Την κακοέμαθα και τωρα δεν τρωει.


μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
Γεια σε ολους!ειμαι καινουργια και στο forum και σαν "μαμα" σκυλου.εχω μια πανεμορφη και πανεξυπνη ημιαιμη λαμπραντορινα 9 μηνων!την εχω εδω και 6 μηνες.το τελευταιο διαστημα για να παχυνει της εδινα μαζι με τη ξηρα τροφη και κοτοπουλακι το οποιο λατρευει και σιγα σιγα αρχισε να μου απορριπτει τη ξηρα.εγινε ενα κακομαθημενο κοριτσακι το οποιο ειναι εκλεκτικο και λιχουδικο για οοολα τα αλλα εκτος απο ξηρα!ομολογω πως εγω φταιω που της εμαθα τι εστι κοτοπουλο αλλα απο την αλλη δεν ειμαι και τελειως υπερ της σκετης ξηρας τροφης(μου φενεται οσο καλη και να ειναι,fast food)και θα ηθελα να τα τρωει αναμεικτα.υπαρχει καποια λυση να μη μου τα διαχωριζει και επιτελουσ να μην εχουμε το αγχος του φαγητου???συγνωμη αν μακρηγόρησα περιμενω βοηθεια!!! ευχαριστω!
 


Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Λοιπόν,καταρχήν να σου ζήσει το σκυλάκι σου!!Και καλώς όρισες στο forum!
Αρχικα θα πρέπει να σου πώ πως σε έχει μάθει το σκυλί και σε κάνει τώρα ότι θέλει :p δεν πειράζει όμως μέσα στο πρόγραμμα είνια και αυτό! :)Κοίταξε τώρα τι θα κάνεις!Θα την αφήσεις για 2 με 3 ημέρες εντελώς νηστική,μόνο νερό,τίποτα άλλο ούτε λιχουδιές,τίποτα!Μόλις έρθει η τρίτη ημέρα δώσε της αποκλειστικά και μόνο τροφή ξηρά,το τονίζω αυτό!Φυσικά και θα την φάει,δεν υπάρχει περίπτωση!!Οπότε θα μπείτε ξανά στο πρόγραμμα της ξηράς τροφής,ωραία;Συνέχισέ το αυτό για μία εβδομάδα και μετά προσθέτεις και κοτόπουλο!
Τώρα όμως εσύ θέλεις να τρώει ανάμεικτα ετσι δεν είναι;Θα την ταίζεις κοτόπουλο ναι,αλλά 2-3 φορές την εβδομάδα,όχι καθημερινά,διαφορετικά θα έχεις πάλι τα αποτελέσματα που μόλις μας ανέφερες!Το κοτόπουλο να το ανακατευεις όσο καλύτερα γίνεται με την ξηρά τροφή,ωστε να μην μπορεί να το επιλέξει αφήνοντας την ξηρά και εσένα κατα επέκταση στεναχωρημένη!Εγώ κάποτε που ήθελα να τους δλωσω κοτόπουλο το έβαζα στο μούλτι (έτσι δεν λέγεται;) και μετα τα ανακάτευα όλα μαζί!
Γιατί όμως θέλεις να την παχύνεις;Είναι αδύνατη;Μήπως είναι κανονική και θέλεις να την δείς πιο "γεματούλα";Το γεγονός πως ένα σκυλί είναι κανονικό είναι και θέμα υγείας! Να το ξέρεις!
 
Last edited:


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
θα την ταίζεις κανονικά την ξηρά που πρέπει και στην ώρα που πρέπει
θα βάζεις το μπόλ κάτω και αν δεν τρώει θα το παίρνεις και θα την αφήνεις νηστική
μετά στην επόμενη φάση ταίσματος πάλι τα ίδια
και αυτό θα κάνεις μέχρι να φάει την ξηρά σκέτη-κάθε φορά
τελικά θα τρώει ότι της βάζεις όταν το βάζεις

ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να πεινάει και να μην φάει....μην ανησυχείς
 


