ντοπερμαν σε φοιτητικο σπιτι??


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Διαφωνείς κάπου σε αυτά που έχω γράψει ή σε ενόχλησε το ότι δεν αναλώθηκα σε 100 κείμενα να προσπαθώ να εξηγήσω αυτά που ανέφερα ωμά στο πόστ μου?
Εγώ?Όχι δεν διαφωνώ!

Απλώς θα ήταν καλύτερα λίγο πιο ήρεμα και ευγενικά!Αν μιλούσες σε έναν ενημερωμένο άνθρωπο που ξέρει πράγματα τότε είναι δικαιολογημένο το ύφος των ποστ σου!Αλλά εδώ μιλάμε με μια κοπελιά που θέλει,μάλλον ζητά, να την κατατοπισουμε!

Και για την ιστορία,η Ροττιε έχει αποχωρήσει από το φόρουμ κοντά ένα χρόνο!
 


silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Δεν καταλαβάινω γιατί τόση επιθετικότητα και αφορισμοί και ειρωνείες? Πραγματικά, εγω διαβάζω μία πολύ ευγενική κοπέλα που έχει δέκα απορίες και καταλαβαίνει τι θέλουμε να πούμε Δεν βλέπω έναν πεισματάρη άνθρωπο που αρνείται να καταλάβει Τι να πω?
Μπορείς αν έχεις την καλοσύνη να μου υποδείξεις τα σημεία στα οποία διέκρινες την ειρωνεία?
 










katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κανείς δεν διαφωνεί με αυτά που λες,αλλά υπάρχουν τρόποι και τρόποι να τα πει κάποιος Ιδίως όταν έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο ο οποίος δείχνει τουλάχιστον λογικός και ανοιχτός να ακούσει και να μάθει
Με τη δική σου "κατά μέτωπο επίθεση" με το καλημέρα,υπαρχει μεγάλη πιθανότητα ο ενδιαφερόμενος να πεισμώσει και να μας στείλει στο διάολο και τέλος να κάνει αυτό που θέλει
Και τι θα έχουμε καταφέρει?
 


silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Κανείς δεν διαφωνεί με αυτά που λες,αλλά υπάρχουν τρόποι και τρόποι να τα πει κάποιος Ιδίως όταν έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο ο οποίος δείχνει τουλάχιστον λογικός και ανοιχτός να ακούσει και να μάθει
Με τη δική σου "κατά μέτωπο επίθεση" με το καλημέρα,υπαρχει μεγάλη πιθανότητα ο ενδιαφερόμενος να πεισμώσει και να μας στείλει στο διάολο και τέλος να κάνει αυτό που θέλει
Και τι θα έχουμε καταφέρει?
Για να λήξει εδω. Ο καθένας εκφράζει τις απόψεις του όπως θεωρεί σωστό. Εφόσον δεν προσβάλλω κανέναν επέτρεψε μου να έχω διαφορετική άποψη. Για την ακρίβεια ο καθένας έχει αποδειχτεί ότι στο τέλος κάνει αυτό που θέλει. Αυτό που έχει σημασία είναι να αλλάξεις τα θέλω του.
 


