Απελπισία με το Akita Inu μου


Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Επέλεξα αυτή τη φυλή αφού είχα διαβάσει όλα τα καλά και τα κακά της ράτσας αυτής. Ο Hachi μου σε 3 ημέρες γίνεται 6 μηνών. Του παρέχω τα πάντα, στερούμαι πολλά για να τρώει κάθε μήνα την καλύτερη τροφή, για τις αμπούλες του, για τα παιχνίδια και τους οδηγούς που τρώει, για τα εμβόλιά του και και και και και.... Έχει εισπράξει πολύ αγάπη και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, γιατί τον τελευταίο μήνα δεν με ακούει καθόλου, γιατί άρπαξε το χέρι του πατέρα μου και το ξέσκισε, γιατί σήμερα ξέσκισε το δικό μου χέρι. Δεν τον δέρνουμε (για να προλάβω μερικούς) και τον λατρεύουμε όλοι στην οικογένεια. Μου ξέσκισε το χέρι γιατί πήγε να αρπάξει το φαγητό της άλλης μαςς σκυλίτσας, μου ούρλιαζε μου γάβγιζε και όταν τελικά τον έπιασα από το κολάρο και τον έβαλα μέσα στο σπίτι μου μου όρμηξε όπως οι λύκοι στα ντοκιμαντέρ.

Επιτέθηκε σε μένα που τον αγαπώ, τόσο άγρια λές και ήμουν κάποιος ξένος, επειδή δεν θέλω να τρώει κόκκαλα για να μην πνιγεί.

Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος, σε λίγους μήνες που θα μεγαλώσει κι άλλο θα φοβόμαστε και για τη ζωή μας;
 


ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.966
126
Πάτρα
Μήπως πρέπει να τον δει ένας έμπειρος εκπαιδευτής? Να σου πει την γνώμη του... Εμείς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε κ το θέμα είναι σοβαρό. Ασε που όπως είπες θα γίνει σοβαρότερο όταν μεγαλώσει κ άλλο... Καλά είστε εσύ κ ο πατέρας σου?

Τα Akita είναι σκυλιά με ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ο ιδιοκτήτης τους θα πρέπει να είναι έμπειρος στη φροντίδα σκύλων και θα πρέπει να τα κοινωνικοποιήσει ώστε να αποφύγει την ανεπιθύμητη επιθετικότητα. Χωρίς προσοχή, αναπτύσσουν προβλήματα συμπεριφοράς, λόγω πλήξης.
Παίζει να είναι κτ τέτοιο? Γτ το έχω δει στην πράξη με σκύλο φίλης...

K ρίξε μια ματιά κ εδώ
 
Last edited:


Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
εκτος απο την αγαπη και τις παροχες που ειναι πολυ καλες....εκπαιδευση του κανετε καθολου? το οτι ειστε οι αρχηγοι του το εχει καταλαβει?

πως αισθανεστε οτι σας βλεπει?
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Πολυ στεναχωρο! :(

Συμφωνω με την Τσιλι οτι χρειαζεσαι βοηθεια εκπαιδευτη αμεσα. Και ξερω οτι οι αποψεις διιστανται αλλα αποψη μου ειναι σκυλια που δειχνουν τετοια συμπεριφορα να στειρωνονται! Η τεστοστερονη πολλες φορες δινει την εκρηξη σε αυτες τις τασεις.

Τον εκτονωνεις αρκετα?

Κι επειδη επιχειρισες την σκληρη μεθοδο αρπαζοντας τον με τιμημα να δαγκωθεις τοσο ελπιζω να μην εμεινε με την ιδεα του υψηλοτερου ιεραρχικα.

Ζητα βοηθειααπο επαγγελματια οσο ειναι μικρος, πιο ευκολα πλαθεις συμπεριφορες παρα διορθωνεις.
 
Last edited:


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Ωχ ωχ ωχ

αυτό δεν το διάβασες στα "κακά" της φυλής?
δεν φρόντισες να εξοικιωθεί με την αφαίρεση τροφής απο το στόμα του που είναι πολύ "επιθετική" κίνηση για έναν σκύλο?

είναι προφανές ότι δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του ως χαμηλής βαθμίδας στην ιεραρχία του σπιτιού σας....
και χρειάζεται επειγόντως δράση-με συνδρομή έμπειρου εκπαιδευτή
 




vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Οι κυριαρχικες φυλες εκτος απο αγαπη χρειαζονται και πολυ πειθαρχια. Δυσκολο για καποιον διχως πειρα. Συμβουλεψου καποιον εκπαιδευτη. Ο μικρος ειναι στη φαση που σας δοκιμαζει αν ειστε αξιοι για αφεντικα. Δες εναν επαγγελματια γιατι συντομα θα ειναι αυτος το αφεντικο και περα απο την πλακα μπορει να γινει αρκετα επικινδυνος αν δει οτι δεν εισαι σε θεση να του επιβληθεις.
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Θέλω να σου πω κάτι για τον τρόπο που βλέπεις το θέμα.

