Αγώνας υπηρεσιακών σκύλων

Στις 10 Ιουνίου 2015, ο Βελγικός Στρατός διοργάνωσε έναν αγώνα για τους υπηρεσιακούς σκύλους (στρατού, αστυνομίας, λιμενικού, συνοριοφυλάκων, κ.α.) και τους κυναγωγούς τους. Ο αγώνας διεξήχθει στην πόλη Leopoldsburg του Βελγίου και φιλοξένησε ομάδες από το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Λευκορωσία, την Λιθουανία, την Πολωνία, την Σουηδία, την Δανία, την Ελβετία και την Μεγάλη Βρετανία.

Οι ομάδες σκύλων και κυναγωγών έπρεπε να επιδείξουν επιμονή, αντοχή, επιδεξιότητα, δύναμη και κυρίως το μοναδικό “δέσιμο” μεταξύ σκύλου και κυναγωγού που επιβάλεται να υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις. Σκυλιά και άνθρωποι πιέστηκαν και ωθήθηκαν στα όρια τους μέσα από μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων με πολλά εμπόδια, κολύμπι, ποδήλατο και σκοποβολή σε έναν αγώνα που ενδυνάμωνε την εμπιστοσύνη μεταξύ σκύλου και κυναγωγού.

Οι ομάδες ξεκινούσαν τον αγώνα με 3 λεπτά κενό η μία από την άλλη και κατά την διάρκεια της διαδρομής ομάδες της Αστυνομίας με σκύλους περιπολίας οργάνωναν και εκτελούσαν διάφορα σενάρια. Σε αυτά τα σενάρια γινόντουσαν επιθέσεις “κακών” από decoys και οι σκύλοι έπρεπε να δράσουν.

Η εργασίες που εκτελούν αυτές οι ομάδες είναι υψηλών απαιτήσεων, είτε πρόκειται για σκύλους περιπολίας και φύλαξης, είτε για σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ή εκρηκτικών υλών και τέτοιες διοργανώσεις βοηθούν την εκτόνωση αλλά και την διατήρηση των ικανοτήτων τους σε υψηλά επίπεδα σε καταστάσεις χωρίς στρες. Οι σκύλοι αλλά και οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και υγιείς και αυτά αποδεικνύονται πλήρως σε διοργανώσεις σαν κι αυτή που έλαβε χώρα στο Leopoldsburg του Βελγίου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top