Το τελευταίο αντίο σε έναν ήρωα

Η Δευτέρα 06/06/2016 ήταν μια μέρα πένθους και θλίψης για τους ανθρώπους του Cy-Fair Fire Department καθώς αναγκάστηκαν να αποχαιρετήσουν την Μπρίτανι (Brettagne), τον τελευταίο εν ζωή σκύλο διάσωσης που συμμετείχε στις προσπάθειες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η Brettagne θα γινόταν 17 ετών τον Αύγουστο, μα η υγεία του Golden Retriever είχε εδώ και καιρό χειροτερεύσει και οι κυναγωγοί και ιδιοκτήτες του έπρεπε να πάρουν μια από τις σκληρότερες μα δίκαιες αποφάσεις της ζωής τους, έπρεπε να δώσουν τέλος στα βάσανα της Μπρίτανι και να έχει αυτός ο σκύλος ήρωας ένα τέλος άξιο της ζωής του.

Η Bretagne έζησε για να προσφέρει. Μπήκε στην ομάδα Cy-Fair Volunteer Fire Department’s Search and Rescue το 2000 με την ιδιοκτήτρια της Denise Corliss. Σε ηλικία 2 ετών κλήθηκε και βρέθηκε στο “Σημείο Μηδέν” στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Τότε 300 σκύλοι πήραν μέρος στις έρευνες ψάχνοντας για επιζώντες. Συμμετείχε, επίσης, σε αρκετές αποστολές όλα αυτά τα χρόνια όπως και στην Νέα Ορλεάνη, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα το 2005.

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στην ηλικία των 9 ετών, αλλά δεν σταμάτησε. Βοηθούσε στην τοπική πυροσβεστική και στο δημοτικό σχολείο, σε ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης.

Παρακάτω ένα video από τα τελευταία της γενέθλια:

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από την περασμένη Δευτέρα, όπου πήγε στην κτηνιατρική κλινική και εκεί έδωσε το παρόν αρκετός κόσμος για να την αποχαιρετήσει. Παρόν και σύσσωμο το πυροσβεστικό σώμα:

https://www.youtube.com/watch?v=6rMZxAQJ_04

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό το άρθρο ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ το ώστε να το δουν και άλλοι!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top