Γαλλικο μπουλντογκ... ερωτησεις


SchnauzerGR

Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
24
0
καλημερα σε ολους καταρχην, ελπιζω να γραφω στο σωστο σημειο
οπως ειναι εμφανες απο το ψευδονυμο μου ειμαι λατρης των Σναουτσερ
περα απο αυτο ομως μου αρεσει να ασχολουμε με ολες τις ρατσες σκυλων
και μια απο τις αγαπημενες μου ειναι και τα υπεροχα γαλλακια.
Μου αρεσουν τοοοσο πολυ που αν μπορουσα να εχω 2ο σκυλο θα επερνα

εχω να κανω 2 ερωτησεις σχετικα με τα γαλλακια

βρηκα ενα αθρο στο ιντερνετ και ομολογω οτι με προβληματησε αρκετα...

http://bitchwithcats.wordpress.com/2008/12/15/top-ten-reasons-to-not-own-a-french-bulldog/

το συγκεκριμενο αθρο το εχω βρει στο νετ σε πολλες σελιδες με διαφορετικες εισαγωγες και σε πολλες σελιδες προβαλετε σαν γνωμη εκτρωφεα που θελει να ενημερωσει επιδοξους αγοραστες

επειδη εχω ενα φιλο που σκευτεται πολυ σοβαρα να παρει γαλλακι και δεν ακουει την αντικειμενικη:p.... μου αποψη οτι η απολυτη ρατσα σκυλων μικρου μεγεθους ειναι τα μινι σναουτσερ:D
θα παρακαλουσα καποιον που ξερει η που εχει γαλλικο να μου πει κατα ποσο τα οσα υποστηριζονται στο αθρο ειναι αληθη

και η δευτερη μου ερωτηση ειναι η εξης
ειχα παει για καφε τις προαλλες και ειδα ενα γαλλακι κουταβι στην καφετερια με τον ιδιοκτητη του. ΦΥΣΙΚΑ επιασα κατευθειαν συζητηση και προς μεγαλη μου εκπληξη ενημερωθηκα οτι το συγκεκριμενο σκυλι ηταν
ΜΙΝΙ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ!!!!!! κουταβι που το ειχε αγορασει απο ενα μαγαζι!!
δεν μπηκα στη διαδικασια να ενημερωσω τον ευγενεστατο κυριο οτι δεν νομιζω να υπαρχουν Μινι γαλλικα μπουλντογκ!! ουτε και οτι επρεπε να ειχε ψαξει εκτρωφεα . οτι εγινε εγινε
αλλα ρε παιδια ερχομαι τωρα να ρωτησω
υπαρχουν μινι γαλλικα μπουλντογκ????

ειναι παραμυθι του μαγαζατορα για να πουλησει ?
η ειναι καποιο πειραμα σαν κατι Toy σναουτσερ που βγαζουν κατι αμερικανοι και μονο σναουτσερ δεν ειναι!?
αν και πρεπει να ομολογησω οτι το συγκεκριμενο σκυλι ηταν πανεμορφο!!
 


mousoudofatsa

Active Member
22 Ιουλίου 2008
32
0
αθήνα
Φίλε μου καλησπέρα. Όπως βλέπεις απο τη φώτο έχω ένα "αρνί" γαλλάκι. Το άρθρο μπορώ να πω οτι σούρνει τα εξ'αμάξης για τη ράτσα. Εγώ θα σου μιλήσω απο την πείρα μου με το δικό μου γαλλάκι.

1)Όσο ζω και διαβάζω δεν έχω ακούσει για μίνι γαλλικό. Εκτός και αν ενοούσε ο εν λόγο κύριος τις διαφορές που έχουν τα γαλλάκια ανάλογα τη χώρα προελέυσεως και τον εκτροφέα. Δηλαδή μαγειρέματα.

2) Είναι όντως αλήθεια οτι λόγο του κοντού ρύγχους (μουσούσα) έχουν αποκτούν αναπνευστικά προβλήματα όπως και αλλεργίες περισσότερο στα τεράστια ματάκια τους που είναι ακτεθειμένα. Εγώ προσωπικά δεν αντιμετόπισα προβλήματα αλλεργίας ποτέ είναι 4 ετών, μόνο καμιά φορά στον ήλιο κοκκινιζουν και δακρίζουν φυσιολογικό.