Lina

Member
16 Σεπτεμβρίου 2010
8
0
Athina - Patra
Οπως ειπα και πριν δν νομιζω οτι πρεπει να απολογηθω ουτε και να αποδειξω την αγαπη μου για τα ζωα αλλα ουτε ηρθα και εδω για να ερθω σε αντιπαραθεση με τα μελη του φορουμ. Ηρθα για να ακουσω την γνωμη σας επδ φανταζομαι πως οι περισσοτεροι απο εσας εχετε πειρα με τα σκυλια και θα μπορουσατε να με βοηθησετε να παρω τη σωστη αποφαση..
Με λιγα λογια .. Το οτι το σκυλι θα μενει και μονο του ειναι δεδομενο! πρωτα απο ολα εχω σχολη και μαθηματα! δν νομιζω οτι η προσοχη που του δινεις ή η φροντιδα ή πες το οπως θες φαινονται απο μια μερα που θα εχεις φορτωμενο προγραμμα αλλα συνολικα!εγω δν ειπα οτι αυτος θα ειναι ο κανονας(το οτι θα υπαρχουν μερες που θ λειπω αρκετες ωρες)! Επισης δν εχω προθεση να το παραταω μονο του. Για την κοινωνικοποιηση: αρχικα δν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος για την συμπεριφορα ενος σκυλου τουλαχιστον αυτο πιστευω εγω και επισης δν τα βγαζω απ το μυαλο μου για τα σκυλια μας! εχουν παει σε εκπαιδευτη και εχουν ερθει σε επαφη και με ζωα και με ανθρωπους.
Τωρα για την ρατσα που λες συμφωνω και δν ξερω ουτε και εγω αν μπορω να τα καταφερω επδ ειναι δυσκολη ρατσα και ισως εγω να μην μπορω να του επιβληθω αλλα ουτε και να ανταποκριθω στις υποχρεωσεις μου αν και ειμαι διατεθημενη να ασχοληθω με το σκυλο μ δν ξερω αν τλκ θ καταφερω να το κανω σωστα! αυτο που δν ξερω εγω και π ηθελα να με βοηθησετε ειναι σχετικα με το σπιτι κ την μεταφορα τα υπολοιπα ειναι θεματα τα οποια μονο εγω ουσιαστικα μπορω ν τα απαντησω στον ευατο μου απλα τα ανεφερα και αυτα ως καποια θεματα που θελω καποιες πληροφοριες...

Οσο για τον κτηνιατρο τον ανεφερα επδ ετυχε αυτες τις μερες να εχω παει σε μερικους εξ αιτιας ενος προβληματος με ενα γατακι που βρηκα στο δρομο. μπορει να μην ειναι ειδικος αλλα πιστευω οτι η γνωμη του εχει καποια αξια. Η αληθεια ειναι οτι δν εχω μιλησει με εκπαιδευτες αλλα αν δω οτι το σκεφτομαι σοβαρα θα απευθυνθω κ σε αυτους για να με κατατοπισουν πληρως!

Sorry αν εφερα αναστατωση.
 




baiz

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2009
143
0
Γιατι δεν το αφηνεις καλυτερα για μετα τις σπουδες σου? τα φοιτητικα χρονια ειναι δυσκολα χρονια για την αποκτηση σκυλου κατα τη γνωμη μου,ειδικα αν μενεις μονη σου! Θα θες να πας τις εκδρομες σου, να ξενυχτησεις, να συγκεντρωθεις για να διαβασεις, τα εξοδα μεγαλα, σε ολες αυτες τις καταστασεις,ευχαριστες και μη θα υπαρχει παντα και η εγνοια του σκυλιου! Σκεψου το καλα παντως! Μπορει αυτη η ρομαντικη καταστασηπου εχεις φτιαξει στο μυαλο σου να μετατραπει σε εφιαλτης! Εγω στη θεση σου δεν θα επερνα κουταβι παντως, θα καθομουνα να μαθω οσο πιο πολλα πραγματα μπορω για τα σκυλια και για τη φυλη που προτιμω, θα πηγαινα και σε οσες εκδηλωσεις και εκθεσεις μπορουσα, θα ερχομουνα σε επαφη με εκτροφεις,εκπαιδευτες και αλλους ιδιοκτητες, θα τελειωνα με το καλο τις σπουδες μου και μετα οταν τα πραγματα αρχιζαν να μπαινουν σε μια σειρα τοτε θα αποκτουσα κουταβι! Και εφοσον εχετε και 2 σκυλια απο οσο λες, η παρεα και η επαφη, δεν θα σου λειψει! Ασε που μπορεις να μαθεις και αν δραστηριοποιειται καποιο καταφυγιο αδεσποτων ζωων στη πολη που σπουδαζεις και να πηγαινεις οποτε εχεις χρονο και διαθεση και να βοηθας και να ερχεσαι σε επαφη με σκυλια!
Υ.Γ Αυτα περι ζευγαρωματος,σκυλια σε εξοχικα κτλ..αν ψαξεις στο φορουμ θα βρεις πολλα ενδιαφεροντα αρθρα, διαβασετα,πιστευω θα σου φανουν χρησιμα! :)
 


silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Έχω ήδη κάνει φοιτήτρια με σκύλο και συγκεριμένα στην Πάτρα.
Και θα σου πω τι ακριβώς συνέβη, χωρίς καμία ντροπή.

