PET SHOP???


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Μπααα
Περισσότερο όψη ελέφαντα έχω και μνήμη σχεδόν χρυσόψαρου. Εχει υπερφορτωθεί το σύστημα και κοντεύει να κρασάρει πια :D
 




molotof

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
108
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
δεν ειναι μονο η εκπτωση οσο το να βοηθησουμε μαγαζια που δεν πουλανε ζωα συνειδητα .
ενα μαγαζακι με τροφες κ αξεσουαρ μονο δεν μπορει ευκολα να τα βγαλει περα οπως μου λεει κ ο φιλος μου εδω στον πειραια .
εχω χρονια να δωσω λεφτα σε καταστημα που πουλαει ζωα κ νομιζω πως ετσι αντιδρω σε ολο αυτο το παρεμποριο που ακμασε τα προηγουμενα χρονια
 


Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Έχεις δίκιο molotof.
Ως καταναλωτές φιλόζωοι και συνειδητοποιημένοι έχουμε τη δύναμη :)
 


molotof

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
108
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
για να καταλαβεις για ποσα χαπατα μας εχουν σε πολλα μαγαζια που ειναι στην λιστα του στρει ως καταστηματα που δεν πουλανε ζωα θα δεις φαρδια πλατεια πινακιδα που θα γραφει πουλαμε ζωακια !!!!!!!!!!!!!
και οχι μονο .
για να καταλαβετε καταστημα που δεν θα σας πω που συνεργαζεται με φιλοζωικη περιοχης και συνεργαζεται με αλυσιδα κατατστηματων πετ που πουλανε ζωα και το εχει βαλει στην εισοδο .
σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω
οταν ενα καταστημα λεει πως δεν πουλαει ζωα δεν πουλαει τελος .
εχω αηδιασει με ολους κ με ολα
 
Last edited:




Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Παιδιά, σοβαρά;;;;;
Είναι δυνατόν ρε γμτ;;

Είναι να μου πεις, εδώ είναι Ελλάδα, όλα είναι δυνατά..
 


molotof

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
108
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
χαλαρα η φιλοζωικες ειναι απλα μεγαλα πλυντηρια ξεπληματος βρωμικου χρηματος.
ποιος απαφασιζει για τις τροφες που η καθε φιλοζωικη 8α ταισει τα ζωακια της ?
ποια τροφη -εταιρια στηριζουν και για πιο λογο?
γινετε ερευνα αγορας πρωτα για την αγορα των σακιων και τελικα που καταληγουν να αγορασουν ?
μπορουν να βγαλουν μια λιστα με τα πετ που αγοραζουν τις τροφες τους ΑΡΑ τα στηριζουν οικονομικα ?
αν βγει ποτε θα βρεθουν μεσα πετ που πουλανε ζωα και που εχουν φαει μυνησεις για τον τροπο που εχουν τα ζωντανα .
αυτα για τωρα
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
molotof ότι να 'ναι έτσι;
Μήπως θα ήθελες να προμηθεύεις εσύ τις φιλοζωικές με τις τροφές που έχουν ανάγκη; Δεν θα τους νοιάξει η μάρκα. Οτι θέλεις. Και αν σου αρνηθούν την χορηγία, να έρθεις να μας το πεις. Σε ποιόν θα δώσουν λογαριασμό τι τροφές θα δίνουν και από που τις παίρνουν; Από το υστέρημά τους τα πληρώνουν, όλα τα τεράστια έξοδα που έχουν. Δικαίωμά τους να στηρίξουν όποια εταιρία θέλουν. Ο λόγος είναι προφανής. Να μπορούν να ταίσουν τα δεκάδες στόματα που έχει η κάθε μια, άλλη μια μέρα. Εγώ δεν έχω αντίρρηση.
 