3)Λόγο αυτου του ρύγχους ροχαλίζουν αρκετά όπως και θέλουν ένα συχνό καθαρισμό στα ματάκια και ίσως χρήση καποιας παιδικής κρέμας για τις ζάρες επειδή η έκριση των δακρύων είναι ας το πούμε όξυνη και δημιουργεί ένα ερεθισμό μικρότερο βέβαια απο αυτόν στα καννίς.

4)Ναι είναι αλήθεια αερίζονται απίσης αρκετά αλλά αυτό διορθώνεται με συμπλήρωμα διατρωφής κατόπιν συμβουλής γιατρού αν σε ενοχλεί τόσο πολύ. Αρα και εμείς οι άνθρωποι πρέπει να πέρνουμε φάρμακα για τον ίδιο λόγο!:D

5)Ζεσταίνονται πολύ το καλοκαίρι και ποιός αντέχει πλέον με την θερμοκρασία αυτή. Εσύ αντέχεις? Ένα παραπάνω όταν η φυσιολογική θερμοκρασία του σκύλου είναι παραπάνω απο τη δική μας. Όπως οι περισσότεροι τετράποδοι φίλοι μας έτσι και το γαλλάκι το βγάζουμε βόλτα το βραδάκι.

6)Δέν είναι κολυμβητές. Λόγο φυσιολογικού βάρους αλλά κοντών άκρων δεν επιπλέουν καλά και πέφτουν στη θάλασσα σαν το σφυρί. Καλό πλήσιμο με καθαρό νερό μετά επαφής με το θαλασσόνερο.

7)Λατρεύουν το χιόνι παίζουν σε αυτό σαν μωρά παιδιά.

8)Δεν ανέχονται βάναυση συμπεριφορά επιβολής αφεντικού. Έχουν έντονα καλό χαρακτήρα . Γενικώς σαν χαρακτήρες είναι έντονα σκυλιά. Είναι μπουνταλάδες θα έλεγα, πεισματάρηδες αλλά αυτό που θα τόνιζα είναι οτι ένα έντονο ελάττωμα που έχει η ράτσα είναι να κλέβουν. Όχι να καταστρέφουν. Μόνο κλέβουν για να προκαλέσουν τη προσοχή.

9)Σκυλάκι ηρεμίας που αγαπάει τη ρουτίνα της οικογενείας. Θέλει παραπάνω προσοχή λόγο ευαισθησίας. Είπαμε έντονος χαρακτήρας. Θα πεθάνεις απο τα γέλια μεγαλώνοντας και παρατηρόντας τα σχέδια και την εξυπνάδα αλλά και την πονηριά που το διακατέχουν.

10) Κάνει καλύτερη παρέα με τους ανθρώπους απο όσο με τους ομοίους του.

11)Λατρεύει τα παιδιά σε σημείο να τα κάνει μπάνιο απο το γλύψιμο.

12) Με σωστη εκπαίδευση του αφεντικού σέβεται μέχρι εκεί που δεν φτάνει το μυαλό σου τις εντολές.

13) Η δύσκολη κάπως περίοδος είναι μέχρι 2 ετών. Απο εκει και πέρα ηρεμεί και προσαρμόζεται άψογα στο περιβάλλον που ζεί. Δηλαδή σε παιδεύει λιγο στην σρχή μέχρι να μάθει ως 7 μηνών αλλα μετά αρχίζει το δυνατό της συμβίωσης.

14) Εγώ το εκπαίδευσα πανέυκολα. Στη τρίτη φορά εντολής το είχε κιόλας μάθει.

15) Μου βγήκε ένας τέλειος φύλακας εκεί που ήθελα να γίνει και ένας καλός ιχνηλάτης χωρίς μουσούδα ανάλογη για αυτό. Προσπαθεί καλά όμως.

16)Έντονη αίσθηση χιούμορ.

17)Όταν μένει μόνος του κοιμάται. Το έχω ακούσει και απο άλλους ιδιοκτήτες.

