σκυλος-φυλακας


Status
Κλειδωμένο θέμα

miltos

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2008
50
0
οι σκυλοι φυλακες(γερμανικος ποιμενικος,ντομπερμαν,ροτβαιλερ...) ειναι παντα σε επιφυλακη για το αφεντικο τους ή χρειαζεται καποιος εκπευδευτης για να του ενεργοποιησει την αισθηση αυτη;δηλαδη αν σου επιτεθει καποιος στο δρομο θα σε προστατευσει ή θα καθεται και θα σε κοιταει:rolleyes:
 


Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
38
εδώ γύρω..
Αν δεν τον εκπαιδεύσεις, πιθανότατα μένεις με την απορία, μέχρι να σου συμβεί το αντίστοιχο σκηνικό και να μάθεις..
Αν τον εκπαιδεύσεις, είναι στην ουσία τσεκάρισμα των δυνατοτήτων αυτών... Κάτω από διάφορες συνθήκες κλπ...
Κανονικά, το έχουνε από μόνοι τους.. Αλλά αν τον κοιμίζεις με παραμύθια αγκαλιά στο κρεβάτι και του φοράς ροζ φουλάρα κλπ. δεν θα φταίει αυτός ;)

Έτσι όπως το βλέπω εγώ είναι σαν τριβή και εξάσκηση σε κάτι που έχει ήδη.
Σαν να σ λέω, κάποιος που έχει μύς και είναι τούμπανο, δεν σημαίνει πως ξέρει και να χτυπάει, θέλει εξάσκηση...
Και πέρα από αυτά μαθαίνεις τον χαρακτήρα του σκύλου λίγο καλύτερα όταν είναι αρκετά στρεσαρισμένος, τσιτωμένος κλπ και έτσι είσαι πιο προετοιμασμένος για το τι θα σ συμβεί.. Γίνεται πιο προβλέψιμος... Και μαθαίνεις και να τον ελέγχεις πιο καλά...

(Νομίζω δλδ..)
 




Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εξαρτάται τη φυλή (και μετά το συγκεριμένο σκύλο όμως).

Κάποιοι γίνονται φύλακες ΜΟΝΟ με εκπαίδευση και κάποιοι άλλοι είναι εξαιρετικοί από μόνοι τους, αλλά ελέγχονται ΜΟΝΟ με εκπαίδευση.

Οι περισσότεροι σκύλοι, φυλών "φύλαξης" (οι 290 στους 300ους) δεν μπορούν ποτέ να κάνουν πραγματική φύλαξη χωρίς εκπαίδευση. Τους υπόλοιπους, καλό είναι να τους εκπαιδεύεις για να μπορείς να τους ελέγχεις (και να τους μάθεις να ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ τη φύλαξη όταν χρειάζεται).

Βέβαια, είναι πολύ ΛΙΓΟΙ οι άνθρωποι που ξέρουν τί είναι η αληθινή φύλαξη, κι ακόμη λιγότεροι αυτοί που το χρειάζονται πραγματικά.

Οι περισσότεροι νομίζουν πως αν ο σκύλος είναι μεγάλος και γαυγίζει εντυπωσιακά, όποτε ακούει παράξενους θορύβους, είναι φύλακας.

Αν θέλεις σκύλο για φύλακα (όχι μόνο να "μοιάζει" με), κανόνας είναι να μην κοιτάς τη φυλή τόσο, όσο το τί έχουν ΚΑΝΕΙ οι πρόγονοί του. Αν αυτό είναι εργασία σε σπόρ προστασίας, αναγράφεται στο pedigree του κουταβιού.

Τέλος, ο σκύλος με "φόντα" εργασίας/φύλαξης, θα το κάνει άσχετα με τον αν τον αφήνεις να κοιμάται στον καναπέ (ίσως να το κάνει και περισσότερο αν είναι καλομαθημένος). Που να του βάψεις τα νύχια ροζ και να του βάλεις φιόνγκο, αυτός θα κάνει τι δουλειά του (το πρόβλημα είναι να μην το παρακάνει).