Τον ανθρωποποιείς το σκύλο και επιπλέον σε έχει πιάσει μια άκρως εγωιστική στενοχώρια!
"Εγώ που κάνω τόσα γι' αυτόν κι αυτός με άρπαξε?"
"Εγώ που στερούμαι?"
"Εγώ που τον αγαπώ?"
"Εγώ που τα κάνω όλα σωστά κι αυτός ο αχάριστος τι έκανε?"

Ο σκύλος σου δεν ξέρει ότι πρέπει να σε σέβεται επειδή εσύ στερείσαι. Δεν ξέρει ότι πρέπει να σε υπακούει επειδή του παίρνεις αμπούλες και την καλύτερη τροφή. Και μην κάνεις το λάθος να σκεφτείς "με δάγκωσε, άρα δεν με αγαπάει!".

Δεν σκέφτονται έτσι! Δεν σημαίνει ότι επειδή αντέδρασε, δοκιμάζοντας τα όριά του και τα δικά σου σε αγαπάει λιγότερο από τη στιγμή που σου γλείφει το πρόσωπο! Ούτε σκέφτεται ο σκύλος "αυτόν τον αγαπώ, κάνει θυσίες για μένα, άρα εννοείται ότι δεν τον αρπάζω!". Τα ξέρεις κι εσύ όλα αυτά, κατά βάθος, όμως στα επισημαίνω για να μπορέσεις τουλάχιστον να πάψεις να στενοχωριέσαι και να δεις τι μπορείς να κάνεις.

Αν θυμάμαι καλά τον πήρατε πολύ μικρό? Μπορεί να κάνω λάθος... Πρέπει να μάθει το κουτάβι τώρα να σας σέβεται και να καταλάβει ότι η θέση του στην αγέλη σας είναι η τελευταία. Έχεις τη δυνατότητα να δεις εκπαιδευτή?
 


Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Μέχρι 4.5 μηνών άκουγε τα πάντα, έλα,μείνε,κάτσε,κάτω,μη,τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες με γράφει τελείως. Το σκυλί εκτονώνεται και τις βόλτες του πάει και ξοριζόμαστε χιλιόμετρα. Καλά είμαστε κι εγώ και ο πατέρας μου, πέρα από γδαρσίματα,δαγκωνιές και μελανιές που μας άφησε είμαστε καλά. Γνωρίζει ότι είμαι το αφεντικό του, επίσης το τραγικό είναι ότι μετά το σκηνικό και αφού τον έδεσα για τιμωρία προσπαθούσε να με πλησιάσει, μου κουνούσε την ουρά, σκυμμένο το κεφάλι κτλπ. Δεν έχουμε άλλα θέματα με τον Hachi, μόνο με το φαγητό. Κάνει σαν τρελός όταν μυριστεί κρέας ή κόκκαλα, μη σας πω γενικά οτιδήποτε μαγειρευτό. Στη Μίνα δίνουμε επώνυμη ξηρά τροφή αλλά επειδή βαριέται εύκολα της δίνουμε και αποφάγια τα οποία τα προτιμάει. Αν πάει ο Hachi στο φαγητό της Μίνας και προσπαθήσω να τον βγάλω τότε αφηνιάζει και κάνει σαν άγριο θηρίο, κατά τα άλλα είναι καλός.

Σε εκπαιδευτή πήγαμε, είμαι όμως σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση αυτή τη στιγμή και ζήτησε πολλά, 750Ε για εκπαίδευση 3 μηνών για να μάθει το κάτσε,κάτω,μείνε,έλα και το δίπλα. Μα αυτά τα ξέρει και τώρα απλά τα κάνει μόνο όταν κρατάω λιχουδιά.

Δεν ξέρω, έχω απογοητευτεί, εμπειρία με σκυλιά έχω αρκετή, μιας και από 5 χρονών είχαμε σκυλιά, η συμπεριφορά αυτή πάντως ξεκίνησε από την ημέρα που του επιτέθηκε ένα pitbull.
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
To καλο ειναι οτι ειναι μονο 6 μηνων.. το κακο ειναι οτι δεν εισαι ανοιχτος σε οσα σου λεγαμε ολοι εδω πριν παραλαβεις το κουταβι σου....
αντιθετως θα ελεγα το εξελαβες ως επιθετικοτητα απο μερους μας... και κομπλεξισμο...
Θυμαμαι οτι το μονο που σου ειχα πει τοτε ειναι καλη τυχη...
Η Ξανθιππη που στο εφερε το κουταβι τι λεει για ολα αυτα?
Λυπαμαι πραγματικα και για σας αλλα για το κουταβι περισσοτερο...
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
νομίζω οτι αυτό που πρέπει να κάνεις ΑΜΕΣΑ είναι μια ανακατάταξη της ιεραρχίας μέσα στο σπίτι και στο μυαλό του σκύλου σου,

σταμάτησε προς το παρόν την τρυφερότητα και εφάρμοσε οσα περισσότερα μπορείς απο τα παρακάτω.

