Πρόληψη Καλααζάρ


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
πο ρε φιλε απο τιποτα δε γλυτωνεις ειναι να μη σου τυχει μου φαινεται .
κ δω ειναι κ η θαλασσα κοντα κ γενικα εχει πολλα ζωιφια το καλοκαιρι
θα τους βαλω κουνουπιερα!!!
 


kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Μετά απ΄όλη αυτήν την ιστορία που τράβηξα, λέω πια ότι αν είναι να σου κάτσει, την παθαίνεις ακόμα και αν λαμβάνεις όλες τις προφυλάξεις.

Το πιο σημαντικό πάντως ήταν ότι με τις προληπτικές εξετάσεις ανά εξάμηνο, μπορείς να το προλάβεις ενωρίς και να το ξεπεράσει ο σκύλος σχετικά εύκολα.

:)
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ναι σταυροκοπιεσαι μπας και τη γλυτωσεις
κ ευτυχως ισως το προλαβεις με τις εξετασεις νωρις.
αλλα λεω μιας κ μενα ειναι φοβικο μη το πολυβγαζω το καημενο(κλεμμενο απο αλλο τοπικ);)
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Ακριβώς για αυτό το λόγο, επιβάλεται να κάνουμε εξετάσεις κάθε 6 μήνες. Να το προλάβουμε νωρίς.
Ειδικά αν μένουμε σε πράσινα προάστια, τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα.
Και γω παθων είμαι.
2 φορές τα σκυλάκια μου φύγανε και τώρα την 3η δίνουμε μάχη και μέχρι τώρα νικάμε.
Και πάντα μα πάντα χρησιμοποιούσα ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ κολάρο, σπρέυ, αμπούλες και έκανα και 1 φορά το χρόνο αφεντόμοση στον κήπο.
Εδώ βρε παιδιά βρήκα 4 τσιμπούρια περιμετρικά από το κολάρο... Ημαρτων δλδ
Δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου τρόπος να προστατέψεις τον σκύλο. Ειναι θέμα τύχης καθαρά.
Ειδικά στα μεγαλώσωμα που είναι την περισσότερη ώρα έξω.


Κοιμάται δεν κοιμάται έξω θεωρώ πως δεν παίζει ρόλο. Μπορεί να το τσιμπήσει και στις 7 το απόγευμα.

Για τα μικρόσωμα, που ζούνε 23 ώρες το 24ωρο μέσα στο σπίτι και τα βγάζουμε βόλτα την 1 (συνολικά), τι κάνουμε????
Εκει είναι που παίζεις με την τύχη σου...
Ισχύει το οτι πρέπει να κινείται διαρκώς ο σκύλος για να μην φάει τσίμπημα? Αλλά και πάλι τι βλακεία είναι αυτό. :confused: Λες και στην βόλτα του κοιμάται και ξαπλώνει.
Πόσες είναι οι πιθανότητες να την πάθει στην βόλτα του?
Ποιές ώρες ΔΕΝ κάνει να τα βγάζουμε βόλτα?
Να αποφεύγω να τα πηγαίνω σε δασάκια?
Να τα παστώνω στην σιτρονέλα πριν τα βγάλω έξω? Κάνει δουλειά η σιτρονέλα? Δεν την έχω δοκιμάσει...
Οσοι έχετε μικρόσωμα σκυλιά που μένουν μέσα όλη την μέρα, τι εμπειρίες έχετε με το καλαζάρ?
 
Last edited:


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Πόσες είναι οι πιθανότητες να την πάθει στην βόλτα του?
Ποιές ώρες ΔΕΝ κάνει να τα βγάζουμε βόλτα?
Να αποφεύγω να τα πηγαίνω σε δασάκια?
Να τα παστώνω στην σιτρονέλα πριν τα βγάλω έξω? Κάνει δουλειά η σιτρονέλα? Δεν την έχω δοκιμάσει...
Οσοι έχετε μικρόσωμα σκυλιά που μένουν μέσα όλη την μέρα, τι εμπειρίες έχετε με το καλαζάρ?
Γενικα , δεν νομιζω πως χρειαζεται πανικος ...ειναι ατιμο πραγμα αλλα δεν μπορεις να εχεις ενα σκυλο ''υπο ειδικο καθεστως'' διαβιωσης επι 6 μηνες το χρονο , για ολη του τη ζωη . Παρε οσα μετρα προληψης μπορεις , κανε τις εξετασεις τακτικα και ολα μπορει να πανε καλα.Ειτε ετσι ή αλλιως , μπορει να τυχει οπουδηποτε και μη νομιζεις πως ειναι παντα ευκολο να ακολουθεις τα μετρα προφυλαξης κατα γραμμα.

