Δεν είναι απλά “εργαλεία”…

Περιπολούν στρατόπεδα και εμπόλεμες ζώνες, “οργώνουν” ναρκοπέδια, ελέγχουν σύνορα και στρατιωτικές διαβάσεις, αναζητούν και βρίσκουν αγνοούμενους… Είναι τα σκυλιά εργασίας του στρατού που έχουν και αυτά δικαίωμα στην “συνταξιοδότηση” και σε μια πιο ήρεμη ζωή για τα χρόνια που τους μένουν και πλέον δεν μπορούν να κάνουν την εργασία τους.

https://www.youtube.com/watch?v=K0NlrM_pWbw

Τα σκυλιά του Βρετανικού στρατού που δεν μπορούν να συνεχίσουν την στρατιωτική τους εργασία περνούν μια διαδικασία “αποεκπαίδευσης”, μια διαδικασία όπου θα τους ετοιμάσει για μια πιθανή και επιθυμητή υιοθεσία σε ένα σπιτικό ή οικογενειακό ποια περιβάλλον. Οι εκπαιδευτές πρέπει να περάσουν στο σκύλο πως πλέον δεν “δουλεύει” και πως πλέον δεν χρειάζεται να αντιδρά όπως αντιδρούσε σε παρόμοια ερεθίσματα.

Η διαδικασία είναι δύσκολη, πιθανόν πιο δύσκολη και από την εκπαίδευση για στρατιωτικά καθήκοντα και οι έλεγχοι και οι αξιολογήσεις είναι συνεχείς έτσι ώστε η διαδικασία ένταξης του σκύλου στην “πολιτική ζωή” να είναι, πάνω από όλα, ασφαλής για όλους. Δεν είναι όλα τα σκυλιά κατάλληλα για υιοθεσία. Κάποια σκυλιά δεν δίδονται και απλά συνεχίσουν την ζωή τους στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κάποια δίδονται μόνο σε στρατιωτικούς ή πρώην στρατιωτικούς που έχουν την εμπειρία να αντεπεξέλθουν και κάποια μπορούν να υιοθετηθούν και από απλούς πολίτες.

Τα σκυλιά δεν έχουν ζήσει ξανά σε σπίτι για αυτό και εξοικειώνονται, μέσα από την εκπαίδευση, ακόμα και με οικιακές συσκευές όπως η τηλεόραση και το πλυντήριο αλλά και με την συμβίωση με άλλους ανθρώπους και ζώα.

Επίσης, η συνεντεύξεις και ο έλεγχος των ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν ένα σπίτι για αυτά τα σκυλιά είναι αυστηρός και λεπτομερής. Από το αν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία με σκύλο της συγκεκριμένης φυλής μέχρι και το που θα ζει ο σκύλος και πως.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτά τα ζώα αξίζουν το καλύτερο για τα χρόνια που τους απομένουν και ακόμα έχουν πολλά να δώσουν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version