Ο τρόπος να "χαλάσεις" ένα καλό κουτάβι με φόντα φύλαξης ΔΕΝ είναι με το να τον "καλομάθεις" αλλά το ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Δηλάδή να μη τον κοινωνικοποιήσεις αρκετά (η απομόνωση προκαλεί φοβίες και κακή κρίση) ή να του ΚΟΨΕΙΣ την αυτοπεπίθηση με υπερβολικό μάλωμα (ή ξύλο!:shock:) ή με το να τον τρομάξεις εκπαιδεύοντας τον στη φύλαξη πρόωρα (17-24 μήνες είναι το νωρίτερο, ανάλογα τον σκύλο).

Πολλοί εκπαιδευτές ΑΣΧΕΤΟΙ με την εκπαίδευση σε καθήκοντα προστασίας, εκπαιδεύουν σκύλους πριν χρονίσουν ακόμη (απλούστατα γιατί ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να το κάνουν αργότερα). Στις μεγαλόσωμες φυλές αυτό συμβαίνει ακόμη πιο συχνά.

Η μεγάλη ψυχολογική πίεση που απαιτεί το μάθημα, καταστρέφει ανεπανώρθωτα τα κουτάβια για φύλαξη (και σε πολλά αφήνει και τραύματα που δυσκολεύουν την απλή συμβίωση με τον σκύλο ως σύντροφο).

Μάλλον πρέπει να προσέχουν ΠΑΡΑ πολλοί, όσο θέλουν να εκπαιδεύσουν τον σκύλο τους για φύλακα (και να μελετήσουν κι οι ίδιο πολύ εκ των προτέρων), γιατί είναι ΑΠΕΙΡΟΙ οι απατεώνες στον χώρο.

Αυτοί είναι κάποιοι βασικοί κανόνες, αλλά υπάρχουν διάφορα είδη φύλαξης (και διαφορετικές φυλές για την κάθε μία).

Υπάρχει η φύλαξη ζώων,
η φύλαξη οικογενειών,
η φύλαξη αντικειμένων,
η φύλαξη κτηρίων,
η φύλαξη μεγάλω χωρών,
η φύλαξη μικρών χωρών (συνήθως εργασιακών),
η σωματοφυλακή,
η σωματοφυλακή παιδιών (το παιδί ΔΕΝ δίνει εντολές ποτέ),
η περιπολία ολόκληρων πόλεων.
 


mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
θα ηθελα να σου απαντησω μιας και το πεδιο το κατεχω πιστευω πολυ καλα. Τα σκυλια που επιλεγονται για εργασια πρεπει απο μικρη ηλικια να τα βοηθησεις- κατευθυνεις στο να χρησιμοποιουν το στομα τους σωστα.Απο την ηλικια των 3μηνων ενας εμπειρος εκπαιδευτης μπορει να τα βοηθησει να ξεπερνουν προβληματα σχετικα με την προστασια οτι και αν ειναι αυτο(θορυβοι,εμποδια κτλπ). Στο Βελγιο, Μαλινουα ξεκινουν απο την ηλικια των 2 μηνων για εργασια. Οπως ομως ανεφερα πιο πανω πρεπει να βρισκεσαι στα χερια εμπειρου εκπαιδευτη. Ο σκυλος καθολη τη διαρκεια της νεανικης ζωης του εκπαιδευται σε επιλυση διαφορων προβληματων καθως και το δεσιμο με την οικογενεια. Το γενεολογικο δεντρο δινει στοιχεια προγονων αλλα στο δικο μας ειδος εργασιας(Multiperpose Military Dogs) δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο. Το ολο ζητημα εχει να κανει με την δυναμικοτητα του σκυλου. Καθε σκυλος μπορει να κανει ενα ειδος προστασιας αλλα λιγοι ολοκληρωνουν τον κυκλο. Πχ ενα τσιαουα μπορει να χρησιμευσει ως συναγερμος λογω της ευαισθησιας-ανασφαλειας που εχει. Θα συμφωνησω με Dr.Zhivago σε πολλα απο αυτα που ανεφερε οπως οτι υπαρχουν σκυλοι που πρεπει να κατευθυνονται στο ειδος εκπαιδευσης που ειναι ικανοι να εκτελεσουν. Ο καθε σκυλος αναλογα με το χαρακτηρα που εχει και το χωρο που ζει μπορει να εκτελεσει προστασια πχ δεν μπορεις εναν ανασφαλες-αμυντικο σκυλο να τον στειλεις για καταστολη σε αστυνομικα καθηκοντα μιας και ο κυκλος του λογω της αμυνας του ειναι μικρος. Αντιθετα ενας σκυλος που του αρεσει να μαχεται (ταση μαχης) θα ψαξει να βρει μια για να ικανοποιησει την αναγκη του. Για να μην το πλατιασουμε πολυ το θεμα καλο θα ειναι να μπορεις να διαπιστωσεις εαν ο σκυλος σου κανει ή οχι για το ειδος προστασιας που εσυ τον επελεξες.
 


Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
38
εδώ γύρω..
Ok Dr. Zhivago... :(
Οπότε γρήγορα τα σκυλιά στο κρεβάτι, για εκπαίδευση!!! :p

Τεσπα κατάλαβα τι λες...
Καλομαθημένος, ανάλογο του δεσίματος με τον αφέντικο...
ΟκκΖ!

Gizmo μην βιάζεσαι τόσο να την κάνεις. Κάτσε λίγο ακόμα.. :D
Σίγουρα θα υπάρχει..
 


rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Το θυληκο rottweiler που ειχα αν και ηταν απο pet-shop και χωρις εκπαιδευση προστασιας ηδη απο τον πρωτο χρονο οσοι ερχονταν προς το μερος μου οχι συνηθισμενα, (δηλαδη ειτε τρεχοντας. ειτε πολυ αργα) τους κοιτουσε επιμονα και οταν πλησιαζαν πολυ κοντα τους γρυλλιζε.
Θελα να πω πως οι ρατσες αυτες εχουν σ'εναν βαθμο τον ενστικτο να προστατευουν χωρις βεβαια την εγγυηση της εκπαιδευσης, αλλα νομιζω πως ειναι ικανοποιητικος αν και παλι εξαρταται για τι τον θελεις. Παντως δεν νομιζω να καθεται να σε κοιταει. Σε ποια περιοχη μενεις που φοβασαι μηπως σου επιτεθουν?
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
θα ηθελα να σου απαντησω μιας και το πεδιο το κατεχω πιστευω πολυ καλα. Τα σκυλια που επιλεγονται για εργασια πρεπει απο μικρη ηλικια να τα βοηθησεις-

ΟΛΟΥΣ τους σκύλους πρέπει από μικρή ηλικία να τους βοηθήσεις.
Εγώ μιλούσα για εκπαίδευση προστασίας (ΟΧΙ προετοιμασία -παιχνίδι) όταν είπα πως δεν γίνεται σε κουτάβια.


Το ολο ζητημα εχει να κανει με την δυναμικοτητα του σκυλου. Καθε σκυλος μπορει να κανει ενα ειδος προστασιας αλλα λιγοι ολοκληρωνουν τον κυκλο.

ΛΑΘΟΣ. Δεν μπορούν όλοι οι σκύλοι να κάνουν κάποιο είδος προστασίας.

Πχ ενα τσιαουα μπορει να χρησιμευσει ως συναγερμος λογω της ευαισθησιας-ανασφαλειας που εχει.

Δεν θεωρώ φύλακα, σκύλο που γαυγίζει. Αν αυτό εννούσες παραπάνω ναι, μάλλον όλοι μπορούν να μάθουν να γαυγίζουν (αν και όχι όλοι με πειθώ, συγουριά και θάρρος). Εγώ όταν μιλάω για φύλαξη πάντα θεωρώ την μία βασική προϊπόθεση να δαγκώνει κι όλας.


