“Συνταξιοδοτημένος” σκύλος ανιχνευτής εκρηκτικών συναντά ξανά τον κυναγωγό του

Όταν ο στρατιώτης Caleb French γύρισε από την θητεία του στο Αφγανιστάν ένιωθε ένα μεγάλο κομμάτι του να του λείπει, ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο της ζωής του… ο τετράποδος σύντροφος και συνεργάτης του Pongo.

Οι δύο τους είχαν εκπαιδευθεί μαζί το 2013 για 4 μήνες και είχαν δημιουργήσει έναν πολύ δυνατό δεσμό. Ένα δεσμό που είναι απαραίτητος μεταξύ σκύλου και κυναγωγού για να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους σε υψηλό επίπεδο, όπως απαιτούν οι καταστάσεις. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο διέκοψε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ο Caleb στάλθηκε στο Αφγανιστάν ενώ ο Pongo έμεινε στο κυνοτροφείο.

Όπως λέει ο Caleb, για αυτούς τους 4 μήνες περνούσαν 10 ώρες την ημέρα μαζί, για 5-6 ημέρες την εβδομάδα ενώ μια νύχτα κάθε εβδομάδα έμεναν μαζί με το σκύλο στο kennel για να “δεθούν” ακόμη περισσότερο. Όταν, λοιπόν, του είπαν πως δεν θα μπορέσει να υπηρετήσει μαζί με τον Pongo και πως θα πρέπει να τον αφήσει πίσω, ένιωσε πως του αφαιρούσαν ένα κομμάτι από τον ίδιο και πως δεν θα ξανάβλεπε ποτέ τον σύντροφο του.

Όταν γύρισε πίσω από το Αφγανιστάν έψαξε αμέσως να βρει τον Pongo. Σε αυτό βοήθησε και το War Dogs Association and Mission K-9 Rescue και έτσι ο Caleb βρήκε τον Pongo!

Η εκπαίδευση κυναγωγών και σκύλων, πέρα από τις απαιτήσεις που έχει σε προσήλωση και αντοχή, έχει και ιδιαίτερες απαιτήσεις συναισθηματικές και ψυχολογικές μια που το ζευγάρι σκύλου και ανθρώπου πρέπει να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς και να μάθουν να “διαβάζουν” ο ένας τον άλλο. Αυτό είναι και το βασικό, ίσως, “όπλο” τους σε καταστάσεις ζωής ή θανάτου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top