Την κακοέμαθα και τωρα δεν τρωει.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Αυτο με το μελι δεν το ξερω.Δεν το εχω ακουσει.
Γαλα για κουταβια της δινω. Δε θα της δωσω ζαχαρουχο, αλλα πολυ λιγο μελι (μεχρι ποια ηλικια να της δινω λιγο μελι;). Της αρεσει το κοταζ τσηζ και το προβειο γιαουρτι. ... Μελι να της δινω καθε μέρα;
Η σκυλιτσα σου ειναι 1μιση μηνων. Μην της δινεις τοσα τροφιμα ανακατεμενα .Τοση ποικιλια. Ασ'την να μπει σε σειρα με την ξηρα της και μετα δωσε ενδιαμεσα οτι θες.;)

sevita

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
97
0
Καλημερα σε ολους!!! Μεχρι ποτε θα της δινω γαλα για κουταβια. Ξηρα τροφή να της δινω ποσες φορες την ημέρα;

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Καλημερα!
1μιση μηνων εγω θα εδινα μονο ξηρα.Μια χαρα μπορει να φαει.
3-4 γευματα. Χωριζεις την ημερισια ποσοτητα;)

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
Καλησπέρα σε όλους. Ειμαι κι εγώ νέα μανούλα με ενα μποξέρ 4 μηνών.Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα γιατι στις βόλτες του έδωσα βραστό κοτόπουλο και την ξηρά δεν την άγγιζε μετα.Πηγαίνε στο μπολ και έκλαιγε. Η κτηνίατρος μου είπε δεν πειράζει ας αλλάξω ξηρά τροφή αλλα να μην το κάνω συνεχεια γιατι δεν κανει να αλλάζει ξηρά τροφή και τις πρώτες μέρες να του βάζω κοτόπουλο μαζι με την ξηρα. Πήρα την royal canin για κουτάβια και ενω την πρώτη μέρα του έβαλα με κοτόπουλο,παρατήρησα οτι ο φίλος μου μετα την βραδινή βολτα του έβαλε μονο ξηρά και την έφαγε. Σε εμένα κανει νάζια ακόμη γιατι μάλλον με εχει συνδέσει οτι εγώ δινω το κοτόπουλο. Σημερα μετα την πρωινή βολτα ούτε νερό ήπιε ούτε τροφή έφαγε. Σκέφτομαι να κάνω οτι έκανε και το μέλος kokoni αλλα η ερώτηση μου ειναι η εξής : η μεσημεριανή βολτα να γίνει κανονικά και για την ανάγκη του γιαυι αν δεν εχει φάει πως θα ενεργηθεί; οποτε μήπως να το βγάλω βολτα μονο για να παίξει και να εκτονωθεί και να κανει τα τσίσα η μήπως βολτα για εκτόνωση,μαζι με τσίσα και κακά;

barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
49
η μεσημεριανή βολτα να γίνει κανονικά και για την ανάγκη του γιαυι αν δεν εχει φάει πως θα ενεργηθεί; οποτε μήπως να το βγάλω βολτα μονο για να παίξει και να εκτονωθεί και να κανει τα τσίσα η μήπως βολτα για εκτόνωση,μαζι με τσίσα και κακά;
Συγνώμη για το οφ τοπικ, αλλά πως ακριβώς είναι η βόλτα για εκτόνωση και πιπί χωρίς κακά? Αμά του ρθει του λες όχι τώρα, το έχω κανονίσει για το βράδυ? Βγάλε το σκυλί έξω και ας το να κάνει οτι έχει έμπνευση!!!