Antigoni87

Active Member
4 Δεκεμβρίου 2010
29
0
Χολαργός
Κοίταξε τώρα τι θα κάνεις!Θα την αφήσεις για 2 με 3 ημέρες εντελώς νηστική,μόνο νερό,τίποτα άλλο ούτε λιχουδιές,τίποτα!Μόλις έρθει η τρίτη ημέρα δώσε της αποκλειστικά και μόνο τροφή ξηρά,το τονίζω αυτό!Φυσικά και θα την φάει,δεν υπάρχει περίπτωση!!
Θα διαφωνήσω! Είμαι κατά της στέρησης τροφής από οποιοδήποτε ζώο και για οποιονδήποτε λόγο (εκπαίδευση, τιμωρία κτλ), εκτός κι αν επιβάλλεται για λόγους υγείας... Θετική ενίσχυση! Δεν είναι δυνατόν να μην έχει φαγητό το ζώο 3 μέρες για να εξαναγκαστεί να φάει. Επειδή είχα αντίστοιχο πρόβλημα, απλώς του άφηνα μόνο την ξηρά τροφή και του έλεγα "αν πεινάσεις ξέρεις πού είναι το φαϊ". Την πρώτη μέρα μπορεί να μην έτρωγε γιατί δεν του άρεσε. Αλλά φαϊ υπήρχε κανονικά! Διαθέσιμο με το νερό του. Την άλλη μέρα πήγε μόνος του κι έφαγε. Τώρα, 10 χρόνια μετά, ακόμη μας κάνει τσαλίμια αλλά επειδή δεν έχουμε πάντα κρέας για φαγητό ή λαχανικά ή ο,τι του αρέσει, απλώς βρίσκει ξηρά τροφή στο πιάτο και την τρώει. Του αρέσει να του δίνω με το χέρι μερικά κομματάκια και μετά συνεχίζει μόνος.

Αν κάποιος κρατάει πρόγραμμα φαγητού, δηλ έχει συγκεκριμένες ώρες φαϊ στο πιάτο, δε χρειάζεται να αφαιρεί εντελώς το φαγητό! Απλώς βάζει το φαγητό που πρέπει (ξηρά τροφή) για αυτή την ώρα, κι αν ο σκύλος δε φάει, το παίρνει και το ξαναβάζει τη σωστή στιγμή με βάση το πρόγραμμα, κάποιες ώρες μετά πχ. Συμφωνώ με το μέλος kokoni δηλαδή.

Αλλά στεναχωριέμαι όταν ακούω "άφησέ το νηστικό". Είναι βασανιστικό. Έτσι λένε και για την εκπαίδευση του παπαγάλου κάποιοι, άστον νηστικό και να δεις πώς θα μιλήσει για να φάει"... Απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο! Δεν τα λέω προσωπικά για σένα φίλε μου, απλώς στηρίζω την άποψή μου περί μη στέρησης τροφής για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο! Ο καθένας βέβαια κάνει όπως νομίζει με το ζώο που φροντίζει. Αλλά υπάρχουν κι άλλες λύσεις, λιγότερο δυσάρεστες για τον σύντροφό μας!
Φιλικά!
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
ειναι βασανιστικο 3 μερες χωρις φαι και το να το ταιζεις με το χερι ειναι νορμαλ?
παντα μιλαω εαν δεν εχει ο σκυλος προβλημα υγειας
θετικη ενισχυση και στο φαγητο λοιπον.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
καποιες φορες το τάισμα με το χερι βοηθαει ρε συ Φωτη. Γιατι να μην ειναι νορμαλ για καποιες φορες και περιπτωσεις?

Αγγελε, ο σκυλος δεν ειναι σαν εμας. Αντεχει μια χαρα χωρις φαγητο 3 μρες και ακομα παραπανω.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εφόσον το ζώο δεν είναι άρρωστο δεν υπάρχει κανένας λόγος να το ταΐζεις με το χέρι. Ή θα εκπαιδεύσεις εσύ το σκυλί σου ή θα σε εκπαιδεύσει εκείνη και θα έχεις πάντα πρόβλημα. Η μόνη σωστή αντιμετώπιση σε υγειές σκυλί είναι να την αφήνεις νηστική όταν κάνει τα νάζια της και θα μάθει να τρώει την τροφή της.
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
φυσικα και μπορει να ειναι νορμαλ για καποιες περιπτωσεις
οταν δεν μπορει να φαει μονο του για χ ψ λογω.
αλλα το κακομαθημενο σκυλι να το ταιζεις κιολας δεν το βρισκω νορμαλ
γιαυτο εγραψα
παντα μιλαω εαν δεν εχει ο σκυλος προβλημα υγειας
και να σου πω την αληθεια εγραψα γιατι το ποστ της αντιγονης μου "εκατσε" καπως.
ακομα 10 χρονια μετα το προβλημα δεν το εχει λυσει(και ας το νομιζει)
η αποψη μου ειναι αν σκυλος μαθει οτι το φαι ειναι πολυτιμο(πες οτι αλλη λεξη θες)θα τρωει παντα οτι και να του βαλεις.
εχω δοκιμασει και τους 2 τροπους και το νηστικος επιασε και δουλευει ακομα!

δεν απανταω σε αλλες ερωτησεις
μεχρι να ξαναμπουν τα αδερφια μου:D:D
αρση του μπαν στα εργασιακα μωρα!
 
