2η Πανελλήνια Έκθεση Καθαρόαιμων Σκύλων K.O.E.

Ο πιτσιρικάς του “1ου επεισοδίου” είναι κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος, φυσικά, μα περιμένει με την ίδια λαχτάρα να ξημερώσει αυτή η Κυριακή, της 10ης Μαΐου του 1992, για να ξαναβρεθεί ανάμεσα σε πολλούς σκύλους και ανθρώπους με το ίδιο ενδιαφέρον. Την πληροφορία την πήρε κατευθείαν από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος αυτή τη φορά, αφού τηλεφώνησε για να ρωτήσει. Δεν θα ξαναπήγαινε στην Φιλοθέη (κρίμα, διότι είχε μάθει την διαδρομή), αλλά θα έπρεπε να βρει κατά που πέφτει το Κ.Ε.ΙΠΠ. στο Γουδή (αν και το βρήκε το Μάρτιο για να πάει στην 1η εκδήλωση αναγνώρισης του Κ.Ο.Ε.).

Οι μέρες περνούσαν εξίσου βασανιστικά με την περασμένη χρονιά, μα δεν άργησε να φτάσει η ώρα. “Αρματωμένος” και πάλι την γνωστή φωτογραφική μηχανή και όσα φιλμ του επέτρεπε το χαρτζιλίκι του, έφτασε στο Γουδή κατά τις 09:00. Ο χώρος πολύ καλύτερος, πιο μεγάλος, με γρασίδι και πολλά δέντρα και σκιές, καθώς και μεγάλες κερκίδες. Είχε στηθεί και στίβος Agility (εμπόδια) θα γινόταν επίδειξη από την Ιταλική Ομάδα (όπως και στην Φιλοθέη) και επίδειξη Βασικής Υπακοής από ιδιοκτήτες εκπαιδευμένων σκύλων.

Ιταλική Ομάδα Agility Ιταλική Ομάδα Agility Ιταλική Ομάδα Agilityκος Μολώσης και Bongo

Υπήρχαν και άλλες αλλαγές σε αυτή την διοργάνωση, όπως η απονομή C.A.C. (Πιστοποιητικό Πρωταθλήματος Μορφολογίας) για πρώτη φορά, υιοθετήθηκε για πρώτη φορά η γραπτή κρίση (αναφορά) από τους κριτές και για πρώτη φορά υπήρξε κατηγορία “Καλύτερο Εκτροφείο”.

Περίπου 300 σκύλοι, λοιπόν, βρέθηκαν εκεί και μαζί και ο πιτσιρίκος… Κριτές ήταν η κα. Eillish Banks (που αργότερα έμελλε να έχουμε και προσωπική γνωριμία) από την Ιρλανία, ο κος Ken Bullock από την Αγγλία, ο κος Marcel Coste από την Γαλλία και ο κος Orvo Kulo από την Φινλανδία.

Καλύτερος Έκθεσης για ακόμα μία φορά ο Iliak del Festoso (Βελγικός Γκρένενταλ του κου Ιωαννίδη) και Αναπληρωματικός Καλύτερος Έκθεσης ο Vento del Real Gordon (Gordon Setter του κου Καραμανή).

Ivan Samoyed Γερμανικά Ποιμενικά Τερβύρεν Γκρένενταλ

Ο πιτσιρικάς είδε πολλές γνώριμες φιγούρες πλέον, πολλές γνώριμες μουσούδες και αποχαιρέτησε και αυτή την διοργάνωση αργά, το απόγευμα αφού φυσικά είχε τελειώσει. Φεύγοντας και μέσα σε όλα αυτά που είχε δει και τα αναλογιζόταν, έκανε και μια γνωριμία “κομβική”… αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Tizard Z.Javisu CS Great Dane Leo Μαστίνο Mirka Παλαιός Αγγλικός Ποιμενικός Γερμανικοί Ποιμενικοί

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top