Το ερώτημα του φίλου μας ήταν αν ο σκύλος πρέπει να μάθει να σε προστατεύει (σε περίπτωση επίθεσης στον δρόμο). Και η απάντηση είναι ΝΑΙ. ΜΑΛΛΟΝ δεν θα σε προστατεύσει καθόλου, και απλά θα τρομάξει πάρα πολύ. Κάποιες φυλές "φυσικοί φύλακες" έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να σε προστατεύσουν χωρίς εκπαίδευση (Ρότβαιλερ, Σνάουτσερ Γίγας, Μεγάλοι φύλακες Βοοειδών, πχ.) αλλά κι εκεί δεν είναι όλα τα δείγματα της φυλής έτσι.

Ο Dietmar Schellenberg (Top Working Dogs), κορυφαίος και πρωτοπόρος ερεθιστής/επαιδευτής, θεωρεί πως ο ΕΝΑΣ στους 300 σκύλους "φύλαξης" θα δάγκωναν επιθετικό άνθρωπο χωρίς εκπαίδευση και ο δάσκαλός μου, Wayne Davis (W.Va. Canine College), αφθεντία στους σκύλους προστασίας αστυνομικών καθηκόντων στην Αμερική, συμφωνεί. Εγώ, ως πιο "αισιόδοξη" πιστεύω πως είναι οι 10 στους 300 που θα σε προστάτευαν χωρίς εκπαίδευση. Ίσως γιατί στην χώρα μου είναι και οι άνθρωποι που τρομάζουν πιο εύκολα, από "κακούς" σε χώρες με μεγάλη ιστορία στα θέματα προστασίας...

Τέλος, αν θέλεις να μάθεις την πραγματική "στόφα" του σκύλου σου, δεν είναι κάτι απλό που μπορεί να κάνει ο καθένας (ως ερεθστής) χωρίς να ρισκάρει να του αφήσει κουσούρι. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε γνώστη, που τα ΕΓΓΥΗΘΕΙ πως δεν θα τρομάξει τον σκύλο πραγματικά. Οι περισσότεροι σκύλοι μπορούν ΠΟΛΥ εύκολα να πάθουν ανεπανώρθωτη ζημιά, αν το παρακάνεις στο "τεστ".

Και ΟΛΟΙ μπορούν να καταστραφούν για εργασία ΤΕΛΕΙΩΣ, αν είναι πολύ νεαροί και τους επιτεθεί απότομα ένας ξένος, ακόμη και οι καλύτεροι φύλακες του κόσμου (υπό νορμάλ συνθήκες). Κάποιοι θα φοβηθούν τόσο που δεν θα είναι καν το ίδιο καλοί/ισσοροποιημένοι, ως απλά σύντροφοι ή μέλη της κοινωνίας.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κάποτε στο Σύνταγμα συνοδευόμενη από Γ.Σνάουτσερ (7 ετών και απόλυτα εκπαιδευμένος για σωματοφυλακή σε πραγματικές καταστάσεις) έγινε το εξής "απόκοσμο":

Μόλις περάσαμε το δρόμο και είμασταν μπροστά από τα "φαστ-φουντ" έρχεται ένας νεαρός (παλαβός ολότελα) και μου κλωτσάει τον σκύλο ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ στα πλευρά και απομακρύνθηκε!!!

Φρίκαρα και ο σκύλος επίσης. Εκάνε επίθεση (προσπαθούσε με ότι είχε δηλαδή, αλλά τον κρατούσα) και είχε γίνει ΕΞΑΛΛΟΣ. Εντυπωσιάστικα με το πόσο γρήγορα έγινε έξαλλος (κατευθείαν με την κλωτσιά) και με το πόσο ήθελε να "γευτεί" τον ανώμαλο.

