Το μεγάλο τσουβάλι

Το σύνθημα είναι «Ένα μοναδικό Φεστιβάλ για την προώθηση της Υπεύθυνης Ιδιοκτησίας των Ζώων Συντροφιάς» και το πρόσταγμα γενικό. «Ελάτε όλοι!… Γέροι, νέοι και παιδιά να γνωρίσετε από κοντά την υπευθυνότητα. Να μάθετε πως θα επιλέξετε, από πού θα επιλέξετε και πως θα μεγαλώσετε το ζωάκι σας, τον σύντροφο σας.».

Θα βρείτε εισαγωγείς σκύλων, γάτων και άλλων κατοικίδιων ζώων, θα δείτε όλα τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων που πωλούν σκυλάκια σε προθήκες στην βιτρίνα, θα δείτε ζώα να εκτίθενται σε ακατάλληλες συνθήκες, θα μπορέσετε να τα πιάσετε και να τα περιεργαστείτε, να τους χτυπάτε το τζαμάκι… Θα βρείτε μέχρι και ιστοσελίδες γνωριμιών για τα γατάκια και τα σκυλάκια σας, για να γνωριστούν και να κάνουν και αυτά την δική τους οικογένεια μωρέ!

Οι λέξεις χάνουν το νόημα τους ή ποτέ δεν είχαν νόημα;

Τι σημαίνει «υπευθυνότητα»; Τι σημαίνει «σύντροφος»; Τι σημαίνει «προώθηση», «διαφήμιση», «εμπόριο»;

Στον ίδιο χώρο ταυτόχρονα θα συνυπάρξουν και κάποιοι όντως υπεύθυνοι, θα συνυπάρξουν και κάποιοι φορείς που θα έπρεπε να είναι υπεύθυνοι να προάγουν μια άλλη εικόνα. Μια εικόνα υπευθυνότητας πραγματικής και όχι σλόγκαν και μια εικόνα της σημερινής πραγματικότητας εξηγώντας ποια είναι τα λάθη που μας οδήγησαν μέχρι εδώ και υποδεικνύοντας τον τρόπο και τον δρόμο διαφυγής και βελτίωσης.

Μπορεί και πρέπει να υπάρχει και show και χρώμα και marketing αλλά με ποιοτικά κριτήρια και όχι ποσοτικά «όλοι οι καλοί (και κακοί) χωράνε!… Ελάτε να γίνουμε πολλές!».

Οι αληθινά υπεύθυνοι, αυτοί που πασχίζουν να είναι σωστοί, αυτοί που μάχονται να διορθώσουν την κατάσταση θα πρέπει να καταλάβουν πως είναι αναγκαίο πλέον να σταματήσουν να δίνουν άλλοθι στους άλλους. Θα πρέπει να σταματήσουν να παριστάνουν το δεκανίκι μιας στρεβλής κατάστασης με μοναδική ελπίδα να ακουστεί και η δική τους φωνή (που μοιάζει ψίθυρος μέσα στην οχλαγωγία του εμπορίου) ή να προσπαθούν μάταια να πάρουν λίγα λεπτά από την προσοχή του επισκέπτη που έχει κατακλυστεί από την λάθος πληροφορία και έχει γεμίσει λάθος εικόνες.

Η εικόνα είναι πάρα πολύ δυνατή και ο άνθρωπος που θα σε δει στον ίδιο χώρο και δίπλα-δίπλα με τους παραπάνω θα σε ταυτίσει υποσυνείδητα ότι και αν του πεις. Όλα θα γίνουν ένα και όλα θα γίνουν θεμιτά γιατί «Έλα μωρέ τώρα…».

Γιατί η λέξη «υπευθυνότητα» είναι γραμμένη πάνω από μια γυάλα με χρυσόψαρα, γιατί ο σωστός εκτροφέας είναι δίπλα στον εισαγωγέα, γιατί το φιλοζωικό σωματείο είναι δίπλα στο κατάστημα που πουλά σκύλους και στην ιστοσελίδα που «παντρεύει» σκυλόγατα…

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top