Γυμναστική, άσκηση


Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Κάθε πότε γυμνάζετε τον σκύλο σας ? με τι τρόπο ? βλέπετε διαφορά στο σώμα του?
Αν κάποιοι χρησιμοποιούν διάδρομο μπορούν να μου πούν ποιόν(μοντέλο αν υπάρχει και δεν είναι αυτοσχέδιος) και από που τον προμηθεύτηκαν ?
 


ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
sorry αλλα επειδη δεν γνωριζω κιολας...γιατι να βαλει καποιος το σκυλο του να κανει διαδρομο??!
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Γεωργία μου κάνει εντύπωση που το ρωτάς εσύ αυτό, που το σκυλί σου πρέπει να έχει τρελή ενέργεια. :paja1:
Αν ο σκύλος σου πρέπει π.χ. να τρέχει 6 χιλιόμετρα την ημέρα (τυχαίο παράδειγμα :D ) κι εσύ δεν έχεις τις αντοχές, το χρόνο, τι θα κάνεις; Θα έχεις ένα δυστυχισμένο σκυλί που θα βρει κάποιον άαααλλο τρόπο να εκτονώσει την ενέργειά του. :rolleyes:

Διάδρομος είναι στο πρόγραμμα για τις βροχερές και δύσκολες μέρες. Ιδανικά θα προτιμούσα ένα που να χωράει μόνο του το μεγάλο σκυλί κι εμένα μαζί με το μεσαίο σκυλί. Αντικραδασμικός. ;) Θα προηγηθεί όμως αγορά ποδηλάτου (για να κάνουμε αυτά τα 6 χλμ :D)
Κατά τ' άλλα προσπαθούμε να κάνουμε agility 2 φορές τη βδομάδα, να κυνηγάμε μπαλάκια ή φρίσμπυ καθημερινά και να βγαίνουμε βόλτα στο βουνό εβδομαδιαία. Διαφορά δεν έχω δει παρά μόνο παραπάνω κιλά ένα μήνα που έλειπα και τα σκυλιά ήταν σε διαμέρισμα και δεν είχα έλεγχο της διατροφής τους ούτε ασκούνταν.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σκυλοπάρκο! Τρέχει όλη μέρα και το βράδυ πέφτει ξερός για ύπνο!

Και τα Σαββατοκύριακα που δεν πάει στο πάρκο, πάει μια ωριαία (και ωραία!) βόλτα στο Λυκαβηττό.

Να ρωτήσω κάτι εσάς που χρησιμοποιείτε το διάδρομο.... δε βαριέται ο σκύλος 6 χλμ να τρέχει στο πουθενά??
 


ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
και ειναι η λυση ο διαδρομος για ενεργητικα σκυλια?! απο την στιγμη που γινεται αγορα ενος ενεργητικου σκυλιου σαφως και πρεπει να εχεις βαλει στο προγραμμα και περπατημα χιλιομετρων...ο διαδρομος μου ακουγεται ευκολη λυση για εμας αλλα δεν μπορω να φανταστω οτι ο σκυλος ανεβαινει πανω στο διαδρομο και το ευχαριστιεται κιολας...εναλλακτικες για εκτονωση της ενεργειας ενος σκυλιου υπαρχουν πολλες...τις ειπες κι εσυ...μπαλακι , φρισμπι, παιχνιδι με αλλα σκυλια και το τελευταιο ειναι κι αυτο που επιδιωκω καθημερινα για το δικο μου σκυλο...αυτη κι αν ειναι γυμναστικη...!!
Διάδρομος είναι στο πρόγραμμα για τις βροχερές και δύσκολες μέρες. Ιδανικά θα προτιμούσα ένα που να χωράει μόνο του το μεγάλο σκυλί κι εμένα μαζί με το μεσαίο σκυλί. Αντικραδασμικός. ;) Θα προηγηθεί όμως αγορά ποδηλάτου (για να κάνουμε αυτά τα 6 χλμ :D)
σ αυτη και μονο την περιπτωση δεκτο! ισως θα πρεπει ν αρχισω κι εγω να το σκεφτομαι!
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Δεν είναι η καλύτερη λύση. Είναι λύση όμως για μέρες που βρέχει ή δε προλαβαίνεις. Υπάρχουν σκυλιά που τη βρίσκουν να τρέχουν στο διάδρομο. Σίγουρα περισσότερο από το να κάθονται όλη μέσα μέσα κάνοντας τίποτα.
Παιχνίδι με άλλα σκυλιά; Μμμμμ το συζητάμε. :D Η θηλυκιά μου θα έχει βαρεθεί μετά από 2 λεπτά και ο αρσενικός μου θα θέλει να βάλει κάτω κανέναν άλλο μεγαλόσωμο αρσενικό.