18)Τα γαλλάκια είναι "παιδιά" που τα ερωτεύεσαι εφ'όρου ζωής. Δεν χωράει αμφιβολία. Θέλει όμως ηρεμία χαρακτήρα ιδιοκτήτη και σωστό προγραμματισμό στην εκπαίδευση.

19)Όταν θυμώσει πεισμώνει και μένει ακίνητος. Μάρμαρο μέχρι να σκάσεις να φωνάζεις.

20) Όταν κάνει το χοντρό του θέλει ένα καθαρισμό απο εσένα συμβαίνει αυτο στις ράτσες που δεν έχουν μακρυά ουρά. Αλλιώς θα το κάνει μόνος του σε κάποιο χαλί!

21)Τρελά και παλαβά για παιχνίδια μεγαλύτερα απο το κεφάλι τους, όχι φωνές και βροντόφωνους ανθρώπους τους μισούν. Στρεσάρονται πανέυκολα αν ενοχληθεί η ρουτίνα τους και υπερθερμαίνονται λόγο αυτού. Με ένα μπανάκι είναι μια χαρά.

22) Δεν κόβονται αυτιά και ουρά εννοείται. Γιατι το έχω δεί κι αυτό!!

23)Μεγάλη κροκέτα για φαγητό διότι είναι λαίμαργα και παρουσιάζουν στομαχικές διαταραχές εύκολα.

Η κάθε ράτσα έχει τα υπέρ και τα κατά της το θέμα είναι πόση φροντίδα έιναι διαθέσιμος ο φίλος σου να δώσει και τι του ταιριάζει. Η επιλογή σκύλου είναι μεγάλη υπόθεση. Το γαλλάκι είναι αλήθεια οτι χρήζει σχεδόν παραπλήσιας προσοχής και εκπαίδευσης όπως ενός μικρού παιδιού.

Στη φώτο που βλέπεις ήμουν άρρωστη για μια μέρα μόνο. Καθόταν όπως τον βλέπεις την περισότερη ώρα και δεν έπινε ούτε νερό απο την στενοχώρια. Του έδωσα με τη σύριγγα να φανταστείς...:rolleyes:
 


SchnauzerGR

Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
24
0
χιλια ευχαριστω για το χρονο που διεθεσες φιλε μου με βοηθησες πολυ !!!:)
τορα σε σχεση με το ΜΙΝΙ θα το ψαξω στο γουγλι να δω τι θα μου βγαλει οχι τιποταλλο το εχω απορεια

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=75jZ6LDnlc8&feature=channel_page"]YouTube - French Bulldog "Honey"[/ame]

αυτο το βιντεο ειδε το φιλαρακι μου και θελει γαλλικο
χαχα
η αληθεια ειναι οτι μολις το ειδα ηθελα και εγω:D
 


puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Μιας και τα περισσοτερα αναφερθηκαν απλα θα σταθω στο οτι δεν υπαρχει μινι γαλλικο..
Απλα στη γεννα συνηθως τα τελευταια ειναι λιγο πιο μικροσωμα..αλλα οχι μινι!!!
Αν προμηθευτεις απο εναν σωστο εκτροφεα το γαλλακι σου και οχι απο πετ η αλλες περιεργες γεννες πολλα απο τα προβληματα που αναφερονται μαλλον δεν θα τα συναντησεις ποτε...
Παιζει μεγαλο ρολο το θεμα του σωστου εκτροφεα μιας και εκεινος υποτιθεται οτι κανεις τις απαραιτητες εξετασεις υγειας και ετσι στα κουταβια μπορουν να αποφευχθουν ενα σωρο προβληματα...
Το οτι μπορει να εχεις μερικες κλανιτσες η ψιλοροχαλητα ναι ειναι πραγματικοτητα..
Οπως αναφερθηκε οι κλανιτσες με τη σωστη διατροφη θα μειωθουν στο μεγιστο..και πχ η δικια μου δεν ροχαλιζει σχεδον ποτε..
Αν και λογω της πλακουτσωτης μυτης θα ακους διαφορους θορυβους..χεχεχε...
Να σαι σιγουρος οτι η επιλογη του εσενα η του φιλου σου θα σας γοητευσει!!!
 