molotof

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
108
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
σοβαρα ε? απο το υστερημα τους πλακα μου κανεις ετσι?
οι λογαρισμοι σε τραπεζες και οι επιδοτησεις ειναι το υστερημα τους ? οι μεγαλες βραδιες με 30 ε εισοδο σε υπεχλιδα επαυλης ντεμεκ για τα αδεσποτα τους .αν δεν θες να δεις μονος σου δεν μπορω να κανω κατι .
απλα δες ποσοι φιλοζωικοι συλλογοι υπαρχουν και τι κανουν το εργο τους και θα καταλαβεις
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Εγώ έχω "δει" από κοντά. Εσύ;
Εχεις ιδέα πόσοι φιλοζωικοί σύλλογοι υπάρχουν ανά την Ελλάδα και τι έργο κάνουν;
Η κρίνεις μόνο από μία αφίσα, ενός συλλόγου, για ένα event που και στην τελική καλά έκαναν. Δεν υποχρέωσαν κανέναν.
Εχεις ιδία άποψη ή έτσι νομίζεις από όσα έχεις ακούσει από δω κι από κει;
Εχεις πάει σε κανέναν σύλλογο να δεις τι κατάσταση επικρατεί; Μόλις χθες επικοινώνησα με σύλλογο εκτός Αττικής για να στείλω χρήματα για ένα πολύ τραγικό συμβάν και παρόλο που είχαν ήδη ξοδέψει αρκετά και επρόκειτο να ξοδέψουν και άλλα τόσα, μου είπαν: " Μην στείλετε χρήματα. Ελάτε από δω να δείτε πόσο τραγικά είναι τα πράγματα. Αν μπορείτε και ένα τσουβάλι φαγητό ή δύο κουτάκια φάρμακα, που έχουμε τεράστια ανάγκη..."

Και μόνο που μιλάς για επιδοτήσεις, δείχνει πόσο μακριά νυχτωμένος είσαι.
Ξεκίνα, πάρε ένα τηλέφωνο σε οποιοδήποτε σύλλογο κι αν προτιμήσουν χρήματα από υλικά, να μου τρυπήσεις την μύτη.
Οk, υπάρχουν και οι εικονικές υιοθεσίες, αλλά όλες λειτουργούν πραγματικά και μακάρι να ανταποκρινόταν περισσότερος κόσμος και να έστελνε περισσότερα χρήματα. Δεν πάω πίσω να ψάξω να δω αν έχεις και πόσα ή τι σκυλιά. Φαντάζομαι τα έξοδά τους τα έχουν. Αν είχες 100 σκυλιά;

Ξέρεις τι είναι οι φιλοζωικοί σύλλογοι; 2-3 άνθρωποι το περισσότερο που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην διάσωση όσων περισσότερο ταλαίπωρον ζώων, αντέξει η τσέπη τους. Εγώ κι εσύ είμαστε πολύ λίγοι να τους κρίνουμε. Μπορούμε να μην βοηθήσουμε αν δεν θέλουμε. ΟΧΙ να τους κρίνουμε.
Στο δια ταύτα, θα σου έλεγα πρώτα να ενημερωθείς σωστά και μετά να ρίξεις το ανάθεμα αν και εφόσον έχεις δίκιο.
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
σοβαρα ε? απο το υστερημα τους πλακα μου κανεις ετσι?
οι λογαρισμοι σε τραπεζες και οι επιδοτησεις ειναι το υστερημα τους ? οι μεγαλες βραδιες με 30 ε εισοδο σε υπεχλιδα επαυλης ντεμεκ για τα αδεσποτα τους .αν δεν θες να δεις μονος σου δεν μπορω να κανω κατι .
απλα δες ποσοι φιλοζωικοι συλλογοι υπαρχουν και τι κανουν το εργο τους και θα καταλαβεις
Φίλε molotof,
Οπως ξέρεις, εδώ στην μεγάλη πατρίδα μας τα γενικεύουμε όλα: Για παράδειγμα, η ομάδα μας είναι τέλεια, ο αντίπαλος είναι της πλάκας, όλοι (οι άλλοι) μας κλέβουν κλπ., αρκεί να μη θιγόμαστε εμείς, η μάνα μας, η αδελφή μας, η γυναίκα μας (όχι πάντα), ο γιός μας και η κόρη μας....