Ο σκύλος έμενε σε διαμέρισμα μαζί μου το οποίο άλλαξα 3 φορές λόγω του σκύλου και για τα οποία κόπιασα να βρώ και να πείσω τον ιδιοκτήτη όσο δεν πάει άλλο.
Επίσης οδηγούσα - είχα δικό μου αυτοκίνητο και είχα και τον τότε σύντροφο μου Πατρινό ο οποίος κρατούσε τον σκύλο κάθε φορά που έφευγα να πάω στους γονείς μου τουτέστιν μία φορά κάθε μήνα Π-Σ-Κ, χριστούγεννα 2 εβδομάδες, Πάσχα 2 εβδομάδες και βάλε μέσα καταλήψεις και λοιπές γιορτές που γίνονται 3ήμερα μιας και όλοι οι φίλοι σου πάνε στους γονείς τους και οι δικοί σου γκρινιάζουν να σε δουν.

Εγώ είχα μάθημα καθημερινά για 5-6 ώρες και εργαστήρια υποχρεωτικά 2 φορές την εβδομάδα που μπορεί να έλειπα και 8-10 ώρες συνεχόμενα από το σπίτι. Το λεωφορείο που πάει Πανεπιστήμιο (δεν ξέρω αν είσαι ΤΕΙ η ΑΕΙ αλλά πάνω κάτω ίδια ώρα κάνουν και τα 2 ) κάνει περίπου μισή ώρα διαδρομή οπότε θές και μία ώρα διαδρομή.

Κανένας φίλος μου δεν είχε σκύλο και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι σημαίνει ότι πρέπει να γυρίσω σπίτι να βγάλω τον σκύλο βόλτα, αυτό σημαίνει στην ηλικιά των 19-23 να έχεις να διαλεξείς μεταξύ του να γυρίσεις σπίτι για χάρη του σκύλου και να πάς για καφέ, για ποτό, σινεμά, να πας σε σπίτι φίλου για "άραγμα", βόλτα οπουδήποτε, ενώ οι φίλοι θα σε παρακαλάνε και θα σε διαβεβαιώνουν ότι ο σκύλος δεν θα πάθει τίποτα για τις επόμενες 1-2 ώρες που τελικά γίνονται 5 μην σου πω ότι υπήρχε μέρα που ο σκύλος είχε μείνει ατάιστος διότι εγώ δεν είχα λεφτά να πάρω ταξί να πάω σπίτι να ταίσω τον σκύλο και να γυρίσω στους φίλους μου που διασκέδαζαν σε φοιτιτικό πάρτυ διότι δεν είχα πάρει το αυτοκίνητο και η ώρα είχε πάει 11 οπότε είχα χάσει το λεωφορείο.
Τα λεφτά είναι ένας ακόμα παράγοντας παρόλο που μεγάλο οικονομικό πρόβλημα δεν είχα, ένας σκύλος θέλει πολλά λεφτά. Κτηνίατρος, εμβόλια, τροφή, παιχνίδια, φάρμακα, λουριά, περιλαίμια, πιάτα για φαγητό και όλα τα υπόλοιπα πράγματα που θέλει περιλαμβάνοντας ότι μπορεί να σου φάει τα αθλητικά σου, τις γόβες σου, τα καλσόν σου, τα σουτιέν σου, τις τσάντες σου, να σκίσει τον καναπέ, την πολυθρόνα, να φάει το γραφείο στην άκρη με αποτέλεσμα να γέρνει, ακόμα να σου φάει και το πορτοφόλι με λεφτά μέσα.. :maria:
Τα παραπάνω εννοείται δεν μπορείς όλα να τα μοιραστείς με τους γονείς σου διότι κάποια στιγμή θα τα πάρουν στο κρανίο και θα σου πουν βγάλτα πέρα μόνη σου είτε θα σου πάρουν τον σκύλο.