SchnauzerGR

Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
24
0
frencies

βασικα αυτο που μας προβληματησε στο αθρο ηταν το οτι ολα τα προβληματα παρουσιαζονται στον υπερθετικο !!
και εγω ειχα ακουσει καποια απο αυτα αλλα δεν περιμενα να ειναι ΤΟΣΟ εντονα, οπως και να εχει εμπιστευομαι καλυτερα ανθρωπους που ζουν με γαλλακια απο μια σελιδα στο ιντερνετ

γιαυτο και ρωτησα εδω :)
 


kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...οπως και να εχει εμπιστευομαι καλυτερα ανθρωπους που ζουν με γαλλακια απο μια σελιδα στο ιντερνετ

γιαυτο και ρωτησα εδω :)
Η σελίδα που παραθέτεις έχει ένα πολύ έντονο χιουμοριστικό ύφος. Και φυσικά τα λέει στον υπερθετικό. Έκανα ένα μικρό... surfing και σε άλλα άρθρα και το διαπίστωσα.

Οπότε όπως πολύ σωστά λες καλύτερα να εμπιστευτείς τους ανθρώπους που ζουν με ένα γαλλικό μπουλντογκ.

;)
 


mousoudofatsa

Active Member
22 Ιουλίου 2008
32
0
αθήνα
Απλά να προσθέσω οτι τα ελληνικής εκτροφής γαλλάκια δεν ξέρω αν είναι καλό η όχι έχουν το ένα τρίτο μικρότερο μεγεθος απο τα του εξωτερικού. Αν το ψάξετε στο νετ θα δείτε πως αναφέρεται για την ράτσα ότι υπάρχουν διάφορα είδη γαλλικών μπουλντόγκ.
Ο δικός μου είναι ακριβώς μέτριος και σε σχέση με τα των ελληνικων εκτροφέων κατα 1/3 πιο μεγαλόσωμος. Βέβαια δεν έχω πολλά αναπνευτικά προβλήματα, αντιμετωπίσει ούτε και αλλεργίες όπως προανέφερα. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι τα γαλλικά μπουλντόγκ που έχω συναντήσει σε βόλτες μας. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τα "φορτώνουν" αγκαλιά λες και είναι πανάλαφρα μαλτεζάκια. Ο δικός μου παρόλο που είναι εντάξει στο βάρος του δεν νομίζω οτι μπορώ να τον κάνω pocket (τσέπης):eek::rolleyes:
 


puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Απλά να προσθέσω οτι τα ελληνικής εκτροφής γαλλάκια δεν ξέρω αν είναι καλό η όχι έχουν το ένα τρίτο μικρότερο μεγεθος απο τα του εξωτερικού. Αν το ψάξετε στο νετ θα δείτε πως αναφέρεται για την ράτσα ότι υπάρχουν διάφορα είδη γαλλικών μπουλντόγκ.
Ο δικός μου είναι ακριβώς μέτριος και σε σχέση με τα των ελληνικων εκτροφέων κατα 1/3 πιο μεγαλόσωμος. Βέβαια δεν έχω πολλά αναπνευτικά προβλήματα, αντιμετωπίσει ούτε και αλλεργίες όπως προανέφερα. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι τα γαλλικά μπουλντόγκ που έχω συναντήσει σε βόλτες μας. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τα "φορτώνουν" αγκαλιά λες και είναι πανάλαφρα μαλτεζάκια. Ο δικός μου παρόλο που είναι εντάξει στο βάρος του δεν νομίζω οτι μπορώ να τον κάνω pocket (τσέπης):eek::rolleyes:
Αυτο που λες πραγματικα δεν ισχυει...
Τα γαλλικα μπουλντογκ σε ολες τις χωρες ειναι ιδια και δεν χωριζονται σε διαφορετικα μεγεθη...
Θυμαμαι μια περιπτωση που συναντησε μια φιλη εναν τυπο και της ελεγε αυτο δεν ειναι γαλλικο που εχεις εσυ(μιλαμε για γαλλακι βραβευμενο)...το δικο μου ειναι γαλλικο και ζυγιζει κοντα στα 20 κιλα..(να αναφερω οτι τα γαλλικα δεν θα πρεπει να ξεπερνανε τα 14 κιλα περιπου)...
Απλα οπως ανεφερε σε προηγουμενο post καποια απο τη γεννα(και αυτο παρατηρειται στις περισσοτερες φυλες) βγαινουν λιγο πιο μικροσωμα καποιες φορες...
Σε αυτες τις περιπτωσεις καποιοι προσπαθουν να τα οικονομησουν βρισκοντας διαφορες ονομασιες οπως πχ tea cup maltese και προσπαθουν να τα μοσχοπωλησουν!
Απλα θα σου αναφερω ενα παραδειγμα...η δικια μου εχει παρει πολυ απο τη μανα της και ειναι λιγο πιο μεγαλη(σωματικα) απο τις αδερφες της..αυτο ομως δεν σημαινει κατι..και ουτε σημαινει οτι οι αδερφες της που ειναι μικροτερες σωματικα ειναι κατι σπανιο ή πχ θεωρουντε ελλατωμα!!!
 


