει πολυ ο εκτροφεας ΚΑΗΚΕΣ
και αμα θελει να σε ρωτησει και τιποτα πληροφοριες για σενα ΘΥΜΩΝΕΙΣ και του το κλεινεις.....και μετα βγαινεις και λες : τι μ@λ@κ..ς αυτοι οι εκτροφεις,ουτε να πουλησουν δεν θελουν...........:)
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ο ενδιαφερόμενος πήγε ήδη στο διπλανό πετ-σοπ ή μου φαίνεται;

Πάντως υπάρχουν πολλοί εκτροφείς Χάσκυ στην Ελλάδα.... λίγοι καλοί βέβαια, αλλά και οι χειρότεροι είναι καλύτερη επιλογή από το να πας σε μαγαζί.

Ακόμη και σε κακό/άπειρο/ ή μη επαγγελματία εκτροφέα, τουλάχιστον μπορείς να δεις την μαμά (και συχνά και τον μπαμπά) του κουταβιού σου (να κρίνεις και χαρακτήρα εκτός από εμφάνιση) και να επιλέξεις το κουτάβι που θες ανάμεσα από πολλά.
Για να μην πω για το ότι το κουτάβι αυτό θα έχει ΑΥΤΟΜΑΤΑ καλύτερη υγεία γιατί δεν έχει φύγει από την μητέρα του ακόμη (δεν κινδυνεύει τόσο από ασθένειες όσο τα κουτάβια των μαγαζιών).

Δεν το συνηστώ (να πάρεις σκύλο από "κακό" εκτροφέα) αλλά για να πάρεις Χάσκυ από πετ-σοπ πρέπει να είσαι ακόμη πιο βλάκας. Είναι τοσο κοινή φυλή που αρκετά είναι που χαρίζονται (μια χαρά κουταβάκια με χαρτιά κι όλας) ή "σχεδόν χαρίζονται".

Μετά βέβαια υπάρχουν και οι ηθικοί εκτροφείς που δεν δίνουν τα κουτάβια τους σε όποιον έχει απλά τα λεφτά που ζητούν. Θέλουν πρώτα να βεβαιωθούν πως το κουτάβι θα είναι σε σωστό περιβάλλον με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ευτυχίσει κι εκείνο, αλλά και ο ενδιαφερόμενος. Είναι λίγο ενοχλητικό αυτό, αν δεν σε ενδιαφέρει πραγματικά η όμορφη συμβίωση με τον σκύλο σου....

...αν από την άλλη είσαι έξυπνος και θέλεις να πάνε όλα καλά για πολλά χρόνια, τότε ο σωστός εκτροφέας είναι η ΜΟΝΗ σου επιλογή!

Η βοήθεια που θα σου προσφέρει για όσο ζει ο σκύλος σου είναι ανεκτίμητη! Και φυσικά το ότι θα "σου κάνει ανάκριση" πριν σου δώσει κουτάβι (όχι μόνο επειδή το αγαπάει, αλλά επειδή σέβεται ΚΑΙ εσένα και την οικογένειά σου) ΔΕΝ είναι ενόχληση αλλά ΑΝΑΚΟΥΦΗΣΗ!
 


mcnick50

Member
22 Απριλίου 2009
6
0
Παιδιά μην τσακώνεστε … όχι δεν πήγα σε pet shop να αγοράσω … η τιμή που λένε μερικοί ναι με καίει γιατί τα λεφτά δεν βγαίνουν έτσι (όσοι δουλεύουν το ξέρουν) και όσο για μερικούς οι όποιοι λένε ότι δεν κοιτάνε τα λεφτά ας πει ότι το πλήρωσαν με δικά τους δουλευμένα λεφτά ή τους τα έδωσαν οι γονείς ???

Kkranis ανέφερες ότι με γρήγορη αναζήτηση στο νετ βρήκες εκτροφείς και ότι έχουν προγραμματίσει γέννες για το καλοκαίρι … εγώ πάντως τόσο καιρό που ψάχνω μόνο έναν βρήκα ο όποιος γραφεί και στο φόρουμ αλλά είναι Θεσσαλονίκη … ΚΑΙ ΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΜΕΧΡΙ
ΕΚΕΙ … μπορείς να μου τους πεις μέσω ενός πμ αν δεν θες δημόσια ή να βρεθούμε μιας και μένουμε και στην ιδία περιοχή ??? γιατί απ’ ότι βλέπω είσαι από τους μοναδικούς οι όποιοι με καταλαβαίνουν …
 






ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
"Στείλε μου pm", "Σου έστειλα pm", "Έχεις pm", "Δεν μου ρθε το pm", "Το πήρες το pm?"
Pm εδώ, pm εκει, pm και παραπερα… :maria:

Γιατί, αφού πλέον επιτρέπεται, δεν τα λέτε ανοικτά στο φόρουμ, να μαθαίνουμε και μεις ποιοι είναι οι καλοί, φτηνοί και κοντά στο σπίτι μας εκτροφείς?
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
η τιμή που λένε μερικοί ναι με καίει γιατί τα λεφτά δεν βγαίνουν έτσι (όσοι δουλεύουν το ξέρουν) και όσο για μερικούς οι όποιοι λένε ότι δεν κοιτάνε τα λεφτά ας πει ότι το πλήρωσαν με δικά τους δουλευμένα λεφτά ή τους τα έδωσαν οι γονείς ???
Οι γονείς.
Εσύ μέχρι πόσα δίνεις?
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κοίταξε όμως μη σου βγάλει ο "άντε γεια" σκύλος που θα προμηθευτείς με το κατοστάρικο που κοιτάς να σκάσεις, καμιά πολύ πιο δαπανηρή ασθένεια ή πρόβλημα συμπεριφοράς. Εκεί τι κάνεις?
Το ξέρω ότι γίνομαι αγενής και με συγχωρείς, αλλά τόσα θέματα παρατέθηκαν στην αρχή, μπήκες, υποτίθεται, στον κόπο να τα διαβάσεις και καταλήγουμε σ' αυτά τα συμπεράσματα?

Τέλος πάντων, αγόραζε καθημερινά Χρυσή Ευκαιρία. Όλο και κάποιος χαρίζει ή πουλάει σε συμβολική τιμή χασκο-κούταβα (πόυ χασκοφέρνουν - δε χάσκουν). Θα σου έρθει και φθηνότερα από pet shop.
Μερικές πρόσφατες:
ΧΑΣΚΙ Σιβηρίας, καθαρόαιμα, 60 ημερών, 1 αρσενικό, 2 θηλυκά, με μαύρους κύκλους στα μάτια, γονείς με μικροτσίπ και χαρτιά, 250 ευρώ έκαστο
ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ Γκριφόν - Χάσκι, 6 μηνών, αρσενικό, εμβολιασμένο, μόνο σε ζωόφιλους με αυλή
(μπορεί να βγει λίγο κατσαρομάλλικο, αλλά είναι τσάμπα)
ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ Χάσκι αρσενικό, 1 έτους, εμβολιασμένο, φιλικό με τα παιδιά
(σχεδόν κουτάβι και τσάμπα).
Πιστεύω κι εγώ σε καταλαβαίνω...
 


kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
"Στείλε μου pm", "Σου έστειλα pm", "Έχεις pm", "Δεν μου ρθε το pm", "Το πήρες το pm?"
Pm εδώ, pm εκει, pm και παραπερα… :maria:

Γιατί, αφού πλέον επιτρέπεται, δεν τα λέτε ανοικτά στο φόρουμ, να μαθαίνουμε και μεις ποιοι είναι οι καλοί, φτηνοί και κοντά στο σπίτι μας εκτροφείς?
Αν μη τι άλλο, τέτοια σχόλια τα θεωρώ προσβλητικά.

Πρέπει να θεωρείς ότι τον στέλνω σε byb σώνει και καλά;

Αφού επιτρέπεται, το site που βρήκα είναι αυτό:

http://www.terralocris.com/

Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, είδα όμως ότι έχει και αρσενικό από καλό Έλληνα εκτροφέα. Ούτε τις τιμές του ξέρω, γιατί πολύ απλά όταν θέλησα εγώ να πάρω σκυλί ήξερα μόνο το petshop και δεν είχα ανακαλύψει ακόμα το forum. Επίσης δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τη φυλή αυτή.

Ούτε διαφήμιση είμαι διατεθειμένος να κάνω για κανένα ούτε τπτ. Μόνο να βοηθήσω έναν άνθρωπο που ψάχνεται. Ή μήπως εσύ Rottie γεννήθηκες με την τέλεια κυνοφιλική παιδεία και τις άπειρες γνώσεις περί εκτροφής, διατροφής και εκπαίδευσης (συγγνώμη αν ξεχνάω κάτι άλλο).

Το ότι δεν ήθελα εξ' αρχής να δημοσιεύσω ήταν μόνο και μόνο για να μη θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμηση σε κάποιον. Και να βγω "μπλεγμένος" χωρίς να έχω καν την πρόθεση.

Ευχαριστώ και λυπάμαι.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Παιδιά μην τσακώνεστε σε ξένο αχυρώνα :D

Η παράθεση site επιτρέπεται.

Τα "έχεις pm" είναι και περιττά και ενοχλητικά, είναι η αλήθεια ...

Και κάτι άλλο, όντως η ΠΡΩΤΗ ερώτηση (και πολλές φορές η μόνη) σε εκτροφείς είναι όχι πόσο τα δίνετε αλλά ΠΟΣΟ ΠΑΝΕ ... ;)