Ο σκύλος για να μην λερώνει θα πρέπει να βγαίνει 2 φορές βόλτα την ημέρα οπότε αν έχεις μάθημα στις 9 ή στις 10 θα πρέπει να ξυπνάς απο τις 7 για να πας βόλτα τον φίλο σου. Αλλιώς θα λερώνει μέσα στο σπίτι. Αν λερώνει να περιμένεις ότι κάποια στιγμή θα σου την πούν, ο γείτονας είτε ο οποιοσδήποτε άλλος και μπορεί να αναγκαστείς να αλλάξεις σπίτι. Ακόμα και αν τα κάνει σε πάνα στο μπαλκόνι.

Θα είσαι στην δύσκολη θέση πολλές μέρες μέχρι το κουτάβι να ωριμάσει να γυρνάς σπίτι και να στο έχει κάνει μπουρδέλο. Πολλές φορές μάλιστα θα είσαι στην θέση να γυρνάς σπίτι με φίλες σου μετά την σχολή για να μαγειρέψετε όλες μαζί ή να διαβάσετε όλες μαζί ή απλά να κάτσετε και το σπίτι να βρωμάει κατουρλιό ή σκατίλα διότι ο μικρός σου φίλος τα αμόλυσε μπορεί ακόμα και πάνω στον μοναδικό καναπέ σου.

Το σκυλί επίσης επειδή τα σπίτια της Πάτρας που έχουν πρόσβαση σε Πάρκα για να μπορείς να γνωρίζεις τον σκύλο σου με άλλα σκυλιά είναι μακριά από το κέντρο, είτε δεν ο σκύλος θα βλέπει άλλα σκυλιά μια φορά στο τόσο, είτε θα βρείς σπίτι μακριά από το κέντρο οπότε μπορεί να πρέπει να αλλάζεις 2 λεωφορεία για να πηγαίνεις στην σχολή.
Εννοείται επίσης ότι κάποιος μαλ@κ@ς συμφοιτητής σου μπορεί να σε δεί να μαζεύεις τα κακά του σκύλου σου μετά απο βόλτα και να σε κοροιδεύει και θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις.
Επίσης ξεχνάς σχεδόν τα sleepovers δηλαδή μέρες που μπορεί να κάνεις να πατήσεις και 2-3 μέρες σπίτι διότι μένεις σε σπίτι φίλης μαζί με άλλες φίλες σου όπου συζητάτε για γκομενικά, πίνετε καφέ, αράζετε στο μπαλκόνι, βάφετε νύχια, φτιάχνετε μόνες σας τα μαλλιά σας κλπ κλπ κλπ διότι εσύ πρέπει κάθε μέρα να γυρνάς σπίτι διότι έχεις μια ψυχούλα που έχει μόνη παρέα εσένα.

Τέλος δεν θα ξεχάσω εγώ σε περίοδο εξεταστικής να τραβιέμαι από σπίτι σε σπίτι για να διαβάσω με παρέα (συνηθίζεται) διότι κανείς δεν ήθελε να έρθει σπίτι διότι είχα σκύλο ο οποίος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει θέλω απόλυτη ησυχία για τις επόμενες 7 ώρες διότι αύριο δίνω μαθηματικά.Μαζί με όλα αυτά να γυρνάω σπίτι να τον φροντίσω ενώ οι φίλοι μου προχωρούσαν στο διάβασμα οπότε έμενα πίσω.