• Like
Reactions: medusa and alexouli

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
Σαφώς και δεν κάνω κάτι τέτοιο απλά διάβασα σε άρθρο και μου συνέστησε και η κτηνίατρος λίγο μετα το φαγητό να τον βγάζω για πολυ λίγο έξω ώστε να ενεργηθεί και μετα απο μια με δυο ώρες να τον βγάλω βολτα μιας ώρας για παιχνίδι και εκτόνωση ώστε να εχει προλάβει να επεξεργαστεί την τροφή και φυσικά εαν εχει την ανάγκη να τα κανει και τότε,δεν θα πω μην τα κανεις. Ελπίζω να βοήθησα στην ασάφεια

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
Συγνώμη για το οφ τοπικ, αλλά πως ακριβώς είναι η βόλτα για εκτόνωση και πιπί χωρίς κακά? Αμά του ρθει του λες όχι τώρα, το έχω κανονίσει για το βράδυ? Βγάλε το σκυλί έξω και ας το να κάνει οτι έχει έμπνευση!!!
Σαφώς και δεν κάνω κάτι τέτοιο απλά διάβασα σε άρθρο και μου συνέστησε και η κτηνίατρος λίγο μετα το φαγητό να τον βγάζω για πολυ λίγο έξω ώστε να ενεργηθεί και μετα απο μια με δυο ώρες να τον βγάλω βολτα μιας ώρας για παιχνίδι και εκτόνωση ώστε να εχει προλάβει να επεξεργαστεί την τροφή και φυσικά εαν εχει την ανάγκη να τα κανει και τότε,δεν θα πω μην τα κανεις. Ελπίζω να βοήθησα στην ασάφεια

barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
49
βρε Ρένα, τα έγραψες πολύ μπερδεμένα. Περίπου κατάλαβα τι ρωτάς, αλλά για να πάρεις απάντηση θα πρέπει να μας δώσεις το πρόγραμμα του σκύλου. Πότε τρώει, πότε παίζει, πότε βγαίνει βόλτα. Λερώνει στο σπίτι? η έχει ήδη μάθει οτι μόνο εκτός επιτρέπεται?

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
βρε Ρένα, τα έγραψες πολύ μπερδεμένα. Περίπου κατάλαβα τι ρωτάς, αλλά για να πάρεις απάντηση θα πρέπει να μας δώσεις το πρόγραμμα του σκύλου. Πότε τρώει, πότε παίζει, πότε βγαίνει βόλτα. Λερώνει στο σπίτι? η έχει ήδη μάθει οτι μόνο εκτός επιτρέπεται?
Στις 7 π.μ βολτα διαρκείας μιας ώρας.
Στις 8:15 φαγητό.
Στις 2 μ.μ βολτα μισής ώρας
Στιε 2:45 φαγητό
Στις 8 μ.μ. βολτα παλι μιας ώρας
Στις 9:15 φαγητό
Μετα το φαγητό περίπου 30 λεπτά μετα τον βγάζω έξω μονο για τσίσα και κακά εκτός απο τις πολύωρες βόλτες που σαφώς κι εκει ειναι ελεύθερος να ενεργηθεί.
Όσον αφορά εαν εχει μάθει να ενεργείται έξω,η απάντηση ειναι καταφατική διότι πιο συχνά τσίσα θέλει να κανει οποτε με τις έξτρα σύντομες βόλτες λίγο μετα το φαγητό είμαστε καλυμμένοι και δεν υπάρχουν ατυχήματα.

barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
49
Γενικά δεν είναι καλό να αλλάζεις τη ρουτίνα του σκύλου και ειδικά όσο είναι ακόμα κούταβος. Οπότε θα τον βγάζεις κανονικά, έφαγε δεν έφαγε το γεύμα του. Άλλωστε, πρέπει να κάνει και πιπί, αλλίως κινδυνεύεις να έχεις ατυχήματα και να χάσεις την καλή σειρά που έχει πάρει.
Για κουτάβι 4 μηνών όμως, νομίζω είναι λίγο πολλές οι ώρες τις βόλτας.