cocker-fan

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2007
264
1
Acharnai
Οντως δεν ισχυει ...Και να σου πω οτι εξω ειναι και πιο μικροσωμα...;)Τα γαλλικα τα θελουμε οσο πιο compact γινεται και στο προτυπο δεν υπαρχει οριο υψους αλλα υπαρχει οριο κιλων..Ενα γαλλικο μπουλντογκ δεν πρεπει να ξεπερναει τα 14 κιλα...
 


SchnauzerGR

Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
24
0
πολυ κατατοπιστηκα ολα αυτα παιδια και σας ευχαριστω πολυ για τα φωτα σας

τωρα ειμαι στη φαση να προσπαθω να πεισω το φιλαρακι μου να ΜΗΝ παρει απο Πετ σοπ
αλλα σε μια επαφη του με ενα εκτρωφεα του ζητησε για σκυλι πετ 1200 ευρω!!!!!
παιδια ελεος εγω περιμενω γεννα σναουζερ απο παγκοσμιους πρωταθλητες και τοσα δεν θα δωσω!!!

anyway
μπορει καποιος να μου στειλει με πμ καποιο τηλεφωνο καποιου εκτρωφεα?
ο οποιος ιδανικα να εχει ασπρα σκυλια?

σας ευχαριστω...
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
μπορει καποιος να μου στειλει με πμ καποιο τηλεφωνο καποιου εκτρωφεα?
ο οποιος ιδανικα να εχει ασπρα σκυλια?
OXI. :D

Έλα στις εκθέσεις του ΚΟΕ το Σαββατοκύριακο στο Μαραθώνα για να δεις από κοντά τους εκτροφείς και τα σκυλιά τους. ;)

Πληροφορίες εδώ: 2 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ (2xCACIB) 16 & 17.05.2009
:)
 


SchnauzerGR

Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
24
0
OXI. :D

Έλα στις εκθέσεις του ΚΟΕ το Σαββατοκύριακο στο Μαραθώνα για να δεις από κοντά τους εκτροφείς και τα σκυλιά τους. ;)

Πληροφορίες εδώ: 2 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ (2xCACIB) 16 & 17.05.2009
:)

χεχε δυστηχως λογο ιατρικου προβληματος δεν θα μπορεσω :(
αλλα περιμενω πως και πως την εκθεση στον ιππικο ομιλο