Λένε πάντως ότι αν ο σκύλος σου είναι χοντρός, δε γυμνάζεσαι αρκετά. Προσπαθώ να βρω τρόπο να... εκτονωθώ μαζί τους. Γι αυτό είπα ποδήλατο.
 


ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
Η θηλυκιά μου θα έχει βαρεθεί μετά από 2 λεπτά και ο αρσενικός μου θα θέλει να βάλει κάτω κανέναν άλλο μεγαλόσωμο αρσενικό.
το δικο μου παλι δεν σταματαει με τιποτα..τρεχει απο δω τρεχει απο κει...τσακωνονται δηθεν , κανουν σαν να παιζουν κρυφτο!!! πολυ πλακα ...κουραζομαι να τον βλεπω!:D
 


Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Να πώ πως ο διάδρομος δεν είναι ότι πιο ωραίο για τον σκύλο, είναι όμως εξαιρετικός για πόλεις χωρίς δρόμους, χωρίς ασφάλεια πεζών, χωρίς δρόμο για ζώα, χωρίς χώρο για αθλοπαιδίες, με ανθρώπους που περνάς δίπλα τους και τρέχουν να σωθούν μην τους φάει το .. τέρας, και γενικά είναι για αυτούς που δεν έχουν δυνατότητα σωστής άθλησης. Ακόμα και με βόλτα στο πάρκο νομίζεται πως γυμνάσατε τον σκύλο σας (εφόσον είναι 40-45 κιλά τουλάχιστον), τώρα από μπαλάκι στην αυλή από ενα σημείο και μετά ο σκύλος βαριέται.
Συνεπώς σε όλα τα παραπάνω απάντηση δίνει ΚΑΙ ο διάδρομος ΟΧΙ υποχρεωτικά αυτός όταν έχετε λύσει τα προηγούμενα.
 


ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
με ολα τα παραπανω δεν παιρνεις σκυλο..και σαφως οταμ μιλαμε για βολτα δεν μιλαμε για βολτα στο παρκο...οταν μιλαω για βολτα προσωπικα εννοω 1 ωρα τουλαχισττον περπατημα!
 




LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
εμεις ειμαστε τυχεροι γιατι ειμαστε κοντα στη θαλασσα,
πεζοπορια ή τρεξιμο ως εκει και μετα κολυμπι μεχρι τελικης πτωσεως:p
καπου καπου προτιμαμε και το βουνο,ποταμακια,χιονακι οπου βρουμε:(
πιστευω οτι δεν χρειαζεται κατι παραπανω,αυτα ολα γινονται καθε βδομαδα,
και στο ενδιαμεσο παιζουν ποδοσφαιρο στο οικοπεδο με τα παιδια μου :D
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εμεις βγαινουμε καθε μερα 1-1μισω ωρα εξω.
Περπατημα,τρεξιμο,παιχνιδι με τα αδεσποτα,και προσπαθω να την ενθαρυνω ωστε να ανεβαινει σε λοφακια απο χωμα...Δεν ξερω γιατι, μ εχει κολλησει,απλα νομιζω πως αν τα ανεβοκατεβαινει αυτα,γυμναζεται καπως.:rolleyes:
Την υπολοιπη μερα βγαινει στην αυλη και κοβει βολτες,κυνηγαει γατες...:paja1:
Μερες με βροχη δεν βγαινουμε εξω.Κανει πιπι της στο κηπο και γρηγορα μεσα.