Αν ξέχασα κάτι επανέρχομαι.
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
silk διαβάζοντας όλο σου το κείμενο, απελπίστικα!! μετά θυμήθηκα ότι και εγώ είμαι φοιτήτρια και δεν έχω κανένα απολύτως από αυτά τα προβλήματα.. Και θα σου πω γιατί. Γιατί όταν πήρα το σκύλο, τα είχα σκεφτεί όλα αυτά, έκανα μια λίστα (κάνω για τα πάντα λίστες χαχα) είχα υπολογίσει τα στάνταρ έξοδα κ πρόσθετα και ένα ποσό για τυχόν επιπλέον, ήξερα τι μπορώ να δώσω και το σκέφτηκα πολύ καλα πριν πάρω την απόφαση. Αυτό το θεωρώ πολύ βασική αρχή για να πάρεις σκύλο. Η ώριμη διεξοδική σκέψη. Και από ότι βλέπω η φίλη/ος μας το ψάχνει και αυτό δείχνει υπευθυνότητα και είναι μια καλή αρχή.( Βέβαια εγώ είμαι και στο πέμπτο έτος οπότε δεν έχω και τόσο όρεξη πλέον για τζερτζελέδες!!! :) )
Θα πρότεινα λοιπόν (αν δεν σε πειράζει) εσύ που έχεις την ανάλογη εμπειρία, εγώ, ο stelios και οι υπόλοιποι που έχουν κάνει φοιτητές και είχαν σκύλο να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση με συμβουλές, και λύσεις..Εξάλλου θεωρώ πως πολλοί εδώ μέσα είναι πολυάσχολοι με τις δουλειές τους, πολλοί εδώ μέσα μπορεί να κοιμούνται που και που στον φιλο η φίλη τους και ΟΛΟΙ εδώ μέσα έχουν την ζωή τους αλλά έχουν ενσωματώσει και τα σκυλιά τους σε αυτές..
Μπορούμε απλά να δώσουμε τα φώτα μας και να δει και η Lina αν τελικά είναι διαθετημένη να αποκτήσει έναν πιστό φίλο για τα υπόλοιπα 10και χρόνια!Και φυσικά δεν απευθύνομαι μόνο σε σένα αλλά σε οποιονδήποτε θέλει να συμμετέχει!
 


silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Καταλαβαίνεις ότι ένα μικρόσωμος σκύλος, και για την ακρίβεια οι ράτσες μεταξύ τους δεν είναι μόνο απλά θέμα μεγέθους έχουν διαφορετικές ανάγκες.

Ίδιο είναι να σου κατουράει τον καναπέ ένα μαλτέζ και ίδια ένα ντόπερμαν? :maria: :p
Το μικρό σκυλί οι περισότεροι το βλέπουν καλώς ή κακώς ως χαριτωμένο ενώ και οι ζημιές που μπορεί να σου κάνουν μέσα στο σπίτι δεν είναι ίδιες. Ο σκύλος που είχα έφαγε το μισό γραφείο από την μια μεριά, λίγο που δεν ήταν και μασιφ ξύλο και τριβόταν λίγο που ήταν και γομάρι (ημίαιμο bob tail) δεν ήθελε πολύ. Ακόμα και η μεταφορά του είναι πάρα πάρα πολύ πιο εύκολη.
Επίσης είσαι στο 5ο έτος είχες 4 χρόνια ανέμελα... Μην μου πείς ότι δεν σου θυμίζουν κάτι αυτά που έγραψα.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.710
3.865
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Είμαι φοιτήτρια με σκύλο :) αλλά μένω με τους γονείς μου και δε σπουδάζω σε άλλη πόλη. Επομένως με βοηθάνε πολύ οι γονείς μου. Αν δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει, καλύτερα μην πάρεις κουτάβι. Γιατί με το κουτάβι κάποιος πρέπει να ασχολείται όλη μέρα (2 φορές βόλτα δε γίνεται! 12 φορές θέλει βόλτα!!!). Δεν έχω βάλει ποτέ το σκύλο σε δεύτερο πλάνο, αν είχα εγώ μάθημα στο σπίτι ήταν οι γονείς μου, άλλαξα τη καθημερινή μου ρουτίνα για το σκύλο και για καφέ πλέον μόνο με το σκύλο ή τις ώρες που δεν πρέπει ο σκύλος να φάει/να βγει βόλτα. Κάθε πρωί ξυπνάω 8 η ώρα για να βγάλω το σκύλο έξω και αφού δεν μπορώ να αντέξω αν ξενυχτήσω δεν ξενυχτάω...