οπως και να εχει

αν ειναι εναντια στους κανονισμους του φορουμ θα το σεβαστω
δεν θα επρεπε ομως ρε παιδια να βοηθαμε λιγο?
Αν ξερουμε καποιους ανθρωπους που κανουν καλα τι δουλεια τους γιατι να μην τους λεμε ?
αν καποιος εχει μπει στη διαδικασια να ψαξει και εχει κανει 10 βηματα μπρος γιατι να μην μπορει να προτεινει γιατι εγω να πρεπει ζησω το δραμα απο την αρχη?
μια προταση δεν ειναι δα και τοσο κακη
απο κει και περα υπαρχει και η προσωπικη κριση
 




chris paras

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
59
0
εγω το πηρα απο εκτροφεα και δεν το πηρα τοσο.. το ειχα παρει 700 ευρω..
να πεις στον φιλο σου οτι και να το παρει απο pet shop φτηνοτερα εχει μεγαλυτερο ποσοστο να του παρουσιασει προβληματα υγειας που θα του κοστισουν περισσοτερο απο 1200 ευρω
αυτο ειναι το καλυτερο βιντεο με για μενα με γαλλακια.. :):):):)

http://www.youtube.com/watch?v=1Nztx9qw-lM
 


Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
42
Anthousa Athens
Το βιντεο δεν υπαρχει :D:D:D

Μια απορια εχω...εκει με την εφημεριδα γιατι το αναποδογυριζει το κουταβι?Υπαρχει καποιος λογος.?

Και ενα σχολιο...ασχετα αν πληρει ολες τις προυποθεσεις η συγκεκριμενη γεννα...προς το τελος του βιντεο φανταζομουν πως περνανε τη μερα τους αντιστοιχα γαλλακια που προοριζονται για pet shops. Η συγκριση ειναι τραγικη:(
 


SchnauzerGR

Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
24
0
Δεν ασχολουνται ολοι οπως εμεις με τα σκυλακια
πολυς κοσμος τα αγαπαει και πολυσ κοσμος ειναι αρνητικος με το σκηνικο εκθεσεις
κλικες και εκτρωφεις κυριως λογο ελλειψης ουσιαστικων γνωσεων τις οποιες και δεν ενδιαφερονται να εμπλουτισουν
ετσι ειναι και ο φιλος μου
Αγαπαει τα σκυλια υπερβολικα και τρελενεται με τα γαλλακια
οποτε θελει να μπει στη διαδικασια να παρει.
Οταν λοιπον βλεπει στο δρομο γαλλακια και ρωταει απο που το πηρατε και του λενε απο το ταδε πετ σοπ
και οταν βλεπει εμενα που μιλησα μεχρι με αμερικη και τη μιση ευρωπη για να βρω σκυλο σωστο μου λεει απλα εγω το σκυλι δεν το θελω για εκθεση
χμμμ να ενα ωραιοτατο θεμα για το φορουμ μπορει να το ανοιξω αργοτερα.
οπως και να εχει το ολο αυτο θεμα ειναι δικη μου πρωτοβουλια
γιαυτο ειπα να ρωτησω με την ελπιδα οτι θα παρει σκυλι απο εκτρωφεα.
 




Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
42
Anthousa Athens
Υπαρχει ενα παρομοιο θεμα νομιζω :).
Ενα μερος ευθυνης εχουν και οι εκτροφεις που πουλανε τα πετ πιο φθηνα απο τα εκθεσιακα.Οχι ολοι βεβαια.Anyway ειναι μεγαλο θεμα :rolleyes:
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ενα μερος ευθυνης εχουν και οι εκτροφεις που πουλανε τα πετ πιο φθηνα απο τα εκθεσιακα.
Τί εννοείς μέρος της ευθύνης ποιανού φαινομένου ? Και πώς ?

Θα σου πώ από την αρχή ότι δεν το έκανα ποτέ αυτό, λόγους έχω εξηγήσει και εδώ μέσα στο forum. Τώρα το κάνω και θα το κάνω με ακόμα μεγαλύτερη "ψαλίδα" τιμών.
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Τί εννοείς μέρος της ευθύνης ποιανού φαινομένου ? Και πώς ?

Θα σου πώ από την αρχή ότι δεν το έκανα ποτέ αυτό, λόγους έχω εξηγήσει και εδώ μέσα στο forum. Τώρα το κάνω και θα το κάνω με ακόμα μεγαλύτερη "ψαλίδα" τιμών.
ναι εξηγησε μου το αν θες

παραθετω απαντηση σε mail γνωστου εκτροφέα στο εξωτερικο

Price for puppy for first choice is 2000 euro. For second and other choices is 1500 euro.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3