Kαταρχην απο σενα Sara περιμενα να εχεις κανει περισσοτερη ερευνα ως καθηγητρια πανεπιστημιου και να μην υποστηριζεις ανυποστατες θεωριες του επιστημονικου ιερατειου που πραγματικα διδασκει οτι γουσταρει και οτι το βολευει.
Η θεωρια περι Ινδοευρωπαικης φυλης και γλωσσας δεν ειναι επιστημονικο δογμα αλλα μαλλον εικασιες επιστημονων,αρνουμενοι να παραδεχτουν πως στην πραγματικοτητα δεν εχουν ιδεα για το πως ξεκινησε ο πολιτισμος.Ειναι παγια τακτικη τους οταν τα βρισκουν ''σκουρα'' να δημιουργουν μια ''ενωτικη'' θεωρια και με μια φραση να τα εξηγουν ολα.
Οι ομοιοτητες στις διαφορες λεξεις δεν μαρτυρουν καμια ''ινδοευρωπαικη'' φυλη και σε καμια περιπτωση φυσικα ''ινδοευρωπαικο'' πολιτισμο.
-Ποιοι ηταν οι ινδοευρωπαιοι;
-Ποια η γλωσσα τους;
-Ποια τα ηθη και τα εθιμα τους;
-Εχουμε ευρηματα ''ινδοευρωπαικου'' DNA;
-Ποια η θρησκεια τους;
Ειναι πολυ ευκολο να δημιουργουμε απο το πουθενα μια ανυπαρκτη ''πρωτοφυλη'' ανθρωπων για να μη παραδεχτουμε την αδυναμια μας να ομολογησουμε πως απλα ακομα δεν γνωριζουμε σχεδον τιποτα(η το αντιθετο και απλα δεν θελουμε να κοινοποιησουμε τα ευρηματα μας).
Τα δυο μεγαλα ''ιερατεια'' που ελεγχουν τον πλανητη ειναι το θρησκευτικο και το επιστημονικο.Το πρωτο το φαγαμε στη μουρη αιωνες τωρα ενω το δευτερο απλωσε την επιρροη του στην ανθρωπινη σκεψη τους δυο τελευταιους αιωνες.Ενα παραδειγμα επιρροης το συνανταμε στην Ιστορια(οπως εδω) αλλα πραγματικη επιρροη και φιμωση αληθινων επιστημονων συνανταται ιδιαιτερα στον τομεα της Φυσικης.
Για τον Μπαμπινιωτη θα συμφωνησω,πως ειναι μεγας καραγκιοζης οπως και παρα πολυ αγενης.
Απλα,Sara θα σε παρακαλουσα να μενεις στα γραφομενα σου περι σκυλων στο forum αυτο και να μην ''τσιγκλας'' με διαφορες προσθηκες που προωθουν την Αμερικανικη προπαγανδα και νοοτροπια γιατι εκτιθεσαι και ας μην στο λενε(ναι μπραβο εισαι super καθηγητρια και εχεις σαινια μαθητες και παλι μπραβο).Ξερω πως ειναι βολικο να διδασκεις μια θεωρια χωρις να αναρωτιεσαι αν ειναι αληθινη αλλα...τετοια ευθυνη απεναντι σε μαθητες που ακουν κατα γραμμα τον καθηγητη και θα ημουν υπευθυνος για την πνευματικη τους καλλιεργεια δεν θα επαιρνα...Προσωπικη θεση απλα ειναι αυτο.
Οσο περι Αμερικανικων πανεπιστημιων δεν θα μπω στον κοπο να σχολιασω,ειδικα για τις ανθελληνικες τακτικες τους(οχι ολα φυσικα) μιας και τα εχουν πει και αλλοι πριν απο μενα.
Οσο για το σκυλο,εχει απολυτο δικιο ο φιλος kokoni για την αναφορα του στον Απολλωνα και απο τα αρχαια χρονια ο λυκος(μαλλον οτι συμβολιζε αυτος) ειχε αμεση σχεση με το Θειο.Ιδιαιτερη σχεση ειχε με την Αρκαδια(ερωτηματικο ανα τους αιωνες) οπως και με τον Σειριο(στο γνωστο μυθο).
Ακομα το μυθο περι λυκανθρωπου,πρωτος ο Παυσανιας ανεφερε στα γραπτα του.
Μπορουμε να γραψουμε σελιδες περι αυτου αλλα μαλλον θα ειμαστε off-topic.
Φιλικα,
William.