Ετσι, βλέπω ότι και εσύ δεν αποτελείς εξαίρεση. Για το λόγο αυτό, θα σου πω ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική:
Υπάρχουν σωματεία που δεν κάνουν (περίπου) τίποτα.
Υπάρχουν σωματεία (των 2-3 ατόμων - εθελοντών, όπως λέει και η mareco) που έχουν διαλύσει την προσωπική τους ζωή για να βοηθήσουν ένα ζώο παραπάνω.
Κανένα σωματείο δεν έχει πάρει οποιαδήποτε επιδότηση, παρά το πρόγραμμα που είχε εξαγγελθεί το 2004 και κατένειμε περίπου 12,5 εκ. € για τα καταφύγια (κυρίως) και για φιλοζωικά σωματεία. Ισως, μόνο ένας έχει πάρει επιδότηση και αυτός είναι ιδιώτης.
Οι Δήμοι, που έχουν την ευθύνη για τα αδέσποτα, κωλυσιεργούν. Και, μάλιστα, πολλοί δημοτικοί άρχοντες απειλούν τα καταφύγια για να μην ...τους κλέψουν τη δουλειά (βλέπε δημόσια επιχορήγηση στους δήμους).
Ναι, φίλε μου, οι περισσότεροι φιλόζωοι προσπαθούν από το υστέρημά τους, το έχω διαπιστώσει προσωπικά για κάποιους από αυτούς.
Και αν η κόρη της Μαριάννας Λάτση ενδιαφέρεται να ασχοληθεί, βάζοντας χρήματα, προσωπική προσπάθεια και lobby, ακόμα καλύτερα, νάναι καλά η κοπέλα, γιατί όλο και κάποιοι θα "τσιμπήσουν" και θα θεωρήσουν μόδα τη φιλοζωία και θα βοηθήσουν και εκείνοι με τη σειρά τους. Ολο και κάποιος πολιτικός θα θελήσει να θεωρηθεί μοντέρνος και θα προσπαθήσει να αγρεύσει ψήφους από τους φιλόζωους που θα παρατηρήσει ότι αυξάνονται.
Και, ναι, μπορεί να ακούστηκαν διάφορα για τη "μεγάλη" βραδιά που αναφέρεις (αγνοώντας ότι η υπερχλίδας έπαυλη προσφέρθηκε δωρεάν από φιλόζωη) και άλλα αντικρούστηκαν, άλλα έμειναν ίσως στο σκοτάδι. Παρόλα αυτά, κάτι έγινε.
Και, πάνω απόλα, υπάρχουν μεμονωμένοι φιλόζωοι που προσπαθούν από μόνοι τους να σώσουν ένα (έστω) ζώο παραπάνω, ξέρεις γιατί? Για μένα και για σένα, για να λεγόμαστε πολιτισμένοι. Για να μην αρνηθούν (ακόμα περισσότεροι του χρόνου) να επισκεφθούν τη χώρα μας οι τουρίστες που βλέπουν τις εγκληματικές ενέργειες των συμπατριωτών μας επάνω στην πανίδα της χώρας και ειδικά επάνω στα αδέσποτα σκυλιά και γάτες, που εμείς δημιουργήσαμε.
Αν θέλεις να μιλήσεις για τους λογαριασμούς σε τράπεζες, ναι, βρισκόμαστε στο 2010 και (τουλάχιστον εμένα, που εργάζομαι πολλές ώρες και έχω μεγάλη οικογένεια, αλλά είμαι φιλόζωος και, ταυτόχρονα, είμαι λίγο τεμπέλης) διευκολύνει το τραπεζικό έμβασμα περισσότερο από το να πάω, να αγοράσω 2 σακιά τροφή και μερικά φάρμακα και να τα πάω σε κάποιο καταφύγιο. Παρόλα αυτά, το κάνω που και που, ώστε να επιβεβαιώνω μέσα μου ότι κάποια καταφύγια και κάποια σωματεία κάνουν φανταστική δουλειά (βασισμένα, το καθένα, σε 2-3 ανθρώπους).
Πρέπει να ξέρεις ότι, άπειρες φορές, τα καταφύγια ζώων δεν έχουν κάν τροφή για να τα ταϊσουν κάποια χρονικά διαστήματα (δεν συζητάμε για φάρμακα) και τότε, αυτοί που μπορούν να κάνουν κάτι είμαστε μόνο ...εσύ κι εγώ. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό. Αρκεί να έχεις τσεκάρει (δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου, σ' αυτό) που και πως δίνεις τη βοήθειά σου.
 