Last edited:


Antigoni87

Active Member
4 Δεκεμβρίου 2010
29
0
Χολαργός
Δεν καταλάβατε μάλλον τι θέλω να πω... Δε με απασχολεί πόσο αντέχει ένας οργανισμός χωρίς τροφή, αλλά κατά πόσο αυτό είναι βασανιστικό. Ελπίζω να μην αντιπροσωπεύει το ίδιο το φόρουμ (σαν τρόπο σκέψης της πλειοψηφίας) η άποψη περί στέρησης τροφής! Αλλά απλώς κάποια μέλη του...
Το να μείνει νηστικό επί 3 και πάνω μέρες ένα σκυλί επειδή δεν του βάζουμε ούτε στιγμή φαγητό, με το να του βάζουμε ξηρά τροφή και να επιλέγει να μην την τρώει μέχρι να πεινάσει, έχουν διαφορά! Φυσικά και πιάνει σαν μέθοδος... Αλλά είναι εύκολη λύση για εμάς. Ας έχει την ξηρά τροφή κι ας τη φάει όποτε πεινάσει. Εξαναγκαστική πείνα όμως; Αν υπάρχει κάποιο επιχείρημα για αυτή τη μέθοδο θα ήθελα να το ακούσω, για να μαθαίνουμε οι νέοι στο φόρουμ :)
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Φωτη, με καλυψες με τις εξηγησεις και την αναλυση :). Συμφωνω απολυτα!

(συμφωνω και για τα αδερφια σου - δεν εχει χαβά χωρις τα "μωρα" :D)
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Τι ξηρα τροφη του δινεις;

Αν δεν υπαρχει παθολογικο προβλημα ειμαι κι εγω της γνωμης να τον αφησεις μεχρι να πεινασει και μην ανησυχεις, θα φαει.
Υποψιν:
Βαζεις το φαγητο του, το αφηνεις 20 λεπτα κι αν δεν το εχει φαει το μαζευεις.
Ουσιαστικα δεν το αφηνεις νηστικο, αλλα αυτο επιλεγει να μη φαει ;)
 
Last edited:


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Αντιγόνη φορτίζεσαι συναισθηματικά και δεν πρέπει...

πραγματικά δεν παθαίνει τίποτα με την στέρηση τροφής για λίγες μέρες...αν θέλεις και στην φύση δεν είχε να φάει κάθε μέρα...
το σκυλί όταν δεν τρώει ενώ έχει ξηρά τροφή ''επιλέγει'' να μην φάει και διαπραγματεύεται μαζί σου.....
δεν είναι σωστό να ''αναθέσεις'' στον σκύλο σου την ευθύνη της διατροφής του....

εσύ αποφασίζεις το που, πότε και τι θα φάει....και χρησιμοποιώντας την τεχνική της στέρησης τροφής ουσιαστικά ενεργοποιείς το ένστικτο της επιβίωσης του σκύλου σου και το μαθαίνεις να τρώει αυτό που πρέπει.


@zouzoune πρόσεχε....θα χαρακτηριστείς προστατευόμενο είδος.....:D
 


Antigoni87

Active Member
4 Δεκεμβρίου 2010
29
0
Χολαργός
Συμφωνώ με την Αγγελική.
γιαυτο εγραψα και να σου πω την αληθεια εγραψα γιατι το ποστ της αντιγονης μου "εκατσε" καπως.
ακομα 10 χρονια μετα το προβλημα δεν το εχει λυσει(και ας το νομιζει)
Δεν πιστεύω ότι έχω λύσει κάποιο πρόβλημα... Ξέρεις, η διαφορά με πολλά έμπειρα μέλη εδώ, είναι ότι όταν απέκτησα σκύλο ήμουν πολύ μικρή, και όχι ίντερνετ αλλά ούτε συμβουλή δεν είχαμε από κάπου. Όμως με διάβασμα με τους γονείς μου τα καταφέραμε όσο μπορούσαμε με τον σκύλο μας. Στο φόρουμ μπαίνει για να μάθει κανείς, δε μπαίνει γνωρίζοντας ήδη... Ούτε είμαι εξπέρ στους σκύλους, απλώς τους αγαπώ.