Ομως απ' όσα διάβασα πως σκέφτεσαι θα σε συμβούλευα να περιμένεις λίγο...
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σαφώς και μου θυμίζουν και γι αυτό το ανέφερα.. Έκανα την ανέμελη ζωή κλπ και τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα υπήρχε πολύς χώρος στη ζωή μου για σκύλο και υπεύθυνη φροντίδα, αν και πριν είχα σκυλια αλλά στο πατρικό.

Φυσικά και καταλαβαίνω αυτό που λες, και γι αυτό είπα σε προηγούμενο μου ποστ ότι είναι πιο εύκολο για αρχή να έχει ένα μικρόσωμο σκυλάκι..
Και εγώ μικρό έχω και σε σύγκριση μετα μεγάλα που είχα πάντα είναι σαφώς πιο εύκολο, και λίγο πιο οικονομικο από άποψη τροφής :)

Εγώ πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα με την σκυλίτσα μου, και να σου πω και την αλήθεια αν μου τεθεί θέμα να φύγω αλλά ή να αφήσω το σκυλί μόνο του, ή να το χώσω στις αποσκευές για να πάω στους δικούς μου, προτιμώ να τσουγκρίσω αυγά ή να στολίσω το δέντρο μόνη μου παρέα με τον πιο πιστό μου φίλο, τον σκύλο μου!!
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
ο σκύλος είναι εύθυνη και δέσμευση σε όποια ηλικία και να είσαι, υπό όποιες συνθήκες και να ζεις Είτε είσαι φοιτητής, ειτε γονιός,είτε εργένης τα προβλήματα είναι ίδια
Και εγώ μένω μόνη μου, δουλεύω 8 ώρες minimum την ημέρα, τα λεφτά δεν τρέχουν από τα μπατζάκια μου και κάνω τις ίδιες θυσιες που θα κάνει και ένας φοιτητής
Παλι πρέπει να ξυπνήσω πιο νωρίς, πάλι πρέπει να γυρίζω σπίτι αμέσως μετά τη δουλειά, ενώ θα μπορούσα πχ να πάω για καφέ, δεν μπορω να φύγω ΣΚ επειδή έτσι μου κάπνισε, πρέπει να δω τι θα κάνω τα σκυλιά μου Το σπίτι μου δεν είναι και το 'κάστρο" της καθαριότητας, αλλιώς θα έπρεπε να καθαρίζω τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα , ώρες που δεν έχω η να πληρώνω άνθρωπο κάθε μέρα για καθαρισμό, με λεφτά που δεν έχω
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η απόκτηση ενός σκύλου δεν είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρει κάποιος εύκολα, είτε είναι φοιτητής είτε δεν είναι Οι ευθύνες είναι ίδιες και οι δυσκολίες είναι ίδιες
 


silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Δεν είπε κανείς το αντίθετο.

Η φοιτητική ζωή και η νεαρή ηλικία πρέπει όμως να μετρηθούν ως παράγοντας (όπως γίνεται πάντα δε γίνεται μόνο για την Lina, ούτε μόνο για όσους είναι στα 19, ούτε για τους φοιτητές μετράται σε ποιά φάση ζωής είναι ο καθένας κ) για το αν είναι κανείς έτοιμος να αποκτήσει σκύλο.

Και οι δυσκολίες μπορεί να είναι ίδιες, αλλά άλλο να έχει μάθει κάποιος να έχει ευθύνες και να διαχειρίζεται δυσκολίες και να είναι ώριμος ψυσοσωματικά. Άλλο επίσης να μην περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που κάθε 10 λεπτά δεν έχουν στο μυαλό τους τον καφέ και την βόλτα (όχι όλοι αλλά η πλειονότητα και δεν είναι κακό γιατί τα φοιτητικά χρόνια πρέπει να είναι χρόνια ανεμελιάς και φιλοσοφικής αναζήτησης) αλλά από ανθρώπους που σε κατανοούν και πολλές φορές μπορούν ακόμα και να σε διευκολύνουν.
Τέλος καλώς ή κακώς όταν είσαι μη εργαζόμενος φοιτητής σημαίνει ότι εξαρτάσαι οικονομικά από τους γονείς σου το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να έχουν λόγο και αυτοί στις αποφάσεις σου. (πχ. πόσες φορές τον χρόνο θα τους επισκέπτεσαι και για πόσες μέρες αλλιώς πολύ απλά δεν σου στέλνουν λεφτά :maria:).