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
Γενικά δεν είναι καλό να αλλάζεις τη ρουτίνα του σκύλου και ειδικά όσο είναι ακόμα κούταβος. Οπότε θα τον βγάζεις κανονικά, έφαγε δεν έφαγε το γεύμα του. Άλλωστε, πρέπει να κάνει και πιπί, αλλίως κινδυνεύεις να έχεις ατυχήματα και να χάσεις την καλή σειρά που έχει πάρει.
Για κουτάβι 4 μηνών όμως, νομίζω είναι λίγο πολλές οι ώρες τις βόλτας.
Σε ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες! Η κτηνίατρος μου είπε τρεις βόλτες σίγουρα καθημερινά,ωστόσο δεν με ενημέρωσε για την διάρκεια τους και διάβασα οτι θα πρέπει να αφιερώνουμε αρκετό χρόνο στην βολτα. Επειδή όμως όπως πολυ σωστά ανέφερες πρόκειται για κουτάβι και όχι για ενήλικο σκύλο,έχεις κάτι να μου προτείνεις όσον αφορά τη διάρκεια τους γιατι όλες οι απόψεις δεκτές και πολυ βοηθητικές όντας νέα στο θέμα σκύλος.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Καλησπέρα σε όλους. Ειμαι κι εγώ νέα μανούλα με ενα μποξέρ 4 μηνών.Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα γιατι στις βόλτες του έδωσα βραστό κοτόπουλο και την ξηρά δεν την άγγιζε μετα.Πηγαίνε στο μπολ και έκλαιγε. Η κτηνίατρος μου είπε δεν πειράζει ας αλλάξω ξηρά τροφή αλλα να μην το κάνω συνεχεια γιατι δεν κανει να αλλάζει ξηρά τροφή και τις πρώτες μέρες να του βάζω κοτόπουλο μαζι με την ξηρα. Πήρα την royal canin για κουτάβια και ενω την πρώτη μέρα του έβαλα με κοτόπουλο,παρατήρησα οτι ο φίλος μου μετα την βραδινή βολτα του έβαλε μονο ξηρά και την έφαγε. Σε εμένα κανει νάζια ακόμη γιατι μάλλον με εχει συνδέσει οτι εγώ δινω το κοτόπουλο. Σημερα μετα την πρωινή βολτα ούτε νερό ήπιε ούτε τροφή έφαγε. Σκέφτομαι να κάνω οτι έκανε και το μέλος kokoni αλλα η ερώτηση μου ειναι η εξής : η μεσημεριανή βολτα να γίνει κανονικά και για την ανάγκη του γιαυι αν δεν εχει φάει πως θα ενεργηθεί; οποτε μήπως να το βγάλω βολτα μονο για να παίξει και να εκτονωθεί και να κανει τα τσίσα η μήπως βολτα για εκτόνωση,μαζι με τσίσα και κακά;
Συγνώμη και εγώ για το οφ-τοπικ..Όταν λες νέα μανούλα?Τι εννοείς?Έκανες αγοράκι ή κοριτσάκι?Ενώ γεννησες υιοθετησες το σκυλάκι?

• Like
Reactions: kok

adespoti

Banned
Banned
10 Σεπτεμβρίου 2017
33
7
46
στο μανουλα βαλε εισαγωγικα γιατι οταν εχεις ενα κατοικιδιο ειναι σαν να εχεις ενα "παιδι" και εχεις τις ανάλογες υποχρεωσεις..απέναντί του.

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
Συγνώμη και εγώ για το οφ-τοπικ..Όταν λες νέα μανούλα?Τι εννοείς?Έκανες αγοράκι ή κοριτσάκι?Ενώ γεννησες υιοθετησες το σκυλάκι?
Δεν θα απαντήσω στο ίδιο ύφος όπως εσείς διότι δεν έθιξα κάποιον ούτε υποβαθμισα για να υπάρχει ειρωνεία. Σαφώς και δεν το γέννησα και συγγνώμη εάν παρέλειψα τα εισαγωγικά και δεν έκανα σωστή χρήση της γλώσσας ώστε να γίνω κατανοητή. Το γεγονός ότι με θεωρώ "μανούλα" όπως επισημάνθηκε από άλλο μέλος σε παραπάνω σχόλιο δεν υπονοείται ότι αποτελεί αντικαταστατο μωρού καθώς ξέρω πολύ καλά ότι το έκαστος έχει τη δική του θέση και κανένας δεν παίρνει τη θέση του άλλου για να μην υπάρχει υποβάθμιση ή εξυψωση κανενός από τα δύο. Ελπίζω τώρα να έγινα αντιληπτή τι εννοώ.