molotof

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
108
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
επειδη πηρα τηλ ολες της φιλοζωικες της αθηνας κ πηγα στην δηλωμενες τους εδρες ,
επειδη ξέρω τις φοροαπαλλαγες που εχεις αμα δωσεις χρηματα σε φιλοζωικα σωματεια η ακομα και αθλητικα νεους και αλλα σας λεω ξεκαθαρα

ελαχιστα σωματεια απο τα δηλωμενα κανουν σωστα την δουλεια τους βαζοντας πανω απο ολα την αγαπη τους προς τα ζωα
και αυτα ειναι λιγο πολυ γνωστα .
οσο για τις επιδοτησεις κοιτα καλυτερα γιατι τα λεφτα ειναι πολλα ,ισως βρεις εταιριες που ανηκουν σε πετσοπαδες που το 2004 εξαφανισαν ολα τα σκυλια απο την α8ηνα .
επισης ισως βρεις και ποσα ελληνικα αδεσποτα σκυλακια εφυγαν για την γερμανια και τι εγιναν εκει

δεν θελω να πω αλλα
οποιος θελει να δει θα δει
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.124
10.078
Athens
επισης ισως βρεις και ποσα ελληνικα αδεσποτα σκυλακια εφυγαν για την γερμανια και τι εγιναν εκει
Ναι... τους πλήρωσαν κτηνιατρικά, εμβόλια και διαβατήρια, τους πλήρωσαν και εισητήρια και τα έστειλαν για λουκάνικα. Λίγο ακριβό το λουκάνικο - δεν νομίζεις?
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ελαχιστα σωματεια απο τα δηλωμενα κανουν σωστα την δουλεια τους βαζοντας πανω απο ολα την αγαπη τους προς τα ζωα και αυτα ειναι λιγο πολυ γνωστα .
2) οσο για τις επιδοτησεις κοιτα καλυτερα γιατι τα λεφτα ειναι πολλα ,ισως βρεις εταιριες που ανηκουν σε πετσοπαδες που το 2004 εξαφανισαν ολα τα σκυλια απο την α8ηνα .
3) επισης ισως βρεις και ποσα ελληνικα αδεσποτα σκυλακια εφυγαν για την γερμανια και τι εγιναν εκει
1) Δεν θα διαφωνήσω ιδιαίτερα. Ισως θα διαφωνούσαμε στον προσδιορισμό του "ελάχιστα"΄...

2) Το ανέφερα κι εγώ, αν πρόσεξες. Μπορεί ο ιδιώτης να μην είναι ένας αλλά 2-3.