Κανενός το σπίτι δεν είναι άντρο καθαριότητας (εκτός της αδελφής μου :p) που έχουν σκύλο και μένει μέσα στο σπίτι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένας άνθρωπος που ξεκινά να μένει μόνος του καταλαβαίνει τον χρόνο και τον κόπο που χρειάζεται για να διατηρεί ένα σπίτι βασικά καθαρό (εγω δεν ήξερα παρόλο που έκανα αρκετές δουλειές στο πατρικό μου σπίτι), πόσο μάλλον όταν μόλις τελείωσε το σχολείο. Σκέψου σε όλα αυτό να φορτώνεται με το επιπλέον έργο να καθαρίζει κακά, πιπί (που για να ξεμυρίσει θέλει 3 μπουκάλια ξύδι από έπιπλα), τρίχες και όλο τον πανικό που κάνει ένα κουτάβι όταν μένει σε διαμέρισμα.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Lina γιατί δεν πέρνεις ένα απο τα σκυλιά που έχετε στο εξοχικό για να σου φύγουν οι απορίες?
Και θα νιώσεις πως είναι να ζεις με σκύλο, και τι εστί Doberman, και πόσο σημαντικό είναι ο χρονος.
Εμένα προσωπικά λίγο με πειράζει αυτό. Είναι σαν να τα βαρεθηκατε και θέλετε "καινούργειο"...
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Lina καλώς ήρθες!

Κανεις πολύ καλα που θελεις να ενημερωθεις για τις ευθύνες και τις υποχρεωσείς που πρεπει να έχεις
απεναντι στο κατοικίδιο σου και δεί όταν είσαι φοιτητρια/φοιτητής.
Θα σταθώ κι εγω στο ζευγαρωμα και χρησιμοποιώντας μια φραση που άνεφερε ένα μέλος εδώ θα σε ρωτήσω :

Γιατι να φέρεις άμμο στην έρημο ?

Δεν αναφερομαι στην "έρημο" που επικρατεί έξω απο το εξοχικό σου αλλα μέσα σε αυτο.
Θα εξηγησω.
Γιατι θεωρείς πως το κουτάβι που θελεις να παρεις έχει περισσότερες αναγκες απο τα σκυλια που έχετε στο εξοχικό σας;

Είναι σημαντικο να ξερεις πως οι περισσότεροι σκυλοι προτιμούν να είναι με το αφεντικό τους σε ένα δωματιο παρα μακριά του και εχωντας άπλετο χωρο.
Απ'οτι έχω καταλαβει τα σκυλια στο εξοχικο ζουν τις 5 απο τις 7 μέρες ελευθερα πιθανως σε κάποιο αρκετα μεγαλο χωρο, σαφως με καποιο στέγαστρο για το χειμώνα (αν μη τι άλλο), με φαγητο (ερωτηση: τα ταϊζει κάποιος καθε μερα ή τους βαζετε φαγητο και το αφηνετε; ) αλλα χωρίς να βγαίνουν βόλτα καθημερινώς και χωρίς να εχουν συχνη επαφη με ανθρώπους (και δε μιλάω για μια ώρα τη μέρα ή δυό φορές την εβδομάδα) και το πιθανότερο να μην αναγνωρίζουν καποιον ώς αρχηγο της αγέλης.

Γιατι να μην βελτιώσεις τις συνθηκες ενος απ΄των σκύλων που έχεις υιοθετώτας το στην Πάτρα, καποια στιγμή στο μέλλον, που θα έχεις κι εσύ τακτοποιηθει και αν φυσικα το επιθυμείς ακομα και στο επιτρεπουν οι νεες συνθηκες της ζωής σου;