• Like
Reactions: adespoti

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
Δεν θα απαντήσω στο ίδιο ύφος όπως εσείς διότι δεν έθιξα κάποιον ούτε υποβαθμισα για να υπάρχει ειρωνεία. Σαφώς και δεν το γέννησα και συγγνώμη εάν παρέλειψα τα εισαγωγικά και δεν έκανα σωστή χρήση της γλώσσας ώστε να γίνω κατανοητή. Το γεγονός ότι με θεωρώ "μανούλα" όπως επισημάνθηκε από άλλο μέλος σε παραπάνω σχόλιο δεν υπονοείται ότι αποτελεί αντικαταστατο μωρού καθώς ξέρω πολύ καλά ότι το έκαστος έχει τη δική του θέση και κανένας δεν παίρνει τη θέση του άλλου για να μην υπάρχει υποβάθμιση ή εξυψωση κανενός από τα δύο. Ελπίζω τώρα να έγινα αντιληπτή τι εννοώ.
Επίσης εάν δεν υπήρχε ειρωνεία στο σχόλιο ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη που το ερμήνευσα ως τέτοιο. Καλο μεσημέρι!

• Like

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Επίσης εάν δεν υπήρχε ειρωνεία στο σχόλιο ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη που το ερμήνευσα ως τέτοιο. Καλο μεσημέρι!
Δεν υπήρχε καμία ειρωνεία .Ήθελα να δω αν το "μανούλα" απευθυνόταν στην ιδιοκτησία του σκύλου.
Έχετε υπόψη σας ότι τα περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς των σκύλων πηγάζουν από αυτή την αντιμετώπιση.
Ο σκύλος δεν είναι μωρό..ο σκύλος δεν είναι παιδί....ο σκύλος είναι σκύλος.και έτσι πρέπει να του φερθείς/τε για να είναι ευτυχισμένος και υγιής.
Στο μωρό πρέπει να φερθείτε ως μωρό..και στον σκύλο ως σκύλο..Αν δεν υπάρχει μωρό...σε αυτό δεν φταίει τίποτα ο σκύλος...Ελπίζω να έγινα κατανοητός ,σκοπός μου δεν είναι η ειρωνεία αλλά η ευζωια των σκύλων.

• Like
Reactions: kok

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Παντως κ για μενα η Ήρα ειναι το "μωρο" μου,
θεωρω οτι την αγαπω οσο θα αγαπουσα ενα παιδι
Ο τρόπος πιθανώς να διέφερε...
λεω πάντως θεωρώ,
μιας κ συνειδητα δεν εχω ακομη,
αλλα αμα αποφασισω να κανω κ δω να αλλαζει τιποτα,
θα ενημερωσω...

Μιας κ εχω ξενυχτισει ομως απειρες βραδιες στο προσκεφαλι της,
οταν την εβλεπα για καποιο λογο να δυσανασχετει,να σιγουρευομαι οτι αναπνέει,κ να αναπνέει καλα...
Οταν ηταν κουταβι κ ειχε αρρωστησει την ειχα φασκιωσει κ ετρεχα σα παλαβη μεστα χιονια να βρω κτηνίατρο...
Οταν νομιζα οτι την εχασα κατάρρευσα,σωματικα κ ψυχικα...
Εχω έγνοια αν εφαγε,
ποσο εφαγε,
τι εφαγε,
αν "ενεργηθηκε",
αν σήμερα γκρινιαξει ενω χθες δεν γκρινιαξε,
αν σημερα φυλαει ποδι ενω χθες οχι
κλπ κλπ κλπ κλπ

Νομιζω αυτά πανω κάτω κανει όποιος αγαπάει ενα πλασμα πιο αδύναμο,που εχει την αναγκη του,ποικιλοτροπως...