Υ.Γ.
Μηπως ειναι πολυ(?)/λιγο(?) 1-1μιση ωρα ασκηση την ημερα για σκυλο 13κιλων???Τι λετε?
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Κι εμείς είμαστε τυχεροί γιατί μένουμε δίπλα στο βουνό. Οπότε η καθημερινή τους βόλτα είναι εκεί, απλά ποικίλλουν οι χρόνοι που καθόμαστε.
Ας πούμε ότι για έντονο τρέξιμο (με μπαλάκια και διάφορα κόλπα που κυνηγάνε) και αρκετή ώρα πάμε μέρα παρά μέρα (τώρα που κάνει ψόφο). Τις καλύτερες εποχές (άνοιξη φθινόπωρο) πάμε και πέντε φορές τη βδομάδα.

Τα σκυλιά από φυσική κατάσταση κι εμφάνιση σκίζουν (όχι να το παινευτώ η κουκουβάγια :D)
 


despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
εμεις πηγαινουμε βολτες στο παρκο κ παιζουμε με το μπαλακι κ περπατημα.
σαφως δεν ειναι καθολου αρκετο κ δεν βλεπω καμια βελτιωση στο σωμα του σκυλου μου ισα ισα που ειναι πολυ στεγνος κ αδυνατος παρ οτι τρωει παραπανω απο το κανονικο.
σκεφτηκα να ξεκινησω ποδηλατο μαζι του κ τα πρωτα μαθηματα εξικιωσης με το ποδηλατο πηγαν πολυ καλα.το προβλημα ομως ειναι το εξης:δεν μπορω να εμπιστευτω ενα σκυλο περιπου 40 κιλων διπλα μου στο ποδηλατο,διοτι οταν θα δει γατα ξεχαστε με!:Dθα μου πεις να τον αφησω!δεν παιζει ομως γιατι θα τον κοψει κανενα αμαξι η θα παρει σβαρνα κανενα παιδακι κ ποιος με σωζει μετα!!!!!!!!
γι αυτο αποφασισα να παρω διαδρομο ωστε να γυμναζεται σωστα κ μετα να βγαινει στο παρκο για διασκεδαση.επισης κατι αλλο που σκεφτηκα ηταν να κανω τρεξιμο μαζι του αλλα δεν βλεπω ουτε να αντεχω 4-5 χιλ.ουτε να μου μενει κιλο πανω μου....
 


chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
πρωινό καθημερινό τρέξιμο σε ανοιχτό ελεγχόμενο γήπεδο μπάσκετ και παιχνίδι με δύο μπαλάκια (το ένα το κρατάει μόνιμα στο στόμα). Η δραστηριότητα αυτή κρατάει περί τα 40 λεπτά. Το απόγευμα μια μεγάλη βόλτα περίπου μία ώρα (βάδισμα γρήγορο). Το αποτέλεσμα, η σκύλα να είναι σταθερή στα 32 κιλά κι εγώ να έχω χάσει καμμιά 10αρια.
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Το αποτέλεσμα, η σκύλα να είναι σταθερή στα 32 κιλά κι εγώ να έχω χάσει καμμιά 10αρια.
Aσε γιατι η μανα μου με κυνηγαει και λεει ''αδυνατισε το παιδι μου!''.Εγω που ειχα να τρεξω εδω και 4-5 χρονια,να περπαταω 1-1μιση ωρα τη μερα...Μισος εμεινα.
 






ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
περπατημα 3 φορες την ημερα απο μια ωρα τουλαχιστον, παιχνιδι με σκυλακια ( εχουμε βρει και 2 μπιγκλ στην περιοχη πανω-κατω στην ιδια ηλικα..τρελο πανηγυρι) παιχνιδι με μπαλακι (προσπαθω να του μαθω και το φρισμπι αλλα χλωμο το βλεπω), περπατημα σε βραχακια, κυνηγητο...αυτα!!! :D
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3