Σκέφτικα να τον αφήσω, αλλά ήταν φανερό πως θα τον ξέσκιζε και τον λυπήθηκα.

Ο τύπος από την άλλη, φάνηκε να ΑΠΟΡΗΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ με την αντίδραση του σκύλου.
Κλώτσησε, και απομακρύνθηκε σβέλτα προς τα δεξιά, και γύρισε να "καμαρώσει" το έργο του. Κοκάλωσε 2-3 δευτερόλεπτα, όταν κατάλαβε πόσο ΠΟΛΥ ο σκύλος ήθελε να τον δαγκώσει. Με τα χίλια ζόρια τον συγκρατούσα. Όταν έτρεξε του φώναξα "ΘΑ ΦΤΑΙΩ ΑΝ ΤΟΝ ΛΥΣΩ ΤΩΡΑ ΜΑΛ@ΚΑ!!!;;;"
Θα έλεγα κι άλλα, αλλά ο ψυχάκιας έγινε ΛΟΥΗΣ.

Είμαι σίγουρη πως το έχει κάνει ΠΟΛΛΕΣ φορές αυτό σε άλλους σκύλους, και ήταν η πρώτη φορά που είδε τέτοια αντίδραση. Ελπίζω να ΜΗΝ το ξαναέκανε, γιατί ξέρω πως αν το έκανε σε σκύλο του "μέσου όρου" θα του αφήνε τεράστιο τραύμα που πολύ δύσκολα θα ξεχνιώταν.

Φανταστείτε τρέλα ο άνθρωπος (16:00 η ώρα με εκατοντάδες κόσμος γύρω μας).
 
Last edited:


mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
ΛΑΘΟΣ. Δεν μπορούν όλοι οι σκύλοι να κάνουν κάποιο είδος προστασίας.

Αναλογα με τον σκυλο και το χειριστη του καθως και τι απαιτησεις εχει απο το σκυλο. Δεν μιλαω για μονο για την τελικη φαση που ειναι το δαγκωμα.

"θεωρεί πως ο ΕΝΑΣ στους 300 σκύλους "φύλαξης" θα δάγκωναν επιθετικό άνθρωπο χωρίς εκπαίδευση"
Σωστα και παντα με βαση το χρονο αντιδρασης.Αλλα η σωστη αντιδραση ειναι γεννετικο χαρακτηριστικο στη φαση που μιλαμε.

Εγώ όταν μιλάω για φύλαξη πάντα θεωρώ την μία βασική προϊπόθεση να δαγκώνει κι όλας.

Το δαγκωμα δεν ειναι απαραιτητη προιποθεση της προστασιας. Ενας σκυλος αμυντικος που με τον μικρο κυκλο αντιδρασης φυλαει τον ιδιοκτητη του χωρις απαραιτητα να δαγκωνει ειναι ενα μεσο αποτροπης στον απεναντι. Εξαλου η νομοθεσια ειναι ρητη΄Ο σκυλος μονο με φιμωτρο εξω απο το σπιτι. Στην Ευρωπη η εκπαιδευση προστασιας γινεται με απολυτη προσοχη βασει των αναγκων του ιδιοκτητη και μονο μανικι. Ποσοι απο εσας που εχετε εκπαιδευσει τον σκυλο σας σε καθηκοντα προστασιας τον εχετε πραγματικα δοκιμασει και εαν ναι σε τι σταδιο. Οι περισοτεροι σταματανε στη φορμα και τον εξοπλισμο αλλα λιγοι θα δαγκωσουν σαρκα. Ακομα και στην Αμερικη το δαγκωμα ειναι οπως το οπλο.Πρεπει να ειναι απολυτα ελεγχομενο. Οσο για εκπαιδευτες σε αστυνομικους -στρατιωτικους σκυλους επετρεψε μου να σου πω πως πολλοι εχουν το ονομα αλλα πολυ λιγοι τις δαφνες.Υπαρχουν και εκπαιδευτες που προτιμουν να μην ονομαζονται Grand Master 7 Dan. Το youtube ειναι γεματο με περιστατικα αστυνομικων σκυλων που δεν ολοκληρωσαν το καθηκον του λογω κακης εκπαιδευσης και χαμηλων στανταρ.
Στο ερωτημα του φιλου, σαφως θα πρεπει να αξιολογηθει ο σκυλος του απο καποιον εμπειρο και σαφως θα πρεπει να ξερει τι θελει απο αυτον. Στις μεγαλοσωμες φυλες σε καθηκοντα προστασιας εξαρταται απο την επιλεκτικη εκτροφη και οχι απο το ειδος της φυλης.Προσπαθησε καποιος να εκπαιδευσει οποιονδηποτε καυκασιο ποιμενικο να κανει ελεγχωμενα κατασταλτικα δαγκωματα ή ακομα και ελληνικο ποιμενικο και πετυχε;
Οσο για πραγματικα περιστατικα που εχουν συμβει στον καθενα μας, θα ηταν ενα καλο νεο thread. Φυσικα αυτα αποτελουν την γνωμη μου και δεν εχουν σκοπο να ερθω σε αντιπαραθεση με κανενα.Καταθετω την εμπειρια μου, την οποια μπορει καποιος να δει στη δουλεια μου και μετα στο βιογραφικο μου.:):)
 




omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Απο ολα οσα γραφτηκαν εδω παιδια για το Φιλα Μπραζιλειρο δεν ισχυει τιποτα,με λιγα λογια παιρνεις ενα Φιλα το μεγαλωνεις με χαδια με παιδια με φρου φρου και αρωματα το μαλωνεις οταν αγριευει και οταν γινει περιπου ενος χρονου,δεν επιτρεπονται ξενοι στο σπιτι χωρις την αδεια του και οποιος σε πειραξη χωρις την αδεια του θα εχει πολυ μεγαλο προβλημα,και το Φιλα δεν χρειαζεται εκπαιδευση για να μαθη να δανγκωνει διοτι θα εχει προβλημα ο εκπαιδευτης δεν μπορεις να κανεις με το Φιλα πλακα,αλλα εκτος αυτου εχει και το μεγεθος ενος πορτιερη τον οποιο τον σεβεσαι και ο οποιος εχει αυτοπεποιθηση και ειναι παντα ηρεμος,τωρα τα Ροτι,και Μαλινουα η αστυνομιες και τα διασωστικα συνεργεια τα παιρνουν οχι μονο επειδη ειναι εξυπνα και επιτιθονται χωρις φοβο,αλλα και γιατι ειναι ευελικτα στην πολη,ελαφρια σχετικα μπορουν και τα κουβαλανε σε φωτιες γεφυρες σε σεισμους ειναι υγειει,αλλα εχουν επιτεθη και σε ανθρωπους παρ ολη την εκπαιδευση ενω ηταν ελευθερα σε βολτα και σκωτωσαν, το Φιλα δεν σκοτωνει αλλα ακινητοποιη,και οσο απιστευτα και αν σας φαινονται ολα αυτα, αυτα ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα της ρατσας.
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Μπραζιλειρο δεν ισχυει τιποτα,με λιγα λογια παιρνεις ενα Φιλα το μεγαλωνεις με χαδια με παιδια με φρου φρου και αρωματα το μαλωνεις οταν αγριευει και οταν γινει περιπου ενος χρονου,δεν επιτρεπονται ξενοι στο σπιτι χωρις την αδεια του και οποιος σε πειραξη χωρις την αδεια του θα εχει πολυ μεγαλο προβλημα,και το Φιλα δεν χρειαζεται εκπαιδευση για να μαθη να δανγκωνει διοτι θα εχει προβλημα ο εκπαιδευτης δεν μπορεις να κανεις με το Φιλα πλακα,αλλα εκτος αυτου εχει και το μεγεθος ενος πορτιερη τον οποιο τον σεβεσαι και ο οποιος εχει αυτοπεποιθηση και ειναι παντα ηρεμος,τωρα τα Ροτι,και Μαλινουα η αστυνομιες και τα διασωστικα συνεργεια τα παιρνουν οχι μονο επειδη ειναι εξυπνα και επιτιθονται χωρις φοβο,αλλα και γιατι ειναι ευελικτα στην πολη,ελαφρια σχετικα μπορουν και τα κουβαλανε σε φωτιες γεφυρες σε σεισμους ειναι υγειει,αλλα εχουν επιτεθη και σε ανθρωπους παρ ολη την εκπαιδευση ενω ηταν ελευθερα σε βολτα και σκωτωσαν, το Φιλα δεν σκοτωνει αλλα ακινητοποιη,και οσο απιστευτα και αν σας φαινονται ολα αυτα, αυτα ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα της ρατσας.
λιγο πολυ αυτα δεν ισχυουν για ολα τα μαστιφοειδη που ειναι φυλακες?
και ο γκρεκο που ειναι εκτροφεας μαστινο να εγραφε κατι παρομοιο θα εγραφε.
 


nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Κατα τη γνωμη μου καμια φιλη δεν μπορει να κανει φυλαξη χωρις εκπαιδευση.Ουτε Φιλα,ουτε μαλινουα και τελος παντων καμια....Το να γαβγιζει οταν ακουει θορυβους η καταλαβει ξενους στο χωρο του δεν ειναι φυλαξη,η φυλαξη κατα τη γνωμη μου περιλαμβανει πολλα οπως να μην καλοπιανεται ο σκυλος να μην τρωει απο ξενους και πολλα αλλα που θελουν πολυ δουλεια.Κατα τη γνωμη μου τα μαλινουα,οι γερμανικοι ειναι ποιο εκρηκτικα και ευελικτα απο μια μαστιφ φυλη οπως και τα μποξερ.
 




omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Λοιπον Θωμαδες,το Φιλα για ολα αυτα δεν χρειαζεται εκπαιδευση,και ειναι και το πιο καχυποπτο πλασμα που υπαρχει,οχι σκυλος πλασμα,και δεν το λεω αυτο μονο εγω δηλαδη οτι το Φιλα ειναι αξεπεραστο σαν φυλακας,απο 4 μηνων ξεκιναει να μην δεχεται χαδια η λιχουδιες,εγω και η γυναικα μου καναμε ολοκληρη προσπαθεια με φιλους και συγγενεις να αποβαλουμε την καχυποψια και δεν καταφεραμε τιποτα,οποιος δεν μενει στο σπιτι αντιμετωπιζεται με μια δυσπιστια τοσο μεγαλη που τρεμουν οι επισκεπτες.Και δεν ειναι τοσο μαστιφοειδες,ειναι πολυ πιο ευελικτο παρ ολο τον ονγκο του κινειται πολυ σβελτα,εχει την ηρεμια του Μαστιφ αλλα απο που πηρε την εκρηξη δεν γνωριζει κανεις.Και ενα Φιλα δεν κρεμμεται στο μανικι καταλαβαινεται τι εννοω,ειναι σαν Magnum 45,θελει απλα γερο και εμπειρο χερι,και πολυ αγαπη ολα τα αλλα τα κανει μονο του.Η Βραζιλιανοι λενε οτι οποιος ειδε ενα Φιλα αγριεμενο δεν το ξεχναει ποτε πια,
 
  • Haha
Reactions: Jimmm








nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Δεν ειναι οτι δεν πιστευω αυτα που λες αλλα ειπα την δικη μου αποψη συμφωνα με αυτα που εχω δει απο κοντα.Μπορει να ειναι ετσι με τα Φιλα αφου ποτε δεν εχω δει απο κοντα εν δραση.Μεχρι να δω ομως να δουλευει Φιλα απο μονο του θα ειμαι κι εγω καχυποπτος.:)
 


Status
Κλειδωμένο θέμα