3) Αυτό σηκώνει πολλή κουβέντα και θάπρεπε, καταρχήν, εσύ να αναλάβεις το βάρος της απόδειξης ότι φιλοζωικά σωματεία έστειλαν ζώα στη Γερμανία, π.χ. για να γίνουν πειραματόζωα.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Πάντως, σχετικά με τα σκυλιά που πήγαν στην Γερμανία, δεν ξέρω τι απέγιναν όλα, αλλά το Πάσχα εντελώς τυχαία συνάντησα στο πλοίο πηγαίνοντας στο χωριό μου, ένα ζευγάρι Γερμανών με ένα σκυλάκι που στην συζήτηση μου είπαν ότι ήταν αδέσποτο από την Ελλάδα....
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά από την άλλη γιατί να μου το πουν....
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.124
10.078
Athens
Τα κουτσά, τυφλά, κουφά ή γενικότερα σκυλιά με κάποιες ανεπάρκειες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να βρουν σπίτι στη Γερμανία από ότι εδώ. Μην πάμε μακριά... εδώ δεν σεβόμαστε τους ανθρώπους ΑΜΕΑ - θα υιοθετήσουμε και ΑΜΕΑ σκύλο?
 


mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
εγω θυμαμαι περιπτωση σκυλου με μυελοπαθεια(?? νομιζω) που ειχε υιοθετηθει απο καναδα..και περιπτωσεις σκυλιων στην γερμανια με συνεχης ενημερωση απο τις οικογενειες...ποτε δεν μπορεις να ξερεις 100% την αληθεια αλλα δεν μπορεις να γενικευεις επικινδυνα και να μειωνεις την δουλεια αυτων τον ανθρωπων που τα δινουν ολα για αυτα τα σκυλια..
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
επειδη πηρα τηλ ολες της φιλοζωικες της αθηνας κ πηγα στην δηλωμενες τους εδρες ,
επειδη ξέρω τις φοροαπαλλαγες που εχεις αμα δωσεις χρηματα σε φιλοζωικα σωματεια η ακομα και αθλητικα νεους και αλλα...
Οχι, εγώ δεν έχω πάρει τηλέφωνο ΟΛΕΣ τις φιλοζωικές και, σίγουρα δεν έχω πάει σε ΟΛΕΣ τις δηλωμένες τους έδρες. Και μόνο που σε φαντάζομαι να το κάνεις, λέω χαρά στο κουράγιο σου και ζηλεύω το διαθέσιμο χρόνο σου. Ειλικρινά.

Και κάτι τελευταίο, φίλε molotof.
Σαφώς και υπάρχουν φοροαπαλλαγές για κάθε μορφής δωρεές και σαφώς είναι σωστό που υπάρχουν (σε όλο τον κόσμο), γιατί είναι ένας τρόπος ακόμα να βοηθηθούν τα διάφορα κοινοφελή σωματεία. Ανοίγεις τεράστιο θέμα, που σίγουρα το ένα εκατομμυριοστό (και πολλά λέω) αφορά στα αδέσποτα.
Μιλώντας μόνο για τον εαυτό μου, αγαπητέ μου, η μόνη δαπάνη που δεν βάζω ποτέ στη φορολογική μου δήλωση είναι η μικρή μου βοήθεια προς τα αδέσποτα. Γιατί δεν είναι χρήματα, είναι κομμάτι της ψυχής μου και γιατί δεν επιθυμώ να ξέρει κανείς, ούτε η γυναίκα μου, το ποσοτικό τμήμα αυτής της συνεισφοράς. Ναι, φίλε molotof, υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι, που δεν τους ξέρει κανείς...
 


molotof

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
108
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ισως δεν με καταλαβατε γιατι εγω δεν σας το εξηγησα σωστα.
υποκλινομαι στον ανθρωπο μοναδα που κανει την διαφορα σε αυτη την σαπια κοινωνια .
υποκλινομαι σε ανθρωπους που σε δυσκολες οικονομικες εποχες , με μονη τους σκεψη την αγαπη τους για τα ζωα (αρα ανθρωπος με ευαισθησιες και συνειδηση) ταιζουν αδεσποτα στους δρομους η δινουν τροφες σε φιλοζωικες .
οι λιγοι κανουν παντα την επανασταση ο οχλος απλως ακολουθει
και τελος ποτε δεν αναφερθηκα σε προσωπικοτητες και μεμονομενους ανθρωπους αλλα μονο σε συλλογικοτητες