Ψεκασμα με σιτρονελλα , φυτικο περιλαιμιο και αμπουλα που να προστατευει απο σκνιπες (πχ advantix) καθως και αντικουνουπικο μεσα στο σπιτι θα βοηθησουν.

Ο μικροσωμος σκυλος των γονιων μου εζησε επι χρονια σε περιοχη υψηλου κινδυνου , περιτριγυρισμενος απο δεκαδες αδεσποτα , συμβιωνε κατα καιρους με καλαζαρικο σκυλο και δεν κολλησε ποτε ...εμενε μεσα στο σπιτι αλλα το καλοκαιρι φυσικα και περναγε πολλες ωρες στον κηπο (κινουμενος ή και ακινητος).
 


marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Θα συμφωνήσω με Tricky, δεν γίνεται να καταντήσουμε ψυχαναγκαστικοί για το καλαζάρ. Στην τελική αν το προλάβουμε εγκαίρως τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Εγώ έχω συμβιβαστεί με την ιδέα οτι μπορεί η Λήδα να τσιμπηθεί, κυρίως λόγω των διακοπών στο εξοχικό που γίνεται της τρελής από κουνούπι (φαντάζομαι και σκνίπα).

Και μάλιστα έχω αρχίσει να εξετάζω τι μπορώ να αποφύγω από τα τόσα χημικά που τρώει το δερματάκι της (ο γιατρός μου χει πει και scalibur και advantix) γιατί φοβάμαι οτι πιο πολύ κακό κάνουν μακροπρόθεσμα αυτά, παρά η μόλυνση με καλαζάρ.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Πάρα πολύ σωστό αυτό που λες Μαριλένα. Τόσα χημικά πάνω στον σκύλο είναι τρομερό. Πάμε για καλό οι φουκαράδες και τελικά δίνουμε ένα κάρο χημικά στα φιλαράκια μας.
Καταραμένο καλαζάρ :mad:
Κάπου είχε ένα λινκ στο πόσο βλαβερές είναι αυτες οι ουσίες, κυρίως μακρυπρόθεσμα.
Το μόνο που ίσως να μην είναι τόσο βλαβερό, είναι η σιτρονέλα - μιας και είναι φυτικό προϊόν. Δεν αναφέρομαι στα σπρευ που πολύ πιθανόν να έχουν και χημικές προσμίξεις μέσα, αλλά στην καθαρή σιτρονέλα.

Εμένα μου κάνει εντύπωση πως ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ δεν έχουν βγάλει κάποιο εμβόλιο ή κάτι άλλο τελοσπάντων. Από το 84 ταλαιπωρούμαι με το καλαζάρ. Και γω και τόσοι άλλοι. Τι φάρμακα, τι κολάρα, τι αμπούλες και στο τέλος μια απ 'τα ίδια. Τρελά λεφτά για θεραπείες.
Τόσο βιομηχανία πια.... και όλα για το κέρδος...
ΗΜΑΡΤΩΝ.
 


lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
επειδη δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε σιτρονελλα, που τη βρισκουμε? πουλανε στα πετ σοπ?
 




marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Τόσο βιομηχανία πια.... και όλα για το κέρδος...
ΗΜΑΡΤΩΝ.
Έτσι ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ! Δεν μπορώ να φανταστώ το λόγο που δεν έχει βγει ακόμα εμβόλιο...Μου κάνει όμως εντύπωση το οτι δεν έχει βγει ακόμα εμβόλιο και για τους ανθρώπους (το Παστέρ αναφέρει γύρω στα 50 κρούσματα σε ανθρώπους ετησίως στην Ελλάδα, για να μη μιλήσω για το τι γίνεται στη Αφρική), οπότε σκεφτομαι οτι ίσως να υπάρχουν δυσκολίες.

Διάβασα κάπου οτι προσπαθούν να φτιάξουν εμβόλιο βασιζόμενοι σε πληροφορίες από την αλληλουχία του DNA του παρασίτου. Αυτό μου κάνει εντύπωση γιατί θα περίμενα να μπορούν να φτιάξουν εμβόλια από τμήματα του πρωτόζωου ή κάτι τέτοιο (πιο απλές καταστάσεις). Ίσως λοιπόν να υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες (θα το ψάξω και θα σας πω).

Lenaki τη σιτρονέλα τη βρίσκεις και στα φαρμακεία! Προορίζεται για ανθρώπινη χρήση (είναι ότι πρέπει για πιτσιρίκια καθότι μη τοξική) αλλά ψεκάζεις και το σκύλο! ;)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μηνύματα
900.273
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87