Επειδη την αγαπώ δλδ,κ την αγαπω δυνατα,ειλικρινά κ με ανιδιοτέλεια,
παει να πει οτι της κανω κακο?οτι δεν την αφηνω να ζησει την σκυλισια της ζωη οπως πρεπει?
Οποτε θα πρεπει να ακολουθήσω τις διαφορες συμβουλες καποιων που προτεινουν
να κανω επιτελους παιδι για να μου περασει η τρέλα με τα σκυλια
Ή οταν γκαστρωθω να δωσω την Ήρα,γιατι θα'ναι κακο για το παιδι...

Φυσικα οταν απαντω οτι για μενα η Ηρα ειναι η "πρωτοτοκη" μου,πάνω απτο πτωμα μου θα φυγει απο κοντα μου,κ ναι δεν εχω κανενα σκοπο να την ξεχωρίσω στο μελλον απτο παιδι μου με κοιτανε σαν ουφο...μα ακριβώς με τον ιδιο τροπο τους κοιτω κ γω (οκ,εγω τους κοιταω με πολυ χειροτερο τροπο,το παραδέχομαι)

Δεν ειναι κακο λοιπον να εξισωνεις την ζωη με την ζωη (ολες αλλωστε εχουν αξία)
Ειδικα οταν αναφερόμαστε σαυτες τις δυο συγκεκριμενες ζωες,οπου η μονη διαφορα ειναι οτι το παιδι κάποια στιγμη δε θα σεχει αναγκη,ενω το σκυλι δε θα σταματήσει ποτε να σε χρειαζεται...
Κ τουλαχιστον θα ξερεις οτι το παιδι σου θα σε ξεπερασει,
δε θα χρειαστει να μεινεις πισω μονος σου,χωρις αυτο,
ενω το σκυλι θα σε αφήσει πολυ πιο συντομα αποτι θα εισαι έτοιμος,να μαζευεις μονος σου τα κομματια σου

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
Δεν υπήρχε καμία ειρωνεία .Ήθελα να δω αν το "μανούλα" απευθυνόταν στην ιδιοκτησία του σκύλου.
Έχετε υπόψη σας ότι τα περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς των σκύλων πηγάζουν από αυτή την αντιμετώπιση.
Ο σκύλος δεν είναι μωρό..ο σκύλος δεν είναι παιδί....ο σκύλος είναι σκύλος.και έτσι πρέπει να του φερθείς/τε για να είναι ευτυχισμένος και υγιής.
Στο μωρό πρέπει να φερθείτε ως μωρό..και στον σκύλο ως σκύλο..Αν δεν υπάρχει μωρό...σε αυτό δεν φταίει τίποτα ο σκύλος...Ελπίζω να έγινα κατανοητός ,σκοπός μου δεν είναι η ειρωνεία αλλά η ευζωια των σκύλων.
Ακριβώς γι αυτο κι εγώ απάντησα οτι παρέλειψα τα εισαγωγικά καθως εχω ακριβώς την ίδια πεποίθηση και ξέρω να ξεχωρίζω πως έκαστος εχει τη δίκη του θέση και αντιμετώπιση. Εαν εγώ θέλω να με θεωρω μανούλα χωρίς αυτο να ακολουθείται απο συμπεριφορά όμοια ενός παιδιού,ειναι αναφαίρετο δικαίωμα μου. Απο τη στιγμή λοιπόν που ξεκαθάρισα στο προηγούμενο σχόλιο οτι γνωριζω τις διάφορες μεταξύ των δυο -μωρού,σκυλου-τότε δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας. Ωστόσο δεν βλάπτει σαφώς να επισημανθεί η τοποθέτηση σας διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν επιθυμούν η ισως να μην συνειδητοποιούν την διαφορά αυτη,επιλέγοντας τον ίδιο τροπο αντιμετώπισης. Όπως ανέφερα προηγουμένως,συγγνώμη που το εξέλαβα ως ειρωνεία και χαίρομαι τοσο για το γεγονός οτι έγινε αντιληπτή η άποψη και των δυο μας και επιλύθηκε η οποια διαφωνία,όσο και για την τοποθέτηση σας η οποια έδειξε το γνήσιο ενδιαφέρον και έγνοια για τα όμορφα αυτά πλάσματα. Καλο απογευμα!

• Like