Σκύλος αναλαμβάνει την φροντίδα μικρών Cheetah

Πέντε μικροί γατόπαρδοι (cheetah) γεννήθηκαν στις 8 Μαρτίου 2016, στον ζωολογικό κήπο του Cincinnati και τώρα είναι υπό την φροντίδα ενός σκύλου. Ο Blakely, ο σκύλος ανθρώπου του ζωολογικού κήπου, ανέλαβε την φροντίδα των σκύμνων αμέσως μετά την γέννηση τους μια που δυστυχώς η μητέρα τους πέθανε μετά από μια δύσκολη γέννα.

Στην μητέρα έγινε καισαρική τομή για να μπορέσουν να σωθούν τα μικρά και για να μπορέσει και αυτή να έχει πιθανότητες επιβίωσης, δυστυχώς όμως το θηλυκό Cheetah δεν τα κατάφερε. Η γέννα αυτών των πέντε μικρών γατόπαρδων είναι ιδιαίτερα σημαντική μια που το είδος τελεί υπό τον κίνδυνο της εξαφάνισης και οι πληθυσμοί του είναι σε φθίνουσα πορεία για πολλούς λόγους, σύμφωνα με το Cheetah Conservation Fundation.

O Blakely, ένας Αυστραλιανός Ποιμενικός, από την πρώτη στιγμή βοηθά το προσωπικό του ζωολογικού κήπου στην φροντίδα των μικρών και λειτουργεί σαν “θετός μπαμπάς” για τα μικρά, προσφέροντας τους ζεστασιά, παιχνίδι και την αίσθηση της οικογένειας που τους λείπει. Πριν λίγες μέρες τα μικρά άρχισαν να ανοίγουν τα μάτια τους για πρώτη φορά και ο θετός πατέρας τους Blakely ήταν ο πρώτος που είδαν.

Για την ώρα τόσο ο Blakely όσο και όλο το προσωπικό του Cincinnati Zoo κάνουν ότι μπορούν για να επιβιώσουν και να μεγαλώσουν τα 3 αρσενικά και 2 θηλυκά cheetah. Ο σκύλος θα τους μάθει συμπεριφορές και ικανότητες που ο άνθρωπος δεν μπορεί να “περάσει” στα μικρά και φυσιολογικά θα τις μάθαιναν από την μητέρα τους. Προς το παρόν αφήνει τα μικρά να σκαρφαλώνουν και να γαντζώνονται πάνω του και τα γλύφει, αυτά σαν άσκηση και παιχνίδι που όμως βοηθά στην “κίνηση του εντέρου” των μικρών και την σωστή λειτουργία του.

Σύμφωνα με στατιστικές, ο αριθμός των γατόπαρδων εξακολουθεί να μειώνεται και από 100.000 περίπου ζώα στις αρχές του 1900 έχουμε τώρα περίπου 9-12.000 cheetah σήμερα. Ο σκύλος Blakely και το προσωπικό του ζωολογικού κήπου του Σινσινάτι, που ταΐζει με μπιμπερό κάθε 3 ώρες τα μικρά, κάνουν ότι μπορούν για να αυξηθεί ο αριθμός κατά πέντε.

Αν σας άρεσε αυτό το βίντεο μπορείτε να το Μοιραστείτε!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top