Μπορεί πράγματι να είναι πρόβλημα που 1 φορά στις 10 μέρες δίνω με χαρά 2-3 κομματάκια τροφής στον Ιντεφίξ (άσχετο που δεν το κάνω εδώ και χρόνια γιατί ζει στο πατρικό μου, παρά μόνο αν τύχει, και σε γιορτές και κυρίως διακοπές που τον βλέπω) αλλά απάντησα στο θέμα για να πω απλώς ότι είμαι κατά της παντελούς στέρησης τροφής, αφού τη θεωρώ βασανιστική μέθοδο! Έτσι το μέλος που ρώτησε, θα ακούσει τις διαφορετικές απόψεις και θα αποφασίσει ποια ταιριάζει στον χαρακτήρα του:)
 


μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
Αγγελε δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ αδύνατο απλά θα ήθελα να πάρει μερικά κιλάκια ακόμα!
Η αλήθεια είναι πως πιστευω ότι με την στέρηση θα πετύχω το αποτέλεσμα που μου λέτε όμως για το σκυλί και για εμένα θα είναι βασανιστικό...
εδώ μιά μέρα δεν τρώει και στεναχωριέμαι,πόσο μάλλον 3 ή 4!
Βέβαια ήδη ξεκίνησα την στέρηση αλλά νομίζω να αντέξω για πολύ!
Υπάρχει περίπτωση να μην του αρέσει καθόλου η συγκεκριμένη ξηρά τροφή?
Της δίνω acana junior και με το που την βλέπει αλλάζει δρόμο!
είναι κι αυτή μία...βλέπει κοτόπουλο και είναι σαν να βλέπει το θεό!!!!!
 
Last edited by a moderator:




Antigoni87

Active Member
4 Δεκεμβρίου 2010
29
0
Χολαργός
Παιδιά δεν εκπαίδευσα ποτέ σοβαρά τον σκύλο μου, αντιμετωπίστε με σαν αρχάρια! 12 χρονών ήμουν :) Πρώτη φορά ακούω και μαθαίνω αρκετά πράγματα. Αυτό δε σημαίνει ότι ο σκύλος μου κακοπέρασε ποτέ ή αντιθέτως ότι είναι ασύδοτος.

Αλλά πραγματικά δε θα στερούσα εντελώς την τροφή από κανένα ζώο μου, ψέματα να πω;
Βρε TARA δεν είπα ότι παθαίνει κάτι με την έλλειψη τροφής! Ούτε εγώ θα πάθω αν δε φάω 3 μέρες! Αλλά ξαναλέω, δεν κοιτάω αν παθαίνει κάτι, απλώς με ενοχλεί σαν μέθοδος! Φυσικά για να το ξέρετε και να το λέτε παλιότερα και έμπειρα μέλη, και με σκυλιά που προφανως λατρεύετε, δεν σας θεωρώ λάθος, ίσα ίσα μαθαίνω πράγματα που δεν ήξερα.
 


μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
συγνωμη για τα γκριγκλισ.ελεγα πως δεν ειναι ιδιαιτερα αδυνατη απλως θα μπορουσε να παρει καποια κιλακια ακομα!του δινω την acana junior και πιστευω οτι δεν της αρεσει καθολου!βεβαια εχω αλλαξει παρα πολλες τροφες και στατιστικα τρωει με περισσοτερη ευχαριστηση μονο τισ πιο φθηνες...κατασπαραζει τοισ τροφες απο σουπερ μαρκετ και την ακανα την σνομπαρει κανονικοτατα!
 
Last edited:




Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αλλά πραγματικά δε θα στερούσα εντελώς την τροφή από κανένα ζώο μου, ψέματα να πω;
Βρε TARA δεν είπα ότι παθαίνει κάτι με την έλλειψη τροφής! Ούτε εγώ θα πάθω αν δε φάω 3 μέρες! Αλλά ξαναλέω, δεν κοιτάω αν παθαίνει κάτι, απλώς με ενοχλεί σαν μέθοδος! Φυσικά για να το ξέρετε και να το λέτε παλιότερα και έμπειρα μέλη, και με σκυλιά που προφανως λατρεύετε, δεν σας θεωρώ λάθος, ίσα ίσα μαθαίνω πράγματα που δεν ήξερα.
Δεν είπε κανείς να της στερήσει την τροφή τελείως. Είπαμε ότι όταν την σνομπάρει τη παίρνεις δεν τις δίνεις τίποτα ενδιάμεσα, ούτε την ταΐζεις με το χέρι και στο επόμενο γεύμα της δίνεις πάλι ξηρά τροφή. Επαναλαμβάνεις αυτή την διαδικασία μέχρι να σταματήσει τα νάζια.

@μαγια
Δεν υπάρχει κάποια τροφή μεσαίας ποιότητας που να την τρώει με κέφι; Συχνά τους αρέσει η Royal Canin
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Μπορει να μην του αρεσει η τροφη που το δινεις, δοκιμασε καποια αλλη, αν και νομιζω ότι ειναι ναζια.

Μια καλη ξηρα τροφη περιεχει ότι χρειαζεται διατροφικα ο σκύλος.
Fast food ειναι οι τροφες απο το super market, καθως και καποιες αλλες κακης ποιοτητας.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.125
Μηνύματα
895.941
Μέλη
19.939
Νεότερο μέλος
steliosstel