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?18318-Χάσατε-τον-έλεγχο-του-σκύλου-σας
 
Last edited:


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.681
4.317
42
www.proudtobegreek.eu
Λυπάμαι που θα στο πώ αλλά τα προβλήματα ξεκινάνε απο τον τρόπο απόκτησης..τι εννοώ με αύτο?!Τον πήρες πολύ μικρό που σημαίνει οτι αποχωρίστηκε την τοκετομάδα πολύ νωρίς και δεν πήρε τα "μαθήματα" που έπρεπε απο τη μαμά και τα αδέρφια του.Η πρόταση μου είναι επαγγελματία εκπαιδευτή για να αξιολογήσει την κατάσταση και να σε συμβουλέψει!
 


Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Δεν το πήρα από την Ξανθίππη. Από Ουγγαρία τον πήραμε από ιδιώτη, ο φίλος μου ανέβηκε για δουλειές στην Ουγγαρία και μου τον έφερε, μου έστειλε φωτογραφίες από τους γονείς και τα μωρά κι επέλεξα. Το μόνο ψέμα που είπε ο ιδιώτης ήταν ότι τα μωρά ήταν 2 μηνών, ενώ στη συνέχεια έγιναν 45 ημερών και όταν τελικά τον παρέλαβα ήταν 30 ημερών.
 


ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.966
126
Πάτρα
Δν νομίζω ότι σε βοηθάμε επισημαίνοντας τα λάθη που έγιναν μέχρι τώρα. Το από δω κ πέρα έχει σημασία.

Είπες ότι έτσι κάνει μόνο αν έχει σχεση φαγητό? Πώς είναι με άλλα σκυλιά γενικά? Με αγνώστους? Εχει δείξει άλλου είδους επιθετικότητα?
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Δεν το πήρα από την Ξανθίππη. Από Ουγγαρία τον πήραμε από ιδιώτη, ο φίλος μου ανέβηκε για δουλειές στην Ουγγαρία και μου τον έφερε, μου έστειλε φωτογραφίες από τους γονείς και τα μωρά κι επέλεξα. Το μόνο ψέμα που είπε ο ιδιώτης ήταν ότι τα μωρά ήταν 2 μηνών, ενώ στη συνέχεια έγιναν 45 ημερών και όταν τελικά τον παρέλαβα ήταν 30 ημερών.
Καταλαβαινεις λοιπον οτι πηρες ενα κουταβι μιας απο τις πιο δυσκολες φυλες που δεν ξερεις απολυτως τιποτα για την προελευση του και το οποιο εξι μηνων σας δαγκωνει ... αυτο που πρεπει να κανεις ειναι μονοδρομος κατα την αποψη μου για να μην καταληξετε εσεις στο νοσοκομειο και το κουταβι με μια ενεση... βρες εναν καλο εκπαιδευτη ΧΤΕΣ! Οι συμβουλες απο ενα φορουμ μπορουν να κανουν απο τιποτα μεχρι χειροτερο κακο :)
 


Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Ο εκπαιδευτής όταν γνωριστήκαμε μου είπε να μην αφήνω να τον χαιδεύει κανένας. Τώρα όποιος πλησιάζει το σπίτι που να μην τον γνωρίζει του γαβγίζει, επίσης στη βόλτα δεν αφήνει κανέναν να με πλησιάσει εκτός από τις κοπελίτσες που του κάνουν χαρές. Με άλλα σκυλιά καλά τα πάει, θέλει να παίζει με άλλα σκυλιά και ζεί μαζί με την σχεδόν 15 χρονών σκυλίτσα μας τη Μίνα με την οποία παίζουν όλη μέρα.

Τον εκπαιδευτή τον γνώρισα μέσο ενός φίλου μου που πήγε τον γερμανικό ποιμενικό του και τον εκπαίδευσε σε αυτόν, το σκυλί το βλέπω καθημερινά και έχει κάνει καλή δουλειά.
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ολη η αποκτηση ηταν ΛΑΘΟΣ.

Toν ταϊζετε οτι ναναι και οποτε ναναι ;
Η ''λαιμαργια'' ηταν ενα απο τα 7 θανασιμα αμαρτηματα στο seven...
Εχεις αποκλεισει και τον εκπαιδευτη λογω οικονομικου...:(
Τον περιορισμο σε κλουβί τον εχει μαθει ;
 


Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
3 γεύματα την ημέρα σε συγκεκριμένες ώρες τα οποία κερδίζει αφού υπακούσει σε 1-2 εντολές πρώτα (συνήθως κάτω και μείνε).
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Ο εκπαιδευτής όταν γνωριστήκαμε μου είπε να μην αφήνω να τον χαιδεύει κανένας. Τώρα όποιος πλησιάζει το σπίτι που να μην τον γνωρίζει του γαβγίζει, επίσης στη βόλτα δεν αφήνει κανέναν να με πλησιάσει εκτός από τις κοπελίτσες που του κάνουν χαρές..
Μα τι συμβουλη ειναι αυτη? Που το στηριξε αυτο? Προφανως κι αν ζητησεις βοηθεια να μην ειναι απο τον ιδιο.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22