Ο σκύλος που σώζει ρινόκερους

Σκύλος που σώζει ρινόκερους, ένας τίτλος που ακούγεται τουλάχιστον παράξενος όταν γνωρίζουμε την σωματική ρώμη και υπεροχή του ρινόκερου.

Τον σκύλος που σώζει ρινόκερους τον συναντάμε στην Αφρική όπου το λαθρεμπόριο και η λαθροθηρία άγριων ζώων προς εξαφάνιση είναι μια μάστιγα. Η οικονομική ανέχεια των κατοίκων και το χαμηλό βιοτικό επίπεδο αναγκάζουν πολλούς κατοίκους να προσφύγουν στην λαθροθηρία που αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη από ότι οτιδήποτε άλλο. Ένα από τα ζώα που αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο αφανισμού είναι ο λευκός ρινόκερος (white rhino).

Ένα ζώο που φυσιολογικά μπορεί να φτάσει και τα 50 χρόνια και να έχει αρκετούς απόγονους, δύσκολα επιβιώνει για περισσότερο από 10 χρόνια μια που οι λαθροκυνηγοί το κυνηγούν για το πολύτιμο στην μαύρη αγορά κέρατο του. Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που έχει απομείνει μόνο ένας αρσενικός λευκός ρινόκερος (με το όνομα Sudan).

Κάπου εδώ αναλαμβάνει δράση και ο Diego, ένα πανέξυπνο, ταχύτατο Μαλινουά που έχει σαν αποστολή να εντοπίζει και να σταματά τους λαθροθήρες και τα φορτηγά τους. Ο Diego δουλεύει μαζί με τον εκπαιδευτή του και μια επίλεκτη ομάδα στρατιωτών.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version